|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
10.3.2011 8:10:14   
Adana
Ma samo polako Sejla. :) Bice to dobro, vjerovatno teze tebi nego njoj ali dobro. user posted image
Bitno je da imate pozitivan stav, da ne pokazujes tugu, i da ne pretjerujes ni sa pozitivnom emocijom. Kao sto tata i mama idu na posao tako sada i ona ide na svoj posao. :) I obavezno je odvedite koji dan ranije da vidi kako izgleda, a i da vi vidite sve sto vas zanima.
Mi smo Asju prvi dan oboje odveli i oboje dosli po nju, i naravno kupili joj pokloncic jer je bila dobra.
I ta prva sedmica je bila super, ali je u drugoj bila placljiva i nije zeljala da idemo. :( Medjutim nakon toga se sve promijenilo. Sada se sama izuje, obuje svoje pape i samo odjuri. hehehehehe
Uglavnom bez suza, dramaticnih rastanaka, presvucete se, cmoknete i cao. Grubo zvuci ali od duuuugih rastanaka i drame nema nista, dijete to osjeti i koristi i onda nista od adaptacije. Ako i bude suze vjerj one uglavnom prodju nakon nekoliko minuta. :)
I ponesi joj neku igracku sa kojom voli da se igra. Kao i on/ona zeli sa njom u vrtic da joj pravi drustvo. :) hihi

A kakica... :) ... Asja je kakila pokasno taj dan kada su uputnice uzete i ja sam uzela malo kakice, recimo 1/3 - 1/2 bocice, zatvorila, i stavila u vrizider. I ujutru se "nacrtala" u Crvenom polumjesecu cini mi se jos prije 8 da to predam i da joj uzmu briseve.
Drugarica koja radi na Mikrobiologiji na Ilidzi mi je rekla da nije problem da stoji u frizideru, jer se ionako testira samo na parazite.

< Poruku je uredio Adana -- 10.3.2011 8:13:47 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 826
10.3.2011 8:41:15   
mamabb
I mi smo kaku u frižideru držali do sljedećeg jutra. Rekli su nam da to tako može.

Mi smo opet u vrtiću user posted image  Jeste da sam prije nekoliko dana pisala kako jedva čekam vrtić, ali kako se približavalo, mene tuga neka hvatala, a ona jedva čekala.
Obuje se, poljubi me i kaže:idi mama kući kad se pobudim dođi po mene...
a ja sam zaplakala  kad su se vrata zatvorila. Bortala sam nekoliko dana. Meni odvajanje teže pada nego njoj.user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 827
10.3.2011 9:27:16   
bebac2
IZVORNA PORUKA: shejla

evo i mi cemo uskoro user posted image  Bas mi nesto zao.... Kako se priblizava, sve mi gore...a bila sam bas sretna kad smo skontali da cemo je upisati. Mogu misliti kako ce biti prvi dan kad je odvedem user posted image  (i ja i ona)

Nego, da vas pitam...uzela sam uputnice za briseve i stolicu... Kako nosim stolicu??? Do kada ujutro...koliko poslije obavljene nuzde - mora li se nesto odmah trcati ili... i koliko da stavim u onu kutijicu? user posted image

znam sigurno da se moze držati u frizideru, a na ilidzi se uzorci mogu nositi do 11.30 sati.

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 828
10.3.2011 10:31:43   
emma.L
shejla, ja sam toliko Emu naložila na vrtić da smo šetali pored vrtića par dana prije polaska (malo je kasnila zbog upale grla sa polaskom) i jedva sam je spriječila da uđe unutra kod djece user posted image . Međutim kad je krenula, nije to bilo baš divno. Prvih dana se nije igrala, imala je tup pogled, izbjegavala govoriti o tome i baš je adaptacija teško išla. Kod nas je tome doprinijela i nana koja je pred njom plakala i tersala i nije mogla ni trun pozitivnog djetetu reći ili pokazati o vrtiću, pa sam ja uzela nekoliko dana s posla i išla po nju da bi je dočekala nasmijana faca i da počnemo pričati čega se igrala, s kim, jesu li djeca slušala i slično. (ide samo pola dana i nana bi je preuzimala i vodila doma na spavanje user posted image ). Međutim, teško se prilagođavala, puno pobolijevala i mi odlučimo pauzirati, pa promijeniti vrtić. Sada je pauzu u novom vrtiću napravila od mjesec dana i prvi dan po povratku nije stigla muža ni poljubiti ni skinuti čizme kako je uletjela user posted image . Vjeruj, ako je moja Ema pregurala početak, svi mogu (i ovdje je bilo malo suza, ali puno manje - valjda joj pojam vrtića nije više bio toliko stran).
Želim vam sreću i mami živce - nema plakanja ni uzdisanja ni opraštanja! Bit će to ok, samo je bitno da svi nabrijete da je to nešto super i da vidi pozitivu kod vas.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 829
10.3.2011 20:56:03   
shejla
hvala drage moje... nekako mi lakse kad vidim da svi imaju iste probleme i da je to svima tesko....user posted image  

Super je to za kakicu... mislila sam da moramo odmah nositi - ali to je vjerovatno za nesto drugo nalaz, jer je moja prijateljica muku mucila da utrefi da se dijete pokaki, a da je jos uvijek radno vrijeme laboratorije....

Kud ne dodjoh na RR prije, pa da ostavim maloprije kad je kakila, da ujutro odmah idemo?! user posted image user posted image user posted image  

Mi planiramo od 1. aprila krenuti... poslije rodjendana, aBd user posted image ... u vrtic Skenderija cemo. Ima li jos neko od vas da tamo vodi dijete?

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 830
10.3.2011 21:18:32   
Adana
Mislim da su Tajrine curice tamo pa pitaj nju. :)
Sretno vam! :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 831
10.3.2011 22:23:36   
R&T@
Psss...ne govorite da je moj zenski djecak tamo
user posted image user posted image user posted image user posted image
predomislit ce se zenauser posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 832
11.3.2011 8:03:21   
Adana
user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 833
11.3.2011 8:13:50   
afrikapaprika
Moja djeca idu u vrtic SVETA OBITELJ na Stupu,JA sam zadovoljna ali bi htjela da cujem i iskustva drugih iz tog vrticauser posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 834
11.3.2011 9:04:06   
mamina princeza
Mi imamo jos mjesec i pol do pravog polaska u vrtic ( 1 maja) s tim da cemo u aprilu ici nekoliko puta, a mene vec strah. Isto kao i sejla bas sam se radovla akad smos eprijavili oi odlucili a sad asam bas nesto.....

Ovih dana smo malo vise isli po igraonicama  - nekad ima dana kad je moja curica toliko vezana za mene da nema sanse da se i igra a juce je npr bila super kao da je samostalna i nije me ni pogledala sve s tetom u igraonici i drugom djecom igrala.

Mi cemo bris raditi za koju sedmicu isto.

tjesime da joj prijateljica , komisnica koju ovih dan abas voli ide u taj vrtic pa c emozd amalo lakse podnijeti.
Ma ona ce lkase od men to sigurno.
Prije vrtica moramo na jedna kraci odmor da mama ne ode na zivcima :)))

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu afrikapaprika)
Neposredna veza do poruke: 835
11.3.2011 9:33:12   
emi7908
drage moje meni je već drugi put da smo prolazili fazu privikavanja, ali ću vam kratko reći svako djete to mora proći mislim na privikavanje  zajedno sa nama.. meni se je znalo desiti prvi put kad je maleni išao u vrtić ka ga ostavim a ja izađem, sjednem u auto i dobro se isplačem user posted image  možda će nekima zvačati čudno ali teško mi je bilo gledati ga onako uplakanog i neutješnog.. a prva teta po belaju toliko hladna i arogantna, no dobro; htjela sam reći da pred njim nikad nisam pokazivala svoje osjećaje , mislim na to da mi je teško i da sam tužna... uvijek sam bila nasmijana i vesela, dosta smo pričali sa malenim o vrtiću, druženju, igranju i svim onim lijepim stvarima koje ga tamo čekaju.... više od 20 dana je trajalo jutarnje plakanje ali ja nisam odustajala mada mi je bilo teško... sad ide u drugi vrtić i prilagodba je trajala samo jedan dan bez i jedne suze. do duše sad je malo i stariji i hvala bogu lijepo je prihvatio vrtić. mada sam mišljenja da veliku ulogi igra i teta koja ga ujutro preuzme ..

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 836
11.3.2011 9:37:33   
sirnica
U pravu si emi, i mi smo imali nesreću da nam prva teta nije bila po ukusu, a nakon par mjeseci, kad je promijenio tete, napredak je bio ogroman. I dan-danas spominje te tete koje je zavolio, a ne viđa ih nikako.

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 837
11.3.2011 9:47:50   
emi7908
ma taj prvi kontakt i pristup djetetu meni su najbitiniji. i sigurno sam primjetila razliku u njegovom ponašnju kad ga dočeka plavka a kad crnka (tako sam ja tete zvala user posted image )pred malenim imenom naravnom ali ja i muž smo se tako zezali... plavka; zapravo teta amela eh nju je jako volio i tako je žena bila nježna i uvijek nasmijana sa malenim za razliku od crnke uhhhh e ona je bila jako ozbiljna, autoritet i osmjeh joj je uvijek ostajao negdje na putu do radnog mjesta user posted image  ne znam zašto ali smatram da bi bar ujutro trebala tu dječicu lijepo dočekati a poslije naravno slažem se da sprovodi svoj autorite ali u granicama normale naravno... ali bar vi drage mame dajte najbolje od sebe da ta prilagodba prođe sa što manje suza i panike ... i sretno svima da što bolje prođe user posted image

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 838
11.3.2011 9:56:55   
emma.L
Ovo je sigurno - Ema i danas spominje tetu Dubravku iz vrtića Srećica, a ostale izbjegava i spomenuti. Nisu joj sjele nikako, mada nisam primijetila da su nešto loše i sl.
A u ovom vrtiću sve voli - teta Divna presvlači guzu, teta Naga je držala u krilu, teta Slađa joj pomogne da jede i mislim da ih sve zaista voli.

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 839
12.3.2011 20:56:52   
shejla
IZVORNA PORUKA: tajra

user posted image user posted image user posted image

jesu li obje tvoje curice tamo ili samo starija?

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 840
12.3.2011 21:20:01   
R&T@
IZVORNA PORUKA: shejla

IZVORNA PORUKA: tajra

user posted image user posted image user posted image

jesu li obje tvoje curice tamo ili samo starija?

obje,objeuser posted image user posted image user posted image user posted image

bit ce user posted image u jaslicamauser posted image user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 841
13.3.2011 19:49:25   
shejla
ej...super user posted image  
mi cemo sutra ujutro, da vidim sta nam treba od papira i tako to, koja je procedura oko upisa, i sl.

user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 842
15.3.2011 10:50:43   
škorpija
U koji vrić Ema ide.

shejla zar je i vama već vrijeme za vrtićuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 843
15.3.2011 13:25:48   
emma.L
user posted image  Ema ide u vrtić Nova radost u Lukavici. I do predškolskog ne planiramo mijenjati, a onda ćemo morati jer će u Federaciji u školu i vjerujem da to određuje pravila. Ali i drugo dijete će kod ovih teta na čuvanje sigurno.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 844
15.3.2011 13:33:14   
ivanasa
jel to onaj vrtic u privatnoj kuci sa onim malenim igralistem ispred? ako jeste tamo od mog brata maleni ide i oni su prezadovoljni i ja sam mislila svog filipa po 4 sata dati cisto da bude sa djecom..a sinoc sam sanjala da je u vrticu i ja pocela raditi i morala prvi dan do 19.00 ostati..kad nisam crkla od neke mukeuser posted image user posted image user posted image user posted image uhhhh kako li cu 

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 845
15.3.2011 15:12:21   
emma.L
Jeste, preko puta Terex pumpe, sa ljuljačkama i klackalicama ispred. Ema isto ide po 4 sata (doručak, malo učenja, malo igranja, ručak) a nana je uzima i vodi doma na spavanje. Sinoć ima temperaturu i neće da drži toplomjer. Ja joj kažem da trebamo izmjeriti da što prije ozdravi a ona sva sretna više " i suta mogu u vutić "user posted image .
Da mi je netko u 9. mjesecu prošle godine rekao da će ikada tako biti ne bih vjerovala.
Jedina zamjerka za svo ovo vrijeme je da su u utorak prošli bile gljive za ručak (prvi put do sata) i malo sam bila zatečena da će dati gljive maloj djeci, ali svaki roditelj ima već u ponedjeljak ujutro izvješen meni za narednih 5 dana i može reagirati na vrijeme. Ma prezadovoljni smo.

(odgovor članu ivanasa)
Neposredna veza do poruke: 846
19.3.2011 21:35:20   
shejla
skorpija, jeste doslo vrijeme :) Ma mi ti se svo vrijeme nekako uklapamo sa poslovima, moja mama, mm i ja... Svi uvijek nesto na vrat na nos, ne znam nikad jesam li uopce zavrsila sav posao, dok se vozim prema kuci, sve prebirem po glavi da nisam sta zaboravila... Tako da smoo cekali, eto barem do drugog rodjendana, pa u vrtic.

Bili smo jucer, zavrsili sve, potpisali ugovor....krecemo 4. aprila, aBd...user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 847
19.3.2011 21:37:52   
shejla
ah, da...zaboravih pitati...sta znaci ljetni rezim rada vrtica ???
I rade li vrtici za praznike?

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 848
19.3.2011 22:14:40   
R&T@
Je li u nas vrtic?user posted image

Ljetni rezim znaci da se spajaju grupe, odnosno da tete koriste godisnji.

I ne rade za praznik, ali uvijek postoji tzv. dezurni vrtic u koji mogu ici djeca iz svih vrtica.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 849
19.3.2011 22:43:49   
Adana
Ima dezurni vrtic? WOW! :) Gdje?

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *