|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
23.1.2011 14:09:12   
sunshine_ze
Vec sam pitala na temi znacenje imena za ime Emily,pa eto i ovdje da napisem da mi je to ime user posted image moje skromno misljenjeuser posted image
Za user posted image ne znam,to cu prepustiti muzuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 851
   [Obrisana poruka]
23.1.2011 14:23:28   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 852
23.1.2011 15:13:16   
Anoniman
nije fazon da ime bude muslimansko već da ima lijepo značenje. Znam slučaj jedne Dragane koja je prešla na islam i nije promjenila ime jer njeno ime ima lijepo značenje i nema potrebe da ga mijenja. Dakle, ne postoje 'muslimanska' imena, već imena sa lijepim značenjima.

Naravno da postoje muslimanska imena,pa ima i ajeta i hadisa u kojima se govori o tome,znači da nadijevamo djeci lijepa,islamska imena,e sad ovisi koliko ko na to pazi,npr.moji nažalost baš i nisu pazili pa ja nosim 100% nemuslimansko ime,a koje ima lijepo značenje user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 853
23.1.2011 16:23:40   
Galicia
Vidim polemike oko znacenje imena, pa moradoh komentarisati na to. Ne znam kakve veze ima sta ime znaci. Ko da nekog interesuje jel to ime znaci dusa, palma, borac i tako u nedogled. Uglavnom kad djecu predstavljate, upoznajete sa nekim novim bicem, zasigurno necete reci "Eh ovo je Emir, i njegovo ime znaci borac". Najbolje odmah djetetu dati ime borac. Zar ne?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 854
23.1.2011 16:44:25   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Galicia

Vidim polemike oko znacenje imena, pa moradoh komentarisati na to. Ne znam kakve veze ima sta ime znaci. Ko da nekog interesuje jel to ime znaci dusa, palma, borac i tako u nedogled. Uglavnom kad djecu predstavljate, upoznajete sa nekim novim bicem, zasigurno necete reci "Eh ovo je Emir, i njegovo ime znaci borac". Najbolje odmah djetetu dati ime borac. Zar ne?

koliko sam ja upucena po kur'anu treba ime imati lijepo znacenje... meni je najbolje kombinacija- i da lijepo zvuci i da ima lijepo znacenje

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 855
23.1.2011 18:18:50   
jasmin

Eh draga,u vecini slucajeva dijete poprima osobine imena kojeg nosi(znacenja).Zato je po nasoj vjeri preporuceno djetetu dati ime lijepog znacenja,a neka imena ruznog znacenja su zabranjena da se daju.Npr.u mojoj porodici ima ime Amir(naredbodavac) i cijeli zivot je nas Amir takav,zatim- Samir(nocni sijeldzija,zabavljac) i vjeruj mi da po cijelu noc sjedi,cita...i hejbet primjera.
U svakom slucaju ja se prekrasno osjecam kad cujem ime lijepog znacenja...osjecam neki spokoj.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 856
30.1.2011 11:25:41   
palachinken
Mi smo se složili da će, ako bude muško, biti Mahdi. Ime je lijepog značenja, a zvuči onako snažno, meni pred očima neki maharadža osvajač koji jaše na slonu user posted image
A ako bude curica, nek nam je Bog na pomoći, jer smo dijametralno suprotni u željama. Poklaćemo se :D

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 857
10.2.2011 0:42:13   
nina25
cao zenice,
evo i ja sa prvi put javljam na ovoj temi. ja sam u 5. mjesecu trudna, jos neznam da li ce biti user posted image ili user posted image . citam ovdje imena, pisem ona koja mi se svide, ali nema jos ni jedno da kazem,: e to je to. Ima imena za koja kazem, to bi bilo to, da ih nema neko iz blize porodice.
Pa evo vama kao prijedlog: prelijepo mi je ime Aylin, ali sam to ime ja licno dala tetkinoj djevojcici.
Dzan mi je lijepo musko ime, ali tako se zove od tetke sin. Moj se sin zove Ajdin.
Svidja mi se ime Ayden, ali mm kaze da bi bilo glupo, samo jedno slovo razlike sa nasim Ajdinom.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 858
10.2.2011 10:34:59   
teacher75
IZVORNA PORUKA: nina25

cao zenice,
evo i ja sa prvi put javljam na ovoj temi. ja sam u 5. mjesecu trudna, jos neznam da li ce biti user posted image ili user posted image . citam ovdje imena, pisem ona koja mi se svide, ali nema jos ni jedno da kazem,: e to je to. Ima imena za koja kazem, to bi bilo to, da ih nema neko iz blize porodice.
Pa evo vama kao prijedlog: prelijepo mi je ime Aylin, ali sam to ime ja licno dala tetkinoj djevojcici.
Dzan mi je lijepo musko ime, ali tako se zove od tetke sin. Moj se sin zove Ajdin.
Svidja mi se ime Ayden, ali mm kaze da bi bilo glupo, samo jedno slovo razlike sa nasim Ajdinom.

evo da ti ja preporucim neka imena na fazon tih sto ti se svidjaju: Aya, Ajla, Ayan (moze biti i musko i zensko), Aysel (zensko)

< Poruku je uredio teacher75 -- 10.2.2011 10:35:13 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu nina25)
Neposredna veza do poruke: 859
10.2.2011 10:39:02   
maja78 RR

potpisujem

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 860
10.2.2011 10:48:35   
jasmin
Emir znaci vladar :).
Mada ja cesto kada kazem ime moje kceri dodam da je to ime kcerke Allahovog Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi we sellem,a za djecaka da nosi ime sina istog Poslanika i istovremeno ime jednog od odabranih poslanika.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 861
11.2.2011 12:25:24   
nina25
lijepa imena. Ali mm nevoli ova neobicna imena kao Aya, Ayan, a meni se to bas svidja. Bas nam je komplikacija dogovoriti se oko imena, razliciti ukusi sto se toga tice. Mada ako bude zensko predlozio je ime koje se i meni svidja: Ajna. 

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 862
11.2.2011 14:01:05   
teacher75

lijepa imena. Ali mm nevoli ova neobicna imena kao Aya, Ayan, a meni se to bas svidja. Bas nam je komplikacija dogovoriti se oko imena, razliciti ukusi sto se toga tice. Mada ako bude zensko predlozio je ime koje se i meni svidja: Ajna. 

bravouser posted image meni je ajna predivno ime, i trenutno znam 3 preslatke male curice po imenu ajnauser posted image

(odgovor članu nina25)
Neposredna veza do poruke: 863
11.2.2011 15:02:49   
nina25
i meni je preslatko, tako njezno i umiljato zvuci a nije bas cesto kao Ajla.
Za djecaka mm bi volio dati ime Deni, mada se o tome mora jos diskutovati, zensko ime prihvatam a za Denija cemo jos vidjeti user posted image .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 864
12.2.2011 10:48:13   
MedinaA
Bas je prelijepo ime Ajna. pravo njezno za djevojcice ime...ja sam mojoj rodici predlozila da dadne ime Ajna kada je rodila djevojcicu, njoj se takodjer svidjelo  i tako je bilo... user posted image

(odgovor članu nina25)
Neposredna veza do poruke: 865
12.2.2011 16:14:07   
nina25
zna li iko znacenje imena Ajna ili Ayna. Nmeogu nikako da nadjem, a tako mi je lijepo ime. Ako bude kod mene user posted image tako ce se zvati. 

(odgovor članu MedinaA)
Neposredna veza do poruke: 866
12.2.2011 16:16:02   
Mirkica

zna li iko znacenje imena Ajna ili Ayna. Nmeogu nikako da nadjem, a tako mi je lijepo ime. Ako bude kod mene user posted image tako ce se zvati. 

Ayna je Turskog porijekla i znaci ogledalo

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu nina25)
Neposredna veza do poruke: 867
12.2.2011 16:19:08   
Mirkica
Znacenje imena : Ajna lijepa hrabra :))))

Porijeklom Arapsko, Bosansko i  Tursko

< Poruku je uredio Mirkica -- 12.2.2011 16:20:27 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 868
12.2.2011 16:20:47   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Mirkica

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 869
12.2.2011 16:23:21   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

potpisujem

meni je bilo JAKOOOOO bitno znacenje imena i prvo sam gledala ime ako mi se dopadne idem na znacenje da vidim sta znaci.

< Poruku je uredio Mirkica -- 12.2.2011 16:36:28 >

BA 13.12.2008

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 870
12.2.2011 16:26:39   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: jasmin

Eh draga,u vecini slucajeva dijete poprima osobine imena kojeg nosi(znacenja).Zato je po nasoj vjeri preporuceno djetetu dati ime lijepog znacenja,a neka imena ruznog znacenja su zabranjena da se daju.Npr.u mojoj porodici ima ime Amir(naredbodavac) i cijeli zivot je nas Amir takav,zatim- Samir(nocni sijeldzija,zabavljac) i vjeruj mi da po cijelu noc sjedi,cita...i hejbet primjera.
U svakom slucaju ja se prekrasno osjecam kad cujem ime lijepog znacenja...osjecam neki spokoj.

Amir bas ima lijepo znacenje (cesto mi se desilo da Arapi kazu da imam lijepo ime lijepog znacenja (Princ , Andjeo, Onaj koji ima moc , Mocan , kucenik , najbolji  itd.... )  jer moje je ime izvuceno iz tog :))) moj brat je Samir i stvarno sve osobine imena je pokupio user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Mirkica -- 12.2.2011 16:29:35 >

BA 13.12.2008

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 871
12.2.2011 16:34:10   
mama75
IZVORNA PORUKA: Mirkica

Sjecam se da je moja nena rahmetli znala reci: raspremi sobu da se blista ko ajna. eto sada sam saznala i sta je ta "ajna". Inace po meni jako lijepo ime za djevojcicu.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 872
12.2.2011 16:36:40   
Anoniman
Ajna mi je prelijepo imeuser posted image sad gledajuci ove turske serije tako mi se svidjelo ime Suhejlauser posted image

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 873
12.2.2011 16:39:11   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: noa

Ajna mi je prelijepo imeuser posted image sad gledajuci ove turske serije tako mi se svidjelo ime Suhejlauser posted image

noa neobicno ime pravo , meni kroz serije Nur i Melek mislim  znala sam za oboje ali nisam znala da se daju imena

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 874
12.2.2011 16:41:16   
mama75
Je li ime Melika neka izvedenica od Melek? 

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *