|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dr.Salko Mašić
22.10.2010 1:29:39   
myb@by
Ne znam tacno za ovu papirologiju jer je to sve mm obavljao. Znam kad sam dosla u bolnicu da je njega babica poslala da donese neki papir. Vjerovatno da nesto i uplati. Ti ponesi ovjerenu knjizicu, licnu kartu i uputnicu.
Dijete kasnije prijavljujes u opstini centar i oni ti daju rodni list koji kasnije nosis u opstinu u koju zivis. Mislim da je tako ali neka me isprave bolje upucene, jer je papire sve sređivao mm.
I nemoj da te hvata panika. Psiha je čudo. Boljeti hoće, ali neka ti bude jasno da su to bolovi koje proizvodi tvoje tijelo, aono nam nikada nece zadati toliko bol sa kojom se mi ne možemo izboriti.user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 276
22.10.2010 1:32:07   
Veldina
hehehe Hanady hvala ti :) dok se ja ovdje snadjem trebat ce mi vremena i vremena...cccccc

problem mi je sto muz ima samo 15 dana odmora kada se ja porodim a za tih 15 dana trebam prijaviti dijete, izvaditi rodni list, pasos i vizu....da mozemo sa muzichom ja i bebac na put :))) samo nemoj reci da sam luda sa bebom od 15 dana da  putujem 2000KM

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 277
22.10.2010 1:51:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Veldina

hehehe Hanady hvala ti :) dok se ja ovdje snadjem trebat ce mi vremena i vremena...cccccc

problem mi je sto muz ima samo 15 dana odmora kada se ja porodim a za tih 15 dana trebam prijaviti dijete, izvaditi rodni list, pasos i vizu....da mozemo sa muzichom ja i bebac na put :))) samo nemoj reci da sam luda sa bebom od 15 dana da  putujem 2000KM

e pasoššššš dušo imamo i tu temu...al njega 25 dana čekaš...za dan dobiješ rodni list i CIPS prijavu al pasoš i viza malo duže nažalost.
http://www.ringeraja.ba/forum/m_267574/mpage_18/key_/tm.htm

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 278
22.10.2010 10:59:58   
rose

veldina, odakle si ti? pa znas kako kod nas funkcionisu stvari...jedino ako imas bas dobru stelu pa dobijes pasos i vizu...a sto se tice putovanja tu bi se trebala posavjetovati malo s doktorima...zavisi u kakvom stanju budete i ti i beba...ja bih recimo sacekala bar mjesec dana ako ne i vise i vjerovatno bih isla avionom a ne autom

< Poruku je uredio rose -- 22.10.2010 11:00:18 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 279
22.10.2010 21:17:52   
Veldina
Imala sam danas prvi ginekoloski pregled kod dr. Masica, uzasno me je boljelo a posle toga sam pocela krvariti i trajalo je citav dan. Rekao mi je ako dobijem bolove da dodjem a kao otvorena sam 1 prst.... ja ne dobijam bolove samo me uzasno bole medjunozne kosti, niti mogu lezati niti mogu sjediti...

Pasos se moze izvaditi za 24-48h jest da platis 200KM

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 280
22.10.2010 21:29:56   
DM
Veldina žao mi je da to čujem, ja sam ti sinoć htjela napisati za to, ali mi bilo žao d te nasekiram! U prvoj trudnoći , moj ginekološki pregled(pred porod) kod dr Mašića, je završio obilnim krvarenjem, a porodila sam se sedmicu-dvije nakon toga! Važno je samo da je krv bistra(da nema ugrušaka), a ako ipak potraje javi se doktoru! Sretno dalje

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 281
22.10.2010 21:49:47   
Veldina
nadam se samo da na porodu nije onako grub :) inace me fascinirao ophodjenjem prema pacijentu.

nije bilo ugruska al sada curi neki smedji iscedak a nemam njegov br da ga nazovem i pitam da li je to normalno.

jeli tebe boljelo kada sjedis, lezis i kad podjes da ustanes ne mozes na noge?

Ja opet imam u cetvrtak kod njega kontrolu ali prvo da uradim ctg i onda njemu u kabinet. Ne znam da li ce me opet pregledati ginekoloski?

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 282
22.10.2010 21:55:24   
Dalil@
Veldina, ti predporodjajni pregledi obicno zavrse smedjim iscjetkom, nemoj se sikirati user posted image I mene je dr. Masic pregledao malo pred porod, nije boljelo ali sam bila max opustena (to je dosta bitno). Masic je prva liga! user posted image

Jedini dr koji pruza ruku pri ustajanju nakon pregleda user posted image Nazalost, mene je porodio dr ljekar user posted image

I da, ti bolovi kostiju su dosta cesta pojava. To je vecinom znak da se beba spusta i da se kosti sire (da se otvaras). Tijelo se priprema user posted image

< Poruku je uredio Dalil@ -- 22.10.2010 21:57:15 >

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 283
22.10.2010 22:00:29   
taurus

Imala sam danas prvi ginekoloski pregled kod dr. Masica, uzasno me je boljelo a posle toga sam pocela krvariti i trajalo je citav dan. Rekao mi je ako dobijem bolove da dodjem a kao otvorena sam 1 prst.... ja ne dobijam bolove samo me uzasno bole medjunozne kosti, niti mogu lezati niti mogu sjediti...

Pasos se moze izvaditi za 24-48h jest da platis 200KM

mene su kosti isto tako bolile dan pred porod, samo ja tada nisma znala da je to početak poroda ,sve dok sutra nisam ostla u bolnici

a na drugoj temi pročitah da ideš na puta sa bebom starom 15 dana,pa ne znam koliko je to baš pametno
avion, aerodrom, promjena klime, nadmorske visine sve to može negativno uticati na tako malu bebu koja nema razvijen imunitetuser posted image user posted image user posted image
razmisli dobro da se poslije ne bi kajalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 284
22.10.2010 22:19:28   
rose

nadam se samo da na porodu nije onako grub :) inace me fascinirao ophodjenjem prema pacijentu.

nije bilo ugruska al sada curi neki smedji iscedak a nemam njegov br da ga nazovem i pitam da li je to normalno.

jeli tebe boljelo kada sjedis, lezis i kad podjes da ustanes ne mozes na noge?

Ja opet imam u cetvrtak kod njega kontrolu ali prvo da uradim ctg i onda njemu u kabinet. Ne znam da li ce me opet pregledati ginekoloski?

a sto te pregleda ginekoloski...kad ti je termin?

meni je 7-og novembra, bila sam vec 3 puta i do sada sam uradila samo 3 ctg-a, 1 UZ i danas mi propisao terapiju za pritisak...do tremina mi je 15-ak dana i jos me nije pregledao ginekoloski...vjerovatno ce u cetvrtak jer mi je rekao da dodjem ujutro...

< Poruku je uredio rose -- 22.10.2010 22:24:23 >

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 285
22.10.2010 22:24:20   
Veldina
Rose jesi li isto isla kod dr. Masica ili?
meni je termin 04. 11-tog ako Bog da.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 286
22.10.2010 22:25:20   
rose

Rose jesi li isto isla kod dr. Masica ili?
meni je termin 04. 11-tog ako Bog da.

jesam, maloprije se vratila s kontrole...ja u zadnjih par dana imam visok pritisak pa mi je propisao terapiju, uradila sam samo ctg, nije me pregledao niti bebicu mjerio

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 287
22.10.2010 22:30:18   
Veldina
Ja sam jutros isla u 9h na ctg i poslije njemu, zalila se da me bole kosti dole i kaze moram te pregledati, pregledao me kaze otvorena jedan prst a inace je baba jako nisko tako da me sada dole sve boli user posted image

u cetvrtak imam opet kontrolu, prvo ctg i onda kod njega.

nije ni meni radio UZ jer je sigurno bio pre zauzet imao je do 10h 3 poroda :)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 288
22.10.2010 22:47:39   
rose

Ja sam jutros isla u 9h na ctg i poslije njemu, zalila se da me bole kosti dole i kaze moram te pregledati, pregledao me kaze otvorena jedan prst a inace je baba jako nisko tako da me sada dole sve boli user posted image

u cetvrtak imam opet kontrolu, prvo ctg i onda kod njega.

nije ni meni radio UZ jer je sigurno bio pre zauzet imao je do 10h 3 poroda :)

ma mene kosti bole nekoliko mjeseci...moja doktorica (idem i privatno) zna za to i nije me cackala jos...kaze da je to normalno a bebica se jos nije spustila

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 289
22.10.2010 23:37:36   
Veldina
moj beban se prije 15tak dana spustio.... vidjet cemo kakvo ce stanje biti u cetvrtak

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 290
24.12.2010 15:01:07   
Lejla Ka
Jako mi treba podatak kad je u slijedećem periodu dežurni dr. Salko Mašić. Sestra treba nakon carskog na kontrolu, pa su joj rekli da najbolje dođe u dežuru. Ili ako neko zna broj njegovog telefona, na koji se može dogovoriti da dođe kad je dežurni, plz. da mi javite na pp. Hvala veliko!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Veldina)
Neposredna veza do poruke: 291
24.12.2010 15:27:47   
10 mart 2009
Lejla, moja sestra također mora kod dr. Mašića na kontrolu... evo sad sam provjerila s njom, dr. je dežurni u ponedjeljak...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 292
24.12.2010 15:51:21   
Lejla Ka
Veliko hvala!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 293
12.4.2011 15:23:27   
babina beba
Mene zanima, dali je ijedna od Vas koju je porodio dr Masic , poklonila nesto u znak zahvalnosti. Mene je porodio i do neba sam mu zahvalna, pa me zanima sta bi mu mogla pokloniti. Nemam nikakvu udeju. HELP, please. Hvala

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 294
12.4.2011 16:33:32   
kleoopatra
masic ne prima poklone to da znas, meni niej htjeo nista da uzme

22.02.2010. Sara

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 295
12.4.2011 21:23:04   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: babina beba

Mene zanima, dali je ijedna od Vas koju je porodio dr Masic , poklonila nesto u znak zahvalnosti. Mene je porodio i do neba sam mu zahvalna, pa me zanima sta bi mu mogla pokloniti. Nemam nikakvu udeju. HELP, please. Hvala

draga ja sam kad sam otisla na prvu kontrolu kod njega ponijela parfem... rekla sam da mu to daje moja asja sto joj je pazio mamu i sto je pomogao da se ona rodi ... poklon je bio od srca i nije ga odbio... neke krupnije poklone on sigurno nece primiti ...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 296
12.4.2011 21:27:15   
Hanady RR
meni je i parfem vratiouser posted image
i čak se naljutio i po zaovi mi poručio da nema smisla jer je on radio samo svoj posaouser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 27.6.2011 16:30:40 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 297
12.4.2011 21:48:49   
MinaMM
ni meni nije nista htio uzeti. samo mi je rekao aBd vidimo se opet i nasmijao se. a ja u onom stanju kontam covjece dragi, jesi li ti normalan, kao ja cu opet kroz ovo proci...a sad bas kontam, pa mogla bihuser posted image

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 298
12.4.2011 21:52:00   
Visnja RR
ko mene smije odbiti user posted image  salim se user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 299
26.4.2011 10:31:39   
Nina_Lana
Meni je vodio prvu trudnocu, nije me porodio jer je bio na godisnjem, ali sam na pvom pregledu poslije poroda ponijela u znak zahvalnosti knjigu koju je sa odusevljenjem prihvatio user posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *