|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
13.2.2011 21:19:32   
Hannica
Koliko ide fruktoze u fondant s glicerinom?

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2376
   RE: Fondant
13.2.2011 21:20:18   
Visnja RR
Dan zaljubljenih :))))
LJUBAV = MI user posted image  (asja, MM i ja) user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2377
   RE: Fondant
13.2.2011 21:21:19   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Hannica

Koliko ide fruktoze u fondant s glicerinom?


100 g

ja sam stavjala 50 fruktrze i 50 dekstroze....al moze samo fruktoza

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2378
   RE: Fondant
13.2.2011 21:21:34   
muaaa
Visnja dobro je ispala,s tim da je prva odlicno,precizna i urednauser posted image user posted image user posted image user posted image a o ukusu necemo raspravljati svaka je dobrauser posted image user posted image user posted image user posted image
Niobe ove srebne perlice su super gdje si ih nabavila meni se svidjaju pravo

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2379
   RE: Fondant
13.2.2011 21:24:18   
Visnja RR
hvala Muaa (i hvala sto te ometah danas) user posted image  rekoh ti ja da sam htjela roze tortu user posted image

da sam imala adekvtan podmetac bila bi urednija okolo ovako sam je nekko stjesnila na stakleni podmetac iz mikrovalke user posted image
a prvobitno su trebale biti roze i zlatne kuglice okolo... user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 2380
   RE: Fondant
13.2.2011 21:28:25   
SdZ
Visnja, premedena je. Svaka cast na hrabrosti! Torta odise ljubavlju u svakom smislu.

_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2381
   RE: Fondant
13.2.2011 21:32:29   
Ben 10

Za prvi put odlicna!!!

Niobe ,za tvoju nemam komentara...

Moze li mi neko pomoci kako da postavim slike...


_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2382
   RE: Fondant
13.2.2011 21:33:39   
muaaa
ma nema na cemu a boja je odlicnauser posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2383
   RE: Fondant
13.2.2011 21:37:15   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image teta Visnjaaaauser posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image palachinken

(odgovor članu muaaa)
  Neposredna veza do poruke: 2384
   RE: Fondant
13.2.2011 21:38:52   
Anoniman
Visnja torta ti je lijepo ispalauser posted image

(odgovor članu muaaa)
  Neposredna veza do poruke: 2385
   RE: Fondant
13.2.2011 21:52:42   
ivanak

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ubuduce nikad nmoj ići ispod 150 km za ovakvu tortu... savršeno...


e sad jos jedno pitanje...
gledajuci na yutube nacin pravljena tj postavljanja fondanta na tortu vidjela sam da neke tete ravanju fondant nekin ravnalima (kao neka ravne smirgl ploče) to je super jer se onda ne vide prstici na fondantu...
gdje to ima nabaviti tj... pitanje za ove savrsene fondantmajstorke kako izbjegnu da se prsti ne vide tj da je fondant ravan ko staklo... user posted image
joj jesam peglativna jel da??? user posted image


Mi u HR imamo tih alata malo i užasno skupo koštaju, te fratule ( to ja tako zovem ). Ne nadaj se ispod 150 kn.
A osim toga, ja vam radim tako da na ruku stavim šećera u prahu i ravnam i nikakva se ruša ne prepoznaja, sve ravno ispadne. Ali ovo radi se s time da skinete prstene. To sam se puno puta naučila, koliko mi je puta rasparo fondat. Došlo mi je da ga zavitljam preko prozora.



_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2386
   RE: Fondant
13.2.2011 21:57:54   
ivanak

IZVORNA PORUKA: Hannica

Koliko ide fruktoze u fondant s glicerinom?


900 g šećera u prahu, 1 paketić želatina sa 50 ml vode, 100 g fruktoze sa 20 ml vode i 1 kašika glicerina.
Ali kad rastopiš i prokuhaš želatinu sa vodom i fruktozu sa vodom, kad počeme kuhati ubaciš glicerin. I tu smjesu rastopljenu ubaciš u 900 g šećera u prahu i ja ispočetka malo sa kuhačom, pa malo rukom, pa malo kuhačom dok ne dobije kompaktnu smjesu. I onda dobro, dobro zaspi radnu ploču šećerom u prahu i mješaj. I uvijek neka ima ispod šećera u prahu, pogotovo kad je vruće ( ljeto - visoke temperature ) da se ne zaljepi.

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2387
   RE: Fondant
13.2.2011 22:03:27   
Niobe

IZVORNA PORUKA: muaaa

Visnja dobro je ispala,s tim da je prva odlicno,precizna i urednauser posted image user posted image user posted image user posted image a o ukusu necemo raspravljati svaka je dobrauser posted image user posted image user posted image user posted image
Niobe ove srebne perlice su super gdje si ih nabavila meni se svidjaju pravo



To su kao trakice sa perlama i dobila sam iz austrije..super su..ko lancici..sve sam skršila na tu tortu :D

_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 2388
   RE: Fondant
13.2.2011 22:05:00   
rokoko
Niobe čestitke za svadbenuuser posted image user posted image user posted image  i da ih još puno napraviš!

Prvi put sam imala priliku da uradim ovakvu"sportsku"

user posted image
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2389
   RE: Fondant
13.2.2011 22:08:38   
myb@by

IZVORNA PORUKA: Niobe

Evo mene..
prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti.
Napravila drugu po receptu i fenomenalna.
Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:

user posted image

Ostala sam paf, ti se slobodno ovim možeš profesionalno baviti. Svaka cast user posted image user posted image user posted image user posted image
Palachinken i tvoja mi je torta wow user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 2390
   RE: Fondant
13.2.2011 22:19:28   
M kao Mama
Višnja svaka čast, više nikada da te nisam čula da kažeš, da si lijena žena, torta je odlična, samo sam ja sanjala da tri ganjaš crvenu

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 2391
   RE: Fondant
13.2.2011 22:26:14   
Visnja RR
Almić moja, hvala  ...ali  ja sam lijena žena i dalje user posted image al postoje trenutci kad mi nije mrsko zasukati rukave ... user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2392
   RE: Fondant
13.2.2011 22:34:52   
M kao Mama
Ne,ne i ne, i ja sam mlađa i ima da me slušaš, jel TLJ vidio torticu

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2393
   RE: Fondant
13.2.2011 22:36:06   
M kao Mama
Zaboravih najbitnije, nakon RR igraone i RR kafića otvaramo i RR i slastičarnu, a bogami ne može slatko na prazan stomak tako da idemo i u priču RR restorana,

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2394
   RE: Fondant
13.2.2011 22:38:22   
rokoko
Mercedes koji je jutros otišao u Novi Sad

user posted image

user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2395
   RE: Fondant
13.2.2011 22:39:24   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ne,ne i ne, i ja sam mlađa i ima da me slušaš, jel TLJ vidio torticu


nije još .... Asja i ja ga čekamo da dođe s posla... user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2396
   RE: Fondant
13.2.2011 22:41:02   
M kao Mama
rokoko a kao za transport

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2397
   RE: Fondant
13.2.2011 22:50:35   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: Niobe

Evo mene..
prva masa - bez fruktoze, zavrsila u kanti.
Napravila drugu po receptu i fenomenalna.
Torta je izgledala ovako, maloprije dostavljena na prijem:

user posted image


Oduuuseeevljeeenaaa sam, bravo majstore!!! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 2398
   RE: Fondant
13.2.2011 22:53:50   
muaaa
Rokoko wooowwwww,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mama almita najbolje da bude 4u1 pa ko sta voli nek izvoliuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 2399
   RE: Fondant
13.2.2011 23:00:39   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: rokoko

Mercedes koji je jutros otišao u Novi Sad

user posted image

user posted image


Svaka cast!!! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Najstresniji period.
пеперутка16

Kada vam je bilo najzamornije biti sa svojim djetetom?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *