|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
29.9.2010 1:28:02   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Zoe

Dobro si za ovu korpu za otpatke - i  ja sam vala tu spustila svoje koferčeuser posted image , pa na njega potrepštine za kupanje, a papuče sam dobila jednu veću jednu manjuuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zoe)
  Neposredna veza do poruke: 501
29.9.2010 1:36:33   
Anoniman
Teufik haj na hanumuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 502
29.9.2010 8:30:01   
Drenka
Ja sam evo svježa porodilja.
Moji utisci su sasvim O.K.
Prema meni je osoblje bilo veoma korektno i ljubazno.
Posteljina se mijenja,spavačice takođe,i veoma su fine za
razliku od prošlih godina.
Zaista nemam prigovora,od prijema ,preko porođajnog i odjela gdje ležiš
poslije svi se bili extra i hvala im za to.
Naročito hvala dr.Mireli Kapiđić,babici Senadi ,sestri EDINI I SVIMA OSTALIM.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 503
29.9.2010 10:25:29   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: Breskva

.WC je najgori, pa nemaš gdje spustiti peškir, spavaćicu, uvijek otvoreni prozori a trebaš se istuširat. Mjesto gdje je tuš kabina ima samo kantu za otpatke pa sam znala tu ostaviti to što trebam obući "čisto"...Ležala sam na krvavom čaršafu tri dana nisam ni znala da je krvav jer kad su namještale krevet samo su presmotale taj krvavi dio tako da je on bio ispod čistog

nemaju dovoljno spavaćica

skoro pa isto user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 504
29.9.2010 10:38:43   
Anoniman
Super ako je tako, ja se ne mogu nazahvaljivati ovim babicama koje su bile uz mene cijelo vrijeme, zaista su mi bile podrka, ali eto uslovi su takvi kakvi su user posted image i zaista bi bila sretna ako je sad stanje bolje...
Voljela bi da postoji i neko savjetovalite ali na prijemu, jer neke ene se ne informiu, pa dođu ba nespremne, pričali smo već o ulocima kako ih svugdje bacaju i kako dođu bez istih, i tako da kada upisuju i rade pregled bilo bi fino da daju te neke osnovne upute...
na jednom pregledu upoznala sam i enu koja je prvi put dola da se pregleda u 8mj. ne moete ni zamisliti reakciju doktora, a ona se čudila, ima i nas svakakvih

Drenka i da te pitam jesu li ta uradili po pitanju da ostavi stvari (pekir, spavaćicu) kad se tuira, ima li bar kakav ekser?user posted image

< Poruku je uredio Breskva -- 29.9.2010 10:55:28 >

(odgovor članu Drenka)
  Neposredna veza do poruke: 505
29.9.2010 10:59:32   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Breskva

Super ako je tako, ja se ne mogu nazahvaljivati ovim babicama koje su bile uz mene cijelo vrijeme, zaista su mi bile podrska, ali eto uslovi su takvi kakvi su user posted image i zaista bi bila sretna ako je sad stanje bolje...
Voljela bi da postoji i neko savjetovaliste ali na prijemu, jer neke ene se ne informisu, pa dođu bas nespremne, pričali smo već o uloscima kako ih bacaju gdje stignu i kako dođu bez istih, i tako da kada upisuju i rade pregled bilo bi fino da daju te neke osnovne upute...
na jednom pregledu upoznala sam i zenu koja je prvi put dosla da se pregleda u 8mj. ne mozete ni zamisliti reakciju doktora, a ona se čudila, ima i nas svakakvih

Drenka i da te pitam jesu li ta uradili po pitanju da ostavis stvari (peskir, spavaćicu) kad se tusiras, ima li bar kakav ekser?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 506
4.10.2010 15:02:06   
Sekic
Ružo, sunce je upravu trazi neko poznanstvo, ja sam lezala na ginekologiji gdje trudnice cuvaju trunocu ili su pred sami porod, bila sam hitan slucaj ( previsok tlak) mene niko ni negleda 3-4 sata... a one koje imaju poznanstvo oko njih se "igra"...tako da poslusas sunce...

(odgovor članu ruža)
Neposredna veza do poruke: 507
14.12.2010 19:01:55   
Simran
Molim ako neko zna kojim danima doktorica Amela Adžajlić radi u domu zdravlja u Tuzli.Znam da je podijeljeno ponedjeljkom,srijedom i petkom-utorkom i četvrtkom ali ne znam  da li sa trudnicama ili na redovnim pregledima,a hitno mi treba ako neko zna...unaprijed hvala

(odgovor članu Sekic)
Neposredna veza do poruke: 508
14.12.2010 19:51:16   
Hannan
Najbolje nazovi ujutro DZ i oni ce ti reci...ja stvarno ne znam, ali da podignem temu :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 509
14.12.2010 20:01:52   
Meri29
Amela je radila petkom sa trudnicamauser posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 510
14.12.2010 20:38:27   
IvanaTz
I ja koliko znam petkom je sa trudnicama 

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 511
14.12.2010 23:12:41   
Simran
Hvala puno,ali meni treba tek treba utvrđivanje trudnoće tj na redovnim pregledima pa tek onda drugi put ću samo među trudnice  user posted image   .Prije pet godina išla sam kod nje jer mi je vodila trudnoću i kad uporedim datume i kalendar te godine i ja sam kod nje išla petkom ali ne znam kad je gore na spratu.... U svakom slučaju hvala

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 512
15.12.2010 6:03:38   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: Simran

Hvala puno,ali meni treba tek treba utvrđivanje trudnoće tj na redovnim pregledima pa tek onda drugi put ću samo među trudnice  user posted image   .Prije pet godina išla sam kod nje jer mi je vodila trudnoću i kad uporedim datume i kalendar te godine i ja sam kod nje išla petkom ali ne znam kad je gore na spratu.... U svakom slučaju hvala

mislim da je gore ponedjeljkom ali nisam 100% sigurna

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 513
16.12.2010 3:17:41   
Simran
Evo ako nekome zatreba informacija kao što je meni kad doktorica Amela Adžajlić radi ja sam danas provjerila user posted image ....Ponedjeljak,srijeda i četvrtak je na redovnima pregledima tj gore na spratu,a sa trudnicama utorkom i petkom,sa tim da su pregledi obično svedeni na petak a ultrazvuk na utorak...

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 514
19.1.2011 22:14:37   
mrvicaa
IZVORNA PORUKA: lost

Ja sam se porodila prije dva mjeseca gore na gradini i mogu samo reći GROZNO!!!user posted image user posted image user posted image Grozno je kako se osoblje ponaša prema ženama kao da su stoka, čast pojedinim izuzecima kojih je jaaaaaaaaako jaaaaako malo.
Još sam morala i ostati u bolnici s bebom 5 dana, tih 5 dana su mi ostavili traumu!!! Sestre su tako arogantne i odvratne, samo se prepucavaju sa pacijenticama, vidi se da im je mrsko radit, doktori u viziti površni i oskudni sa informacijama, kad ih nešto pitaš u vezi bebinog stanja gledaju te ko da si s marsa spao... Ma katastrofa i tužno do bola.

Bas ovako.....

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 515
1.2.2011 10:42:25   
ZaraHamza
Pozdrav drage user posted image i mamiceuser posted image
Zanima me sta se smije ponijeti u Tuzlansko porodilste. Jedni mi kazu ponesi: 2 spavacice, ogrtac, uloske Vir 80 (oko 4 pakovanja) , papuce, jednokratne i pamucne gace, uloske za grudi, stvari za higijenu; dok dugi tvrde da se nista ne smije unijeti.
E sad, ko je tu u pravuuser posted image ! Hocu li stvari staviti u kesu ili neki kofercic, da li ponijeti pelene za bebu, sok (mislila sam kupiti cedevitu pa sebu umutiti kad mi zatreba), nesto za pojesti...?
I jos: koliko vi placate ove jednokratne gace? U Grdaccu je 2 KM komad (apoteka), na nekim forumima citam da u Dm-u 5 komada kosta 4,5 KM?!
U Gradaccu nema Dm user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 516
1.2.2011 10:52:20   
Anoniman
spavaćice i ogrtač ni ne pomišljaj da poneseš, dobit ćeš ti ekstra spavaćicu i papuče broj 46user posted image iščitaj ovu temu pisale smo o svemu...
a evo spisak

- mrežasti ulošci (obavezno)
- pasta za zube, četkica,šampon,gel za tuširanje ili sapun
- jednokratne gaće
- krema,labelo, češalj
- peškir , toaletni papir, vlažne maramice, palome
- soka 2l
- keks (plazma) jer poslije poroda si i gladna.
- mobitel

(odgovor članu ZaraHamza)
  Neposredna veza do poruke: 517
1.2.2011 21:26:09   
ZaraHamza
Citala sam sta se pisalo o ovoj temi ali posto su neki postovi od prije 2-3 god. mislila sam da se situacija u Tz porodilistu promijenila. Znaci jos uvijek vrijede stara pravila - bez spavacice, ogrtaca, itd. Ja se nesh mislim da ipak spakujem i ovo "nedozvoljeno" pa ako vrate nikom nista user posted image . U ovoj nasoj drzavi svaka bolnica ima svoja pravila - u nekima mozes i TV ponijeti a u nekima ni gace!
Gdje ste vi kupile ove jednokratne gace i koliko je komada dovoljno?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 518
1.2.2011 21:40:36   
manuela RR
U Dm-njihove jednokratne gaćice,naćeš ih na polici gdje su ulošciuser posted image user posted image user posted image
Ja sam uzela oko 8 pakovanja ali sam ih koristila i kod kuće.

< Poruku je uredio manuela -- 1.2.2011 21:42:03 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

Neposredna veza do poruke: 519
1.2.2011 22:00:50   
ZaraHamza
Koliko kostaju Dm-ove jednokratne gace. Po apotekama im cijena i nije jeftina - 2KM jedan komad user posted image . Otkad smo doselili u Gradačac tako mi nedostaju Dm i jednostavna kupovina uz kaficu s prijateljicama. Ako na ovom forumu ima trudnica iz Gradačca zanima me kako se one snalaze u kupovini jer ja nikako ne mogu shvatiti gdje ovdje ljudi kupuju te neke neophodne sitnice user posted image  

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 520
1.2.2011 22:06:30   
manuela RR
5 ili 6(zaboravila sam davno je to bilouser posted image user posted image user posted image ) komada gaćica dođe u jednom pakovanju cijena je oko 4 KM ako me sjećanje dobro služi.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

Neposredna veza do poruke: 521
3.2.2011 0:17:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ZaraHamza

Koliko kostaju Dm-ove jednokratne gace. Po apotekama im cijena i nije jeftina - 2KM jedan komad user posted image . Otkad smo doselili u Gradačac tako mi nedostaju Dm i jednostavna kupovina uz kaficu s prijateljicama. Ako na ovom forumu ima trudnica iz Gradačca zanima me kako se one snalaze u kupovini jer ja nikako ne mogu shvatiti gdje ovdje ljudi kupuju te neke neophodne sitnice user posted image  

kako ja znam na forumu ima trudilica, trudnica a i mama iz Gradačca, vjerujem da će ti se one javiti i pomoći tiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 522
5.2.2011 1:45:25   
Simran
Drage moje šta ste nosile u porodilište nakon ali za porođaj carskim pošto se ostaje 7 i više dana,šta je dozvoljeno a šta ne,na prvom porodu sam izašla iz bolnice nakon 15 sati pa mi nije ni trebalo Bog zna šta,ali ovo...Ajde malo se prisjetite šta ste ponjele i šta vam je zafalilo user posted image user posted image user posted image ,da se nebi meni desilo.....

Pametan uči iz tuđi grešaka user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 523
5.2.2011 13:13:57   
balasgirl
Evo simran ja sam svježa sa CR iz Opće bolnice u Sa. Ležala sam 6 dana i ponijela sljedeće:
2,3 spavaćice (jer je lakše zbog katetera, a kad ti ga izvade možeš onda i pidžamu obući);
ogrtač;
papuče;
veš (što veći to bolji, da te ne bi žuljao preko reza);
puuuuunoooo uložaka (najbolje vir 80);
pribor za ličnu higijenu;
izdajalicu (za svaki slučaj);
kremu za bradavice (ja koristila mama gyn);
plazma keks (da možeš krišom jesti user posted image - naravno kad dozvole);
neku knjigu (mada sam je čitala samo prvi dan dok su me pripremali za CR, jer kasnije od euforije ti ne pada na pamet knjigauser posted image );
punjač za mobitel;
digitalni fotić (da zabilježiš prve trenutke svoje srećice);
peškir....

eto to je uglavnom to.... SRETNO!

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 524
5.2.2011 14:00:02   
Hannan
Balasgirl, jako puno je razlike u porodilistima, u TZ ne dozvoljavaju koristenje svojih spavacica, ogrtaca, papuca, obicnih pamucnih gacica...meni cak nisu dozvolili ni carape, iako je bio januar mjesec.
U sustini treba kao i za prirodni porod, licna higijena, maramice, toal.papir, vlazne maramice,ulosci, pelene za bebu i maramice,  jednokratne gacice, nakon 24h od poroda ili cak i duze trebace vam sok, mozda neka plazma keks ili stapici, unos hrane nije dozvoljen, ali ja sam zaovi u uloscima svercovala plazmu i stapice, mobitel i punjac,pumpice za izdajanje oni imaju svoje tako da vam kazu da nije potrebno...za foto aparat nisam sigurna da li se moze unijeti,pokusajte.

to je ono cega se ja mogu sjetiti,jer mi se zaova porodila prije nepune 2g...uglavnom pravila su ista godinama :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *