|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
1.3.2011 20:42:50   
lamama
Drago mi je da ti je zlatna maka pomogla, ali klomifen si džaba uzimala za povećanje nivoa progesterona jer on za to nije , nego za stimulaciju ovulacije, pa ti naravno i nije mogao pomoći. 

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu lavlav)
Neposredna veza do poruke: 1551
1.3.2011 21:02:57   
TMand
Lamama,jesam pisala da su nepouzdane..meni su one cesto puta pokazale testnu crtu,ali jedva vidljivu.. onda bi se reklo da do ovulacije nije dolazilo... a preko folikulometrije znam da je. A izgleda je je ovako tamna bila testna jer sam vecer prije primila pregnyl,pa od toga... :/

(odgovor članu lavlav)
Neposredna veza do poruke: 1552
1.3.2011 22:00:50   
lavlav
Jeste
zbog niskog progesterona  sam imala anovulatorne cikluse...Klomifen se pije i u mom slucaju:)))Hvala...bice ok...samo pozitivno

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 1553
1.3.2011 22:31:13   
gerberka
IZVORNA PORUKA: lavlav

Jeste
zbog niskog progesterona  sam imala anovulatorne cikluse...Klomifen se pije i u mom slucaju:)))Hvala...bice ok...samo pozitivno

slažem se..ja sam za regulaciju ciklusa ( a samim tim i regulaciju ovulacija ) pila dabroston i utrogestan ( progesteron ), a poslije i klomifen.
progesteron je glavni faktor

(odgovor članu lavlav)
Neposredna veza do poruke: 1554
2.3.2011 10:04:22   
vjestica
nisu anovulatorni ciklusi zbog niskog progesterona, nego je nizak progesteron zbog anovulatornog ciklusa (jer nema žutog tijela koje će lučiti progesteron, ne može nikako progesteron uticati na ovulaciju)
a indikacije za primjenu klomifena su sljedeće :
- za indukciju ovulacije kod anovulacijske i oligoovulacijske neplodnosti u žena (uključujući in vitro fertilizaciju),
- kod disfunkcije žutog tijela,
- kao test ovulacije,
- u liječenju neplodnosti muškaraca s oligospermijom, te u dijagnostici abnormalnosti osovine hipotalamus-hipofiza-gonade u muškaraca

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.3.2011 20:33:31 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1555
2.3.2011 11:21:29   
lavlav
Progesteron se, u primarnom folikulu, u maloj količini stvara u prvoj polovici ciklusa. Već uoči ovulacije, u razvijenom Gaafovom folikulu, 11 do 12 dana ciklusa, pojačava se njegovo lučenje, a oko 21. dana ciklusa, dosiže 10-20 puta više vrijednosti od onih u prvoj polovici ciklusa. Progesteron djeluje na spolne organe i na čitav organizam. Naročito je izraženo djelovanje na maternicu. Progesteron se suprostavlja razdražujućem učinku estrogena na trup maternice: snizuje spremnost maternice na stezanja (kontrakcije), a podjednako djeluje i na druge trbušne organe građene od glatkog mišićja: crijevo, mokraćni mjehur, mokraćovodi. Progesteron mijenja karakteristike sluzi žlijezda vrata maternice, ona postaje gusta, nerastezljiva, kroz nju spermiji ne prolaze lako. Progesteron zaustavlja daljnje umnažanje epitela rodnice. Na dojke djeluje umnažanje žlijezdanog epitela. Opći metabolički učinak se očituje izlučivanjem zadržane soli i vode. Razina progesterona i njegovo djelovanje je najizrazitije u trudnoći: "smiruje maternicu", usporava pokrete crijeva, pa je odavna nazvan "čuvarem trudnoće". Tijekom ciklusa jajnici proizvode estrogene hormone i progesteron. U prvoj polovici ciklusa, prvih 14 dana, dominira djelovanje estrogena, sve izrazitije što je ovulacija bliža, kad je maksimum estrogene sekrecije. U drugoj fazi ciklusa dominira lučenje progesterona. Ti hormoni imaju, kao što je rečeno, djelovanje na spolne organe, ali i na cijeli organizam, među ostalim i na psihu žene. Približavanjem kraja ciklusa, pred menstruaciju se može pojaviti tzv. premenstrualna napetost : nakupljanje tekućine, blagi otok skločnih zglobova, napetost dojki, nadutost u trbuhu, pojačava se apetit, a i tjelesna težina se može povećati. Zbog djelovanja progesterona na toplinsko središte u mozgu, povisuje se temperatura za pola do jednog stupnja Celzijusa, što se koristi za otkrivanje ovulacije, mjerenjem tzv. jutarnje temperature...
user posted image user posted image user posted image user posted image kiss

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1556
2.3.2011 11:52:57   
vjestica
da, sve mi je to poznato, ali opet progesteron nije glavni faktor ovulacije, nego LH

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu lavlav)
Neposredna veza do poruke: 1557
2.3.2011 11:54:45   
vjestica
Luteinizirajući hormon (LH) je hormon hipofize koji svojim djelovanjem izaziva sazrijevanje jajne stanice, luteinizaciju granuloza stanica te uz ostale čimbenike i izbacivanje jajne stanice iz folikula (ovulaciju). Razina LH u prvoj fazi ciklusa je niska, a sredinom ciklusa dolazi do porasta
koncentracije. Ukupno trajanje povišene vrijednosti LH iznosi oko 50 sati, a trostruki porast razine LH u trajanju od 24-36 sati neophodan je za sazrijevanje jajne stanice. 34-36 sati nakon početnog porasta LH uslijedi
ovulacija, odnosno 10-12 sati nakon najveće moguće koncentracije LH. U anovulatornom ciklusu ne dolazi do porasta LH.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1558
2.3.2011 12:06:27   
vjestica
btw temperatura se povisi NAKON ovulacije

< Poruku je uredio vjestica -- 2.3.2011 12:07:03 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1559
2.3.2011 12:10:36   
malena27 RR
Tema ide pod kljuc zbog OT.

LP, RR Tim user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1560
25.3.2011 13:49:50   
na korak
Drage moje, juce mi je prepisan Clomid od 3DC do 8DC 2x1, pa na folikometriju. Svi nalazi i meni i MM uredni, pa cemo sad pratiti ovulaciju. Nadam se da ce ovo donijetiuser posted image  i da necu morati na HSG, laparoskopiju. Drzite mi fige user posted image

Zelim vam svima sve najbolje i puno, punouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1561
26.3.2011 18:09:00   
TMand
Sretno vam bilo! Nadam se da ce biti dobitna kombinacija!
Ja sam za ovaj mjesec zavrsila s klomifenom. Dobro sam reagirala,na 11 DC folikul lijevo je 19 mm , desno samo 12 mm.,endometrij 8 mm. Jucer na 12. DC primila sam pregnyl.
Danas na 13 DC , lijevo folikul 23 mm ,a endometrij 13 mm !
Imam jos fore do ponoc da pukne,tada izlazi 36 sati od kad sam primila pregnyl. Budemo vidjeli sta ce biti ovaj mjesec......
PS: imam pitanjce,zasto netko prima vise injekcija pregnyla a ja samo po jednu ? ://

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 1562
27.3.2011 13:57:46   
AMELIC
Tmand mislim da to zavisi od broja i veličine folikulauser posted image
Sretno u svakom slučaju, dobre su ti šanse...jer i za taj od 12 mm ima nade da pukneuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1563
27.3.2011 19:47:59   
TMand
Ooo i ja se nadam!

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1564
28.3.2011 14:46:26   
na korak
meni je endometrij 27DC bio 9 mm, valjda je to OK.
Od sinoc pijem klomifen, pa krajem sedmice na folikometriju.

TMand i ja tebi zelim ti puno srece i da ugledas user posted image  ovaj mjesec user posted image

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1565
28.3.2011 16:10:30   
ena0002
A sto si mjerila endometrij na 27 dc user posted image .....meni na 11 dc bude oko 8

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 1566
29.3.2011 7:42:16   
na korak
nisam posebno mjerila, tad sam otisla kod Godinjaka sa nalazima, prvi put i uradio mi ultrazvuk.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1567
29.3.2011 11:13:55   
ena0002
Aha...pa to onda ima logike user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 1568
29.3.2011 12:06:08   
na korak
pijem klomifen od nedelje navece i nemam nikakvih simptoma, ama bas nista..je li to OK, ili nemam simptoma, mozda, sto ne djeluje na mene klomifenuser posted image . please, ko ima iskustva s ovim nek napise koju rijecuser posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1569
29.3.2011 12:46:37   
Leva
Imas 62 stranice raznih iskustava sa Klomifenom. Ugodno citanje i ako ti bude trebalo dodatnih informacija slobodno posalji pp user posted image

< Poruku je uredio Leva -- 29.3.2011 12:48:22 >

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 1570
29.3.2011 12:53:50   
na korak
63 user posted image , citala sam,i uglavnom ima simptoma raznoraznih, ai nisam mogla zakljuciti povezanost sa "nesimptomima i nereagovanjem klomifena", pa mi je trebao konkretan slucaj, da li je to dvoje povezano.nadam se da nijeuser posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1571
29.3.2011 12:57:15   
vjestica
ja zadnji put nisam reagovala na klomifen, a imala sam iste simptome, čak i bol i težinu u jajnicima)
ako nema reakcije na klomifen, tada Godinjak uključuje dodatnu terapiju (ja sma dobila gonal f)

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 1572
29.3.2011 13:04:20   
na korak
vjestice hvala, ne znam ni ima li reakcije, nego kontam nemam nikakvih simptoma, upravo to bol u stomaku, jajnicima, nelagoda, povracanje, bilo sta svasta sam procitala da ima, a kod mene nista, pa ja sama zakljucila da mozda nema rekacije user posted image , ma razumijes me, sta mi zene mozemo namastati, hehe

jel ti opet ides na klomifen ili.. u svakom slucaju zelim ti puno srece od user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1573
29.3.2011 13:14:35   
vjestica
hvala puno, ali ja neću u skorije vrijeme na klomifen, jer sam mama dojilja jedne princeze nastale upravo tada kad nisam reagovala na klomifen user posted image user posted image (radila sma inseminaciju kod dr Godinjaka)
sretno user posted image user posted image

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 1574
29.3.2011 13:26:34   
na korak
cestitam, zelim sve najbolje i tebi i tvojoj maloj princeziuser posted image .

i hvala ti jos jednom na odgovorima

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *