|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
23.1.2011 22:24:22   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Ninushka

gracanka, bebacha, felix, crvena, mala86 -hvala puno na savjetim a oni itekako dobro dođu u nemilim situacijama...

Tu smo ako mozemo pomoci.
Kakvo je stanje ?

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1151
23.1.2011 22:33:53   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Ninushka

Nismo išli doktoru, a ima temp od sinoć, danas u toku dana nije imao i evo maloprije izmjerila 37 i po i dala sam pola doze paracetamola jer mi je baš vruć...mislim da nije u pitanju virus barem mi tako ne djeluje nego da je baš u pitanju zubić...živa ne znam šta da radim...da ga vodim doktoru jer je beba mala ili?????

Ja bi isto odvela doktoru, kod nas je bila jaka urinarna infekcija, dobivali 6 dana po dvije injekcije, sad pijemo sinersul, tri tjedna.... A ja kontala skidat cu turu i viroza je, ipak je mala beba, odvedi za svaki slucaj.
Mi sto se tice toplomjera koristimo zivin, u svakom slucaju je puno precizniji od digitalnog i za senf na nogice imam samo rijeci hvaleuser posted image user posted image To sam procitala na rr, senf i lupocet, za pola sata temperatura u normali... Ovaj put tusiranje nam nije bas pomoglo....user posted image

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1152
24.1.2011 10:42:38   
Anoniman
Ninushka,kako je beba sada?
Nadam se da nema više ture...user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 1153
25.1.2011 22:30:19   
myb@by
JA ne znam sta da radim. Prvo smo svi u kuci imali neki virus, svi smo povracali i imali proljev. Virus nije ni zaobisao malenu ali je nisam vodila dr jer sam to drzala pod kontrolom. TAj virus je fuj ali prođe za 2 dana. Međutim moja cura nocas dobije temperaturu, koju sam ja paracetamolom drzala pod kontrolom. Danas je opet imala turu. Sta mi savjetujete, ne bih da je vodim dr, jer me uzasno strah sezonske i H1N1 gripe, a opet me strah sto je u roku od 5 dana sve ovo prosla. Molim za bilo kakav savjet user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 1154
25.1.2011 22:33:35   
Hanady RR
Kolika je tura izlazila noćas i danas.
kako jede...pije cuca flašica
nosić kakav je jel curi...
disanje jel ima hroptaja...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1155
25.1.2011 22:39:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: myb@by

JA ne znam sta da radim. Prvo smo svi u kuci imali neki virus, svi smo povracali i imali proljev. Virus nije ni zaobisao malenu ali je nisam vodila dr jer sam to drzala pod kontrolom. TAj virus je fuj ali prođe za 2 dana. Međutim moja cura nocas dobije temperaturu, koju sam ja paracetamolom drzala pod kontrolom. Danas je opet imala turu. Sta mi savjetujete, ne bih da je vodim dr, jer me uzasno strah sezonske i H1N1 gripe, a opet me strah sto je u roku od 5 dana sve ovo prosla. Molim za bilo kakav savjet user posted image

a joj pile malouser posted image sta mislis da ipak odete negdje privatno,kontam manje su guzve

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 1156
25.1.2011 22:39:54   
myb@by
Tura je bila maksimalno 38.5,nema hroptanja ali mi slabije jede, a ta inace sve tamami, ne kašlje.
Noa i ja sma mislila da je odvedem privatniku, ali oni odmah ukljucuju antibiotik barem ovi kod kod kojih smo mi bili user posted image

< Poruku je uredio myb@by -- 25.1.2011 22:41:08 >

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1157
25.1.2011 22:43:10   
Mirkica

Tura je bila maksimalno 38.5,nema hroptanja ali mi slabije jede, a ta inace sve tamami, ne kašlje.
Noa i ja sma mislila da je odvedem privatniku, ali oni odmah ukljucuju antibiotik barem ovi kod kod kojih smo mi bili user posted image

moj doktor tj. od malog je rekao da 38.5 nije opasno i da tu ne panicim malo da ga raskomotim i tako tek kada bude 39 i preko onda da dam cepic

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1158
25.1.2011 22:46:27   
Hanady RR

eh to što ne jede mogao bi biti znak upale grla...ali tura nije strašna...mislim nije ni niska ali akos e kotroliše sačekajte do sutra da vidite jel upala u pitanju il možete da se izborite kao s avorusom. Ako natsavi sutra tura ovako visoko da skače a ne bude ti jela...ja bih je odvelauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1159
25.1.2011 22:49:37   
myb@by
Mirkice, hanady i noa hvala vam puno na savjetima, ako sutra bude imala turicu vodim je dr, stavicu joj neku masku. Moguce je da su i donje trojke u pitanju. Gornje trice su joj nedavno nikle i nismo ih ni osjetili.

Neposredna veza do poruke: 1160
25.1.2011 22:58:40   
Anoniman

Mirkice, hanady i noa hvala vam puno na savjetima, ako sutra bude imala turicu vodim je dr, stavicu joj neku masku. Moguce je da su i donje trojke u pitanju. Gornje trice su joj nedavno nikle i nismo ih ni osjetili.

nisam ti nesto puno pomogla al ja sam takva zovem doktora i trk kod njegauser posted image do sad sam imala dobra iskustva pa ne lajem puno na pedijatreuser posted image user posted image user posted image misljenja sam da nisu džaba u skolu isli...zelim vam brzo ozdravljenjeuser posted image

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 1161
27.1.2011 0:39:40   
Hanady RR
mybaby kako je curetakuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1162
27.1.2011 0:42:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

mybaby kako je curetakuser posted image

i ja bas danas mislila na njih jesu li se izborile ili su morale kod doktora.

Neposredna veza do poruke: 1163
27.1.2011 0:44:09   
myb@by
Nazalost ima upalu grla user posted image user posted image user posted image user posted image , evo skracujem vrijeme na rr jer joj u 1 moram dati antibiotik. Samo da ovaj mjesec hoce proci, ne daj Boze goreg ali ovo mi je jedan od tezih u zivotuuser posted image
Tebi hvala puno sto pitas user posted image

Neposredna veza do poruke: 1164
27.1.2011 0:48:19   
Hanady RR

Nazalost ima upalu grla user posted image user posted image user posted image user posted image , evo skracujem vrijeme na rr jer joj u 1 moram dati antibiotik. Samo da ovaj mjesec hoce proci, ne daj Boze goreg ali ovo mi je jedan od tezih u zivotuuser posted image

eh miša mu...
ma ne brini...kako bude srala biće ona jača i nećete morati piti antibiotike stalno...
Ja znam niko ih ne voli ali kad dođe do uplae ipak im je bolje olkašati bol...
user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1165
27.1.2011 0:50:21   
neki

Bice bolje dusho,aBduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1166
27.1.2011 11:34:45   
mamabb
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

eh miša mu...
ma ne brini...kako bude srala biće ona jača i nećete morati piti antibiotike stalno...
Ja znam niko ih ne voli ali kad dođe do uplae ipak im je bolje olkašati bol...
user posted image

Meni je stvarno žao i stid me što me nečija muka nasmijala, al kad sam ovo pročitalauser posted image

Djevočici želim brzo ozdravljenje.

Pročitala sam u jednoj knjizi s narodnim lijekovima oblog za  upaljeno grlo:
na gazu ili lanenu krpu namazati meda i to malo pobiberiti i staviti kao oblog. Vele da je odlično,ali moja nikad nije dozvolila da joj bilo šta stavim na vrat, tako da ti iz ličnog iskustva ne mogu kazati da li je djelotvorno, ono što nama pomaže je med i limun.

04.12.2008.

Neposredna veza do poruke: 1167
8.2.2011 16:26:01   
Inayat
Mogu li bebi od 8 mj na nogice staviti obloge od senfa? Da li je previse jako za njega? Dajem mu sirup, ali ne prodje odmah, tek nakon nekih 2 sata se smanji temp.

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1168
8.2.2011 19:05:06   
w.pooh
Inayat to za senf stvarno ne znam, nisam ga nikad na taj način upotrebljavala user posted image
A kako nakon dva sata, zar ne bi trebalo najdalje za pola sata da temperatura spadneuser posted image Hajd pogledaj opet doziranje sirupa po kilaži..nadam se da će ti se neko javiti za ovaj senf..možeš u međuvremenu bebu malo tuširati mlakom vodom ali ne kvasi glavicu user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 1169
8.2.2011 19:08:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Inayat

Mogu li bebi od 8 mj na nogice staviti obloge od senfa? Da li je previse jako za njega? Dajem mu sirup, ali ne prodje odmah, tek nakon nekih 2 sata se smanji temp.

moja sestra stalno djeci skida temperaturu sa senfom,njoj uvijek pomogne ja nikoli nisam nikad probala, obicno ga tusiram naravno uz paracetamol i cepice.. ne znam zasto ne bi smjela..

(odgovor članu Inayat)
  Neposredna veza do poruke: 1170
8.2.2011 20:14:37   
esmina i bebina mam
Salko sam maloprije izmjerila temperaturu rektalno 38,9 i sjecam se jedne prilike mi je dr rekla da oduzmem 1 stepen znaci to je 37,9 dala sam mu sirup paracetamol.

Problem je sto sam ja od juros na pencilinima jer imam upalu grla i bronhitis i sad i on dusa moja nego ako mu se ne daj Boze povisi smijem li mu na svoju ruku staviti paracetamol cepic koliko se ja sjecam sa Esmom da se daje kada je preko 38,5 ali ne sjecam se da li je ona ovako mala imala ovakvo stanje sem nakon jeden vakcine kada joj je dr propisala.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1171
8.2.2011 20:39:36   
Inayat
Bebica ima virusnu upalu grla, a temp vec drugi dan. Dajem po kilazi ali ne spada brzo. Za senf pitam jer se bjim da nije jak za njegovu kozu. Sta je sa sircetom i vodom ovako maloj bebi?

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 1172
8.2.2011 20:46:44   
esmina i bebina mam
Ni meni niko nista ne odgovora kolika je temperatura kod tvoje bebe

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 1173
8.2.2011 20:48:48   
Anoniman
esmina i bebina mama voljela bih ti pomoci al stvarno nemam iskustva s temperaturom kod tako male bebe, nadam se da ce se javiti netko tko ce znati, valjda temperatura nece rasti vise poslije paracetamola..inayat meni je doktorica rekla da su najbolji oblozi od mlake vode,ocat nema nikakvu prednost..

(odgovor članu Inayat)
  Neposredna veza do poruke: 1174
8.2.2011 20:58:54   
esmina i bebina mam
MM mu je sad prislanjao usne na celo jer spava mislimo da mu je malo spala pustit cu g sad da spava pa kad se probudi mjerit cu opet

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *