Đenifer
|
Zove se Tarik , i vragolan je pravi. Sa tetom je kući, igraju se, a ja sam na poslu. Trudna sam oko 8 sedmica, i stalno mi je muka, možda zadnja 2-3 dana malo bolje, mogu nešto i jesti, ali sve suho tipa: kiflice, grisini, kokice i gluposti, a mislim da mi folna dodatno otežava cijelokupno stanje. Nismo planirali drugog , bar za sad, mislila sam da još pričekamo dok Tarik napuni 2,5 -3 godine, dok se i ja malo oporavim, naspavam konačno i vratim na svoju prijetrudničku kg (ostalo mi 4-5 kg) viška i sl. Međutim, nikad nije kako planiraš već sudbina i kako te Bog pogleda. Imala sam raznih planova ove godine, tipa da se vratim konačno na aerobik u zetri koji mi jedini može pomoći psiho- fizički (iako imam i orbitrek kući, nije to to kad sa ženama opališ i zajeno na znojenje), planirala da položim pravosudni, da počnem učiti i dosta slični stvari i sad opet jovo na novo. U početku kad sam saznala , sebično priznajem ali nije mi bilo drago, čak sam i plakala i govorila da ja to nemogu za sad, ali kad sam se sabrala , malo promislila i sebi rekla " budi sretna glupačo , koliko žena želi trudnoću i manju razliku između djece, a ja plačem i pomišljam na abortus" Sad sam se privikla na pomisao da sam i da se moram više paziti, nedizati djete puno i rintati po kući.Razlika će biti 2 godine i možda mjeces, drago mi je da prolazim isti period trudnoću kao i sa Tarikom, zbog ljeta, raznolikog voća i povrća, trudničke gardarobe. Ovog puta će biti novembar sa terminom i hb na klinici Jezero. MM me je dosta ohrabrivao i govorio da ova trudnoća je došla bez planiranja i da smo planirali sigurno nebi bilo kad poželimo, jel kad si na "zadatku", to nije baš lako, a i kad bi se kao osječala spremnom za koju godinu, navodno da bi izmišljala raloge( neka nas još malo, nemoj sad, nemoj tada) i ostala bi na jednom djettetu.Kad izađeš iz pelena i duda i flašica i počneš spavati u komadu cijelu noć, drugo ti ne pada na pamet.I u pravu je . Savjeta nemam, ako planirate želim ti sreću, kao i ostalim forumašicama, a idealne ralike između djece neznam da li posto. Sorry zbog dugog posta! ___________________________ Naš paša je stigao 13.10.2009.g.
|