|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: atopijski dermatitis
3.2.2011 11:55:52   
sandy82
Sad sam malo ja zeznula situaciju. Dijete se ljeti igra sa drugom djecom, ide i u pijesak, sva bude prljava kako krmačica. Učinilo mi se da Seba med ne može dobro da je opere,masna je , pa sam počela koristiti Bekutan kupku. Prošlo je ljeto, ja i dalje koristila Bekutan. Evo opet se pojavilo, malo više nego prije.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 526
3.2.2011 11:56:47   
Lady26
IZVORNA PORUKA: sandy82

Izgleda da je liječenje ovog dermatitisa individualno.

Upravo, nije svaki organizam isti...meni citrusi pomazu, limun hocu reci, s tim cesto namazem ledja (ona su trenutno kriticna), vrlo brzo se osusi, prestane svrbiti i za dan-dva ostane samo fleka (a budu rane) koju koju mazem a dermom i nestane...to je sve kratkotrajno ali Boze moj...zivim s tim i navikla sam vec...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 527
4.2.2011 10:49:02   
Ben 10
Kod nas se ovih dana pojavio AD,saniramo koliko mozemo,pantenol i melemod ulja nacurka...Po licu nema ,ali po nogicama i na ledjima ima podosta.Koza mu je gruba i bas suha ,mada se mackamo non stop.Ovo sjeverovo vrijeme i jak mu vjetar ne odgovaraju nikako za AD ,isusuju mu kozu i svrbi ga.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 528
4.2.2011 23:12:44   
Hurma
kako meni kaže doktorica (dermatolog) proljeće i jesen je vrijeme kad se AD najviše pokaže i manifestuje gdje u drugim dijelovima godine ne bi... mi smo pomalo kao lokalizirali upale i tzv lišajeve... da, kortikosteroidima, ali sto bi rekla moja drugarica farmaceut... stetnije je kad se prosiri i kad dijete cese i inficira nego kada sad namažeš nekoliko puta, tj. 1x dnevno (3 dana) kremom elocom... i saniraš, i tako i jeste, sad je hb ok... mackamo biljnim kremama da se ne povrati ali javih se da kažem da nam tek stiže PROLJEĆE  i možda teži oblici lišajeva, treba podnijeti i sacuvati zivce... eh eto... neka nam je sa srecom!!!

< Poruku je uredio Hurma -- 4.2.2011 23:13:40 >

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 529
4.2.2011 23:18:14   
Hurma
IZVORNA PORUKA: Ben 10

Kod nas se ovih dana pojavio AD,saniramo koliko mozemo,pantenol i melemod ulja nacurka...Po licu nema ,ali po nogicama i na ledjima ima podosta.Koza mu je gruba i bas suha ,mada se mackamo non stop.Ovo sjeverovo vrijeme i jak mu vjetar ne odgovaraju nikako za AD ,isusuju mu kozu i svrbi ga.

e i mi koristimo pantenol kremu... i za sada mi je najbolja... dzaba a-derma i sve silne pare koje dadoh, neka sam... i dala bih... dajem hodajuci privatno od jednog do drugog dr. ali znala sam da ću biti najzadovoljnija sa kremom od 5 KM... kad mu uveće namažem po licu, vec ujutru cisto kao suza... iako nije imao po licu puno, samo malo na jagodicama tamnija crvena boja... ali tak fino pantenol to smiri... a kaže mi prijateljica (farmaceut) da je koristila istu kremu kad je bila trudna protiv strija, tako da je full ok, nije stetna... user posted image  eh de mi plz reci za to ulje od nocurka, cul sam za tu biljku da je extra za AD...?!?!?!?

hvala

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 530
4.2.2011 23:30:35   
Ben 10

Nisam kupovala ulje od zutoga nacurka nego melem u dm prodavnici.Zove se Linoderm,mi je upotrebljavamo za njegu lica i efikasan je.Iygleda da se sada dermatitis aktivirao jem je H bio bolestan imao upalu grla i visoku tem pa smo je skidala sa svim i svacim od sirupa,a oni su puni vjestackih boja koje uticu na AD.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 531
5.2.2011 9:31:46   
Hurma
ja iz ishrane vise nista ne izbacujem... izbacivala sam pa je 10 dana bolovao... pa ako cu birati između AD i bolešljivosti... nemam solucije druge nego AD... a plus tem i hripanje mi ne trebaju... znaci moj N svaki dan jede i mandarine i narandze, sve... sa ovim se organizam mora boriti...

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 532
8.2.2011 16:01:16   
mama2009
mojoj princezi je danas dijagnosticiran AD, bili smo kod dr Knor, sutra smo dogovorili kod dr Prohic Đ. dal neko ima iskustvo s njom

hitno mi treba odgovor

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 533
8.2.2011 16:04:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama2009

mojoj princezi je danas dijagnosticiran AD, bili smo kod dr Knor, sutra smo dogovorili kod dr Prohic Đ. dal neko ima iskustvo s njom

hitno mi treba odgovor

imam ja..posto i sama kuburim s dermatitisom...kada mi je dala kremu (kosta 50 KM) spasila me...i u nju sam se klela...no, medjutim...nakon citanja par foruma otkrih da zena masovno koristi kortikosteroide ili vec...elem..niako dobro...zato tako brzo i djeluju njene kreme...pa ti iskreno savjetujem da kupis u apoteci a-derm od avona

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 534
8.2.2011 16:05:21   
Anoniman
eh i da...meni se pravo stanje popravilo...traje duze al ne vidim da se vraca, za razliku od njezine kreme

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 535
8.2.2011 16:08:04   
Lady26

hitno mi treba odgovor

Znala sam...rekoh li ti...misa mu, nadam se da je nece muciti puno user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 536
8.2.2011 16:09:08   
Lady26
IZVORNA PORUKA: dadada

eh i da...meni se pravo stanje popravilo...traje duze al ne vidim da se vraca, za razliku od njezine kreme

Od cega ti se stanje popravilo, de udijeli savjet...jel od A derme? Ja sam kriticna, ledja su mi grozna user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 537
8.2.2011 16:09:47   
mama2009

hitno mi treba odgovor

imam ja..posto i sama kuburim s dermatitisom...kada mi je dala kremu (kosta 50 KM) spasila me...i u nju sam se klela...no, medjutim...nakon citanja par foruma otkrih da zena masovno koristi kortikosteroide ili vec...elem..niako dobro...zato tako brzo i djeluju njene kreme...pa ti iskreno savjetujem da kupis u apoteci a-derm od avona

kupila sam a dermu exomega, kremu i kupku ...

malo mi je cudna bila na telefon kad sam je pitala gdje stanuje pitala me cime dolazim kolika je beba i na kraju kaze popnite se sami s bebom nikoga vise ne vodite user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 538
8.2.2011 16:10:32   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

hitno mi treba odgovor

Znala sam...rekoh li ti...misa mu, nadam se da je nece muciti puno user posted image

navodno je najbolja...ali kremice su joj uvjek na bazi kortikosteroida...prva doza uvjek jača a druga slabija zbog čega često roditelji tj njeni pacijenti odustanu...

probaj sa homeopatijom?

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 539
8.2.2011 16:13:13   
Lady26
Dr. Prohic je meni pomogla ali to je davno bilo, pravila mi je raznorazne kreme, dok nismo potrefile pravu...ali da me ubijes ne sjecam se koja je, ali ja sam za razliku od D imala 15godina pa sam koristila sve sto mi je pravila, nismo ni znali sta su kortikosterodi ili kako vec...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 540
8.2.2011 16:13:16   
mama2009
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

hitno mi treba odgovor

navodno je najbolja...ali kremice su joj uvjek na bazi kortikosteroida...prva doza uvjek jača a druga slabija zbog čega često roditelji tj njeni pacijenti odustanu...

probaj sa homeopatijom?

koliko je pregled kod nje, ja bi samo otisla da mi potvrdi dg ili ne

a za kupovinu kremica rekla bi joj da nemam novca kod sebe

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 541
8.2.2011 16:15:13   
Anoniman

Od cega ti se stanje popravilo, de udijeli savjet...jel od A derme? Ja sam kriticna, ledja su mi grozna user posted image user posted image

od A-derme

mama2009 ...ona ti je sva istraumirana...i uvijek je takva...mislim, da je razlog zato sto radi na crno...a uzima za tu malu kutijicu 50 KM dok je ova a-dermina 30 troduplo veca kolicina..ja je ne bih preporucila za dijete..ok odrasla osoba...al dijete...no, no...kazem ti...da si me ovo pitala prije 1 god. hvalila bih je uz duz i poprijeko

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 542
8.2.2011 16:18:43   
Lady26

mama2009 ...ona ti je sva istraumirana...i uvijek je takva...mislim, da je razlog zato sto radi na crno...a uzima za tu malu kutijicu 50 KM dok je ova a-dermina 30 troduplo veca kolicina..ja je ne bih preporucila za dijete..ok odrasla osoba...al dijete...no, no...kazem ti...da si me ovo pitala prije 1 god. hvalila bih je uz duz i poprijeko

Kreme su prejake, i brzo djeluju...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 543
8.2.2011 16:18:44   
Emica_sa
Joj i nama se ne smiruje,nije strasno,ali ima dosta po rukama i nogama!Mama 2009 kako izgleda kod tvoje curice?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 544
8.2.2011 16:20:55   
niki83
a joj drage moje, ja upravo danas malo surfala po netu o dermatitisu i ovim kremicama, kod nas se isto malo pogorsalo stanje, a dobili neki dan kremu iz Njemacke, evo sad cu vam prepisati kako se zove LIPIKAR BAUME AP od La Roche-Posay, nesto kao Aderma ali malo je skuplja pa mislim bit ce bolja, upravo je testiramo, vec nekoliko dana, ali ja sam sve vise sumnjicava prema svemu, i odlucila sam da malo provjerim kako je sa ovom alternativnom medicinom, ima li neki travar ili sl. kod nas da bi pravio nesto odredjeno..jer kod mene i beba i mm imaju problema, on narocito! 

N&N

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 545
8.2.2011 16:21:29   
Lady26
Moj savjet, ne toplite bebace, koliko vam to grijanje dozvoljava, znojenje utice na crvenilo i na svrbez, a samim tim i na sirenje...
Ne kupati cesto, izbjegavati razne kupke i preparate...
Mene je licno A derma spasila u trudnoci, morat cu kupiti opet, jer s tim mazem i Lanu, kupim nam mlijeko za tijelo, 30KM cini mi se 400-500ml, moze nam dugo biti

< Poruku je uredio Lady26 -- 8.2.2011 16:23:23 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 546
8.2.2011 16:21:35   
mama2009
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Joj i nama se ne smiruje,nije strasno,ali ima dosta po rukama i nogama!Mama 2009 kako izgleda kod tvoje curice?

slikam ti danas dok dodjem kuci s posla pa postavim sliku

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 547
8.2.2011 16:22:27   
mama2009
IZVORNA PORUKA: niki83

a joj drage moje, ja upravo danas malo surfala po netu o dermatitisu i ovim kremicama, kod nas se isto malo pogorsalo stanje, a dobili neki dan kremu iz Njemacke, evo sad cu vam prepisati kako se zove LIPIKAR BAUME AP od La Roche-Posay, nesto kao Aderma ali malo je skuplja pa mislim bit ce bolja, upravo je testiramo, vec nekoliko dana, ali ja sam sve vise sumnjicava prema svemu, i odlucila sam da malo provjerim kako je sa ovom alternativnom medicinom, ima li neki travar ili sl. kod nas da bi pravio nesto odredjeno..jer kod mene i beba i mm imaju problema, on narocito! 

probaj sa Amrom u Hadzicima

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 548
8.2.2011 16:23:35   
mama2009

Moj savjet, ne toplite bebace, koliko vam to grijanje dozvoljava, znojenje utice na crvenilo i na svrbez, a samim tim i na sirenje...

znam draga cak nam je dr rekla samo pidjamica 100% pamucna (kaze ona sto se razvlaci kao zvaka) ne stramplice, ne kostunjavo voce, i da sami vidimo od hrane sta nam odgovara

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 549
8.2.2011 16:24:39   
Lady26

znam draga cak nam je dr rekla samo pidjamica 100% pamucna (kaze ona sto se razvlaci kao zvaka) ne stramplice, ne kostunjavo voce, i da sami vidimo od hrane sta nam odgovara

Idem sad, ljubi mi D punoo, bas mi je zao....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

:)
felix

po, čemu neke osobe pamtite/pamtice te ?? Na rr....

po svadjama, izjavama, izvalama, (73%)

djeci, šalama, itd...da ne nabrajam same ce te to :) (27%)

Broj svih glasova: 131

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *