Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
nema osustajanja... pa taman da ti odgoje dijete N-N... ne zezaj.... ljepota
koliko ćeš tada imati, moja nana moju mamu rodila sa 45 ...pa ne zezaj a sad nauka napredija ih ih....
koliko ću ja imati 2016, nisma ni računala Bome...a možda sma trebala...neći 29 sigurno
hm , ovako 37 godinica...taman
ne mislim samo na medicinski aspekat, mozda izgubim zivce do tad, i ovako imam sve manje snage i energije
ma kakve živce...bejž ba... i energija...od šta je gubiš....lana mirna beba , sve pod konac... da je ti jedan B ili jedna farah viejdela bi ti šta je trošenje enegije nemo na to da mi se vadiš
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
lana jeste mirna al mi fali malo vremena za sebe, ja nju rijetko ostavljam, kad ne radim 90% vremena sam s njom, pozeljela sam da se "ispusem" malo, da napunim baterije, da bar cesce mogu ici na zumbu ili izaci navecer s prijateljicama, vratila bi mi se energija. a kontam sa 2 djece pogotovo nigdje prispjela nisam, a da ne govorim s troje
lana jeste mirna al mi fali malo vremena za sebe, ja nju rijetko ostavljam, kad ne radim 90% vremena sam s njom, pozeljela sam da se "ispusem" malo, da napunim baterije, da bar cesce mogu ici na zumbu ili izaci navecer s prijateljicama, vratila bi mi se energija. a kontam sa 2 djece pogotovo nigdje prispjela nisam, a da ne govorim s troje
Ej potpuno te razumijem, jos ja sam bas mlada i opet ostavljam Erola cesto mami i izlazim i pijem i lumpujem, provodim se, uzivam... Ali do sada, dok nije malo "porastao" samo sto nisam izludila... I kad pomislim na drugo dijete, mislim da bi mi tu bio kraj svemu, da bi se zivot sveo samo na djecu a ja to ne zelim. Naravno, nema vece srece nego svoje dijete, ali ja nisam taj tip koji ce sjediti u kuci i brati igracke vazda... Dosta za ovim jednim
I stvarno kada vidim koliko vas planira cak i trece, bas se zamislim, jel to do mene ja sad kazem MOOOOOOZZZDAAAA nekad drugo... Uopste me nije, da kazem, iscil.. Jednostavno, treba mi vise vremena za sebe, i divim vam se koje planirate i trece, al stvarno.
ja jednostavno nisam mirna ako je lana s bilo kim osim tete koja je cuva i moje mame, a tetu placam na odredjeni broj sati, mama mi radi i ne zelim da je opterecujem da poslije posla jos dolazi da cuva lanu osim ako je bas neophodno. tako da mi bas fali nekih 3-4 sata s vremena na vrijeme da hodam bezbrizno s kafe na kafu ili po radnjama s drugaricama, ili da navecer izadjem opusteno...
Pa večina nas radi Uglavnom, ovo je, mislim, tipično razmišljanje "friških" majki sa jednim djetetom. I sama sam takva bila, to se vidi u velikoj razlici u godinama između moje djece. Ali nakon dosta godina to se promjeni, promjeni se način života, ono što je nekad bilo primarno više nije, u neko doba skontaš da ti više nije ni do prijašnjih izlazaka, da je i to izgubilo čar kao ni do masu drugih stvari. Sjetit' ćete se vi ovoga za nekoliko godina vjerujte. Smisao života se okrene u drugom pravcu. Ne generalno ali u većini slučajeva da. Samo zdravlja, solidnih primanja za jedan solidan život i neka nama djece
ja jos ne razmisljam o drugoj bebi..Emin ima 19 mjeseci,jos je on mali...i iskreno da kazem nesto se i bojim,kako cu ja sa jos jednom bebom,ima puno toga sto mi se vrti po glavi..neznam.. ..divim se svojoj mami,razlika izmedju mene i moje starije sestre ja samo 18 mjeseci
ja jednostavno nisam mirna ako je lana s bilo kim osim tete koja je cuva i moje mame, a tetu placam na odredjeni broj sati, mama mi radi i ne zelim da je opterecujem da poslije posla jos dolazi da cuva lanu osim ako je bas neophodno. tako da mi bas fali nekih 3-4 sata s vremena na vrijeme da hodam bezbrizno s kafe na kafu ili po radnjama s drugaricama, ili da navecer izadjem opusteno...
Razumijem te od-do Ja Erola samo mami ostavim i tek nedavno sam se "opustila", inace sam mau zvala bukvalno svakih 15-20 min. da je zena iskljucila mob a ja se presaltala zvrckat na kucni... I onda mi je i ona i mm "ocitali bukvicu" pa sam se smirila, ali nikome drugom ne mogu ga ostaviti, jednostavno nisam mirna.. Preko dana na sat-dva mogu, ali ako cu izac ili na duze nema sanse. Subotom Erol noci kod mame, ona ne radi subotom i navali uvijek da ga ostavim.. Pozeli ga.. A zivi 3 minute od moje kuce... Ali ipak, nedostaje mi ono da mogu planirati kad otic na kafu a ne preilagodjavati se kad on nece spavati, kad ce bit horan Izgleda da se ja, u biti, nisam navikla na zivot biti majka... Pa mi je na spomen jos jednog sve nekako strasno... Svaki put kad ustajem u noci nahranit ga kazem sebi "E nece ti jos dugo naumpasti drugo" Pozeljela sam se naspavati.... posteno se naspavati.. a pored svega, moram reci, da on je meni stvarno dobra beba
ali ja nisam taj tip koji ce sjediti u kuci i brati igracke vazda...
Pa večina nas radi Uglavnom, ovo je, mislim, tipično razmišljanje "friških" majki sa jednim djetetom. I sama sam takva bila, to se vidi u velikoj razlici u godinama između moje djece. Ali nakon dosta godina to se promjeni, promjeni se način života, ono što je nekad bilo primarno više nije, u neko doba skontaš da ti više nije ni do prijašnjih izlazaka, da je i to izgubilo čar kao ni do masu drugih stvari. Sjetit' ćete se vi ovoga za nekoliko godina vjerujte. Smisao života se okrene u drugom pravcu. Ne generalno ali u većini slučajeva da. Samo zdravlja, solidnih primanja za jedan solidan život i neka nama djece
E bas to Rekla sam kad dodjem u tu fazu, a doci cu sigurno, da se smirim, da mirujem, da mi svaki ljetni vikend nije u glavi motorijada ili neki party, da kad raja zove da je negdje sjelo meni se ne ide, tad cu biti spremna za drugo. Sad pokusavam da sve uskladim, mada jos se gumib u mnogim dijelovima zivota, ali jednostavno, pomisao na jos djece, za sad, nije mi u planu.. Ma premlada sam ja jos, imam fore, sto bi se reklo
Po meni je najbolja razlika 3-4 godine. Kada dijete vec zna samo neke stvari da uradi, zna da kaze sta mu treba, zna da shvati dosta toga kada mu se kaze... A sto se tice ovih izlazaka bez djeteta, ja sam stvarno najmirnija kada mi djeca ostanu sa mm, mamom ili sestrom. Mama na zalost nije dobrog zdravlja, pa ne zelim da je puno opterecujem. Seku mi je najlakse "maltretirati" ali posto i ona ima dijete, onda svoje vodim kod nje pa mi to i nije najzgodnije. Ali zato imam zlatnog muza koji razumije sve moje potrebe za izlascima, obilazenjem prodavnica i sl. Jedino sto ne izlazimo cesto zajedno navece, ali on je svakako penzija pa mu je i drago da ostane kuci
ja zaista zelim drugu bebu, ne zelim da lana ostane sama, da sam mladja vjerovatno bih jos malo sacekala, al ovako.... ne zelim nekako da se igram sa sudbinom, pa da se poslije kajem ako budem nedajboze imala nekih problema i da razmisljam sta bi bilo da nisam cekala...al ja se jesam presaltala potpuno na novi nacin zivota, cudim se sama sebi kako sam se promijenila za 180 stepeni, a i svi koji me poznaju ne mogu sebi doci, jer imenice E. (moje ime) i majka su im bile totalno nespojive i nisam pretjerano zeljna svog "prijasnjeg" zivota, niti bi se sad vracala unazad, al ponekad zafali, ipak je ovo prevelika i iznenadna promjena, pogotovo za mene koja nisam nikada bila takav- miran i kucni tip
Ja mislim da nema idealne razlike u godinama medju djecom, kad god se desi, tad je idealno... Ako se desi odmah poslije prvog, super je zajedno ce se odhraniti. Ako je razlika 4 godine, taman se jedno odviklo od pelena, sad si rahat... Ako je razlika 10 godina, jedno si odhranila, sad polako bez briga za starijim pa ja... Uvijek je najbolje
Da aida, znam, razumijem. Znao mi se skvrčiti želudac kad nas raja, npr., zovne na doček nove godine a mi ne možemo ili izlasci sa prijateljima.... A sada, ..... sada je to drugačije, ustvari odavno , ok s vremena na vrijeme popiti kafu sa prijateljicama, izaći, ali u biti nema više euforije, nije tako interesantno kao prije noa, ne vjerujem u taj rok trajanja, ja sam govorila NIKAD DRUGO, NIKAD..... a vidi sad o čemu pišem - o trećem. Eno mi B plače, vratim se brzo
Da aida, znam, razumijem. Znao mi se skvrčiti želudac kad nas raja, npr., zovne na doček nove godine a mi ne možemo ili izlasci sa prijateljima.... A sada, ..... sada je to drugačije, ustvari odavno , ok s vremena na vrijeme popiti kafu sa prijateljicama, izaći, ali u biti nema više euforije, nije tako interesantno kao prije noa, ne vjerujem u taj rok trajanja, ja sam govorila NIKAD DRUGO, NIKAD..... a vidi sad o čemu pišem - o trećem. Eno mi B plače, vratim se brzo
pa zaboga zar postoji ljepši sat za punjenje baterija od sata sa djecom svojom....
ja ne berem igračke po cijeli dan, mnogo toga ja uradim u toku jednoga dana...al nema ljepšeg trenutka kad igračke kupimo, svakoj ja toj igrački tepam...
ne znam zasta..ali ja imama život i dišem ga punim plućima. izlazim, pijem kafe, šetam po gradu i radim na poslu i kući...ali niti jedna trenutka ne mjerim kao kada sam s anjima. samo tada sam najsrećnija...nisu one meni oduzele ništa, ni vrijeme, ni prijatelje, ni zabave, ni izalske...onu su meni dale mnogo više do toga.
ne znam zasta..ali ja imama život i dišem ga punim plućima. izlazim, pijem kafe, šetam po gradu i radim na poslu i kući...ali niti jedna trenutka ne mjerim kao kada sam s anjima. samo tada sam najsrećnija...nisu one meni oduzele ništa, ni vrijeme, ni prijatelje, ni zabave, ni izalske...onu su meni dale mnogo više do toga.
Sve je to istina, naravno, svi mi svoju djecu volimo vise od icega. To jednostavno dodje trenutak takvog razmisljanja, a mislim da trenutci svima dolaze... Slatke muke...
Ja molim dragog boga da mi se poslože neke kockice u zivotu i da aBd do 35. godine rodim trece djete, to mi je big želja i da Bog da zdravlja da mi s eispuni, bicu najsretnija zena na svijetu