|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najljepsa imena
27.11.2010 17:44:42   
R&T@
E, zbog ovog tvog Aldijana - Aldidžana primjerauser posted image user posted image user posted image
ja nisam dala da se napise RiJana da ne bude Ridzana, kuku meniuser posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 826
27.11.2010 17:48:13   
adissa_
IZVORNA PORUKA: Leena

Ja volim imena sa lijepim znacenjem, a mislim da nema tih muslimanskih i nemuslimanskih imena... tj. zivjela sam džamahiriji, ni oni to ne gledaju(ima imena bitnih za historiju Islama, ali "muslimanska" imena su samo Muhamed, Ahmed i Mustafa), samo kod nas to ima... Amerika puna Džemala (Jamal) krišćana itd., samo smo mi podijelili imena, ali hajd'', da ne idem od teme... Ugl. moja mama se npr. zove Azra i kod nas ce svi reci da je muslimansko, a nije, nego hebrejsko, muslimansko je aDra (ovo d je malo drugacije od naseg d, ali nije Z), a oboje je iz svetih knjiga, sinonim za Merjem ili Mariju, znaci "djevica", pa je stvarno nebitno odakle potice... Ja imam grcko ime, muz njemacko (za oba ce ovdje ljudi reci da su muslimanska, a ni blizu!), Esma ima arapsko, i dali smo ime koje nam se sviđa, da nam se sviđalo neko iz Zimbabvea dali bi.. I ja mislim da je glupo davati imena sa slovima koja ne postoje u nasem jeziku, ali znam i pricu koja govori suprotno, danas je svijet premali i ne znas gdje ce dijete zivjeti kada odraste... Moja rodica je nedavno, sa 35 godina, promijenila ime iz AldiJana u Aldiana, jer joj je dodijalo da je svi zovu "Aldidžana", živi u Americi... Nekako su mi super imena koja svi svugdje isto citaju, kao npr. mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image .. Udavi ja pametovanjem, necu viseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Necemo ici u offtopik ali moram te ispraviti,Azra jeste muslimansko ime,ima porijeklo u arapskom jeziku i turskom,ako mislis ime Adhra,,,to je zapadni stil pisanja samo,izgovara se Azra(ovo dh)...turci cesto pisu Asra

neka imena su i muslimanska i nemuslimanska,recimo Armin i njemacko i perzijsko,ili recimo Benjamin,ima i u Kuranu i u Bibliji

< Poruku je uredio adissa_ -- 27.11.2010 17:50:36 >

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 827
27.11.2010 17:48:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tajra

E, zbog ovog tvog Aldijana - Aldidžana primjerauser posted image user posted image user posted image
ja nisam dala da se napise RiJana da ne bude Ridzana, kuku meniuser posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

ovo ime djeteta u mene mi moga ima u svim jezicima tj. zemljama...ili barem u jako puno...samo se svugdje drugacije piseuser posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 828
27.11.2010 19:40:25   
teacher75

Ja volim imena sa lijepim znacenjem, a mislim da nema tih muslimanskih i nemuslimanskih imena... tj. zivjela sam džamahiriji, ni oni to ne gledaju(ima imena bitnih za historiju Islama, ali "muslimanska" imena su samo Muhamed, Ahmed i Mustafa), samo kod nas to ima... Amerika puna Džemala (Jamal) krišćana itd., samo smo mi podijelili imena, ali hajd', da ne idem od teme... Ugl. moja mama se npr. zove Azra i kod nas ce svi reci da je muslimansko, a nije, nego hebrejsko, muslimansko je aDra (ovo d je malo drugacije od naseg d, ali nije Z), a oboje je iz svetih knjiga, sinonim za Merjem ili Mariju, znaci "djevica", pa je stvarno nebitno odakle potice... Ja imam grcko ime, muz njemacko (za oba ce ovdje ljudi reci da su muslimanska, a ni blizu!), Esma ima arapsko, i dali smo ime koje nam se sviđa, da nam se sviđalo neko iz Zimbabvea dali bi.. I ja mislim da je glupo davati imena sa slovima koja ne postoje u nasem jeziku, ali znam i pricu koja govori suprotno, danas je svijet premali i ne znas gdje ce dijete zivjeti kada odraste... Moja rodica je nedavno, sa 35 godina, promijenila ime iz AldiJana u Aldiana, jer joj je dodijalo da je svi zovu "Aldidžana", živi u Americi... Nekako su mi super imena koja svi svugdje isto citaju, kao npr. mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image .. Udavi ja pametovanjem, necu viseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

svaka cast, potpisujem svaku tvoju recenicu!user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 829
27.11.2010 21:44:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

Ja volim imena sa lijepim znacenjem, a mislim da nema tih muslimanskih i nemuslimanskih imena... tj. zivjela sam džamahiriji, ni oni to ne gledaju(ima imena bitnih za historiju Islama, ali "muslimanska" imena su samo Muhamed, Ahmed i Mustafa), samo kod nas to ima... Amerika puna Džemala (Jamal) krišćana itd., samo smo mi podijelili imena, ali hajd'', da ne idem od teme... Ugl. moja mama se npr. zove Azra i kod nas ce svi reci da je muslimansko, a nije, nego hebrejsko, muslimansko je aDra (ovo d je malo drugacije od naseg d, ali nije Z), a oboje je iz svetih knjiga, sinonim za Merjem ili Mariju, znaci "djevica", pa je stvarno nebitno odakle potice... Ja imam grcko ime, muz njemacko (za oba ce ovdje ljudi reci da su muslimanska, a ni blizu!), Esma ima arapsko, i dali smo ime koje nam se sviđa, da nam se sviđalo neko iz Zimbabvea dali bi.. I ja mislim da je glupo davati imena sa slovima koja ne postoje u nasem jeziku, ali znam i pricu koja govori suprotno, danas je svijet premali i ne znas gdje ce dijete zivjeti kada odraste... Moja rodica je nedavno, sa 35 godina, promijenila ime iz AldiJana u Aldiana, jer joj je dodijalo da je svi zovu "Aldidžana", živi u Americi... Nekako su mi super imena koja svi svugdje isto citaju, kao npr. mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image .. Udavi ja pametovanjem, necu viseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

svaka cas_t, potpisujem svaku tvoju recenicu!user posted image

potpis na dvije dame, svaka cas_t

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 830
27.11.2010 22:32:36   
aida.

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: teacher75

svaka cas_t, potpisujem svaku tvoju recenicu!user posted image

potpis na dvije dame, svaka cas_t

od jos jedneuser posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 831
27.11.2010 22:37:02   
Blue rose RR
Svako ime je lijepo na jeziku naroda od kojeg potiče. Ne znam da je grijeh posuditi nečije ime i nadjenuti ga svom djetetu. Ali znam da nije lijepoi reći nekome da ime njegovo ili njegovog djetea je glupo, ružno ili da mu ne priliči. Ali opet svako ima svoje.
MM i ja smo svojoj djevojčici nadjenuli dva imena jer se nismo mogli odlučiti koje je ljepše, obadva imena pripadaju nastarijim vremenima islama i nosile su ih majke poslanika, i jednog od njih ima famozno "Y" i sebi.
Iskreno zaboli me peta šta ko misli o ta dva imena, kako  će se snaći kad  bude prepisivao u zvanične knjige , u svakom slučaju već odavno kikica ima svoju vizitku tako da olakšavamo ljudima da se "nauče"da postoji i "Y" u današnjoj civilizaciji, i da smo odavno kao narod izašli u svijet.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 832
28.11.2010 6:51:09   
leli§

Moja rodica je nedavno, sa 35 godina, promijenila ime iz AldiJana u Aldiana, jer joj je dodijalo da je svi zovu "Aldidžana", živi u Americi... Nekako su mi super imena koja svi svugdje isto citaju, kao npr. mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image .. Udavi ja pametovanjem, necu viseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bila sam istog razmisljanja...na zalost roditelji o tome nisu razmisljali kada su mi ime davali, a nema nista gore nego kada ti neko ime naopako izgovara... ona je bar u USA pa naopako...meni arapi arapsko ime izgovore Ledzla...pa kada su to fino u jednom dokumentu napisali na arapskom pa kad sam isla u egipat oni sa arapskog "preveli" na engelski pa sipalo LeGla...user posted image user posted image user posted image user posted image  nigdje veze ...od sada pomno pratim kako mi ime napisu... diplomu iz srednje sam vratila na reviziju zbog imena... ko je o tome razmisljao davnih 80-ih? niko ali nikada ne znamo gdje ce nam se djeca obrati u svijetu

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 833
28.11.2010 23:02:36   
idacha
eh, kako je lijepo citati pametne ''diskusije''.. user posted image user posted image user posted image

moram reci da sam presretna, jer je mm konacno pristao na kompomis koji se, kod nas,  sastoji u slijedecem: ''slusaj zenu i radi kako ona kaze'' user posted image

kao sto sam rekla, za curicu smo se slozili oko imena - Amina, ali se oko muskog nikako nismo mogli sloziti.. meni nijedno nije bilo TO ime koje trazim, izuzev imena Tarik, koje je mm konstantno ignorisao... jos dok sam bila trudna sa Imranom, navijala sam za ime Traik, ali mm nije htio ni da cuje.. e, posto sam posljednjih dana staaaalno kukala oko muskog imena, ponavljajuci kako mi se JEDINO Tarik svidja, juce mi mm rece ''ma, sta se nerviras.. ako bude curica bice Amina, ako bude djecak bice Tarik i gotovo'' user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

eto, ja presretna... znam da su oba imena cesta i precesta, ali su meni lijepa i najljepsa... :)

veliki poz i kiss svimaaaaaa

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 834
28.11.2010 23:10:33   
aida.

IZVORNA PORUKA: idacha

eh, kako je lijepo citati pametne ''diskusije''.. user posted image user posted image user posted image

moram reci da sam presretna, jer je mm konacno pristao na kompomis koji se, kod nas,  sastoji u slijedecem: ''slusaj zenu i radi kako ona kaze'' user posted image

kao sto sam rekla, za curicu smo se slozili oko imena - Amina, ali se oko muskog nikako nismo mogli sloziti.. meni nijedno nije bilo TO ime koje trazim, izuzev imena Tarik, koje je mm konstantno ignorisao... jos dok sam bila trudna sa Imranom, navijala sam za ime Traik, ali mm nije htio ni da cuje.. e, posto sam posljednjih dana staaaalno kukala oko muskog imena, ponavljajuci kako mi se JEDINO Tarik svidja, juce mi mm rece ''ma, sta se nerviras.. ako bude curica bice Amina, ako bude djecak bice Tarik i gotovo'' user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

eto, ja presretna... znam da su oba imena cesta i precesta, ali su meni lijepa i najljepsa... :)

veliki poz i kiss svimaaaaaa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bas danas sjedim sa prijateljicama na kafi govorim kako mi se svidjaju imena Tarik Malik i Namik user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 835
29.11.2010 21:03:49   
Leena
Idacha, i Tarik i Amina su prelijpa imena (zato i jesu cesta, svima se sviđajuuser posted image )

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 836
2.12.2010 20:48:29   
Cherry

IZVORNA PORUKA: enisa27

Moja kcerka zove se Hanan....

svidja mi se user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 837
2.12.2010 21:09:21   
Hannan
IZVORNA PORUKA: Lejlla

IZVORNA PORUKA: enisa27

Moja kcerka zove se Hanan....

svidja mi se user posted image user posted image user posted image

Zaista prelijepo ime, jako mi se svidja i evo vec godinama ceka spremno za jednu  malu curicu.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Cherry)
Neposredna veza do poruke: 838
2.12.2010 21:20:04   
Cherry

IZVORNA PORUKA: adissa_

meni je Rania prelijepo ime,a sto je najbitnije  muslimansko je,,ako budem imala kcerku tako cu je nazvatiuser posted image

joj, super imena ima... mi se tamam odlucili za imena, ali fakat ima predobrih prijedloga, valja mi mm početi pripremati teren za mogucu izmjenu... uh, nek mi je bog na pomoci... jedva se skontali, a sad valja ponovo user posted image user posted image

(odgovor članu adissa_)
Neposredna veza do poruke: 839
2.12.2010 21:33:16   
Cherry
a da, nisam rekla da smo mi planirali Lamija i Ali user posted image user posted image user posted image Cesta, ali sa lijepim znacenjem, sto mi nam je vrlo bitno... mada, poslije zaista divnih prijedloga na temi, vise nisam sigurna user posted image user posted image

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 840
2.12.2010 21:40:42   
Anoniman
ja navijam za Ajluuser posted image user posted image

(odgovor članu Cherry)
  Neposredna veza do poruke: 841
4.12.2010 13:57:22   
Chupka
evo i mene na ovoj temi ,jer sam u dilemi ili ti trilemi ... user posted image koje ime dati devojcici?
imam jos do kraja marta da smisljam ,ali eto ..
meni se svidjaju Dalila,Ema,Iris,Ines...A muz bi voleo Naida ...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 842
4.12.2010 14:17:05   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Chupka

evo i mene na ovoj temi ,jer sam u dilemi ili ti trilemi ... user posted image koje ime dati devojcici?
imam jos do kraja marta da smisljam ,ali eto ..
meni se svidjaju Dalila,Ema,Iris,Ines...A muz bi voleo Naida ...

ako mene pitas, nemoj Ema, ima ih sada stvarno previse. ova ostala imena su sva superuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Chupka)
Neposredna veza do poruke: 843
4.12.2010 14:48:13   
Chupka
ma ja sam ionako na zapadu,pa mi ne smeta heheh...samo ne zelim neka sto imaju slovo J ,jer ovde ih citaju kao ZH..jedino da stavim Y ,al to mi se ne svidja...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 844
4.12.2010 18:24:41   
Galicia
Glasam za Iris.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Chupka)
Neposredna veza do poruke: 845
7.12.2010 3:34:48   
adissa_
Dalila,Dalia,Sejma,Aisa itd

(odgovor članu Chupka)
Neposredna veza do poruke: 846
7.12.2010 10:20:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Chupka

ma ja sam ionako na zapadu,pa mi ne smeta heheh...samo ne zelim neka sto imaju slovo J ,jer ovde ih citaju kao ZH..jedino da stavim Y ,al to mi se ne svidja...

Mm je dao prijedlog da se mali zove Mirza ili Andreas, ali danci ime Mirza izgovaraju Mirca pa smo odustali imena sa slovom j pretvre u h ili dz, pa na kraju ime gubi originalnost takodje i r ne kazu cisto kao mi vec nekako ko s punim ustima  hljeba ...Al na kraju samja opet izabrala ime sa slovom r i ja svoje uvijek ispravljam evo nakon 17 godine ponavljam ko papagaj

(odgovor članu Chupka)
  Neposredna veza do poruke: 847
22.1.2011 22:05:29   
Gemelli

i mi smo nasli definitivno sad vec po meni dva/tri najlijepsa imena user posted image

Ajman i Ajana ako bude curica, posto znamo da je jedan djecak ili
Ajman i Dani ako budu dva djecaka user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 848
23.1.2011 12:53:33   
Cickolini
Pomozite mi ja se dvoumim izmedju Tayra (ptica) ili Daania (lijepo) ?!

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 849
23.1.2011 13:04:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Pomozite mi ja se dvoumim izmedju Tayra (ptica) ili Daania (lijepo) ?!

oba su lijepa al ja malu prednost dajem tayriuser posted image

(odgovor članu Cickolini)
  Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *