Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:06:16
Anoniman
Pa rubeola i tumorski markeri se rade na DIP-u, dr u ambulanti mi rekla samo gore u cijelom Sa, ne uzimajuci u obzir privatno, onda mi je rekla da u DZ nemaju reagensa za dosta stvari, tako i za zeljezo, pa me i to na DIP poslala, i onda joj trazila da i krvnu sliku, ast, alt, secer, ureu i crp uradim gore da me ne bodu dva puta.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:08:59
m.i.n.a.
Jutric... Cvjetic nam se javio :)veliki pozz. za tebe i Eldina..kako nams e snalazis,slusa li maleni..javi nam se cesce.. Ja odjutros ko nova,jest da sinoc nisam nesto spavalai kad kazem ko nova nemislim fizicki jer katasrofa podocnjaci i umor..vec nema razmisljanja o glupostima..:)kad oni ne placu za mnom sto bih i ja za njima,bitno da je sv eok jer da nije ostavili bi mi juce..Bebac se vrti,sve mi standardno tako da mi samo ostaje pitanje koliko cu prenijeti:) Rimljanko,ja bih iskljucila tel.vjeruj da i meni non stop zvrci al ja u neka doba nazovem mamu i kazem ja cu iskljuciti tel.da ne brines,sestre su vec navikle na to..a svi ostali sta cu im ja..najmrze mi je kad se odmaram,npr.juce dosla sa pregleda i nisam zaspala nego onako citala nesto kad ono jednom pa drugi put..a niko ko aman treba da ga se tice..stas vise kad me sad zove sestra i kaze izgleda sutra imas goste,doce mi babi i svekar da se uvjere da sam dobro..meni sto upitnika iznad glave..nije sto ce doci,nego cuj povoda,valjda im dosadno ko penzionerima pa ce se oni iz zenice zaputit mahsuz...meni i smijesno i zalosno..razumijem da se brinu,pogotovo moj babo jer i on je jedan od onih sto zovu stalno..sta da ti kazem,proce i ovo jednom..evo sve se smijem kad se sjetim da bi mogli doci..hehehe..odkud im ta ideja,nista mi nije jasno al eto..ako nista iznenadice me..:)i jos da vam se pozalim bas mi fali mm,sinoc ko u seriji gledam slike,razmisljam...uhh..mozda bih mogla u kakvoj sapunjaci domacoj dobiti ulogu..moram slati biografije:) Eto toliko za danas..idem stagod praviti za dorucak pa i rucak....ima li ko prijedloga,da je brzo i fino..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:11:21
Emica_sa
A mene su vozali privatno za zeljezo jer zaboga rade samo onima koji su pred smrt,jer nemaju reagensa i ne znaju kad ce biti,bas ti hvala na informaciji da dignem frku sada kad budem isla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:21:05
sunce27
Ehe m.i.n.a. ne zali se sta bi da se niko ne interesira za tebe, to je jako lijepo od njih mila. Moj babo ne zna pokazati svoja osjecanja, ali mi kaze mama stalno govori ako se ja ne javim da me zove da vidi gdje sam i sta radim. Neka nama nasih roditelja. Sto se tice rucka ja od danas vise nista ne kuham, muz mi je zabranio da bilo sta radim, jer me sinoc opet boljela godpodja pa sam plakala i on kaze od sutra nista vise neces raditi samo lezi odmaraj, eh on misli da je to tako lahko, vec me poceo izludjivati, plasi se vise nego ja.
< Poruku je uredio sunce27 -- 20.1.2011 10:22:02 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:24:16
Cickolini
Juuuutrooo, ja se tek probudila. Bolje sam spavala, mada sam ustajala 4 puta u wc, a inace samo jednom.
Danas nam je termin
Ali nikakvih simptoma, isto kao da sam 7 mjesec tek hehe
Jucer sam se spremala fino ... isla da uradim noktice (doduse bas kratke kratke hehe) i depilaciju. Danas ostatak spremanja ... kosa, kofer da jos malo sredim i onda na cekanje. S obzirom da mi mama mozda nece biti tu kad se porodim odlucili smo da sve snimamo (naravno ne porodjaj), ali prvo kupanje i vaganje koje smo dogovorili s doktorom da novopeceni tatica (uz osoblje) uradi. Jedva cekam da ga vidim s bebicom ... mislim da ce biti sav zbunjen
Rime nam je jos 2u1 ... bit ce to draga do nedelje vidjet ces, ali moras se pokusati opustiti. Vjerujem da je tesko jer ocekujes svaki cas i nadas se, ali pokusaj jer sigurno ce prije ako se opustis. Ja se samo tjesim sto mi je dr rekao da je termin od 20.01. do 25.01. pa zato nisam na iglama, ali vec se osjecam kao gdja 40+ (kako ti kazes haha). Hoce li ove nase curice napolje ??? Prave su ljenguze sto rece gegach ...
Gegach nadam se da ce ti produziti bolovanje ... Izgleda da oni termin "strogo mirovanje" ne razumiju ...
Medi ocekujemo slikice krevetica, i ja cu nadam se danas slikati sobicu pa da podjelim s vama ... Sretno na Jezeru jer ce ti sreca trebati da se ne iznerviras hahaha
Sunce i ti si u nalazima vidim ... Ako ne uspijes na klinici (mada mislim da hoces) mozes u poliklinici Sunce izvaditi zeljezo, mislim da nije skupo, a ne moras cekati i nervirati se. Kako bebac kod tebe??? I ti polako koracas prema devetom, sad ce to .... Uzivaj sad, nije dobro ni samo lezati, ali bolje je ako te boli. Kad kazes da se muzic vise boji, razumijem te, jer i ovaj je moj isprepadan haha ne da mi kasiku dici :)
Mino tebe su izgleda bas odlucili da nasikiraju sad pred kraj, ali ne daj se... Pusti ti njih ti furaj svoj film. I sljedeci put nemoj im ostati duzna pa ces vidjet kako ce da se usute ... Drago mi je da se bolje osjecas, mada razumijem te kad kazes da ti nedostaje muzic. Hormoni sad divljaju pa je to jos jace hehe
Mamin cvjetic hvala na podrsci i nadamo se da cemo sve dobro proci bez komplikacija i velikih bolova hehe
Evo i ja se ispisah kao gegach, ali sta cu ... uzivam pisati s vama :) Ljubac za sve od mene i moje bebice :)
< Poruku je uredio Cickolini -- 20.1.2011 10:29:10 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:38:17
m.i.n.a.
Sunce da ne bi bilo zabune i da se samo bunim sto neko dolazi,stvarno mi nije problem..sto ti kazes bolje da s einteresuje nego da mu je svejedno ali mi samo cudno njih dvojicu zamislit kako dolaze iz ze ovamo da vide kako sam ja...i moj isto tako kaze mama odmah pita jesmol se cule danas,sta ima..pa onda on zove...hehe..jos kad zamislim da ne znaju sarajevo,samo me zanima kako ce od stanice doci do mene..jer hoce da me iznenade..ma meni smijesna scena kad zamislim... Gagach izdrzi jos malo,jos im maicu podigni pda vide da nisi sta stavila da bude uvjerljivije..sve je to mafija :) Cickolini...bravo za termin,ako se tako treba reci:)prepakuj stvari i cekaj..i ja cu danas sve opet presloziti..:) Sunce pa tebe stegnulo to pravo izgleda...ako je tako odmaraj,nadji neki polozaj koji ti najbolje odgovara..a sutra mozes to reci doktoru..pa nek i on da misljenje..sretno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:42:13
sunce27
Nadam se da si se naspavala? Dok sutra vidim sa dr da li se moze kod njih uraditi nalaz ako ne bude mogao onda cu negdje privatno, nije frka, vrijeme leti a bebica se vrti stalno, pitam se koliko jos moze da izdrzi da stalno mlati, jutros kada sam isla raditi nalaze stid me bilo stomak samo skakuce a ona udara. Ma jos malo, jos nekih 18 dana i ja cu u 9 ako Bog da. Ma ne mogu ja da lezim, ali eto on navalio kao da cu se sada poroditi, bas ga je strah, na pocetku je govorio da ce ici sa mnom na porod ali kako se priblizava taj dan on sve govori ma ne znam da li cu ja to moci, a ja ga eto zadirkujem da je kukavica, ali valjda ce smoci snage jos cu ga ja na to pripremati, mislim da bi mi lakse bilo kada je uz mene.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:43:52
Rimljankaa
m.i.n.a. vjerujd abi najradije ga iskljucila... A eto opet ne mogu. Hvala im sto se interesuju,niko ne zove iz zlobe. A cini mi se sto vise zovu,ono vise nece napolje...
Mogu zamisliti kako ti je tesko bez muza.. Ja imam osjecaj da bi poludila.. Stvarno ti se divim. U svimovim trenutcimaon mi je najpotrebniji,i najvise volim kad smo nas dvoje sami..Svi me drugi nerviraju (i on ponekad,hahaha).
Izdrzi,radi vas troje... A neka te oblilaze,bar ti nije dosadno....
Sunasce neka gospodja boli..Rastavlja se..I mene je boljelo,ali ne bas toliko d abi plakala... A bolje ti je dase kreces,nego da lezis...Ako zbog ovog ruznog vremena ne mozes napolje,bar po kuci koliko toliko.
Cickolini cestitam!!!! I ti ces se kako je krenulo prije mene poroditi... Ja evo 10 mjeseci trudna...
To sto se tice noktiju,ne znam kako ide kod vas,ali ovdje nedaju nalakirane nokte,a tek ne nadogradjene. Jer kao ako bi doslo do nekih komplikacija,oni stanje organizma mogu vidjeti po noktima. I znam da napadaju zene koje dodju s lakom na noktima. Ja vec sedam dana sam bez laka na noktima. I bas mi fali,jer sam navikla uvijek imati namazane nokte..Ali eto vec odavno ih pripremila,a bebi jos nece napolje.
A da se opustim?! Uh,ne znam sta bi ti rekla..Nije lako. To mi je sad osnovna okupacija... Osluskujem i ockujem,a ono nista... Najgori su mi doktori koji forsiraju i pozuruju nesto... Sutra opet ginekoloski..Opet ce mi sigurno siriti dole..bas me to nervira..tacno bi preskocila da ne idem..Dodje mi da nikako vise doktoru ne idem dok nekrene samo i nezaboli me...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:45:16
sunce27
Ma neka ih bas je lijepo sto eto tako zele da te iznenade, snace se oni i doci do tebe, to je samo znak koliko im je stalo i koliko te vole, zato sutra uzivaj sa njima. Ma svakako da cu mu reci da me to bas boli kada se beba pomjera, valjda nece biti nista strasno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:47:27
Anoniman
Ja sam u Sa na sa klinici dosta puta sa prvom trudnocom vadila nalaze, da se ne peglam po ambulanti u vrijeme virusa. Evo sad gledam njihov cjenovnik na netu, 15KM im je zeljezo, a znam da su ljubazni i efikasni.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:56:06
sunce27
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ja sam u Sa na sa klinici dosta puta sa prvom trudnocom vadila nalaze, da se ne peglam po ambulanti u vrijeme virusa. Evo sad gledam njihov cjenovnik na netu, 15KM im je zeljezo, a znam da su ljubazni i efikasni.
Hvala od na informaciji, svakako moram uraditi jer vec 2 mjeseca nisam radila nalaze i ne znam kakvo je stanje, tada mi je zeljezo bilo oko 16, ali radi sigurnosti moram provjeriti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 10:57:26
Cickolini
Rime draga razumijem te kad su pregledi u pitanju. Meni ne rade ginekoloski pa opet mi je i ctg i UZ dosadio. Ne mogu vise, slomise me samo gore dole. Ovdje mozes bez problema imati noktice. Mojoj prijateljici u Sarajevu su dozvolili nokte nadogradjene kratke na porodjaju samo da budu prozirni jer kao da mogu vidjeti ako potamne, ali i ja sam cula da ne daju. Vjerovatno je i to od doktora do doktora. Ne mogu da se sloze ni oko cega. Ja se nadam da cemo nas dvije do kraja sedmice jer definitivno gubim strpljenje. Samo aBd da sve prodje najbolje sto moze i da nase bebice dodju zive i zdrave svojim mamicama.
Sunasce i ja sam pitala dr 100X sto me toliko boli, ali oni kazu to je normalno. Rastavljas se i beba pritisce ... kaze jednostavno to je trudnoca. Zato draga moja ne brini se nego trpi i pokusaj naci sebi najudobniji polozaj. Mada meni nije bilo problem namjestiti se nego kad krenem da se okrenem ili ustanem treba mi kran hahah jer me sve boli.
JelenaT slazem se s tobom i ja dok sam vadla nalaze u Sarajevu sam uvijek vadila privatno jer ne mogu da se guram i svadjam gore. Svi nervozni i svi mi idu na zivce, a i ceka se predugo. Naravno jest da se placa, ali i puno je lakse.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 11:08:05
Anoniman
Ma nekad cu radije platiti nego se gurati sa njima, a da ne pricam o proceduri. Cekas deset dana da ti daju termin da uzmes uputnice, pa onda odes i cekas par sati da bi dosli na red, jer je neko uskocio prije pa su termini poremeceni, pa kad uzmes uputnice opet dodjes i guras se da bi izvadio krv, a po par dana se cekaju nalazi. u Sanasi je 5km krvna slika, 15 zeljezo, 5 secer i 5 urin, znaci sve potrebne nalaze za trudnicu uradis za 30 KM. Razumijem da ej to nekome puno mozda, ali meni je bilo puno toliko izlaganje riziku da nafatam svakakvih virusa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 11:27:31
Rimljankaa
Cickolini i ja se nadam aBd da cemo do kraja sedmice imati svoje bebice u rukama... Ja gledam svoj stomak,Boga mi se spustio..E sad ne znam dokle treba d aide dole.. A bio je prije jako visoko..Ja nisam mogla normalno sjediti,nego u polu lezecem polozaju..
A za nokte,necu da riskiram... Nisu ruzni ni ovako Necu ih nikako lakirati,nista raditi,mogu izdrzati..A i da se navikavam zbog bebice :)
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 11:31:14
bebacha
meni se na prvom porodu spustio u poroilistu,3 sata pred porod,ja osjetila kad se spustio tako da to i nije neki pokazatelj a u drugoj trudnoc se spustio 15 dana pred porod
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 11:33:05
taurus
mina ja nisam upratila koji te ginekolog vodi, ali je svakako tvoj dr. bio dužan da te upozori na pojavu bijelog sekreta u trudnoći ta dr. što te je pregledala je grozna, jer je trebala lijepo da ti objasni o čemu se radi to je gljivica (candida albicans) koja je prisutna u vaginalnoj flori i koja se prekomjerno razmnožava u brojnim situacijama a jedna od njih je i trudnoća trebala ti je dati terapiju da to riješiš do poroda, jer zbog toga sluznica gubi na elastičnosti i tkivo lakše puca, pa ti je zbog toga ona rekla da će te šiti molim te obavezno kontaktiraj svog ginekologa i posavjetuj se koje vaginalete da uzmeš i to što prije riješiš-radi sebe a i radi bebe jer može se tokom poroda prenijeti i na bebu s obzirom da nemaš mnogo vremena najbolje bi bilo uzeti canesten 1 vaginalet-stavi se samo jedna vaginaleta i stvar riješena ali ti ipak zovi svog dr.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 11:59:03
Anoniman
Isto tako ne mora znaciti mina da je kod tebe izolovana Candida, to se bez brisa ne moze znati, pa joj to ne daje za pravo da tako se ponasa, ti si pacjent pa kakav god bio. Njeno je da lijeci, a ne da "mahala" Slazem se sa Taurus trebala bi sa svojim doktorom vidjeti pa uzeti neke vaginalete, zbog sterilizacije porođajnog kanala, jer u slucaju da je neka bakterija, gljivica da ne bi infekcija na bebu presla. Ja u trudnoci nisam nikad imala problema sa tim, ali posle poroda ja sam ranu mazala jednim melemom jer je mene nepodnosljivo boljela jer se moje dijete zamotalo cijelo u pupcanu vrpcu pred sami izlazak pa su me pofino i sjecnuli, i onda od melema tada se pojavilo bijelo pranje i dr mi propisala bez brisa MCmiror complex, njih smiju i trudnice i doilje i sirokog su spektra i odmah me proslo od njih i hvala Bogu nije se vise vratilo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 12:07:20
gagach
Nije bilo one glupe doktorice u komisiji i produzili su mi bolovanje bez ikakvog problema...niko nista nije ni pitao... To je tako kada se neki kreten potrefi... jedna trudnica je placuci izasla...ko zna sta su joj se nagovorili...joooj drzave
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 12:10:46
taurus
naravno da ne mora značiti da je candida i najbolje je uraditi bris, ali bojim se da mina nema vremena jer se nalaz čeka 3 dana, a njoj je termin za par dana
u svakom slučaju ja bih otišla ginekologu
ja sam vaginalni i cervikalni bris radila u utorak i sutra su rezultati nisma primijetila da ima sekreta,ali za svaki slučaj nadam se da ću imati vremena za terapiju ako ne bude nešto ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 12:12:20
taurus
IZVORNA PORUKA: gagach
Nije bilo one glupe doktorice u komisiji i produzili su mi bolovanje bez ikakvog problema...niko nista nije ni pitao... To je tako kada se neki kreten potrefi... jedna trudnica je placuci izasla...ko zna sta su joj se nagovorili...joooj drzave
prvi put čujem da komisija pravi problem trudnici za bolovanje meni su čak rekli da mogu i mm poslati da se ja ne mučim jer je to formalnost e baš su i ti doktori
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 12:12:34
Anoniman
Naravno Taurus, skontala sam da nema vremena, zato i kazem da je najbolje da kontaktira ginekologa da joj da neke vaginalete sirokog spektra djelovanje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 13:00:19
Gemelli
Mashala sto vas ima dosta koje cekaju svakog trenutka da ugledaju svoje zlato, vjerovatno ce to proci u secundi nego za vadjenje nalaza, meni ne pada napamet raditi privatno, radim privatno i svaki dio svoje plate cijenim, pogotovo dio koji odvajam za zdravstvo, jer ga malte ne sama sebi placam, tako ako vec dajem drzavi 130 km mjesecno, zasto bi davala jos nekome, ja odem oko 20 ili 15 do 10, sestre malo dignu nos, ali me zaboli, do 10 se moze vaditi i oni moraju mi uzeti krv, a tada skoro i nema niko eto sretno svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 13:03:13
Gemelli
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Naravno Taurus, skontala sam da nema vremena, zato i kazem da je najbolje da kontaktira ginekologa da joj da neke vaginalete sirokog spektra djelovanje.
macmiror complex su odlicne, poslije provg tromjesjeca su apsolutno sigurne, ali ipak treba i za njih preporuka ginekologa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 20.1.2011 13:12:33
m.i.n.a.
Joooj sad ste me zabrinule...koliko sam dosad cula ta bakterija nije nimalo bezopasna nit je se lahko rijesiti..dosad nisam imala nikakvih baja,gljivica i sl.i kad sam dosla kuci i pregledala se opet mi nije bilo nesto puno,samo malo bijelog sekreta..po opisu Rimljanke i jos je neko spominjao i kod njih jtoga ima sad pred kraj..juce me je bas prepala pa sad sta radim visim u wc pod tusem,jos se borim da ne skvasim carapu jer nju tokom dana nema sanse da navucem ako skinem..sa druge strane rekla mi kontrola za pet dana,pa nisu valjda toliko neodgovorni da ne djeluju ako je to u pitanju,jer je ponedjeljak dva dana pred termin..sad ste me bacili u veliko razmisljanje..najradije bih se spremila i na kontrolu odmah pa ako nije nista da se ne brinem..