|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
24.2.2011 12:48:23   
lepetetka
Emice i naidice neka je sa srećom da ste žive i zdrave i sretne duuuuuuuuuugo sa svojim bebicama!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Od srca sve najbolje!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mino zaista svaka ti čast što sama deveraš oko bebice....moj muž je bio uz mene 15 dana ali smo oboje bili smoreni skroooooz...Maleni imao grčeve i znali smo ga nosati po nekoliko sati  bez prestanka...A prvi mjesec se budio na sat sat i po....to mi je bilo nepodnošljivo pogotovo naveče, ja taman zaspim a on se probudi, pa haman da i nisam spavala.....  Želim ti da te tvoj Arman što bolje sluša!!!!!!! Da fino klopa i pajki, jer kao majka znam da nije lako biti u paru uz bebu a ne sama se brinuti.user posted image user posted image user posted image
A za te prenatal tabletice što govoriš mino slobodno ih pij i sada jer ti sigurno treba i željeza i vitaminčića...pošto bebe u trudnoći sve ukradu zalihe!!! Ja na kraju ostala  bez željezauser posted image user posted image , neće ti sigurno škoditi....
Pozdrav svim trudnicama!!

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2226
24.2.2011 12:56:37   
m.i.n.a.
Lepotetke..sreca pa su nas grcici mucili samo par dana a tad mi je bila sestra u ispomoci..znam da je promjenjivo ali sad za sad je dobar..nekad zna odvalit u komadu dva i po sata i probudit se samo na flasicu a nekad eto ga za dvadeset_ minuta..:)ne znam,nije lahko ali nije ni nemoguce..istina da bi otisla u wc trebam se organizovat a kamoli sta vise al eto..sto se tice tableta,ja sad pijem centravit one 13 vitamina + trinaet minerala i neki q10 a ove me strah zbog mlijeka,znam da svako dan sve manje trebam brinut al eto..nije ga bilo na pocetku kad treba pa me strah sad da nece a komplikacije sa grudima ili bilo cim trenutno ne mogu sebi dozvoliti..tako da ti ja apstiniram od mnogo ceka ..bar jos malo...:))
Veliki pozz za tebe...

< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 24.2.2011 12:57:15 >

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 2227
24.2.2011 13:00:27   
m.i.n.a.
Poslije svih nekih preparata sto sam stavljala na grudi meni dodje do infekcije i ja doktoru...hajd infeki=cija nista opasno ali me zena odmah posla da vadim nalaze,kaze ne djelujes mi zdravo..djaba ja njoj govorim da mi je tek sedam dana od poroda,da mi je to drugi izlazakk iz kuce..i ja izvadim nalaze..oni svi ok..zena sutradan veli e i ovo da vidim,po tebi gledajuci samo cekam kad ces se srusiti..hehehe

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2228
24.2.2011 13:10:54   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

A i sad pijem jako puno,

Pa bona Rime jesam ti rekla da ne pijes alkohol dok dojis user posted image user posted image user posted image stvarno si zaista user posted image user posted image user posted image

Jojjjj vilo,nepijem ali sam pjana.

Ako iko jos rodi ovakvo djete kao ja neka se javi!!!!

ja ne znam sta cu s njom.

Nece da spava i samo se derinja. LUdimmmmmmmmmm viseeeeeeeeeeeee...

Samo hoce da se nosa i da joj se prica.

Sinoc se naljutim i gfraknem je u krevetac u 21.30 i zabranim svima da ulaze u sobu,kontam plakace i zaspati... Sipak,plakala je plakala,plakala,plakala,i vise kad joj je brada pocela da drhti i da jeca opet je uzmem sta cu joj....

Nie htjela da zaspi do 01.30h,onda se kasnije redovno budila,i pomalo spavala. Vec je bila budna u 7h. I evo je nece da spava.

Tacno cu da poludim,a na zivcima sma oslabila.
Tjese me i govore sva djeca tako..E vala ja jos ovo nisam ni cula ni vidjela.

Nego,da se ne zalim vise....

Vilo tebi termin danas... Sretno! Ima li naznaka kakvih? medi kod tebe?

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 2229
24.2.2011 13:18:20   
m.i.n.a.
A joj Rime mila....imaj strpljenja,Arman je sinoc isto slabije spavao ali zato preko dana odvali fino..meni su najdraza jutra....kad se presvlacimo,mazemo,brisemo...i onda ono nosanje dok podrigne a cesto i zaspi jer ta nam aktivnost traje vise od dva sata tako da...evo nudim i tebi da dovedes Adnicu pa se ti naspavaj,nosacu je ja...kontam mozda kad krenete setat da ce se vise izmoriti pa i bolji san imati..a dotad procitaj sta si napisala u posveti i bice malo lakse...

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2230
24.2.2011 13:36:17   
Rimljankaa
joj m.i.n.a. ali tako sam iscrpljena,uh...

Muz je tu,stvarno pomaze,on je sinoc nosao,jer ja sma bila na rubu zivaca. Tacno me nekakvo ludilo bilo uhvatilo,da bi je ubiti mogla. Pa je onda pogledam,pa je uzmem i mazim,ljubim,nosam..Sta cu joj?!

Mama me isto zamjeni,ali ona je vezana za mene jer doji.

Predlagali su da je ostavim,hapu d ajoj prave,a ja kod svekija da idem da prespavam i naspavam se,ali ne mogu ja to,jos gore ne bi zaspala misleci o njoj,ne mogu je ostaviti.

Maloprije mi je zaspala na prsima... Ja u nekakvoj majici kratkih rukava,sirokog vrata,ona glavicu naslonula na moja gola prsa,ja je mazila i zaspala je. Evo je vec se budi...

Ne voli da spava i gotovo. I ja sma takva bila i znam d aje na mene po tome.

A i ljuta je,kaze muz sve na mene.

Zamisli ti,ja je ostavila da place sinoc,i plakala je,plakala,i plakala..udjem u sobu dam joj dudu,malo prestala..pa joj ispadne cucla,i kao ljuta nece das zaplace da me zove,nego sama hoce da je dohvati i kenjka jer ne moze.

I kazu bebe ne znaju,e ova Boga mi sve zna

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2231
24.2.2011 13:37:03   
Rimljankaa
i kod nas ti rituali dugo traju..dok siki,pa presvlacenje,podrigivanje,mazenje...

Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 2232
24.2.2011 13:45:56   
m.i.n.a.
Pa na to sam i mislila..mozes li je nahraniti i ti malo izaci,nemoras otic spavati,nego malo izac na zrak,promjeniti zidove...kazes da si na pocetku davala ad,pa sigurno ti je ostalo za jedne flasice da je smire ako se odlucis zadrzat vise od dva sata,da odspavas..a sigurno se nece odvici od sike zbog jednog puta...
Ja kad sam na pocetku imala problem sa mlijekom ja sam bila grozna...stavim ga na jednu,dijete se zakocenut hoce..drugu je znao vuci i pola sata a nista mlijeka samo se nako igra..a u medjuvremenu dreka..kad njemu mmama da flasicu ja nastavim sa muzilicom,muke moje sto je to znalo boliti,valjda on nadrazi ili sta li vec...jedne prilike tako sve redom se desi..on zakmeca i ja mami malo vecim tonom kaze da ga iznese..jednostavno nisam mogla slusat plac.mene bole grudi,rana on se dere..tad ga je iznjela,ja se dobro isplakala,otisla u wc umila se presvukla pidjamu i samo rekla nema vise pokusaja...pa nisam ga rodila da se istresam na dijete ili da se ne mogu oko njega brinut...i otad sve je drugacije..on kad zaspi ja se malo posveim sebi,bar nalakiram nokten ili se istusiram ili sl.nesto za mene i bude mi lakse..

Neposredna veza do poruke: 2233
24.2.2011 13:48:28   
Medi_87
E drage moje hajd mi recite sad vidim na vesu malo ko krv  nije bas crveno vise smedjkasto da li je moguce da je to od ginekološkog od jutros ili je nesto drugouser posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2234
24.2.2011 13:51:37   
taurus
medi to ti je sigurno od pregleda
ako danas ne prestane ili se pojača onda ti je krenuo sluzni čep

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2235
24.2.2011 13:54:11   
Medi_87
A joj ja se vec uplašila, dr mi se ne javlja nedostupan mora da je u sali jer ima danas carski

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2236
24.2.2011 13:57:15   
taurus
rimljanko moj R je bio isti takav
po danu jedva sat da spava, svaku noćm vriska, ma užas
razumijem te
ja sam prestala dojiti 15. dan pa sam ga mogla ostaviti i bukvalno pobjećiuser posted image user posted image user posted image

ima li grčeve, jesi li je probala malo ljuljati da zaspi

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2237
24.2.2011 13:59:20   
taurus
IZVORNA PORUKA: Medi_87

A joj ja se vec uplašila, dr mi se ne javlja nedostupan mora da je u sali jer ima danas carski

ništa ne paniči
meni je od prvog pregleda tako bilo
a od zadnjeg pregleda mi je krenuo i sluzni čep a to je bilo dan prije poroda

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2238
24.2.2011 14:02:55   
Medi_87
Sta cu ja se vec bila zabrinulauser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2239
24.2.2011 14:04:05   
lepetetka
Medi to ti je vjerovatno od ginekološkog ako je gledao koliko si otvorena... Tako je meni bilo isti dan nakon ginekološkog mi je krenuo ispadati i sluzni čep,malo pomalo....prvo sam imala tako smeđkasti iscjedak user posted image  
mino ne brini se više za mlijeko...neće sigurno ako nije dosad... Ja kada sam rodila navlačila na pumpicu, pila tečnosti,kompota, pržila lukuser posted image   ma sve ko mi je šta rekao da radim ja radila...i ništa...dijete na prsa ono odmah počne plakati...na pumpicu za čitav dan izvučem 40ml-što bi trebao biti jedan obrok...A inače sise ogromne..pa reko šta ćemi ovolike a ništa iz njih user posted image user posted image user posted image   Ma danima sam pila i pila vodurinu ništa...malo mi bile otvrdnule stavljala obloge i prošlo... Tako slobodno ne apstiniraj jedi i pij što ti je volja, kad meni nije krenulo a toliko sam željela...  A inače ove sa manjim  sisama čini mi se da imaju mlijeko u više slučajeva... Kod mene jtrva troje dojila a nigdje ništa...tako one ženice što su se zabrinule oko kolostruma i malih sisa neka ne brinu sigurno će njima brže nadoći mlijeko user posted image user posted image user posted image  što želim svim budućim mamicama....ma i ona hapa je procedura..prokuhaj vodu rashladi, steriliši flašice, pa onda mjerice..užes...a onako samo siku staviš i gotovo..A onaj moj bi uzbunu digo dok spremim flašu... Glančer!!!user posted image

< Poruku je uredio lepetetka -- 24.2.2011 14:06:34 >

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2240
24.2.2011 14:17:29   
taurus
medi ništ se ne brini
pa vrijeme je i da kreneuser posted image user posted image user posted image
ako te ništa ne boli, malo izađi i prošetaj
ili lezi na lijevi bok
ja sam taj dan kad ću se poroditi skoro cijeli provela na pilates loptiuser posted image user posted image user posted image
rekli mi da je dobro za otvaranje jer ne praviš pritisak pri sjedenju

Neposredna veza do poruke: 2241
24.2.2011 14:24:19   
rose 87

[/quote]

Jojjjj vilo,nepijem ali sam pjana.

Ako iko jos rodi ovakvo djete kao ja neka se javi!!!!

ja ne znam sta cu s njom.

Nece da spava i samo se derinja. LUdimmmmmmmmmm viseeeeeeeeeeeee...

Samo hoce da se nosa i da joj se prica.

Sinoc se naljutim i gfraknem je u krevetac u 21.30 i zabranim svima da ulaze u sobu,kontam plakace i zaspati... Sipak,plakala je plakala,plakala,plakala,i vise kad joj je brada pocela da drhti i da jeca opet je uzmem sta cu joj....

Nie htjela da zaspi do 01.30h,onda se kasnije redovno budila,i pomalo spavala. Vec je bila budna u 7h. I evo je nece da spava.

Tacno cu da poludim,a na zivcima sma oslabila.
Tjese me i govore sva djeca tako..E vala ja jos ovo nisam ni cula ni vidjela.

Nego,da se ne zalim vise....

Vilo tebi termin danas... Sretno! Ima li naznaka kakvih? medi kod tebe?
[/quote]
joj morala sam se nasmijati,evo ja sam rodila takvo dijete,preko dana skoro nista nije spavao,u noci se budio svakih sat vremena,samo sam ga nosala i ljuljuskala i dojila,umivala sam se i prala zube i ostalo tek kad mm dodje s posla,ma mislila sam da cu izludit tako,a sto je bio ljut ma taj kad zaplace nezna stati dok ne bude po njegovom,evo sad godinu poslije spava cijelu noc,danju spava 2 h vecinom,jos uvijek je ljut ali dogovorimo se mi tako da sve prodje iako mi mislimo da nema kraja,samo treba doooosta strpljena,zivaca i ljubaviuser posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 2242
24.2.2011 15:53:30   
entinte
evo mene drage žene,

Vratila se sa pregleda, kraj 33. sedmice, od 1 do pola 3 sam bila pa sam neku od vas mozda i srela gore (Jezero)... moj mali ronioc user posted image  roni li roni ali se ne okrece jos uvijek... sjedi na svojoj guzici i ne mrda... kaze dr. ako do sad nije male su sanse da ce se okrenuti ali vidjet cemo za mjesec kakav ce polozaj biti user posted image  user posted image  user posted image  eto drage moje sljedeci pregled za 4 hefte ako Bog da... user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 2243
24.2.2011 15:55:17   
Rimljankaa
rose87 i ja ne znam bi li plakala ili bi se smijala...

m.i.n.o. kakvi nokti,evo me hodam prljave kose sto nikad,ne mogu da uhvatim da je operem,nego se na brzin u istusiram.

ja nisam navikla ni u kuci da budem,a sad sam kao u zatvoru,jos je ona nemirna,bas me depresija uhvatila...

odspavala je evo 1h,i eno mame nosa je...

medi,to ti je krv od ginekoloskog pregleda,i meni je bilo. Pokusao te i on malo otvoriti. Mene svaki put tako,dok nije krenulo.
Ako ne prestane,mozda je i sluzni.

Ali vidjeces kad sluzni ispadne to je kao slina,rastegljivo,gadno sa sukrvicom. Meni su tad i bolovi poceli..Vise neka tezina,kao da cu dobiti mecu...

Nemoj se bojati,vrijeme je da krene... Svi cekamo Bubu...

Ja sam najbogat

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 2244
24.2.2011 16:51:44   
lepetetka
entinte meni se možda 15 tak dana pred porod beba okrenula, i meni doktor govorio da nema šanse da se više okrene, jer kao obično se okrene do pola trudnoće... Ja se bila spremila za CR kad ono  iznenađenje na tom pregledu... Evo i sad mi se još nije okrenula na kraju sam 5.og pa vidjet ćemo hoće li user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2245
24.2.2011 17:02:05   
entinte
IZVORNA PORUKA: lepetetka

entinte meni se možda 15 tak dana pred porod beba okrenula, i meni doktor govorio da nema šanse da se više okrene, jer kao obično se okrene do pola trudnoće... Ja se bila spremila za CR kad ono  iznenađenje na tom pregledu... Evo i sad mi se još nije okrenula na kraju sam 5.og pa vidjet ćemo hoće li user posted image user posted image

Draga lepetetka, nadam se da ce i sa mnom isto biti tj. da ce se okrenuti... pa vidjet cemo aBd... samo da je hairli pa kako god... sta da se radi... user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

Neposredna veza do poruke: 2246
24.2.2011 17:19:38   
m.i.n.a.
Evo i nas...imali smo malo drustvo na kafici...hvala Lejli sto nas je posjetila:))
Medi mila moja..nema straha,to je od pregleda ali ja svaki dan cekam da bude ono pravo...kao i ti..ti si hrabrica koja je napokon docekala svoju trudnocu a sad i porod...ja znam da ti to mozes...
Lepetetke...istoi slucaj sa mlijekom i kod mene..prvo uvucene bradavice,pa daj silikonske,pa daj obloge ovakve i onakve,pa kapi,cajevi,kompoti i supe..sok od jabuke necu dugo pozeljet ..patronazu privatno zvala da mi ona pokusa navuci,kontam ja ne znam..kad sam osmi dan vidjela da ima kao i kod tebe..nema ni za jednog obroka a malo ko krenule bolit,odem na pregled da mi da tablete da se skroz zaustavi..jao kad me zena naribala,osjecala sam se ko dijete od 5 godina kad ga neko grdi..isto da ja ne bih voljela..ma uzas...rekla sam ako bude sljedeci put odmah cu ranije traziti tablete nek uopste ne nadolazi..i necu je pustiti da mi nabraja ko da sam nepismena pa ne znam sta znaci dojiti..uhh...
Rime..ja sam se tek juce okupala odkako sam sama..prvo kosu..pa nahrani ga i uspavaj..pa onda posebno grudi da mi ne bi infekcija se sirila..pa namazi njih..pa depilaciju bar nesto..pa onda noge..pa mazanje..krenem jednu nogu do koljena pa izadjem kod njega..sve u nastavcima..iskoristi dok imas koga tu i udji u kadu ko covjek sve obavvi..ljepse ces se osjecat..ne radim ni ja ovo sto mi je volja vec sto bar malo okrenem misli...juce ja se okupala i izmazala sve fino i uzmem da ga presvucem a on gospodin razrahatio se bez pelene pa sve u mene,i velku i malu nuzdu..a meni drago sto je kakio da ga nemuci:))a kad sam onda vidjela sebe,za pobudalit..
Gagach....javil sta Vila..kako si nam ti,nema te poslijepodne..neobicno nam..:)

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 2247
24.2.2011 17:59:16   
mersiha 77
caoooo

izgleda mina da smo jedino ja i ti na rr,ove koke otisle nekud.user posted image  user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2248
24.2.2011 18:00:51   
m.i.n.a.
Rimljanko a da je probas nunat na nogama..ja Armana nekad stavim,cesto ujutro kad zavrsimo sa ceremonijom presvlacenja,njega na noge sebi kaficu..i onda na miru dok spava obavim wc,dorucak,nekad stignem i na rr..samo sebi jastuk za ledja i pjevaj joj..:)naravno neces je tresti vec polahko...
I sto sam ovdje procitala kod mene isto upali,ja ukljucim nekad onu muziku iznad kreveta,i mirna bar 15 minuta,npr.ako je hica za wc ili fen..on je zakon,umiri ga..nekad i uspava..samo nemoj u nju da puse vec ja stavim na krevet a njega u krevetic ili obratno..naravno pod uslovom da si sigurna da place iz cejfa a nesto da joj je..

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2249
24.2.2011 18:01:17   
m.i.n.a.
Jelo..ja narucila..bujrum...

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *