adissa_
|
IZVORNA PORUKA: Leena Ja volim imena sa lijepim znacenjem, a mislim da nema tih muslimanskih i nemuslimanskih imena... tj. zivjela sam džamahiriji, ni oni to ne gledaju(ima imena bitnih za historiju Islama, ali "muslimanska" imena su samo Muhamed, Ahmed i Mustafa), samo kod nas to ima... Amerika puna Džemala (Jamal) krišćana itd., samo smo mi podijelili imena, ali hajd'', da ne idem od teme... Ugl. moja mama se npr. zove Azra i kod nas ce svi reci da je muslimansko, a nije, nego hebrejsko, muslimansko je aDra (ovo d je malo drugacije od naseg d, ali nije Z), a oboje je iz svetih knjiga, sinonim za Merjem ili Mariju, znaci "djevica", pa je stvarno nebitno odakle potice... Ja imam grcko ime, muz njemacko (za oba ce ovdje ljudi reci da su muslimanska, a ni blizu!), Esma ima arapsko, i dali smo ime koje nam se sviđa, da nam se sviđalo neko iz Zimbabvea dali bi.. I ja mislim da je glupo davati imena sa slovima koja ne postoje u nasem jeziku, ali znam i pricu koja govori suprotno, danas je svijet premali i ne znas gdje ce dijete zivjeti kada odraste... Moja rodica je nedavno, sa 35 godina, promijenila ime iz AldiJana u Aldiana, jer joj je dodijalo da je svi zovu "Aldidžana", živi u Americi... Nekako su mi super imena koja svi svugdje isto citaju, kao npr. moje .. Udavi ja pametovanjem, necu vise Necemo ici u offtopik ali moram te ispraviti,Azra jeste muslimansko ime,ima porijeklo u arapskom jeziku i turskom,ako mislis ime Adhra,,,to je zapadni stil pisanja samo,izgovara se Azra(ovo dh)...turci cesto pisu Asra neka imena su i muslimanska i nemuslimanska,recimo Armin i njemacko i perzijsko,ili recimo Benjamin,ima i u Kuranu i u Bibliji
< Poruku je uredio adissa_ -- 27.11.2010 17:50:36 >
|