|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
11.1.2011 17:27:45   
sunshine_ze
Znam da se ne smijem s tim zezati zato sam se i javila ovdje da pitam kako i sta,a nije mi vrsio nikakav pregled da bi utvrdio jesam li uska,pa mi je to cudno.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 626
11.1.2011 17:28:47   
sandy82
Ha ha tako je i meni rekla porodični ljekar sa prvom bebom. Kaže ti nisi trudna. Ginekolog nije ništa komentarisala, sama sam je pitala da li sam sitna za porod. Kaže sasvim normalne građe. A ja na kraju natrpala preko 20kg viška. I opet sve spalo. Imam i dvije još sitnije drugarice, rodile za tren oka. Oni to trebaju vidjeti pregledom, vidjela sam mnoga iskustva s tim na ovom forumu.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 627
11.1.2011 17:32:35   
sandy82
Ja se nisam mogla poroditi jer se grlić materice nije otvarao, a lijekovi nisu djelovali. Beba nije htjela da se spusti. Ova beba je jako nisko, imam nekad osjećaj da će ispasit, zato kontam da će možda biti drugačije.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 628
11.1.2011 17:34:20   
sunshine_ze
Ja ti imam 49 kg a visoka 1,68 uh ja bih sve dala da se udebljam bar 15 kg ali da sve to ostane i poslije porodauser posted image ali sumnjam da ce to tako biti.Ako ti nije mrsko samo da mi kazes koliko je normalno da se udebljamo u toku trudnoce,ono da je ok za bebu.trazila sam nesto po net-u ali nisam bas nasla odg.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 629
11.1.2011 17:40:15   
sandy82
Debljanje je sasvim individualno. Moja jedna drugarice se udebljala 7kg, ja sa prvom bebom preko 20. Druga se udebljala čak 30 jer je jako visoka a mršava kao motka. Akušerka je po struci, valjda bi znala ako to ne valja. Svima su nam kilogrami spali jako brzo. Zavisi od organizma, od hormona, ko će ga znati... Sad se debljam identično kao sa prvom bebom, doktorica kaže da je puno, ali ja ne obraćam pažnju. I više sam imala tečnosti nego sala, dosta je spalo na porodu, iscurila tečnost.

(odgovor članu sunshine_ze)
Neposredna veza do poruke: 630
11.1.2011 17:43:17   
sandy82
Jedna je čak mršavila u trudnoći, bila je jako debela, a imala je grozne mučnine sve do devetog mjeseca. Dobila je samo 3-4 kile zadnji mjesec. Sad se još više udebljala.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 631
12.1.2011 1:24:33   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sunshine_ze
ne znam mozda je to normalno da se tako ponasaju,prva mi je trudnoca pa ne znam.Ali definitivno sam odlucila da od sad idem privatno na preglede jer mi ne trebaju ovakvi stresovi svaki put kad odem.

Naravno da nije normalno. A krajnje je ponižavajuće da u tvom prisustvu sa sestrom razmjenjuje komentare kao da nisi tu.

Mršavost nije nikakva indikacija za CR. I koosti karilice se prilagođavaju i šire tokom čitave trudnoće, hrskavica mekša pod uticajem hormona, oni ti ništa ne mogu pouzdano reći o tvojim mogućnostima za prirodan porod do pred sam porod, a i tad često fule.

Ženama koje su imale malu tjelesnu težinu prije trudnoće "dozvoljeno" je dobiti iznad onih nekih 11kg, koliko se smatra optimalnim za ženu normalne tjelesne težine. Tako da se ti trudi da se hraniš što zdravije, redovno, a nema potrebe da vodiš računa o kilama.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 632
12.1.2011 13:58:41   
sunshine_ze
Hvala na odg. a u pravu si,zaista je krajnje ponizenje kada se dok postave prema tebi kao da si totalno nebitna,mislim pa ja sam trudna a ne sestra.Smijesno.Kao da uzivaju u tome da te ponizavaju.Najsmjesnije mi je bilo nesto sto se danas desilo.Otisla sam s rodicom kod tog istog ginekologa,ona samo na redovan pregled,ima neku upalu,i zadesi se tamo jedna med sestra koja me poznaje od malena(inace mama mi je radila na ginekologije 15 god) i kaze tom dok cija sam.On se sav zacrvenio,grli me,raspricao se samnom kao da ne brinem sta god treba da zovem.Ja ga gledam,ma reko nema potrebe ja sam sebi nasla gin koji je veoma iskusan tako da me ovdje vise necete vidjeti!Okrenem se i odem.
Sorry ja malo skrenula s teme,ali morala sam to reci.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 633
13.1.2011 14:36:20   
palachinken
sunshine_ze, predpostavljam kojem si doktoru išla, jer je isti poznat po svojim neukusnim i nepotrebnim komentarima. Ako se odlučiš za privatnog doktora, preporučujem dr. Ajanovića, koji je jako jako stručan i opširan, i što je meni jako bitno, mogu ga nazvati ako imam neku dilemu, bolove ili slično. On je vodio trudnoću mojim prijateljicama i sada meni, pa govorim iz ličnog iskustva. Također, jednu prijateljicu koja ima probleme s kičmom i antitijelima, a već je imala spontani, vodi dr Šestić (Medicom) i uz njegove sugestije na će uskoro u deveti mjesec zdrava i prava.
Koliko sam ja čitala, ti kao mršavica bi trebala dobiti do 15kg. S tim da će ti najbolje reći doktor kad te vidi.
I ne ustručavaj se da pitaš. Ja na svakom pregledu spomenem svaki problem i problemčić i tražim odgovor.
Sretno!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 634
13.1.2011 19:20:48   
sunshine_ze
Hvala na savjetu!Sto se tice dr Sestica i Ajanovica njih znam vrlo dobro,mama me cak molila da idem kod njih ali ja glupaca ajd reko sve cu po ps-u necu privatno itd.Sad sam se predomislila pogotovo jer mi je spomenuo CR a meni zelja prirodno,naravno ako imam uslove za to.Ne znam jos kod koga cu,mozda ipak kod Sestica on mi se cini pristupacniji,ne znam jos.Bas danas pricam s kolegicom o tom debljanju pa mi se ona smije,kaze svaka trudnica moli Boga da izgubi kg kad se porodi a ja molim Boga da ostanuuser posted image bolje da ljulja nego da zuljauser posted image user posted image ma imam ja jos dostaaa vremena,aBd da mi prodje sto brze i lakse ova trudnoca.user posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 635
15.1.2011 16:47:15   
Simran
Koliko su doktori spremni "izaći u susret" ako majka želi CR na svoj zahtjev i koji su uslovi.Prvi put sam se porodila prirodno prije pet godina u Tuzli,ali mislim da se ne razlikuju puno načini liječenja i vođenja i završavanja trudnoće bilo kom gradu tako da me zanima kakva su vaša iskustva? Hvala unaprijed 

Neposredna veza do poruke: 636
15.1.2011 21:51:39   
balasgirl
aBd da mi prodje sto brze i lakse ova trudnoca.

nemoj tako sanšajn, treba da uživaš u svakom minutu svojeg blaženog stanja, a ne da jedva čekaš da prođe.... Ima li išta ljepše od osjećaja da ti pod rebrima spava jedno maleno, tvoje i samo tvoje..... Još kad ti se javi rukicom ili nogicom.... O Bože, sva sam se raznježila i sad bih opet da sam trudna, iako sam rodila prije dva mjeseca jer to je nešto neopisivo lijepo. Zato uživaj kad ti je Bog dao, posveti se sebi i malenoj mrvici u pupi, mazite se....
Sorry idem OT, al šta ću....

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 637
15.1.2011 21:55:05   
sunshine_ze
Ma nisam mislila u tom kontestu,vec da ne bude komplikacija i da sto prije docekam svoju user posted image aBd,svejedno hvala na odguser posted image

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 638
2.2.2011 19:03:17   
Simran
Ja sam u 14 sedmici trudnoće i termin mi je nekada oko 9.8 aBd, a pošto znam da ću se poroditi na CR ako vas ima koje se porodite u ovoj 2011 godini bilo bi lijepo da pišete o iskustvu i da iz prve ruke informišete jeli se išta promjenilo do sad ...Sigurna sam da nisam jedina mama koju bi ovo zanimalo....

Neposredna veza do poruke: 639
3.2.2011 11:37:53   
sandy82
Ako hoće da pročitaš jedno pozitivno iskustvo imaš na forumu porođajne priče opis mog poroda. Evo i mene polako hvata frka, počinjem da razmišljam o glupostima. Nije me strah ni nešto ni prirodnog ni carskog, samo mašta radi sto na sat. Najviše razmišljam o tome kako će moja curica da izdrži bez mene tih nekoliko dana. Previše se vezala za mene.

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 640
3.2.2011 11:41:11   
sandy82
Ja sam se porodila 2007., moja komšinica je imala treći carski rez prije 5 mjeseci. Već dvadeseti dan od poroda sam je vidjela kako je natrpala pun naramak drva i nosi u kuću. Zagalamila sam "šta to radiš, zar to ne može neko drugi?". Ona kaže "može, ali meni je dosadno stalno u kući". Raspitivala sam se kakav je oporavak poslije više operacija, kaže da je još lakše. Nadam se zbog sebe.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 641
3.2.2011 12:14:46   
Simran
 sandy pročitala sam priču,pa jako poučna user posted image  ja sam samo radoznala po prirodi i olim svašta da znam bolje reći sve do u detalje user posted image  ponekad me košta jer se onda brinem ali...Ja sam se prvi put porodila prirodnim putem,ali ovaj put aBd je carski pa da mije drago nije jer nikada u životu nisam ništa operisala hvala Bogu i iako znam da je daleko juli mjesec ja se već brinem i razmišljam sve šta ako user posted image ...Tebi puno hvala priču sam pročitala kao što rekoh,a vas ako ima još pišite user posted image  jer ja ću uskoro trebati još odgovora na svoja pitanja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 642
3.2.2011 19:14:12   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: sandy82

Ja sam se porodila 2007., moja komšinica je imala treći carski rez prije 5 mjeseci. Već dvadeseti dan od poroda sam je vidjela kako je natrpala pun naramak drva i nosi u kuću. Zagalamila sam "šta to radiš, zar to ne može neko drugi?". Ona kaže "može, ali meni je dosadno stalno u kući". Raspitivala sam se kakav je oporavak poslije više operacija, kaže da je još lakše. Nadam se zbog sebe.

Ja ne bih nikome preporucila carski, osim zbog ozbiljnih medicinskih komplikacija. Sandy, tvoja komsinica se ozbiljno izgra sa zdravljem i oporavak NIJE brzi nakon vise operacija, on je samo prividan ali tijelo je ipak pretrpilo vise operacija. Ja sam imala dva carska i rez vise boli drugi put. A sve zene koje zele carski neka idu na Jezero, jer gore su "mesari" koji jedva cekaju da rezu zene. Napredne, zapadne zemlje pokusavaju smanjiti stopu nepotrebnih sekcija dok kod nas taj broj raste svake godine.
Carski je ozbiljna operacija abdomena sa ozbiljnim rizicima i komplikacijama. Neki cak kazu da je to jedna od "naj krvavijih" operacija. Tijelu treba dug vremenski period da se POTPUNO oporavi. Vi se mozete osjecati relativno dobro nakon nekoliko dana, ali vase tijelo je daleko od oporavljenog.

"Raj na zemlji nalazi se na grudima zene, ledjima konja i na stranicama knjiga" Arapska poslovica

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 643
3.2.2011 19:23:34   
koka i po
izvini boogy...
postoje zene koje moraju roditi carskim rezom.
i mislim da je krajnje neukusno staviti ovakav video.(bez ljutnje)

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 644
3.2.2011 19:24:55   
Visnja RR
ma draga boogy pa ne živimo prije sto godina da ne znamo....
ja sam jako dobro bila upoznata sa CR i imala sam ga iz više razloga... ali i da ih nije bilo opet bih išla na CR... iako je oporavak prvih dana bio težak a kasnije uz moju disciplinovanost sve lakši i lakši... hvala Bogu pa postoji...a na svakom je izbor hoće li prirodno ili na CR ... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 645
3.2.2011 23:47:26   
amarilis
Pozdrav svima!
Ako neko može molim vas da mi odgovori... Naime, prije 15 mjeseci imala sam CR, prenijela 7 dana, 2 dana me inducirali (gel, zatim vaginalete, poslije u sali drip), da bi treći dan završila na CR jer se beba nije htjela spustiti ni milimetra i između ostalog 'kocka ne može proći kroz krug', ma šta to značilo, bio je jedan od komentara. E, sada sam u 5 mjesecu trudnoće i zanima me kakvi su mi izgledi da opet završim na CR? Da li me smiju indukovati? Je li priroddni nakon CR baš, baš prirodni porod 100% ili opet nešto daju? Strah me CR...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 646
4.2.2011 9:45:08   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: amarilis

Pozdrav svima!
Ako neko može molim vas da mi odgovori... Naime, prije 15 mjeseci imala sam CR, prenijela 7 dana, 2 dana me inducirali (gel, zatim vaginalete, poslije u sali drip), da bi treći dan završila na CR jer se beba nije htjela spustiti ni milimetra i između ostalog 'kocka ne može proći kroz krug', ma šta to značilo, bio je jedan od komentara. E, sada sam u 5 mjesecu trudnoće i zanima me kakvi su mi izgledi da opet završim na CR? Da li me smiju indukovati? Je li priroddni nakon CR baš, baš prirodni porod 100% ili opet nešto daju? Strah me CR...

duso moja tebi 99,9% ne gine carski rez.imas jako kratak razmak izmedju trudnoca i rijetko koji doktor ce se usuditi da te porodi prirodno.a sada cu ti reci i zasto.ti imas rez na materici koji se siri kako ti stomak raste i to su ti vjerovatno gledali na ultrazvuku, e sada u slucaju kontrakcija moze doci do pucanja tog reza.zato se i preporucuje poslije cr 2 godine razmak izmedju trudnoca.ja ti ovo govorim iz iskustva jer sam i samma imala dva cr u razmaku od godinu i niko nije ni u jednom trenutku razmisljao o prirodnom porodjaju.
ja sam cak dan pred cr imala blage kontrakcije i rez na materici se razvukao sa 4mm na 1mm i malo je falilo da mi zid materice "pukne".
nemoj da se plasis drugi carski je puno laksi od prvog.
sretno

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 647
4.2.2011 10:03:48   
sandy82
Boogy Woogy vjeruj mi da sam se ja ispatila kao sam đavo na porodu. Nije bilo toliko opasno za mene koliko za bebu. 17 sati na porođajnom stolu, zar nije malo previše. Već na samom kraju sam se sa svakom kontrakcijom, svakih 10 minuta krenula nesvijestiti, navlačio mi se mrak na oči. Džaba dripovi i inekcije za otvaranje. Znam ja šta je carski rez, imam jednog studenta medicine u kući, pročitala sam sve njegove knjige. Anestezija je najopasnija, a kod nas nema epidurala. Vidjela sam i na ju tjubu snimak u detalje. Isto kao kad svekrva i ja čistimo piliće i vadimo utrobu, samo što je ovo još krvavije. Ne kažem da treba to raditi bez veze, ali zar treba toliko paničiti kad se ukaže potreba? Vjeruj mi da se kod mene pojavilo još više indikacija za carski, ali ja se nadam prirodnom porodu iz čistog predosjećaja da će ići lako. A to mi nije baš pametno. Zar treba žrtvovati sebe ili bebu da bi dokazale nešto nekome bez ikakve potrebe. Živim u Banjaluci, a ovde carski rade samo kad se već žena i dijete ispate do krajnjih granica. Nema ovde biranja, jedino ko ima jaku vezu i baš velikih para.

Neposredna veza do poruke: 648
4.2.2011 10:09:32   
sandy82
A ta moja komšinica je takođe imala slične komplikacije sa prvom bebom kao i ja, samo što njoj nisu uključivali dripove i nije imala bolove. Vidjeli su na vrijeme da neće ići. Druga beba, bilo je slično. Za treće nisu ni razmišljali. Jeste malo riskantno što se odlučila za treće dijete. Ja se ne bih usudila. Njoj svaka čast.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 649
4.2.2011 10:16:25   
Malenaoduvijek

nemam se ja sta obrazovati, jasno je meni sta je carski rez, ali kod mene npr. je bio pod moranje, dijagnoza placenta previa nisam bas imala izbora,mogla sam se ja obrazovati do sutra.
a izvini ovo kako si napisala kao da zene mogu tek tako reci ja hocu carski, to je na zapadu tako a kod nas kao sto je neko vec rekao ili mora postojati med.indikaciji ili moras imati dobro jaku vezu i para da bi mogla zahtjevati carski.

< Poruku je uredio Visnja RR -- 4.2.2011 19:23:53 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *