Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi sada bili na rucku...i Uma je uredno pojela supicu...meso, krompirice, salatu...i sve konobar digao i cekamo slatko..kada ustadose se sa susjednog stola ljudi odose i ona se zatrca i ja vidim jede komad mesa..uzela "fuj, pih"...sa tog stola....ostatke...i sve govori njamiiiiii... Uzas.....
Sta ce dijete kad je patite gladu Tvoja je jos dobra moja je neki dan u kaficu sjela za stol nakon sto su gosti otisli i popila ostatak mineralne koji je ostao nekom covjeku. Uzassss, ona je to uradila u sekundi, mi se nismo uspjeli ni snaci i govori poslije da je popila rakiju
A ovo je danasnja provala. Ja joj znam izmedu ostlih djecijih pjesama pustiti i onu "Jednog dana resio moj tata za rodendan da mi kupi brata" I tako ona to pjevusi non stop. I danas tata bio u kaficu, a ja joj kazem da idemo sad tati da ga pita maraka da kupi sladoled. I ona kuci fino govori, pitata ce marke za sladoled. Ali kad smo dosli pita ona tatu: "Tata daj majaka".... Tata je pita, a sta ce ti, a ona ce njemu: "Pa da kupim brata" Kako su se ljudi smijali...
I moj redovno ide traziti vodu za tudjim stolovima, hranu jos ne , ja mu govorim da ima svoju casu i da je to ruzno, da to ne smije raditi a on meni odg, dobjo mama, ciko ode i Fatih uzme njegovu vodusamo malo
Moj Benjamin je tad imao oko dvije godine . Taj dan imam zakazano kod ginekologa poslije podne . Sama kući sa njim , a moram da se kupam , on nece da spava i sta cu pustim ga u kupatilo . Spustio poklopac na solji,sjeo i ispituje me . Ja jadna , ne znam ni kako sam se kupala, a on navalio sa pitanjima . " Mama , imas li ti cunu? Ja: Nemam. B: A kako to ? Ja: Pa lijepo , nemam . Muskarci imaju cunu a zene ne . B: A sta zene imaju ? I ja tu ostala bez teksta, sta da mu kazem ? Pa rekoh , zene nemaju nista. Suti jedno minut , ustade sa solje , priđe ,gleda u mene, smije se i kaze : Imas ti cunu , imas , ali ti se sakrila .
Idemo mi u kupovinu patikica u subotu, potraga za brojem 28 nigdje nema. Probali smo otprilike 15tak modela ili su veliki ili mali a N to strpljivo podnosi jer sam mu obećala da ćemo poslije ići na kolač.
Približavamo se narednoj prodavnici i N utrči unutra i zgrabi prve patike sa police i kaže:Mama ove ćemo kupiti ove su pekasne (prekrasne) ne moram ih ni pVobat (probati).
A u radnji iza toga uzme jedne roze i kaže: Mama ja sam ove nosio kad sam bio djevojsisa (djevojčica)
Ulazimo u auto nakon svega toga: Mama ja sam vozio foVda (forda) kad sam bio velik a ti si sjedila u stolici
mi smo imali "pudi pupa" (krče joj crijeva). nedi, srce slatko, razumijem ga u potpunosti. I ja mrzim probati stvari, a pogotovo s Emom. Mi smo jučer kupovali cipelice i duša draga bila je dobra skroz. Ja smantala . I mi smo u fazi da sam ja mala, a ona velika. Još bolje kad MM-u kaže "ti si mali, vidi kolišni si"
Nedi blago tebi, ja i mm smo bili gola voda posle kupovine patikica, plan je bio i sandalice da tražimo al nismo imali snage, u jednoj radnji je ušao i porušio izlog, u drugoj šutnuo loptu i zamalo slomio staklo, u 2-3 pobaco sve cipele, vrisko da oće samo ciciban... a on samo hoće da uzme biilo koje, duša draga.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Zezamo se mi jutros sa hanom kako je ona bila u maminom stomaku i mm je pita je li ti bilo lijepo kod mame u stomaku kad si bila mala, kaze ona:"nije ". Pa sto???? Kaze moja pemtnica:"Pa bilo mi dosadno."
Nedi blago tebi, ja i mm smo bili gola voda posle kupovine patikica, plan je bio i sandalice da tražimo al nismo imali snage, u jednoj radnji je ušao i porušio izlog, u drugoj šutnuo loptu i zamalo slomio staklo, u 2-3 pobaco sve cipele, vrisko da oće samo ciciban... a on samo hoće da uzme biilo koje, duša draga.
Ovako smo i mi ranije ali sad obećam posebni kolač na posebnom mjestu, i da će voziti mala koVica (kolica) u DM-u, i da ako bude mnogo, mnogo dobar može sam izabrati loptu koju će šutati novim tenama. Ma sve ću mu dati samo da ne demolira radnju
Evo jedna svježa od jutros. Naljutio se Nemirko na mene što nisam pauzirala emisiju na Animal Planet dok ode u kupatilo i sav ljut hoće da me upiški, neće na tutu. Ja sam da podigla, piškio na šolju i on u vrisku:" Napuni mi sad pišu vode nisam te upiškio"
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Nije provala al ne znam gdje da napišem pa ću ovdje mene je jutros moj A probudio tako što me lupio mojom cijenjenom diplomom u glavu , skočila sam ko opržena
Sinoć se Ema vratila od nane i dede i priča mi šta je radila, kako je igrala lopte sa tetkom i dedom.... Pitam je šta je radila nana, kaže "gledala sapun" . A onda instaliramo video nadzor u njenoj sobi, pošto nam sad baš nikako nije na očima ako ode da se tamo igra i da joj pokažemo, ona i tata gledaju u dnevnoj a ja odem i mahnem im. I ode ona da proba, ali stoji na kraju samom i ja govorim "idi Ema stani na nos Mickey Mousa (na sredinu tepiha)" a onda se sagne tu u ćošku gdje stoji i nasadi se na nos - da je bolje vidimo . I onda nam dođu gosti i malo je bila s nama i kažemo joj da je vrijeme za krpe. Pita ona pred ljudima: Molaju li oni otić.
Jucer ujutro Antonio ustao nerovozan kako bolestan i sav kroz plac veli Ne mogu vise,ne mogu vise.... A danas se ja spremam na posao on meni govori kini mama jaknu kini,igra se mama igra....REko mama mora na posao da kupi kiki bombona(obozava jedino njih od slatkisa) a on se skoci lkaze nece poso uze bombone sa stol i kaze ima jos ima
Jucer ujutro Antonio ustao nerovozan kako bolestan i sav kroz plac veli Ne mogu vise,ne mogu vise.... A danas se ja spremam na posao on meni govori kini mama jaknu kini,igra se mama igra....REko mama mora na posao da kupi kiki bombona(obozava jedino njih od slatkisa) a on se skoci lkaze nece poso uze bombone sa stol i kaze ima jos ima
Mamina pametnica ja jedva cekam da Lana ovako pocne pricati...