Lulu_08
|
IZVORNA PORUKA: idacha Djana, draga, ja cekam li cekam salim se... vezano za tvoju situaciju.. meni su rekli ''dobro je da si odmah isla na drugo, jer bi se kasnije tesko odlucila''... vjerovatno su mislili upravo na te sumnje i strahove koje ti sada imas.. kod tebe je curetak vec mashallah, djevojcica prava... sto se tice ''samovanja'', da ti kazem moj muzic radi u Sarajevu, dolazi samo vikendom, tako da nikakve vajde od njega nemam... opet nekako uspijevam, naravno da imam pomoc, ali opet nekada ''odlijepim'', pa se smirim i nastavim.. planiramo aBd da on opet ide u inostranstvo (hehehe, svi znaju gdje i kako ) i to BAS poslije mjesec-dva bebinog rodjenja.. ja ni ne razmisljam kako cu tada, sa dvije bebe.. Boze zdravlja, izdrzacemo i to, a ovdje cu da se praznim i trazim utjehu sto se tice posla i karijere, ja ostala trudna sa Imranom tik nakon polozenog pripravnickog.. sada necu ni pocinjati raditi, nego cu sa porodiljskog na porodiljsko... imam jos 50 godina do ponzije, tako da cu nadoknaditi ove dvije godine, uopste se ne brinem za sve ima ZA i PROTIV... ti najbolje znas kako ces i sta ces... mi ti zelimo svu srecu, sta god odlucila... kiss idacha hvala puno na djeljenju tvog iskustva. Znaci i tm je bio i planira opet "vani". Iskreno mene je bilo totalno strah kako cu sama sa Lunom, pogotovo zbog posla koji sam radila ranije, ludnica, nikad i nigdje me nije bilo. Medjutim ode mm, ja predjoh na drugi posao i evo sve je nekako "uredu". Ne mogu reci da je bajno, jer nije - nedostaje mm naravno. Ali imamo svoj tempo i uspjevamo nekako. Iz istog razloga se nadam da ne bi bilo bas puno tesko izgurati trudnocu i bebicu ako Bog da. Meni je samo problem to sto moji roditelji nisu ovdje, vec moja mama dolazi nesto malo cesce (2 ili 3 puta godisnje) dok tatu vidjam samo ljeto. Tako da puno pomoci i nemam. Sveki pomaze, ali kad i koliko moze, tako da je i to puno ograniceno. A za karijeru nisam mislila na napredovanje, jer napredak sam imala vec i na poslu koji sam ranije radila a iskreno i ovdje mi je dobra pozicija. Mislila sam vise na razvijanje tih medjuljudskih odnosa izmedju direktora i ostalih kolega. Taman bih bila godinu i mjesec na poslu kada bih morala otici na porodiljsko, pa jedino me strah da to ne bi lose uticalo na radni odnos kasnije. Jer bas sam zadovoljna sa poslom trenutno, dobro mi je, manja su primanja nego u prosloj firmi ali nemam puno stresa, radno vrijeme mi je extra itd. Ali valjda je normalno da jedna zena u mojim godinama koristi svoj reproduktivni sistem? hahaha... Ma to je trema, nema sta drugo biti!