|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
19.3.2011 22:48:41   
R&T@
To nije tacno odredjeno, upute te tete prije praznika...
Vjerovatno oni imaju neki raspored...

Znam da je za posljednji praznik nas vrtic bio dezurni, ali nama to nije trebalo, hB...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 851
21.3.2011 10:23:11   
shejla

IZVORNA PORUKA: tajra

Je li u nas vrtic?user posted image

Ljetni rezim znaci da se spajaju grupe, odnosno da tete koriste godisnji.

I ne rade za praznik, ali uvijek postoji tzv. dezurni vrtic u koji mogu ici djeca iz svih vrtica.

jeste u vas user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 852
21.3.2011 10:28:12   
R&T@
Superuser posted image

Do sada se R. tukla samo s djecacima, tako da ne brineteuser posted image user posted image user posted image

Djevojcicama ne da lutke, ali inace je diiiivnauser posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 853
22.3.2011 0:57:26   
leona81
posto moja curica treba da krene sutra prvi dan u jaslice, mozete li mi reci kako da je obucem, u trenerku ili kao kad izlazimo vani,  i da li da nosim presvlaku ako ostaje samo sat vremena?

eh da i gdje mozemo izvaditi briseve? treba li nam uputnica ili mozemo negdje bez, koji privatnici to rade?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 854
22.3.2011 1:25:20   
Hannan
Leona, ja ti mogu prenijeti moje iskustvo dok je isao, ja sam nekako najrahatnija bila ako je   u trenerci, ako ne to onda neke hlacice i majca, znaci nista specijalno, po meni je bitno da mu je udobno u tome i ugodno. Za presvlaku, ti najbolje znas svoje dijete, ja sam uvijek u ruksaku njegovom imala majcc, ves , i donji dio...znao se zaigrati a polijen je i upiski se...jednom se za 4h 2x uspiskio, jednom su ga presvukli u njegovo, a drugi put i ja sma ga  u tome zatekla nasli u obdanistu neke gacice i pantalonice. Realno za sat ne bi trebalo, ali znas kad baxuz hoce :) i ja kad god nemam da ga presvucem mene taj strefi :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 855
22.3.2011 7:23:34   
Mala Selma
leona, briseve vadis u domu zdravlja na Ilidzi , 3 sprat i treba ti uputnica od pedijatra.Rade od 08,00-10.00 sati, a za nalaze se ceka 3 dana  i podizu se od 11,00 do 14,00 sati. Ja sam A. htjela da vadim u Kristalu ( da uradimo nas troje) , ali pedijatrica mi rece da je najsigurnije na Ilidzi, jer tamo se ceka 48 sati da se ocita bris, a u Kristalu za 24sata, pa samim tim bris moze pokazati se u tom trenutku kao negativan, a u biti da je pozitivan. Nadam se da si me skontalauser posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 856
22.3.2011 9:47:28   
leona81
cula sam za Ilidzu a sjecam se da sam ja vadila bris tamo gdje je Hayat bio prije, u Avdage Sahinagica gdje je onaj crveni krst...ima li jos uvijek tamo to i treba li mi uputnica? a ko je od privatnika najsigurniji?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 857
22.3.2011 9:51:02   
Mala Selma
leona, mozes i kod hajata i treba ti uputnica.A sto se tice privatnika znam da radi Gezo na Dobrinji i bris mu je 40KM ( znaci grlo i nos 80KM) i Kristal 20 KM (40KM).Nemam pojma ko jos radi i koliko se ceka.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 858
22.3.2011 9:57:19   
N_N
Radi i Sanasa. Bris grla je 30 KM a stolica na parazite 20 KM. E da, bude gotov nalaz za 24h.

< Poruku je uredio N_N -- 22.3.2011 10:07:13 >

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 859
22.3.2011 10:01:41   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: leona81

cula sam za Ilidzu a sjecam se da sam ja vadila bris tamo gdje je Hayat bio prije, u Avdage Sahinagica gdje je onaj crveni krst...ima li jos uvijek tamo to i treba li mi uputnica? a ko je od privatnika najsigurniji?

ima jos uvijek, ja sam svom Igoru vadila prosle sedmice u srijedu i bio gotov juce i mozes do 11 i 30 doci da uradis

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 860
22.3.2011 10:11:23   
veeseelaa
za obavit nalaz bris grla i nosa ti treba uputnica pedijatra iz doma zdravlja kojem pripadaš, zatim ideš na Ilidžu u dom zdravlja (III sprat, mislim da do 10,30 uzimaju bris), koji se nalazi pored Merkatora na Ilidži, ideš pored restorana - hotel Bosna, iznad 200 metara sa desne strane
Nalaz je gotov nakon par dana, na istom mjestu podie do 13 sati

< Poruku je uredio veeseelaa -- 22.3.2011 10:12:20 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 861
22.3.2011 10:27:12   
mamina princeza
Mi smo danas odnijeli bris u ulci Avdage Sahinagica blizu mosaVjecnica. Dakle rade jos uvijke, bris bude gotov za tri dana.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 862
22.3.2011 15:29:26   
Mala Selma
drage moje,

moj A. sutra ako Bog da krece u vrtic DUNJE na Otoci ( jaslicka grupa) i ja sam malouser posted image user posted image user posted image user posted image
Pisala sam vec negdje, da zena koja mi cuva A. ide na operaciju kicme ( 28.03.) i da smo morali pod hitno predati papire za vrtic. Radili smo bris, pa nalaz nosa bio uredu, pa primali terapiju kapima, pa opet radili i danas je bio gotov i okuser posted image
Otisla sam u Djeciji grad na Mojmilo da predam papire i potpisem ugovor, i zelila sam da ga upisem u Vrtic Laste u svrakinom, ali ta grupa je punauser posted image  Ustvari sve su grupe jaslicke pune u Novom Gradu. Posto sam pedagogici ispricala moj slucaj i da mi je bas hitno, pa da ga prime bar od 01.04. (ja bi uzela iducu sedmicu bolovanje), ona se valjda sazali i okrenu par brojeva i veli, moze u vrtic Dunje na Otoci, ima mjestauser posted image ali od sutrauser posted image
Bas nisam bila spremna da ide od sutra, nisam psihicki spremna, mada je on super djecak, dosta je samostalan , super ima komunikaciju sa djecom, zna da pricai pjeva, neki djavo u srcu neda mi mira!!
Otisla sam da vidim vrtic i cini mi se ok, cisto, uredno, vaspitacica mlada ( oko 24-25 godina ) i jedna starija, malo smo prozborile i eto...ujutro ga vodimo i doci cu po njega oko 10h, tako par dana, dk se neadaptira...
Ako neko ima iskustva sa ovim vrticem, volila bih da podijeli samnom, mnogo bi mi znacilouser posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 863
22.3.2011 15:32:20   
Mala Selma
e da, mogli smo mi njega dati i u privatni vrtic, ali obisla sam par ( tacnije 4) i nisam bas nesto bila zadovoljno, mislim, da inije bas prevelika razlika izmedju privatnih i drzavnih, osim u opremljenosti prostorija ( igracke, obojeni zidovi i sl.), hrana je bare-bare, tete, diskutabilno.Naravno ispravite me ako grijesim!!

Neposredna veza do poruke: 864
22.3.2011 15:54:56   
ziki
Ne znam o tom obdaništu ništa da ti mogu pomoć. Al zato znam vrlo dobro da maleni to mnogo bolje podnesu od svojih mama. Nemirko je krenuo u jaslice sa 13 mj, ja sam bila na pola luda žena. I sad ponekad posle duže pauze nampravi mi scenu, vuče me plače...nekako ga smirim i ja se sklonim da me ne vidi,u roku od pola minuta moj sin se već raduje svojim drugarima, kreće igranje.
Period adaptacije kod svakod djeteta je priča za sebe, al i to se na kraju zaboravi.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 865
22.3.2011 16:29:28   
leona81
hvala na informacijama nama je rekla da nam treba bris uho grlo i nos...stolica ne treba

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 866
22.3.2011 16:44:50   
leona81
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Mi smo danas odnijeli bris u ulci Avdage Sahinagica blizu mosaVjecnica. Dakle rade jos uvijke, bris bude gotov za tri dana.

kako ste odnijeli bris, niste ga tamo vadili? meni je nezgodno s njom cekati ako je guzva?

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 867
22.3.2011 17:17:03   
škorpija
mala selma sretno u vrtiću, nadam se da će biti sve ok, držim vam figeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 868
22.3.2011 20:03:34   
shejla
a da vas pitam za te stvari koje se trebaju ponijeti u vrtic... pelene, presvlaka, maramice, kreme, cetkice...i tako to (ja cu njoj ponijeti i dekicu s akojom zaspi), gdje to stoji.... imaju li neki ormari ili??? Mislim, moze li stati da dekica i cijeli paket pelena.... ili su to neki mali ormarici, pa moram nositi svaki dan po par pelenica??? Tajra, ti znas bas konkretno za Skenderiju???

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 869
22.3.2011 20:20:02   
Adana
IZVORNA PORUKA: leona81

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

kako ste odnijeli bris, niste ga tamo vadili? meni je nezgodno s njom cekati ako je guzva?

Uzmes uputnice i odes u Crveni polumjesec i uzmes onu bocicu za kaku.
Kada god da se pokaki, uzmi malo, zatvori bocicu i stavi u frizider i onda ujutru cim cim prije opet kod jih predas kaku i uzmu mu bris nosa i grla. Ne budu neke velike guzve, pogotovo ako dodjes cim pocnu sa radom. I za 3-4 dana dodjes po nalaze. Ja bih za svaki slucaj radila sva 3 brisa da te ne vrate... Sretno!

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 870
22.3.2011 20:22:32   
Adana
IZVORNA PORUKA: shejla

a da vas pitam za te stvari koje se trebaju ponijeti u vrtic... pelene, presvlaka, maramice, kreme, cetkice...i tako to (ja cu njoj ponijeti i dekicu s akojom zaspi), gdje to stoji.... imaju li neki ormari ili??? Mislim, moze li stati da dekica i cijeli paket pelena.... ili su to neki mali ormarici, pa moram nositi svaki dan po par pelenica???
Tajra, ti znas bas konkretno za Skenderiju???

Sto kazes Tajra ti je najmjerodavnija. :)

Kod Asje u vrticu nema ormarica vec one kao klupe sa vjesalicama, kao u svlacionici za fizicko.
Njene maramice i daska za solju stoje kod njih.
Posteljinu i dekicu vjerovatno ostavis na madracu na kojem ce spavati.
A pelene i kremu pitaj njih.
S tim da ruksak mozes ostaviti i tamo, i u njemu presvlaku za dijete. Pa ako ne uprlja super, a ako uprlja odneses da operes i doneses drugu i neka stoji kod njih.
Kaldont i cetkica ostaju, bar kod Asje, kod njih u casi na kojoj pise njeno ime. :)

< Poruku je uredio Adana -- 22.3.2011 20:24:31 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 871
22.3.2011 20:39:01   
škorpija
šejla sretno nadam se da će se ljepotica dobro uklopitiuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 872
22.3.2011 21:11:18   
Anoniman
samo da poželim djecici  koja polaze u vrtic sto bržu adaptacijuuser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 873
22.3.2011 21:38:00   
leona81
hvala puno i mi se nadamo tome:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 874
22.3.2011 21:50:04   
salmy
Svoj djecici sretan polazak u vrticuser posted image user posted image user posted image
Nasem imenjaku  Afanu saljemouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *