|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
8.2.2011 18:09:50   
Simran
Imam jedno pitanje vijela sam recept od Amelee RR ona mačamlon kolač,biskvit se peče kako ja znam ali mi nije jasno jeli se peče i snijeg od bjelanka.Ja kolko znam ne,ali suprug je gledao ovu sliku i kaže da je snijeg od bjelanka se pekao ,pa eto ako neko zna neka mi pomogne jer pretpostavljam da je pečen požutio bi iliuser posted image user posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 601
8.2.2011 19:21:28   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Simran

Imam jedno pitanje vijela sam recept od Amelee RR ona mačamlon kolač,biskvit se peče kako ja znam ali mi nije jasno jeli se peče i snijeg od bjelanka.Ja kolko znam ne,ali suprug je gledao ovu sliku i kaže da je snijeg od bjelanka se pekao ,pa eto ako neko zna neka mi pomogne jer pretpostavljam da je pečen požutio bi iliuser posted image user posted image

ne ne peče se snjeg od bjelanjaka po amelinom receptu
ispečeš koru ...
pa umutiš snjeg od bjelenjaka črvsti pa ga staviš na koru...
onda istopiš ulje, puter i čokoladu i preko bjenaceta premažeš i ostaviš da se ohladi.
ja ga pravila 3 puta do sadauser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 8.2.2011 19:29:06 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 602
8.2.2011 19:25:54   
Adana
IZVORNA PORUKA: Simran

Ja ovako pravim, i "pecem" snijeg od bjelanaca.

MUNCHMALLOW:

Sastojci za 10 porcija:

KORA:  4 žumanjka
          1 šolja ulja
          1 šolja šećera
          1 šolja brašna
          1 šolja mlijek  
          1 prašak za pecivo
          1 kašikica kafe

BIJELA KORA ILI FIL: 4 bjelanceta
                               8 kašika šećera

GLAZURA:   200 grama čokolade
                 3 kašike ulja

Pomiješati sastojke za koru  i peći tijesto u zagrijanoj rerni na 200 stepeni celzijusa 30 minuta.
Umutiti bjelanca i šećer u sipati na koru. Sušiti na 100 stepeni celzijusa oko 20 minuta. Izvadidi iz rerne i rastopljenu čokoladu sa uljem sipati na kolač kao glazuru. Ostaviti da se ohladi i sjeći na kocke. Može se ukrasiti naknadno i šlagom sa višnjicom na vrhu.

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 603
8.2.2011 19:35:20   
Adana
IZVORNA PORUKA: mala86

meni treba recept za kruh,neki vas provjereni a lagani user posted image

HLJEB

S tim da ja ponekad stavim malo vise secera i kvasca i soli. :) Recimo po punu supenu kasiku od svega.

Ili ukucaj u pretrazivac hljeb ili kruh i ima tema i dobrih, jednostavnih recepata. :)

< Poruku je uredio Adana -- 8.2.2011 19:36:33 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 604
9.2.2011 1:02:04   
Dalil@
Nije recept vec pitanje :)

Neki dan sam u pizzeriji do igraonice Zanzibar jela Ljesnjak tortu. Moram reci da je bila mljac, nesto najfinije sto sam haman probala. Je li neko jeo? I jel' iko zna kako bi se ono moglo napraviti?

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 605
19.2.2011 9:49:46   
Amelaa RR
Hurmasice
user posted image

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 606
19.2.2011 12:48:34   
Cmokvica
Wow...koliko idejauser posted image user posted image user posted image Necu kuhar otvoriti narednih mjesec dana!

Evo da i ja podijelim jedan recept s vama!

CUDO TIJESTO

Potrebni sastojci: 1 kg brasna (ja koristim zlatni puder)

2 jaja

1 šoljica mlijeka

1 šoljica mineralne vode

1 prasak za pecivo

2 digo kvasca

1 kašika maslinovog ulja

malo soli

jogurta po potrebi (meni obicno bude dovoljno pola 1 l)

Sve sastojke zakuhati i odstaviti da odstoji. Nakon što tijesto nadodje, podijeliti ga na tri jednaka dijela. Jedan obično iskoristim odmah, a druga dva odlozim u zamrzivac i vadim kad se ukaze potreba. Tijesto je pogodno za pravljenje: pizze, pogace ili za ustipke. Ja oklagijom razvijem kao jufku i okruglom čašom oblikujem uštipke. Prijatnouser posted image

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 607
19.2.2011 13:00:36   
amdi
IZVORNA PORUKA: Cmokvica

CUDO TIJESTO

Potrebni sastojci: 1 kg brasna (ja koristim zlatni puder)

2 jaja

1 šoljica mlijeka

1 šoljica mineralne vode

1 prasak za pecivo

2 digo kvasca

1 kašika maslinovog ulja

malo soli

jogurta po potrebi (meni obicno bude dovoljno pola 1 l)

Sve sastojke zakuhati i odstaviti da odstoji. Nakon što tijesto nadodje, podijeliti ga na tri jednaka dijela. Jedan obično iskoristim odmah, a druga dva odlozim u zamrzivac i vadim kad se ukaze potreba. Tijesto je pogodno za pravljenje: pizze, pogace ili za ustipke. Ja oklagijom razvijem kao jufku i okruglom čašom oblikujem uštipke. Prijatnouser posted image

ili tzv. ludo tijesto s manjim odstupanjima, recimo moj recept je sa 1 praskom i 1 kvascem, nema mineralne ali ima 250 ml mlijeka

(odgovor članu Cmokvica)
Neposredna veza do poruke: 608
20.2.2011 19:08:27   
Hanady RR
Burek vako-nako sa gotovim jufkamauser posted image

i verzija tzv albanski burek...nekada davno uz ramazan naša Višnja nam je ponudila ovaj recept...proban nekoliko puta i super je...s tim da ja sama razvijam jufku i pisim da se suši

500 g gotovih kora
500 g mljevenog mesa
5 jaja
1 pavlaka
2 dcl kisele vode
2 g crvenog luka
Sol jedna cajna kasicica (ako zelis slanije probaj smjesu kad izmjesas)
Biber, vegeta
1 dcl ulja
Luk sitno isjeckati I dinstati pa dodati meso, soli , biber I malo vegete. Dinstati 5 minuta
Jufke razdvojiti na 3 jednaka djela… pa redas 5 jufki pa smjesa pa opet 5 pa smjesa I na kraju opet 5 jufki… izmedju jufki nista ne uljis…
Kad sve poredas isjeci na kocke. Ugrijes 1 dcl ulja I zalijes burek.
Umutis 5 jaja, 1 pavlaku I 2 dcl kisele vode… Tom smjesom prelijes burek I stavis peci u vec zagrijanu pecnicu na temperaturi na koji inace peces pite… Kad porumeni gotova je … obicno se pece oko 20 minuta

a sad moj starinski...

500 gr mesa faširanog
2 glavice luka crvenog
so, bier, ulje, voda
3-4 dl. kisele vode
malo putera i 2 kašike pavlake....
cca 500 gr jufke

pomješati faširano i narendan luk crveni sa žačinima, so i biber i malo ulja
istopiti kašiku putera s amalo ulja i istopiti pavlake u tome....

u odmazan pleg slagati jufku koja se popreska kiselom vodom najprije pa onda sa kašike istopkljenim puterom i pavlakom pa onda naredna jufka i siti postupak kisela p amastiti...

ja uvijek imama 12 jufki...
na dno stavim 5 pa onda nadjev od mesa razbomjerno rasporedim....

pa onda opet redam jufke , prskam kiselom i pomastom... i tako 3 jufke ....

pa opet ostalu polovinu nadjeva sa mesom

pa opet ostalih 4 jufle i sve prska isto pa i zadnju tako...
irežem na kocke i stavim da se peče

na 200 stepeni jedno 40-45 minuta...
kad se ispeče onda izvadim pa samo porskam sa ruke vodom i poklopim stoljanjakom da odmekne...
i prijatnouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 609
20.2.2011 20:23:04   
Galicia
Rum kuglice

125gr maslaca/putera
2 kasike ruma
100gr Cokolade
3 kasike Kakao
2 kasike meda
3 kasike Secera
3 kasike Grozdjica (ja koristila listice badema)

Sve ovo otopiti u serpici na manjoj temperaturi i na kraju dodati 3 kasike mljevenih oraha i 3 kasike mljevenog keksa.

Kad se masa malo ohladi napraviti kuglice i uvaljati u mljevene orahe ili mjesavinu mljevenih oraha i cokolade u prahu.

user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 610
22.2.2011 16:32:40   
Mjeseceva Pratilja
Galicia, moze li se umjesto ruma nesto dr staviti? Rado bih probala napraviti ovo po tvom receptu..
A ja sada trebam ideju..Imam tosta napretek..Mozda kilogram. Ne pitajte otkud. user posted image  Moze li se nesto napraviti od toga? Mozda neki kolac? Kao da sam nekad prije gledala kako Ana pravi kolac, cini mi se od tosta..Ali..user posted image  Dedera ako ko ima sta..Moze i slano..

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 611
22.2.2011 16:39:55   
mama75
A i ove kuglice mozes napraviti bez ruma. Ne moras nista staviti umjesto njega, samo preskocis. Ja tako radim, ako je u receptu napisan rum samo ga preskocim user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 612
22.2.2011 17:02:19   
Galicia
Moze se praviti bez. Ja cak sta vise i ne koristim pravi rum nego imitaciju ruma gdje nema alkohola uopste.

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Galicia, moze li se umjesto ruma nesto dr staviti? Rado bih probala napraviti ovo po tvom receptu..
A ja sada trebam ideju..Imam tosta napretek..Mozda kilogram. Ne pitajte otkud. user posted image  Moze li se nesto napraviti od toga? Mozda neki kolac? Kao da sam nekad prije gledala kako Ana pravi kolac, cini mi se od tosta..Ali..user posted image  Dedera ako ko ima sta..Moze i slano..

Od tosta napravi poparu, moje omiljeno jelo.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 613
22.2.2011 17:12:46   
Anoniman

volis li kombinaciju slatko-slano?
napravi havaje sendvice...samo ti jos treba ananas, tost sir i sunka (moze purecauser posted image )

Neposredna veza do poruke: 614
22.2.2011 23:57:33   
mila81

klik

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 615
4.3.2011 19:52:13   
mamine oci
medeno srce3 case brasna od 2dl
2 case secera
6-7 kasika dzema(slatko marmelada)sta se ima
jedna kesica sode bikarbone od 10gr
jedna kesica cimeta
sve izmjestai tako sto ces dodati mlaku vodu cas do casa ipo vode da se napravi smjesa da nije gusta a ni rijetka
u podmazan pleh kalup sta imas stavi papir za pecenje jer zbog dzema da se ne lijepi
stavi se pola smjese pece nekih 20min izvadi se premaze sa 2 kasike dzema preko odma dodas i ostaatk smjese i peces dok se kolace ne ispece znaci jos 20 min a vidis i kad stavis cackalicu jel pecen kad se malo kolac ohladi prelije se topljenom cokoladom....

user posted image tulumbe

2 case vode (casa 2dl)
1 casa ulja (stavis u serpu)
(da prokuha )
kad pocne da vri skloniti sa sporeta i dodati 8-9 kasika brasna i pola prasla za pecivo
kad se smjesa ohladi dodati tri jaj jedno po jedno(butati mikserom)
smjesu staviti u kalup spric a moze i plasticna kesa praviti tulumbe redjati u podmazan pleh (stavi papair za pecenje u pleh)
kad se ispecu preliti agdom
agda 750ml vode i 500gr secera kriska limuna:)
agda nek bude vruca ne previse a tulumbe mogu i hladne
user posted image

limun kolac
patispanj-kora
6 zumajaca 5kasika secera dobro ubutati dodti solju mlijeka,5 kasika brasna prasak za pecivo iscjedit jedn limun i narendat koru limuna
ispeci koru kad se ispece na koru isjedit jedn limun da bude socna
FIL:
6 bjelanjaka dobro ubutati sa 4 kasike secera kao za sampitu
u serpu na sporetu na 750ml vode sa 8kasika secera skuhati cetiri pudinga od limuna (a moze i pudin po zelji)
skuhan puding i bjelanca sjediniti i mutiti jis 5min mikserom prekriti
koru sa tim filom prijatno:)

user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 616
7.3.2011 11:52:29   
palachinken
Treba mi provjereno dobar recept za čokoladne muffine, onako da nisu suhi unutra i da se lijepo napušu :D

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 617
7.3.2011 11:54:03   
sheri
IZVORNA PORUKA: palachinken

Treba mi provjereno dobar recept za čokoladne muffine, onako da nisu suhi unutra i da se lijepo napušu :D

a ja evo pripremila sastojke da pravim nekeuser posted image . doduse, ni ja ih nikad jos nisam pravila, pa ti ne znam reci dal odgovaraju ovom rtvom detaljnom opisu user posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 618
7.3.2011 12:00:36   
henna ze
ja jedino pravila one iz kutile dolcela

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 619
7.3.2011 12:01:36   
palachinken
I ja sam te i kao da gledam, biće opet :)
Našla sam ovaj recept,
http://www.coolinarika.com/recept/764446/

izgleda ok, pa možda oprobam

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 620
7.3.2011 12:24:51   
palachinken
IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: palachinken

a ja evo pripremila sastojke da pravim nekeuser posted image . doduse, ni ja ih nikad jos nisam pravila, pa ti ne znam reci dal odgovaraju ovom rtvom detaljnom opisu user posted image user posted image user posted image

baš sam ih epski opisala :) obavezno javi kakvi su, imaš fore do 4 user posted image user posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 621
7.3.2011 12:34:37   
emi7908
palachinken ovo mi djeluje dobro, pa ne znam vidjeću da ih večeras spremim ako ne skontam nešto drugo ???

Neposredna veza do poruke: 622
7.3.2011 13:37:27   
sheri
user posted image
evo ih! lijepi su , ukusni, a nisu zahmetli za napraviti. napisem recept kasnije, ako zeliteuser posted image

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 623
7.3.2011 13:45:53   
palachinken
user posted image user posted image može! Hajde, ako ti nije problem, šarni recept.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 624
7.3.2011 13:54:45   
sheri
NESQUICK MUFFINS sa Coolinarike
SUHI SASTOJCI : 1 caša brasna, pola case mljevenih ljesnjaka, badema, oraha, sat ko ima(ja sam stavila bademe), pola case secera, pola case nesquicka, pola kesice vanilin secera, pola kesice PZP
MOKRI SASTOJCI: pola case slatkog vrhnja, pola case mlijeka, 1 jaje
pomijesati prvo suhe sastojke, a onda im dodati prethodnpo pomijesanje mokre sastojke. dobro sjediniti, i puniti korpice 2/3
CASA= 200ml
peci na 180 - cca 25 min
meni ih je ispalo 15, na dva puta sam ih pekla, a ti mozes probati sasuti sve u onih 12 korpica u kalupu, mozda budu jos pufnastijiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kukuruz
veeseelaa

koristitel isti često u salatu

Ne (49%)

Da (39%)

Jako rijetko (12%)

Broj svih glasova: 67

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *