|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Foto - kuhanje!
22.3.2011 21:35:28   
Mala Selma
ROLAT OD FASIRANOG MESA (PUNJEN JAJIMA I SIROM)
Potrebno:
user posted image
Smjesa za rolat: 500gr fasiranog mesa, prezla, 2 jajeta, malo ulja, so, biber,vegeta, crvena paprika, zacini dr.)persun, bosiljak, itd.)
Fil: 4 jajeta skuhana, 6 listova edamer sila
Umutiti rukom smjesu za rolat
user posted image
Na papir za pecenje (premazan sa malo ulja) staviti smjesu
user posted image
Razvaljati rukom u pravugaonik i poredati sir i kuhana jaja (vrhove jajeta odsijeci)
user posted image
Zarolati rolat papirom , visak papira odsijeci a sa strane staviti ispod rolata.Rolat staviti u tepsiju (ja sam u vatrostalnu) i nasuti pola case vode.
user posted image
Peci u zagrijanoj pecnici oko 35 minuta, a zadnjih 5 minuta prerezati papir i peci da zarumeni
user posted image
Izvaditi iz pecnice da se malo ohladi (oko 10 do 15 minuta) pa onda sijeci. Moze se sluziti uz krompir carsku mjesavinu ili sl. Ja ovo pravim kad imam goste i super je kao "meza"user posted image
PRIJATNO
user posted image




_____________________________

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.


(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Foto - kuhanje!
23.3.2011 9:48:44   
mamine oci
mislim da svi znate ovj recept al eto nije na odmet
slane palacinke
klasicna smjesa za palacinke
user posted image
ispeci palacinke
user posted image
user posted image
u tiganj na sporetu isprziti sanpinjone u sanpinjone dodati seckanu piletinu(ili po zelji fasirano ili neko drugo meso)zacin malo soli i origana prziti nekih 15-20 min
user posted image
narendati trapist sir

user posted image
ispecene palacinke premazati kecapom
user posted image

dodati fil iz tiganja i rendan sir

user posted image
saviti palacinke

user posted image
poredjati u pleh ili tepsiju i staviti u narendat jos malo sira preko i staviti 20 min u rernu da se podpece

user posted image punjene slane palacinke bujrum:):)


Add a descriptionpunjene slane palacinke bujrum:):)user posted image

slikano sa telefona pa ako e nejasno izviniteuser posted image







_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Foto - kuhanje!
23.3.2011 11:18:04   
Lejla Ka
Mala Selma, ovaj fol sa zamotavanjem mesnog rolata u pek pair će mi konačno omogućiti da mi isti ispadne kako treba. ODLIČNO!

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 53
   [Obrisana poruka]
23.3.2011 15:07:54   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Foto - kuhanje!
23.3.2011 15:15:46   
Dida79
I na kraju dobro umastimo i pobrašnimo foto aparat...


Ova ti je dobra user posted image user posted image user posted image

Nikad nisam pravila mantije ,jer mi nije bio jasan postupak.Sad mi se cini da bi mogla probati.
Iman jedno mi nije jasno...jel kad razvijes tih pet kruzica u jednu malo vecu jufkicu jer po tome naredas meso i savijes nisam bas najbolje skontalauser posted image Ili?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 55
   [Obrisana poruka]
23.3.2011 15:21:12   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Dida79)
  Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Foto - kuhanje!
23.3.2011 20:09:50   
w.pooh
Rolat sa bananama

Kora:
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Fil:
1 puding od vanilije
400ml mlijeka
1 puter ili margarin za kreme
50g šećera u prahu
150g mljevenih oraha
4 banane

Jaja umutiti sa šećerom te dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. U pleh staviti papir za pecenje, istresti smjesu i peći 15-20 minuta na 180C

user posted image

user posted image

U međuvremenu skuhati puding i ostaviti da se ohladi.
Puter umutiti sa šećerom i dodati ohlađen puding.
user posted image

user posted image


1/3 fila odvojiti a u preostale 2/3 dodati mljevene orahe.
user posted image

Kora se može posuti sa malo ruma. Premazati koru sa filom sa orasima i poredati 4 "ravnije" banane.
user posted image

Umotati i premazati filom koji smo odvojili te posuti orasima.
user posted image
user posted image

Prijatno user posted image



_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Foto - kuhanje!
24.3.2011 11:18:30   
milenium
W POOH ,a presjek? da vidimo kako te bana izgledaju unutra?user posted image

iman i mene zanima kao i didu,tih 5 nalaganih jedno na druge,ti to tako zajedno svih 5 razvaljaš?kako se uspiju sjedinit kad su jedno na drugoj?
i kako ih zamotaš,krajeve prema sredini ili kao kiflice ili,vidim da si smjesu stavila u kut,i kako sad smotat?

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 58
   [Obrisana poruka]
24.3.2011 11:29:53   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu milenium)
  Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Foto - kuhanje!
24.3.2011 16:06:21   
ilmy
Kolac macije oci user posted image user posted image user posted image
biskvit:
5 jaja
5 kasika secera
pola praska za pecivo
1 kasika kakaa
2 kasike brasna

Krema:
3 jaja
200 gr. secera u prahu
200 gr. cokolade
150 gr. putera
4 banane

odvojiti zumanke i bjelanke
bjelanke istuci u cvrst snijeg
user posted image

zumanke istuc sa secerom
user posted image
i dodat brasno prasak i kakao i kad se to sjedini dodati snijeg od bjelanaka
user posted image
i istrest u tepsiju  da se pece na 180 stepeni
user posted image
i ispeceno urolat da se hladi
user posted image
umutiti jaja i secer
user posted image
stavit na paru malo mijesat pa dodat cokoladu
user posted image
da se sve izjednaci i cokolada rastopi
user posted image
kad se ohladi staviti puter i izmijesati
user posted image
pola smjese razmazat po biskvitu i banane staviti
user posted image
rolat sa obje strane
user posted image
pa prevrnuti roladu
user posted image
i ostalo kreme premazati preko i ukrasiti po zelji..
user posted image
i ostaviti da se hladi.. presjek cete dobiti dok se ohladiuser posted image user posted image user posted image   uh ovo postavljanje mi je bilo teze nego pravljenje kolacauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.3.2011 19:39:52 >

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Foto - kuhanje!
24.3.2011 20:51:31   
w.pooh
Milenium evo presjek user posted image

user posted image

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Foto - kuhanje!
24.3.2011 20:59:29   
Skvo RR
Lokumi/peksimeti

1. Sastojci 300 grama brasna, jaje, kafena kasika praska za pecivo, kafena kasika soli, jogurt tecni da se zamuti

user posted image


2. Muti se rukom u posudi, dok se tijesto prestane lijepiti za prste,
izvadi se na radnu povrsinu opet premjesi, ja ga napravim u lopticu
user posted image

3. Naravno, onda radi oklagija

user posted image

4.

Onda razvaljano tijesto podijelilm u dvije trake...Umina rukica je tu...to je sirina...user posted image

user posted image

5.
Ja onda sijecem na kockice..vi mozete obllik kojji zelite

user posted image

6. Onda u velikoj tavi ih pecem u malo ulja...

user posted image

7. Evo ih...user posted image



user posted image



8. I naravno nista bez glavnog kuhara


user posted image


< Poruku je uredio Skvo RR -- 24.3.2011 21:00:21 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Foto - kuhanje!
24.3.2011 21:15:15   
milenium
user posted image user posted image

mene zanima savijanje ovog rolata.na gornjoj slici si savila krajeve i ima udubinu po širini a na ovoj donjoj slici se to ne vidi tj ne vidi se kako je savijano.ili si ti to nešto nabacila preko toga?

još samo to pa da mogu pravit ovih dana jer mi se čini mmmmmmmmmmmuser posted image


(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Foto - kuhanje!
24.3.2011 21:22:44   
N_N
IZVORNA PORUKA: ilmy

 
pa prevrnuti roladu


user posted image  



milenium, vidiš da je napisala, prevrnuti.

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Foto - kuhanje!
24.3.2011 21:41:09   
ilmy
objasnila sam jauser posted image user posted image user posted image
a evo presjeka moguser posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Foto - kuhanje!
24.3.2011 22:33:20   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: ilmy

objasnila sam jauser posted image user posted image user posted image
a evo presjeka moguser posted image user posted image

user posted image



ovaj kolac se zove "macije oci" user posted image  nekad sam dva put sedemicno pravila...preukusan jeuser posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Foto - kuhanje!
25.3.2011 9:58:25   
sheri
IZVORNA PORUKA: ilmy

Kolac macije oci user posted image user posted image user posted image
biskvit:
5 jaja
5 kasika secera
pola praska za pecivo
1 kasika kaka
2 kasike brasna

Krema:
3 jaja
200 gr. secera u prahu
200 gr. cokolade
150 gr. putera
4 banane

odvojiti zumanke i bjelanke
bjelanke istuci u cvrst snijeg
user posted image

zumanke istuc sa secerom
user posted image
i dodat brasno prasak i kakao i kad se to sjedini dodati snijeg od bjelanaka
user posted image
i istrest u tepsiju  da se pece na 180 stepeni
user posted image
i ispeceno urolat da se hladi
user posted image
umutiti jaja i secer
user posted image
stavit na paru malo mijesat pa dodat cokoladu
user posted image
da se sve izjednaci i cokolada rastopi
user posted image
kad se ohladi staviti puter i izmijesati
user posted image
pola smjese razmazat po biskvitu i banane staviti
user posted image
rolat sa obje strane
user posted image
pa prevrnuti roladu
user posted image
i ostalo kreme premazati preko i ukrasiti po zelji..
user posted image
i ostaviti da se hladi.. presjek cete dobiti dok se ohladiuser posted image user posted image user posted image   uh ovo postavljanje mi je bilo teze nego pravljenje kolacauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


a koliko brasna ide ovdje? ja ili ne vidim (a zna mi se desiti da ne vidim) ili nisi stavila?user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.3.2011 19:40:42 >


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu ilmy)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Foto - kuhanje!
25.3.2011 10:09:33   
ilmy
user posted image user posted image user posted image do mene je zaboravila napisati idu 2 kasike brasnauser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Foto - kuhanje!
27.3.2011 10:52:21   
Anoniman
hajd ljubim vas ako ko bude pravio  onu toru kinder-pingvin ako nije tesko uslikat postupke od-do  nesto mi izgleda komplikovano user posted image   ma da tvrde da nista lakse  pa da vidim user posted image

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Foto - kuhanje!
28.3.2011 15:10:31   
škorpija
joj žene, ja pravila onu toru od kokosa i nešto mi nije u redu, ne svišđa mi se nikako. kokos je nekako "sirov" baš se osjeti kod da ga direktno iz kese jedem, u grlu mi zapinje, zna li neko koliko se fil treba kuhati minutauser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Foto - kuhanje!
28.3.2011 17:30:05   
R&T@
IZVORNA PORUKA: škorpija

joj žene, ja pravila onu toru od kokosa i nešto mi nije u redu, ne svišđa mi se nikako. kokos je nekako "sirov" baš se osjeti kod da ga direktno iz kese jedem, u grlu mi zapinje, zna li neko koliko se fil treba kuhati minutauser posted image


user posted image user posted image user posted image

Ja se "naoruzala" sastojcima da pokusam jer stvarno volim kokos...
A sad ne smijem user posted image
I onako sam user posted image  kuharica...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Foto - kuhanje!
28.3.2011 17:32:08   
bebacha
ma kuhas dok se ne zgusne.ja pravilo 100 put do sad i uvjek bude super.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Foto - kuhanje!
28.3.2011 17:33:10   
nikita
ja sam je pravila i kokos fil je super ispao , da nije do kokosa, koji kupujes

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Foto - kuhanje!
28.3.2011 17:48:44   
škorpija

IZVORNA PORUKA: nikita

ja sam je pravila i kokos fil je super ispao , da nije do kokosa, koji kupujes

ma jedini u granapu koji je biouser posted image , marka SETI

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Foto - kuhanje!
28.3.2011 18:36:58   
mama75
IZVORNA PORUKA: škorpija

joj žene, ja pravila onu toru od kokosa i nešto mi nije u redu, ne svišđa mi se nikako. kokos je nekako "sirov" baš se osjeti kod da ga direktno iz kese jedem, u grlu mi zapinje, zna li neko koliko se fil treba kuhati minutauser posted image

Ne kuha se uopste kada se stavi kokos. Ja sacekala da se fil malkice hladne, par minuta i onda dodala kokos. I ispravila bih naziv, ako kome ne smeta - po meni je ovo kolac, a ne torta. Super je, ukusan, sve 5, ali ipak nije "torta" user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *