Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 5:17:09
jasmin
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Meni je drago sto je na forumu koliko vidim vise protiv nego za... Ma mene samo zanima, ako je homoseksualizam nesto normalno, je li vam normalno sutra upitati svoju curicu : Jesi li se zaljubila, je li ti se svida koja djevojcica iz razreda, ili mozda djecaka : A ima li koji decko da ti se svida?? Ako je homoseksualizam nesto normalno onda su i ova pitanja donekle normalna... Ali bas ne zvuce tako
Moja sporty,za par godina ce biti normalno upitati covjeka je li pedofil...:(.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 7:51:52
Mjeseceva Pratilja
Prije par godina, jedan baptista, religiozan covjek, je rekao mom babuki: Dragi efendija, budi siguran da ce doci vrijeme kada cemo se zeljeti odvojiti od ljudi i pobjeci negdje u visine, u tisinu, samocu, trazeci mir. Rekla bih da je on bio u potpunosti u pravu.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 9:22:20
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: jasmin
Meni je drago sto je na forumu koliko vidim vise protiv nego za... Ma mene samo zanima, ako je homoseksualizam nesto normalno, je li vam normalno sutra upitati svoju curicu : Jesi li se zaljubila, je li ti se svida koja djevojcica iz razreda, ili mozda djecaka : A ima li koji decko da ti se svida?? Ako je homoseksualizam nesto normalno onda su i ova pitanja donekle normalna... Ali bas ne zvuce tako
Homoseksulnost je pitanje seksualne orijentacije. Pedofilija je težak poremeća, opasan po društvo i okolinu, a ne seksualna orijentacija, baš kao što to nije ni nekrofilija ili gerentofilija i slično. Porediti homoseksualizam sa pedofilijom, ma kakvo mišljenje imali o homoseksualcima i njihovim životnim odlukama, je besmisleno i nepravedno.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 10:37:29
jasmin
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Homoseksulnost je pitanje seksualne orijentacije. Pedofilija je težak poremeća, opasan po društvo i okolinu, a ne seksualna orijentacija, baš kao što to nije ni nekrofilija ili gerentofilija i slično. Porediti homoseksualizam sa pedofilijom, ma kakvo mišljenje imali o homoseksualcima i njihovim životnim odlukama, je besmisleno i nepravedno.
Kako za koga draga! S obzirom da je sloboda misljenja na snazi,za mene su oboje teski poremecaji!
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 10:44:39
jasmin
I da...u jako su bliskoj vezi,jer ima muskih pedofila koji zele samo musku djecu :(. I obrnuto. Isto tako...neko desetogodisnje dijete za 8 godina postaje punoljetna osoba koja moze sasvim lahko stupiti u istospolnu vezu. I trece...mozda se danas gleda na homoseksualizam kao normalnu pojavu,a vec jucer je to bio izopaceni poremecaj...kako neko vec prije na ovoj temi rece...sutra ce pedofilija biti tako `normalna` pojava,a danas se smatra onim sto se homoseksualizam smatrao jucer.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 10:44:59
acudesa
IZVORNA PORUKA: dadada
znate sta je meni strasno
sto oni koji bi trebali prstati od tolerancije, su zapravo najnetolerantniji
zalosno....
tačno tako, ti si me bas iznenadila, mislila sam da si ti plafon za toleranciju, zasto ne tolerises neodobravanje homoseksualizma od strane nekih ljudi, sta si zapela, za mene nije uredu i zdravo Tvoja sirina trebala bi da postuje moje misljenje, odnosno drukcije misljenje
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 11:01:38
Anoniman
Ljudi koji porede homoseksualizam sa pedofilijom , zofilijom , nekrofilijom itd iako im objasnis razlike a oni opet jedno te isto su glupi a ne nepravedni, al eto i to je necije misljenje sto je najgore....
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 11:07:05
jasmin
IZVORNA PORUKA: MarinaDK
Ljudi koji porede homoseksualizam sa pedofilijom , zofilijom , nekrofilijom itd iako im objasnis razlike a oni opet jedno te isto su glupi a ne nepravedni, al eto i to je necije misljenje sto je najgore....
Hvala na komplimentu :)! Ja se tako bitnim objasnjenjima ne zadovoljavam na forumskim raspravama,radije procitam neku dobru knjigu na tu temu. Ali ovdje se ocigledno mnogo toga objasni,pa ljudi jedno te isto.No nikada si ne bih uzela za pravo da im kazem da su glupi!
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 11:17:34
vjestica
meni opet nije jasno poređenje homoseksualizma sa pedofilijom pedofilija je bila i biće uvijek silovanje, jer dijete nikako ne može pristati na seksualni odnos zar zaista mislite da će silovanje prestati biti krivično djelo? i u kakvoj je to uskoj vezi sa homoseksualizmom? većinom su osobe silovane od strane suprotnog spolazar se zaista bojite toga da će jednom pedofilija biti normalna? pitanje je upućeno onima koje se to spomenule , jer je prije homoseksulizam bio poremećaj, pa se sad boje da će neo pedofoliju staviti u sex orjentaciju
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 11:22:49
jasmin
Da,bojim se da ce i pedofiliju staviti pod plast seksualne orijentacije,jer nije apsolutno nikakva novina da jedanaestogodisnja djevojcica u ovom danasnjem vremenu pristane na vezu s npr.dvadesetogodisnjakom. I meni su sve te bolesti zajednicke zato sto ih smatram da su poremecaji,ne zato sto im dajem istu definiciju,jer iole normalan insan zna da ni dva prsta na ruci nisu ista,tako ni te bolesti.Ali im je zajednicko sto su bolest i ma kakav mi neko epitet poklonio ja to smatram bolescu.
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 11:44:01
Anoniman
IZVORNA PORUKA: acudesa
znate sta je meni strasno
sto oni koji bi trebali prstati od tolerancije, su zapravo najnetolerantniji
zalosno....
tačno tako, ti si me bas iznenadila, mislila sam da si ti plafon za toleranciju, zasto ne tolerises neodobravanje homoseksualizma od strane nekih ljudi, sta si zapela, za mene nije uredu i zdravo Tvoja sirina trebala bi da postuje moje misljenje, odnosno drukcije misljenje
ja "plafon" za toleranciju
naravno da tolerisem da nisi za...kratko i jasno...nisam za, ali navoditi argumente koji su nidje veze kao sto je pedofilija, ugrozavanje tebe i tvoje porodice...ili kao neko zlo veliko cega se treba bojati i po mogucnosti unistiti, mi je apsurdno
navela si holandiju kao primjer...holandija odavno pokusava biti maksimalno i pretjerano demokraticna i ne bi trebala porediti homosek. s pedofilijom...nego u tom slucaju narkomaniju tj.legalizaciju teskih droga s pedofil....jer se u oba slucaja radi o bolesti
za legalizaciju pedofilije u holandiji se ne bore normalni ljudi, vec pedofili...
mislis da kod nas nema pedofilije...ima i te kako...je li mislis zato sto se suti o tim stvarima da je bolje...nije, vjeruj mi...jer se ona najcesce desava u sredinama koje su primitivne i zatucane...jer je gora, boze moj, sramota...nego sto mi dijete svaki dan siluje neko....nikad necu zaboraviti slucaj curice koja je boravila u produzenom boravku jedne organizacije gdje je moj muz radio...silovana je od strane heteroseksualnog oca a majka ga nije htjela prijaviti....boze moj...sta ce selo reci
i jos jedna jako bitna cinjenica...pedofilije najvise ima medju vjerskim poglavarima..
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 11:48:06
Anoniman
Da,bojim se da ce i pedofiliju staviti pod plast seksualne orijentacije,jer nije apsolutno nikakva novina da jedanaestogodisnja djevojcica u ovom danasnjem vremenu pristane na vezu s npr.dvadesetogodisnjakom. I meni su sve te bolesti zajednicke zato sto ih smatram da su poremecaji,ne zato sto im dajem istu definiciju,jer iole normalan insan zna da ni dva prsta na ruci nisu ista,tako ni te bolesti.Ali im je zajednicko sto su bolest i ma kakav mi neko epitet poklonio ja to smatram bolescu.
koliko ja znam, na istoku se i dan danas djevojcice dodjeljuju...tj.udaju...legalna je poligamija...zar nije?...i sve u ime vjere...ili je to ok
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 11:56:51
leli§
Aman jaRrabi sta se svega nacitah
ja nisam tolerantna ja bih sve pedofile po kratkom postupku "metak u celo"... i pedofiliju , nekrofiliju sve ove neke silne seksualne Filije koje nabrojaste ja licno ne mogu porediti sa homoseksualizmom. homoseksualci mi ama bas nista na zao nisu ucinili niti mislim da bi mogli a ako i jedno i drugo nazivate bolescu sta to govori o vama?
mene ucili da prema bolesniku treba biti pazljiv, brizan i tolerantan, a prema pedofilima ne osjecam niti jednu od ovih vrlina...
jasmin razumijem tvoje stanoviste, ne ponudi me dragi Boze ovoga izazova u mojoj familiji i kod mojih najmilijih. ali sta god bude od dragog Boga je a nama je nositi se i boriti s tim. ali me cudi tvoje rezonovanje s obzirom da zivis u sredini u kojoj se vrsi velika segregacija spolova zene na jednu muski na drugu stranu i ako tvrdis da sredina ima veliki uticaj na seksualno opredjeljenje covjeka kao jedinke, je li se brines? ovo te pitam jer sam i sama u takvoj sredini ali ni izbliza kao sto je KSA, i susrecem se sa velikim brojem mladih koji su homo-seksualno opredjeljenji. jesi se susrela s tim u KSA? ja vidim i kako ih drustvo/porodica prihvata i zbog toga vode dvo-licne zivote. i bas zbog posljedica izazvanih reakcijom drustva i sredine, na homoseksualizam gledam malo drugacije .
< Poruku je uredio leli§ -- 2.1.2011 11:57:26 >
- Pedofilija je sastavni deo homoseksualizma. U nastavku slede statistike iz SAD-a 1980-ih (tada su 3% Amerikanaca bili homoseksualci): -- U 30-40% slučajeva napastvovanja dece (mlađih od 13 god.), izvršioci su odrasli homoseksualci, a više od 50% žrtava kasnije i sami postanu homoseksualci (jer ih ta trauma predodredi). -- 35% nastavnika koji su napastvovali učenike su homoseksualci (tj., za homoseksualca je 12 puta veća mogućnost napastvovanja). -- Gej udruženja i formalno traže legalizaciju pedofilije. Na primer, holandsko gej udruženje COC se 1990. godina izborilo da donja dob pristanka na seks bude 12 godina. Danas u Holandiji i pedofili imaju svoju stranku.
Povod ostalima
- Društveno prihvatanje homoseksualaca će otvoriti vrata, tj. biti povod i ostalim, još gorim profilima (pedofili, prostitutke, narkomani, pankeri, hevi-metalci, itd.) da se društveno afirmišu. - Sledeća etapa je legalizacija pedofilije, narkomanije, prostitucije (sve troje je već urađeno npr. u Holandiji). - I životinje će dobiti ljudska prava (na Zapadu već imaju punu socijalnu pomoć, zdravstveno osiguranje, pogrebnu službu, itd.). Već je bilo pokušaja legalizovanja braka sa životinjama. Zašto ne? Sve će biti moguće.
Obostrani pristanak
- Bitno uporište propagande je da oni dobrovoljno stupaju u te odnose, i da njima (naizgled) nikome ne čine nažao. - Na taj način opravdavaju i nekrofiliju. Ako je umrla osoba u oporuci dala dozvolu nekome da ima polni odnos sa njenim lešom, da li je to onda uredu? - Ni narkoman samim činom udisanja ili ubrizgavanja droge nikome ne čini nažao (na prvi pogled). Da li je onda narkomanija u redu, tj. pravo izbora?
Ljudska prava
- Osnova propagande je da se tu radi o ljudskom pravu, tj. da su oni jednostavno prirodno takvi. - U tom slučaju su i pedofili, varalice, nasilnici i sl. prirodno takvi? - Sva nezavisna naučna istraživanja nisu uspela da nađu biološke, genetičke, niti psihološke dolaze u korist homoseksualizma. - Oni takođe navode neke slučaje homoseksualizma kod životinja. Po tom rezonu, opravdano je (i "prirodno") mokriti u javnosti i imati polne odnose u javnosti, jer sve životinje to rade.
< Poruku je uredio medic slatki -- 2.1.2011 11:58:31 >
- Pedofilija je sastavni deo homoseksualizma. U nastavku slede statistike iz SAD-a 1980-ih (tada su 3% Amerikanaca bili homoseksualci): -- U 30-40% slučajeva napastvovanja dece (mlađih od 13 god.), izvršioci su odrasli homoseksualci, a više od 50% žrtava kasnije i sami postanu homoseksualci (jer ih ta trauma predodredi). -- 35% nastavnika koji su napastvovali učenike su homoseksualci (tj., za homoseksualca je 12 puta veća mogućnost napastvovanja). -- Gej udruženja i formalno traže legalizaciju pedofilije. Na primer, holandsko gej udruženje COC se 1990. godina izborilo da donja dob pristanka na seks bude 12 godina. Danas u Holandiji i pedofili imaju svoju stranku.
Povod ostalima
- Društveno prihvatanje homoseksualaca će otvoriti vrata, tj. biti povod i ostalim, još gorim profilima (pedofili, prostitutke, narkomani, pankeri, hevi-metalci, itd.) da se društveno afirmišu. - Sledeća etapa je legalizacija pedofilije, narkomanije, prostitucije (sve troje je već urađeno npr. u Holandiji). - I životinje će dobiti ljudska prava (na Zapadu već imaju punu socijalnu pomoć, zdravstveno osiguranje, pogrebnu službu, itd.). Već je bilo pokušaja legalizovanja braka sa životinjama. Zašto ne? Sve će biti moguće.
Obostrani pristanak
- Bitno uporište propagande je da oni dobrovoljno stupaju u te odnose, i da njima (naizgled) nikome ne čine nažao. - Na taj način opravdavaju i nekrofiliju. Ako je umrla osoba u oporuci dala dozvolu nekome da ima polni odnos sa njenim lešom, da li je to onda uredu? - Ni narkoman samim činom udisanja ili ubrizgavanja droge nikome ne čini nažao (na prvi pogled). Da li je onda narkomanija u redu, tj. pravo izbora?
Ljudska prava
- Osnova propagande je da se tu radi o ljudskom pravu, tj. da su oni jednostavno prirodno takvi. - U tom slučaju su i pedofili, varalice, nasilnici i sl. prirodno takvi? - Sva nezavisna naučna istraživanja nisu uspela da nađu biološke, genetičke, niti psihološke dolaze u korist homoseksualizma. - Oni takođe navode neke slučaje homoseksualizma kod životinja. Po tom rezonu, opravdano je (i "prirodno") mokriti u javnosti i imati polne odnose u javnosti, jer sve životinje to rade.
ovo ti je jako neka ozbiljna stranica
samo jos fali logotip s bijelim carsafom preko glave
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 12:05:33
vjestica
medic slatki meni je zlo od ovog teksta , već sama činjenica da su pankeri i hevi metalci stavljeni u grupu gorih profila ličnosti, zajedno sa pedofilima, me tjera da se zapitam ko je uopšte ovo pisao acudesa mjenjaj pod hitno avatar
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 12:06:12
jasmin
Da,bojim se da ce i pedofiliju staviti pod plast seksualne orijentacije,jer nije apsolutno nikakva novina da jedanaestogodisnja djevojcica u ovom danasnjem vremenu pristane na vezu s npr.dvadeset_ogodisnjakom. I meni su sve te bolesti zajednicke zato sto ih smatram da su poremecaji,ne zato sto im dajem istu definiciju,jer iole normalan insan zna da ni dva prsta na ruci nisu ista,tako ni te bolesti.Ali im je zajednicko sto su bolest i ma kakav mi neko epitet poklonio ja to smatram bolescu.
koliko ja znam, na istoku se i dan danas djevojcice dodjeljuju...tj.udaju...legalna je poligamija...zar nije?...i sve u ime vjere...ili je to ok
dady,nema potrebe da ides do istoka,na zapadu je uzdrmano tlo pedofilijom u katolickim crkvama(SAD,Njemacka,Italija i td). Poligamija je normalna pojava i u SAD-u u nekim krscanskim zajednicama.Mozda da se ostavimo vjere,jer nije vjera kriva za neprihvatljivo ponasanje ljudi koji se kriju pod plastom vjere.U islamu recimo zena moze stupiti u brak tek kad je spolno zrela. A ono sto rade neke porodice kojima je stalo samo do pukog obicaja i nicega vise...to me boli,ali ja to ne mogu mijenjati.
Lelis,ja sam samo kratko ovdje i za nekih godinu dana bih se trebala vratiti u BiH.U KSA je homoseksualizam kaznjivo djelo.To je sve sto mogu da ti kazem,jer nisam citala o tome.U svakom slucaju,osudjujem tu pojavu gdje god da je na svijetu.
< Poruku je uredio jasmin -- 2.1.2011 12:07:54 >
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 12:10:32
R&T@
Da,bojim se da ce i pedofiliju staviti pod plast seksualne orijentacije,jer nije apsolutno nikakva novina da jedanaestogodisnja djevojcica u ovom danasnjem vremenu pristane na vezu s npr.dvadeset_ogodisnjakom. I meni su sve te bolesti zajednicke zato sto ih smatram da su poremecaji,ne zato sto im dajem istu definiciju,jer iole normalan insan zna da ni dva prsta na ruci nisu ista,tako ni te bolesti.Ali im je zajednicko sto su bolest i ma kakav mi neko epitet poklonio ja to smatram bolescu.
dady,nema potrebe da ides do istoka,na zapadu je uzdrmano tlo pedofilijom u katolickim crkvama(SAD,Njemacka,Italija i td). Poligamija je normalna pojava i u SAD-u u nekim krscanskim zajednicama.Mozda da se ostavimo vjere,jer nije vjera kriva za neprihvatljivo ponasanje ljudi koji se kriju pod plastom vjere.U islamu recimo zena moze stupiti u brak tek kad je spolno zrela. A ono sto rade neke porodice kojima je stalo samo do pukog obicaja i nicega vise...to me boli,ali ja to ne mogu mijenjati.
Lelis,ja sam samo kratko ovdje i za nekih godinu dana bih se trebala vratiti u BiH.U KSA je homoseksualizam kaznjivo djelo.To je sve sto mogu da ti kazem,jer nisam citala o tome.U svakom slucaju,osudjujem tu pojavu gdje god da je na svijetu.
Spolno zrela? Sa 10, 11, 12 godina A to nije pedofilija
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 12:11:51
Anoniman
upravo o tome i govorim...a istok sam navela kao primjer za poligamiske brakove
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 12:12:55
Medić*
IZVORNA PORUKA: vjestica
medic slatki meni je zlo od ovog teksta , već sama činjenica da stavljeni u grupu gorih profila ličnosti, zajedno sa pedofilima, me tjera da se zapitam ko je uopšte ovo pisao acudesa mjenjaj pod hitno avatar
draga i meni je zlo od mnogo cega ali me niko ne pita a zasto ih stavljaju u isti kos nemam pojma niti me zanima, ja ga nisam pisala ali sam ga sa vama podijelila
RE: Djeca u homoseksulnim brakovma 2.1.2011 12:13:07
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tajra
Spolno zrela? Sa 10, 11, 12 godina A to nije pedofilija
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.