|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
7.1.2011 17:31:34   
škorpija
dženana vidim da je bebi 8 mjeseci, da li jede kašice i čvrstu hranu, jer ako sat prije spavanja pojede nešto na kašiku i onda pred spavanje doji, ne bi trebalo biti problema, naravno da smao dojenje više nije dosta bebi tog uzrasta

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 1076
7.1.2011 17:36:51   
Dzenana_G
Skorpija Jede naravno vec cvrstu hranu, ali ne dajem joj tako kasno nikada, sve me nesto strah  da joj ne bude tesko za zeludac tako kasno. Mozda bih trebala veceru dati malo ksnije. Uvela sam joj treci obrok, rucak iz razloga sto sam vidjela da joj po danu negdje oko 2-3 fali nesto konkretnije od mlijeka.
Ona je stvarno jako aktivna, znaci nigdje ne smiruje, puze, hoda uz kauc cak i sama stoji neko vrijeme, tako da mislim da joj je potrebno bas puno energije.

< Poruku je uredio Dzenana_G -- 7.1.2011 17:37:58 >

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1077
7.1.2011 19:23:29   
Dzenana_G
Sad opet popila pola 100 ml nakon podoja user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1078
8.1.2011 22:40:12   
Lejla Ka
Da li je problem samo navečer?
Kako doji po danu, i koji vam je raspored obroka?

Malo je rano da se beba od 8 mjeseci optereti sa puno krutih obroka, no ja bih radije da idete na više krute hrane, a da izbjegnete AD.

Osim što je beba nezadovoljna, po čemu još zaključuješ da u tvojim dojkama "fali" mlijeka?
Da li daješ jednu ili obje dojke po podoju?
Da li si ikad do sad koristila neku tehniku izdajanja ili izdajalicu?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 1079
8.1.2011 22:49:52   
Dzenana_G
Danas je dan prosao super, nije bilo problema.
Problem je do sada uglavnom bio navece, a juce je bio i po danu..
Jutros se probudila, nakon sto je cijel noc se budila i jela. Oko 8 je jela voce sa plazmom. Poslije je tri puta dojila do 1. Onda je jela rucak. Dojila je sve do 7kada je jela keksolino s mlijekom. Poslije je jednom dojila oko pola 10 i zaspala. Probudila se oko 10 i 15 jos malo jela i sad spava. okle li kako li... Pored toga sto je beba bila nezadovoljna, pokusavala sam rucno da izdojim da vidim ima li ista i nije ni kap izlazila. Znam da to nije uvijek pokazatelj ali meni je u tom trenuku bas bio.

Obje dojke dajem po podoju.
Par pua sma pokusala da izdojim mlijeko pumpicom ali nije islo, imala sam mlijeka ali jednostavno nije izlazila ni kap.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1080
9.1.2011 12:13:50   
Aiša
Dženana_G, nadam se da će ti se javiti Lejla ili Amrino, ipak su savjetnice za dojenje, ali ako i ja tako pogledam, onda mi isto tako nestaje mlijeka, jer on stalno jede, po noći se budi na dva sata, nekad i na sat i pol, zapravo nema pravila, dajem mu kada god traži. Mislim da uvođenje guste hrane nema veze sa spavanjem, da će beba duže spavati, jer mi smo počeli sa "degustacijom", tako to zovem, a on i dalje isto sisa.
u 24 sata doji od 10-13 puta, a skoro pa ima 6 i po mjeseci.
Idajanje pumpicom nije nikakav pokazatelj, najbolja pumpica je beba, meni se znalo desiti da ne mogu ispumpati ni 40 ml iz obje dojke, ali znam da to ne znači da nemam mlijeka. Sinoć je opet pola sata dojio i nako što sam osjetila ono prvo otpuštanje mlijeka, uslijedila je faza praznog sisanja, a onda opet otpuštanje mlijeka (mislim poslije 10-ak minuta).

Neposredna veza do poruke: 1081
9.1.2011 12:19:17   
Aiša
I još nešto, nekako su ova češća buđenja uvijek imala razlog, bilo da su zubići, skokovi u razvoju, usvajanje novih tehnika okretanja, dizanja i slično, ili je jednostavno bio moj PMS koji nisam osjetila, jer ga je on osjetio. Meni su se ciklusi normalizovali, do sada sam dobila 4 puta (ne računam lohije skoro 40 dana), i tako valja svaki mjesec.

Razlog je uvijek postojao, koji nisam odmah vidjela, već kada sve prođe shvatim u čemu je bila riječ. Znam da oko 8.mjeseca ide "strah od odvajanja", pa se možda beba češće budi i traži siku-mamu....ali sve za naše user posted image

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 1082
9.1.2011 15:06:18   
mamin cvjetić
Pozdrav za sve mame i prekrasne prinčeve i princeza njih puno ljubim ja samo da javnem da svakim danom sve bolje napredujemo i sve se manje ljutimouser posted image user posted image user posted image user posted image Moja user posted image prekrasna bebica svakim danim postaje mirnija isitija i sretnija i već se pomalo igramo i ostajemo budni.Za mame koje imaju problema sa manjkom mlijeka neka pokušaju sa PIVOM meni je pomoglo sretno sa pokušajem

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 1083
9.1.2011 22:44:10   
Lejla Ka
Dzenana, u svemu se slažem sa Aišom. Razlozi nervoza, naročito kod "velikih" beba koje su već na dohrani mogu biti različiti. Mame uvijek prvo posumnjaju na količinu svog mlijeka, a praksa pokazuje da je to zadnje na što treba posumnjati.

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Par pua sma pokusala da izdojim mlijeko pumpicom ali nije islo, imala sam mlijeka ali jednostavno nije izlazila ni kap.

Ovo je zaista ključno. Nemogućnost da se izdoji je pokazatelj jedino toga, da se u nekom trenutku ne može izdojiti.
Jako, jako teško je utvrditi da su dojke potpuno prazne. To je iz razloga što se mlijeko konstantno stvara, tako da zavisno od brzine proizvodnje, već za par minuta u dojkama opet ima nešto mlijeka (koje se teško može izdojiti, ali bi ga beba ipak mogla posisati, uz dozu strpljenja pri sisanju). Neki relativno pouzdan način bi bio da beba sisa na prazno (bez gutanja) duži vremenski period (cca 5-7 min, mada je i to relativno), a da se i nakon toga ne pokreće refleks otpuštanja mlijeka. Ma kako opuštene i prazne dojke djelovale, ma kako na vas djelovalo to što pri stiskanju ne izlazi niti kap, to u opće ne znači da u dojkama nema mlijeka, makar ne znači da ga nakon kratkog vremena neće opet biti.

Ovo pišem radi drugih mama, Dzenana u vašu proizvodnju ne sumnjam niti malo user posted image

Postoji doduše i ovaj momenat PMS-a, kad se kod mnogih žena, zbog uticaja hormonalnih promjena, nešto uspori i smanji proizvodnja mlijeka na vrlo kratak vremenski period. Ovo smanjenje nikad nije u tolikoj mjeri da ga beba osjeti u smislu potrebe nadoknađivanja količine, ali se bebe često unervoze, češće traže sisati, naročito noću.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1084
9.1.2011 22:53:51   
Lejla Ka
Mamin cvjetiću, jako mi je drago da pozitivno napredujete, sve će to biti bolje i bolje, a vi ćete biti sigurniji, time i opušteniji i samouvjereniji, kao dojilački par.

Samo bih prokomentarisala savjet za pivo.
Pivo je alkohol, koji prolazi u majčino mlijeko, i kao takvo nepreporučljivo doiljama. Jedino na šta bi moglo uticati, a šta bi "poboljšalo" proizvodnju mlijeka je "opuštanje" majke, koje je krucijalno za dojenje i otpuštanje mlijeka pri dojenju, a u prvim sedmicama po porodu se teško potpuno opustiti. Ja sam ipak uvjerena da ima puno drugih, pogodnih i uspješnih tehnika opuštanja od konzumacije alkohola.
Bezalkoholno pivo nema neki dokazan učinak na proizvodnju mlijeka. Samo po sebi je namirnica bogata B vitaminima, pa sa te strane može biti korisno, a ponaša se kao bilo koja tečnost koju majka dojilja treba konzumirati u povećanim količinama.

Jedna opasnost kod konzumacije piva (i alkoholnog i bezalkoholnog) je da je pivo bogato kvascem, i kao takvo jako povećava rizik od pojave soora, gljivične infekcije usta dojenčeta i bradavica majke.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1085
9.1.2011 23:01:30   
bebacha
ja kad god mislim da imam krizu s mlijekom pijem sok od jabuke,popijem litar za kratko vrijemeuser posted image uvjek mi nadode mlijeko al sam sok od jabuke

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1086
9.1.2011 23:02:18   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: bebacha

ja kad god mislim da imam krizu s mlijekom pijem sok od jabuke,popijem litar za kratko vrijemeuser posted image uvjek mi nadode mlijeko al sam sok od jabuke

e vala za ova 4 mjeseca mi se ogadiooo ali akd god zatreba pijem

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1087
9.1.2011 23:31:21   
Lejla Ka
A vas dvije "pročitajte" negdje da je za nadolazak mlijeka pravo dobro nešto drugo što vam se pije, pa zamjenite sok od jabuke user posted image

Nigdje ne postoje zaista nepobiti dokazi da sok od jabuke, pivo, boza ... zaista djeluju da se mlijeko počne proizvoditi povećano.
Sok od jabuke je sam po sebi zdrav, naročito ako nije više šećer nego jabuke (kakav je industrijski) a kad povećate unos tekućine, dajete tijelu osnovni sastojak od kojeg se pravi mlijeko. Tako da ako dok pijete sok od jabuke osjetite da vam se mlijeko više proizvodi slobodno navalite (što nikako nije preporučljivo za pivo, naročito alkoholno).
Meni su bozu preporučivali kao the ultimate regulatora proizvodnje mlijeka (u situaciji kad sam ja bila ubjeđena da ga nemam dovoljno, a zapravo sam ga imala previše, a beba ga nije izvlačila gotovo nikako), te sam ja pila bozu litrima dnevno. I zaradila soor (uz mastitise zbog ranije spomenute zablude). Isto mi se desilo slijedeći put, kad sam bozu konzumirala pažljivo, i čisto iz ćejfa, opet su nas napale gljivice.

Postoji nešto što se u literaturi o laktaciji, i kod eminentnih stručnjaka kao što su ljekari pedijatri spominje kao zaista učinkovito sredstvo za povećanje proizvodnje mlijeka (nezavisno od bebinog ritma dojenja), a to je sjeme piskavice (poznato još kao fenugeek, grčko sjeme). Od ovog sjemena se pravi čaj, i zahtjeva da se konzumiraju veće količine da bi se proizvodnja povećala nakon nekog vremena. Jedna naša forumašica je imala lično iskustvo, pa ako vas interesuje, mogu vas uputiti.

P.S. Ovo "vas" se odnosi na sve zainteresirane mame, ne samo na bebachu i Mirkicu user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1088
10.1.2011 0:37:00   
lejla_r
Meni je dosad ubjedljivo najvise mlijeka nadolazilo od obicne Divke, to za Divku sam otkrila tek oko 6. mjeseca, i povecavalo je kolicinu mlijeka do te mjere da je nisam smjela piti svaki dan, vec svaki drugi ili treci. Beba ima 9 mjeseci i jos uvijek, hvala Bogu jako lijepo doji, uz dva "ozbiljna" obroka i jedan manji, nocu se probudi jednom ili nijednom. Dvije kasicice Divke stavim u 1 dL hladne vode, prokuha pa sastavim sa pola solje toplog mlijeka.
I sok od 100% narandze bez dodatka vode bi mi isto pomagao, nakon sto je beba prestala imati grceve.

< Poruku je uredio lejla_r -- 10.1.2011 0:38:12 >

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1089
10.1.2011 9:17:47   
Dzenana_G
Juce je cijeli dan bio super sto se tice dojenja. Sinoc je pojela sat vremena pred spavanje bas puno griza, ja nisam mogla da vjerujem da je toliko pojela. Zaspala je dojeci it o je jako malo dojila. Ja sam mislila da je super sita. Nakon pola sata se probudila i nije htjela zaspati dok nije dojila. U sljedecih sat vremena se probudila 5 puta, po malo jela i nastavila. Onda vise vjerovatno nije imala da jede pa vise nije mogla da zaspi, a ocigledno joj se spavalo. Nakon 15 minuta pokusaja i placa dali smo joj flasicu popila je 150 ml, zaspala, jednom se oko 5 probudila jela malo i spavala do 8 sati.

E sad mozda grijesim ali mislim da je razlog njenog budjenja glad. Ne vidim zasto bi jedan dan se budila non stop, a drugi dan spavala bas fino nakon sto se dobro najela.

Vise nemam ideju sta da radim...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

(odgovor članu lejla_r)
Neposredna veza do poruke: 1090
10.1.2011 9:30:00   
Lejla Ka
Ako dobro shvatam, ovo se dešava najviše tokom noći?

Kako izgleda to kad ne može da se smiri ni uz dojenje? Ti nudiš dojku, beba prihvata ali brzo odustaje ili nešto drugo?

Sasvim si u pravu, dijete poslije obroka griza i dojenja za uspavljivanje poslije pola sata nije gladno. Ako se probudilo i traži dojku traži je zbog utjehe, i prije će biti probavne nelagode, nego zbog gladi. Bebe koje doje za sve probleme traže utjehu u dojci, ne nužno zato što su gladne i žele jesti.

I slijedeći sat sumnjam da je bila gladna.

Koliko u nazad traje ovakvo ponašanje?
Primjetiš li neke druge promjene u bebinom ponašanju ne vezano za ishranu u proteklom periodu?
Da li se nešto mjenjalo u bebinoj i vašoj porodičnoj svakodnevnoj rutini?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1091
10.1.2011 10:23:44   
Dzenana_G
Da najvise se desava tokom noci...

Bas tako. Ona prihvati dojku, povuce par puta, odustane i pocinbje da place...

Sigurna sam bila da nije gladna i da je trazila utjehu u dojci, ali me zbunjuje to sto je naiskap popila cijeu flasicu dodatno.

Ovakvo ponasanje traje zadnjih 5-6 dana.

Jedina promjena u njenom ponasanju, a sto sad skontah da bi mozda mogla biti vazna, sto u zadnje vrijeme je dosta vezana za mene i non stop hoce da je kod mene. Juce smo bas bili kod od mm roditelja, sestre i brata. Svi je zovu da ide kod njih, pokusavaju da se igraju s njom, a ona samo ide kod mene. Sto prije nije bio slucaj. Prije bi se igrala dugo sama na podu, a sad cim ja sjednem na kauc ona odmah ide kod mene da je uzmem.

I nije bilo nikakvih promjena u nasoj rutini...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1092
10.1.2011 11:09:17   
Lejla Ka
Ja ću ti sad napisati neke naučene i neke iskustvene stvari. Ti ćeš naravno, ipak znati najbolje, jer ja tvoje dijete ne vidim, i ne boravim s njim cijeli dan, ti si mama i ti znaš najbolje 

Ovu vezanost za tebe obično opisuju kod faze tzv. krize odvajanja, koja se statistički, u prosjeku najčešće pojavljuje oko 8 mjeseca bebinog života. Beba postaje svjesna da je zasebna jedinka, a ne produžetak majke. Beba postaje svjesna sebe kao osobe, i javlja se strah od odvajanja od majke.
Ovo može, i ne mora biti uzrok nervoze i poremećaja sna u zadnjem periodu, a može biti i u kombinaciji sa drugim stvarima.

U literaturi tvrde da beba već od 4.-5. mjeseca može za večeru pojesti toliko da joj bude dovoljno da prespava noć. To je, kao i sve u literaturi, neki statistički prosjek, i veoma individualna stvar. Ja sam sigurna, da bi ti svoju bebu, uz više ili manje teškoća mogla odvići od noćnih obroka a da ona to ne osjeti u smislu fizičkog napredovanja. Ovo ti govorim, ne zato što to trebaš učiniti, nego da ti pojasnim perspektivu iz koje trebaš posmatrati vaš noćni "problem". Tvojoj osmomjesečnoj bebi nije neophodan noćni obrok. To ne znači da joj nije potreban. Bebe koje su gladne jedu (budi sigurna da ti imaš sasvim dovoljno mlijeka), međutim bebe koje su nervozne iz drugih razloga nemaju strpljenja da pokrenu obilniji tok mlijeka jer ih nešto muči. One žele prije svega da riješe "svoj problem", a tek onda da jedu, jer ih i to jelo smiruje. To bi moglo biti objašnjenje zašto se tvoja djevojčica ipak smiri kad pojede obrok iz flašice (od tamo ide jednostavno, i brzo donosi smiraj).

Šta da radiš?
Pa najbolji savjet koji ti mogu dati je da se naoružaš strpljenjem, i nastaviš kao do sad. Znači, ipak potenciraš dojenje, nudiš ga kao rješenje, a kad dođe do trenutka da dojenje ne smiruje ponudiš druga rješenja (mada sam ja snažno protiv davanja AD-a bebama koje doje). Da li ste probali za smirenje ponuditi možda vodu, ili neku drugu tekućinu na flašicu?

Meni ovo, iz iskustva djeluje kao prolazna faza, na kraju koje će se iskristalisati razlog njenog nastanka, i ako se on sad možda ne vidi jasno. Mislim da zaista nemaš razloga ni za brigu, ni za sumnju u svoje dojilačke sposobnosti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1093
10.1.2011 11:28:31   
Dzenana_G
Hvala puno na savjetima. Pokusat cemo sve da dojenje nastavimo, jer to nam je trenutno najveca zelja user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1094
15.1.2011 22:19:17   
mamin cvjetić
Pozdrav ženice kod mene opet problem sa dojenjem grudi sam omekšala ali se moj maleni toliko ljuti na siki i jednoj i drugoj da neznam kako da ga nahranim nećete mi vjerovati ali danas sam mu dala flašicu vidim da je gladan ali jednostavno neće da doji morala sam mu dati bar nju da se najede dojio malo siku i jednu i drugu onda se rsplakao ja utješila pa pokušavala ponovo da mu dam siku nekoliko puta tako vidim neide on se zacene od plača i ja mu dala flašici e sad jesam li pogriješila ili ne neznam vi me nasavjetujte ja stvarno više nemam ideja šta da radim moj problem traje već tri dana svaki savjet je dobro došao.

Neposredna veza do poruke: 1095
15.1.2011 22:39:20   
tekja
mamin cvjetic, nemam magicni stapic, na moju zalostuser posted image ...nego ako bebi vec protestuje,nemoj pustati da bas bas ogladni, pa mu tada davati siku, onda bude vec nervozan i ne da mu se vuci...pokusaj da ga dojis i u nekom polusnu, brze prihvate, ali ako zelis nastaviti dojenje nemoj uvoditi flasicu, vjerojatno je u pitanju strajk...

moja prijateljica je napravila gresku, isti problem kao kod tebe, mali nije htio budan prihvatiti dojku, iako je prva dva mjeseca divno dojio, ona tada dala flasicu i tu im je bio krajuser posted image , znam da i danas nakon godinu i po tuguje zbog toga...

ovo je moj mali doprinos, a sigurno ce ti se javiti nasa Lejla sa jos nekim savjetomuser posted image ...sretno draga...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 1096
17.1.2011 11:12:57   
Lejla Ka
Mamin cvjetiću kakvo je sad stanje?

Takve uznemirenosti su normalne prolazne faze u djetetovom razvoju i dešavaju se relativno često.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1097
17.1.2011 17:16:28   
mamin cvjetić
Tekja e baš si me nasmijala sa tim čarobnim eh da miga jeuser posted image user posted image
Lejla ka ma neznam šta da ti kažem sada hoće siku ali brate stalno se nešto ljuti sisa nekih pet minuta normalno taman pomislim aha evo ga hb pa onda čitava epizoda negodovanja gunđanja plača i ljutnje i sve tako ponekad neznam šta da radim.

poz svim ženicama i bebicama i trudnjačama od jednog malog ljutog dječakauser posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1098
18.1.2011 10:29:44   
Lejla Ka
A da probaš kad se počne nervirati, podići ga na rame, malo tapšati da proba podrignuti, pa opet vratiš na istu dojku?
Ili ga probaš umiriti nekako drugačije, pa da nastavite podoj.
Možda ga i nervira kad završi prvi refleks otpuštanja mlijeka. Probaj nježno masirati dojke, kao da istiskuješ nešto iz tube, od prsne kosti prema bradavicama u okolo koliko možeš dohvatiti dok on doji.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 1099
18.1.2011 12:19:38   
balasgirl
Do sad nismo imali problema sa  dojenjem, beba fino papa, mlijeka ima dovoljno hB, ali mi se od jučer u lijevoj dojci pojavila neka tvrda kvržica otprilike promjera 2 cm, kad masiram dojku napipam je i tada me boli. Ovo nam ne predstavlja problem kada dojimo, a i ne boli me kada bebi vuče već samo kada je ja diram. Zna li neko što bi moglo biti. Hvala.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *