Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 14:41:52
Selma.A.M
Evo već polovina aprila a aprilski beba sve manje izlaze li-izlaze,ajmo koliko ih je još ostalo ja samo znam za Sarah i Milu ....... Onad dolaze majske bebice,pa junske bebice i onda julske u kojima je i moja aBd ..... Sutra je petak i jedva čekam da svane idem na kontrolu pa opet u ponedeljak i ta dva mišljenja će mi biti presudna i molim Boga da se komora ne proširuje pa neka bude i onolika kolika je bila samo da ne bude veća ......A dat će Bog valjda da bude ok sve,a uhvatim često sebe dok kuham,dok jedem dok perem suđe prostirem veš,sjedim na WC-šolji i ponavljam kao neku mantru : Molim te Bože da sve bude uredu i da mi ova bebica bude zdrava .....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 15:28:18
palachinken
Selma, obavezno javljaj sta ti doktori govore. Ja se nadam da je to sve u redu. Nekad od tog ultrazvuka i štete zna biti - bezveze nas nasikira Dobro si, još malo pa naše julske bebice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 15:36:25
sweet insanity
Selma, bit ce aBd sve OK, I ja po tickeru ocekujem bebicu za 54 dana al sve je to okvirno. Mene sto se tice samo d a mi je da udjem u 9. mjesec pa onda kad god...da aBd prodjemo kroz ovaj 8. u tibi maminoj da se plucica fino razviju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 15:42:43
ziki
Sarh i mila, mislim da će to u roku od cca 24 sata bit. Samo polako, ja sam otišla u bolnicu oko 6:30 otvorena 2 prsta, bolovi na 2 min, porodila se u 14:20. Babice se čudile kako brzo ide otvaranje. U porodilištu je razmak među bolivima bio skroz nepravilan, poveća se na skor 10, pa opet na 2 min....
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 15:52:48
sanela.asja
//Kako si ti tvoje bebice, slusa li Asja, trudnoca protice OK?/// pa ja se super osjecam ko pcelica samo zujim s krpom u rukama samo et sto moram te horomone stitne vaditi zbog srca sto mi lupa...
A Asja samo lupeta i izmislja,biciklo je dobila sad hoce tobogan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 15:56:15
sweet insanity
I meni je lupalo par dana povremeno ono na momente samo jace ili brze ali hvala Bogu smirilo se..nisma isla dr. ali cu joj spomenut d ami se to fesavalo kad odem pocetkom maja aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:04:34
mea29
Dan trudnice nisam se stigla javiti dva dana,padam s nogu od posla, uz sav svoj posao mijenjem i kolegicu i ne znam gdje cu prije,a pri tome mi danas uopste nije moj dan, jako sam pospana, boli me donji dio ledja ( d sjedenja) i bolio me malo stomak, i kao da me nesto skakilja u unutrasnjosti , izgleda da se ova moja maternica jos nije razvukla koliko treba :) tako da mi cijeli dan taj bol stvara nervozu uz sav posao...ni ne kuha mi se danas, sanjam samo da legnem...
Hvala vam za savjete o farbanju, kad vec nisam mogla pitati svoju doktoricu babrogu, ja sam razmisljala da kupim onu prirodnu farbu Biokap u apoteci, nekad sam je ranije koristila, ali eto vidjet cu jos, iskreno sarena mi je kosa, imam na par mjesta dosta sjedih
@malena27 drago mi je da si se javila, mislila sam na tebe, nedostaje mi moja kategorija, medju ovim mrsavicama u poodmakloj trudnoci stvarno se osjecam kao morz ustvari kao dva morza :) samo da je meni tebe ispratiti i u 5-tom imati + 3kg
sta pijete od vitamina, prenatal? ...ja pijem samo folacin, to mi je samo dala doktorica. Sve vas puno pozdravljam pa skicnem opet kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:08:51
sweet insanity
mea 29, ja od kako sam saznala da sma trudna pijem PRENATAL po preporuci doktorice i nekako na ulasku u 7. mjesec sam dobila i Mg da pijem. To je to plus unos c vitamina kroz puuuno naranzinog soka, nadam se da mi nece naskodoto jer mi bas godi
< Poruku je uredio sweet insanity -- 14.4.2011 16:09:11 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:08:57
animagical
hola mea mislim da smo sve pile folacin prvih 12 sedmica onda prenatal ili sta god kupis ja onaj natural wealth,ali sve je to ja mislim isto... idem ja sebi prevrnuti malo u tavi zelja, zare i zaliti jajima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:13:40
palachinken
Ja u prvom tromjesecju pila folacin i hipp natal aktiv sirup. Pa pnda prestala s folacinom (btw treba li kome, imam 50 tableta folne, ne trebaju mi) i jos mozda mjesec nastavila sa natal aktivom. Sad vala nista ne pijem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:25:06
animagical
palachinken jesi ti kad skoro vadila krv...ja sam se osjecala super kad ono zeljezo mi 6 sa nesto... sad uzimam i sirup ferum lek onaj za djecu a samo 4 sedmice ranije bilo je 12.5... mozes misliti kako ovi mali sebi vuku sve...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:27:31
honey bunny
Žene drage, kako ste mi? nije me bilo 2 dana, jesam li vam nedostajala? :) Kupila sam kolica, kasnije ću ih uslikati da vidite :) Vadila sam krv danas i hemoglobin mi opao sa 108 na 103 :( Sutra idem na pregled, nadam se da će mi ugovoriti termin poroda, ako nastavi hemoglobin da mi opada morat ću na transfuziju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:29:15
animagical
jee za kolica.. a pih za Hgb... pa pijes li neke dodatke zeljeza, kako to ide vec... vau palachinken sta ti jedes da i ja pocnem ja pasem ove zare i zelja i meso...al slabo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:33:53
Anoniman
Animagical ali pasi i C vitamin da se to sve razgradi
Kod mene je bilo 29,8 zeljezo pa mi zabranili da pasem da mi ne bi pocela oticati jetra od previsokog zeljeza, pa je sad malo opao, a prije trudnoca mi je bio 6-7 maksimum.
Honey ko ti rece za transfuzuju, toliki hemoglobin nije strasno, transfuzija se radi ispod 80, a u nekim slucajevima i ispod 60. Kod trudnica i djece i do 110 je normalan hemoglobin, znaci kod tebe blago snizen. Kakvo ti ej zeljezo i eritrociti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.4.2011 16:40:47
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: honey bunny
Žene drage, kako ste mi? nije me bilo 2 dana, jesam li vam nedostajala? :) Kupila sam kolica, kasnije ću ih uslikati da vidite :) Vadila sam krv danas i hemoglobin mi opao sa 108 na 103 :( Sutra idem na pregled, nadam se da će mi ugovoriti termin poroda, ako nastavi hemoglobin da mi opada morat ću na transfuziju
jao opet se spustio Ma ajde opet nije toliko strasno, trombociti su ti hB OK nadam se pa ja ne vidim razlog za transfuziji al doktori valjda znaju......Moj je bio 113, ko zna kakav je sad posto ne pijem vise zeljezo i fakat mi nije jeasno zasto mi nije produzila terapiju al et.....pokusaj i ti piti caj od zare, cula sam da pomaze, i ja po malo pocinjem s tim cajem pa cu na svoju inicijativu kad udjem u 9. ponovo vadit nalaze radi vec ti poznatih stvari...nemoj se sikirat i bude to aBd sve OK. Ja pokusavam da ne msilim na to mada ponekad pomislim jao kako li ce sada biti bez terapije zeljezom, ali nadam se OK.