|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Djeca u homoseksulnim brakovma
31.12.2010 11:59:53   
Amrino
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Amrino

Ja nigdje nisam upotrijebila rijec "mrziti" a odmah su svi zakljucili da mrzim homoseksualce cim mislim da to nije, uslovno receno, normalno.
Imam dva jarana homoseksualca i s njima sam hiljadu puta razgovarala na ovu temu. Lako je busati se tolerancijom a ne zivjeti, druziti se, raspravljati sa drugacijima od sebe.
Prije mnoooogo godina to je bila bolest- sada neko dokaza da nije. Poremecaj? Nije...Pedofilija je sada nesto...sto ne znaci da kroz nekoliko godina nece postati nesto drugo...
Kod nas je postotak homoseksualci- ostali...Koliki? Dok je u nekim drugom naprednim zemljama dostegao onih nevjerovatnih fifti- fifti...I mi sada trebamo teziti tom napretku zar ne?
Negdje je normalno da se djeca upustaju u odnose sa 13 godina...i to uz podrsku roditelja...Kod nas je to pedofilija...Sta ce biti sutra- ne znamo.
Nije sve crno- bijelo...nije samo stvar u mrziti- odobravati...Siva zona je uvijen najveca i najneistrazenija.

ovo mi bas nije jasno?

i opet poredis silovanje tj. pedofiliju sa necim sto obje strane zele

Znaci kada djevojcica od 12 godina pristane na seksualni odnos to je po tebi normalno?!
Meni bogami nije pa da zakon ili neko deseti ne znam sta kaze.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 176
31.12.2010 12:00:20   
vjestica

IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Pušaći više ugrožavaju moju djecu nego komšije pederi.
To je moje mišljenje.

i moje naravno
ja zaista i dalje ne vidim kako moje dijete ili mene može ugroziti homoseksualac

Joj uvijek poredjenja s necim losijim, gorim..Ispada covjece da homoseksualci niti piju, niti puse (cigare user posted image ), niti kradu, varaju, siluju, niti se svadjaju, varaju, razvode...aman kako su oni neka nova napredna ljudska podvrsta samo se vole user posted image ...Ne kontam. user posted image

ok može me ugroziti kao i bilo koja druga osoba
ali kako me može ugroziti samim tim što je homoseksualac?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 177
31.12.2010 12:00:50   
Niobe

Kod nas je postotak homoseksualci- ostali...Koliki? Dok je u nekim drugom naprednim zemljama dostegao onih nevjerovatnih fifti- fifti...I mi sada trebamo teziti tom napretku zar ne?

I prije je bilo isto toliko gayeva koji nisu came out, vec su sutili i bili nesretni jer su bili (ovako) etiketirani.
Necemo mi ''netežnjom'' ka napretku, nekoga spriječiti da bude gay.
Malo je licemjerno suditi nekoga po seksualnoj orjentaciji, koja, usput, tebe ne dotiče sekunde.

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 178
31.12.2010 12:03:45   
Amrino

To je moje mišljenje.

i moje naravno
ja zaista i dalje ne vidim kako moje dijete ili mene može ugroziti homoseksualac

Joj uvijek poredjenja s necim losijim, gorim..Ispada covjece da homoseksualci niti piju, niti puse (cigare user posted image ), niti kradu, varaju, siluju, niti se svadjaju, varaju, razvode...aman kako su oni neka nova napredna ljudska podvrsta samo se vole user posted image ...Ne kontam. user posted image

Ne znam- ali problem je sto niko ne zna...Ostaje nam tek da vidimo. Pokusaj zamisliti da se za razliku od danasnjeg odgoja, oblacenja djece pocne raditi nesto sasvim suprotno...Djecacima se kupuju barbike...djevojcicama kamioni i puske. Djecaci se nasminkani pocnu slati u skolu....u suknjicama i rozim baletankama...Sada lupetam ono bas bukvaliziram...ali eto pokusaj zamisliti kakva bi zbunjoza nastala u djecijim glavama. Mene je realno strah takvih eksperimenata.

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 179
31.12.2010 12:04:22   
Anoniman

Ja nigdje nisam upotrijebila rijec "mrziti" a odmah su svi zakljucili da mrzim homoseksualce cim mislim da to nije, uslovno receno, normalno.
Imam dva jarana homoseksualca i s njima sam hiljadu puta razgovarala na ovu temu. Lako je busati se tolerancijom a ne zivjeti, druziti se, raspravljati sa drugacijima od sebe.
Prije mnoooogo godina to je bila bolest- sada neko dokaza da nije. Poremecaj? Nije...Pedofilija je sada nesto...sto ne znaci da kroz nekoliko godina nece postati nesto drugo...
Negdje je normalno da se djeca upustaju u odnose sa 13 godina...i to uz podrsku roditelja...Kod nas je to pedofilija...Sta ce biti sutra- ne znamo.
Nije sve crno- bijelo...nije samo stvar u mrziti- odobravati...Siva zona je uvijen najveca i najneistrazenija.

ovo mi bas nije jasno?

i opet poredis silovanje tj. pedofiliju sa necim sto obje strane zele

Znaci kada djevojcica od 12 godina pristane na seksualni odnos to je po tebi normalno?!
Meni bogami nije pa da zakon ili neko deseti ne znam sta kaze.

sta znaci pristane...da je neko nagovara pa onda pristane naravno da ne smatram normalnim...ali ako ona trazi sex (a imas takvih slucajeva more) kako joj mislis zabraniti...zatvoriti je u sobu ili sta?...to smatram propustom u odgoju

a ja sumnjam da se postaje gay tako sto te neko nagovara na touser posted image

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 180
31.12.2010 12:05:10   
martajay
postoje kulture i danas, i kroz historiju, u kojima se djecaci sminkaju, i igraju, za nas, netipicnim, igrackama, nose suknjice.....

7.4.2009.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 181
31.12.2010 12:06:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Niobe

I prije je bilo isto toliko gayeva koji nisu came out, vec su sutili i bili nesretni jer su bili (ovako) etiketirani.
Necemo mi ''netežnjom'' ka napretku, nekoga spriječiti da bude gay.
Malo je licemjerno suditi nekoga po seksualnoj orjentaciji, koja, usput, tebe ne dotiče sekunde.

i jos da se nadovezem da su i kod nas i prije rata postojali "gay barovi" ...za to se znalo

(odgovor članu Niobe)
  Neposredna veza do poruke: 182
31.12.2010 12:07:21   
Anoniman

To je moje mišljenje.

i moje naravno

Ne znam- ali problem je sto niko ne zna...Ostaje nam tek da vidimo. Pokusaj zamisliti da se za razliku od danasnjeg odgoja, oblacenja djece pocne raditi nesto sasvim suprotno...Djecacima se kupuju barbike...djevojcicama kamioni i puske. Djecaci se nasminkani pocnu slati u skolu....u suknjicama i rozim baletankama...Sada lupetam ono bas bukvaliziram...ali eto pokusaj zamisliti kakva bi zbunjoza nastala u djecijim glavama. Mene je realno strah takvih eksperimenata.

Hihihihi ja sam se kao mala igrala sa auticima i kamionima pa opet nisam gay a nisam ni zbunjena ni tad bilani sad....Zbunjeni su bili samo oni kojima je u glavi bilo ucvrsceno jedno a to je da se djevojcice trebaju igrati sa barbikama a djecaci sa auticima.....

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 183
31.12.2010 12:07:58   
vjestica

To je moje mišljenje.

i moje naravno

mojoj su sestri kupovali lutke, a više je voljela da se igra sa autićima
jednom dječaku su kupovali autiće, pa uvijek leti za usisivačem
kupiš djetetu skupu iračku, a ono se najviše igra sa običnom šerpom
meni su uvijek stavljali kapu i šal i čim mi se maknu sa vidika, j sam skidala
ne možeš na dijete tek tako uticati, pa i ono ima svoju volje, želju i sklonosti

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 184
31.12.2010 12:08:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

To je moje mišljenje.

i moje naravno

Hihihihi ja sam se kao mala igrala sa auticima i kamionima pa opet nisam gay a nisam ni zbunjena ni tad bilani sad....Zbunjeni su bili samo oni kojima je u glavi bilo ucvrsceno jedno a to je da se djevojcice trebaju igrati sa barbikama a djecaci sa auticima.....
user posted image user posted image user posted image
i nislucajno plakati ako si musko...ili pokazati bilo kakve emocije...udri...odmah

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 185
31.12.2010 12:10:39   
jasmin

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: jasmin

jasmin spolno prenosive bolesti se javljaju i kod heteroseksualaca, kao i ove ostale bolesti što si nabrojala

Naravno,to ne negiram,ali odgovorno tvrdim da homoseksualizam ugrozava onog koji ga upraznjava!
drugim rijecima sex ugrozava onog ko ga upraznjavauser posted image

Greska!!!
Pogresno upraznjavanje sex-a ugrozava onoga koji ga upraznjava.
Napisala sam gore statistiku iz SAD-a,doduse samo sida.
Ne volim ni citati sta je sa postotkom drugih bolesti :(.

Prvo, kondom glavu čuva. Ovo vrijedi i za homoseksualce i heteroseksualce.
Drugo, statitistika je tačan broj netačnih podataka.

Moze biti da jeste,medjutim,priznacemo da se orijentiramo po tim statistikama.Prisutne su u svim okruzenjima jednog drustva.
P.S:Mozda nisi dovoljno obavjestena,ali djeca u islamu pripadaju majci :).Postoje iznimne situacije kada pripadaju ocu,npr,ukoliko se majka preuda nakon razvoda braka :).Eto,samo da znas.
I kondom ne moze biti zastita analnom ostecenju!A nije ni dokaz da je sigurna zastita spolno prenosivim bolestima,jer cesto pukne!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 186
31.12.2010 12:11:10   
Amrino
Da, a postoje i jako zbunjeni tinejdzeri i tinejdzerke koje drmaju hormoni i ni sami ne znaju ko su i sta su...Postoje homoseksualci koji su oduvijek znali sta su...ali daleko je veci broj onih mladih koji su "sveseksualci" ...koji misle da to tako treba, da treba istrazivati...jer propaganda je cudo. Homoseksualizam mene licno ugrozava na nacin jer mi ne dopusta da imam svoje misljenje o tome- odmah me proglasava fasistom jer ne prihvatam da je to normalno. Ne zelim da moje dijete sutra misli da treba da proba sve kako bi otkrio toboze sta je...Ne- to nije nesto s cim se rodis nego nesto cemu te okruzenje nauci.

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 187
   [Obrisana poruka]
31.12.2010 12:12:35   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 188
   [Obrisana poruka]
31.12.2010 12:15:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 189
31.12.2010 12:21:57   
sporty mamaa
Ma dajte zene samo razmislite malo o tome da svijet izgleda ovako : 80 posto obitelji cine muz i muz i zena i zena.... Jos malo pa ce biti nenormalno da jednu obitelj cine muz, zena i djeca... Zna se sta je majka i sta je otac, i koja je uloga dodjeljenja svakom od njih... To je za mene poremeceja spolnosti i tocka!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 190
31.12.2010 12:25:30   
Niobe
Seksualna sloboda, pod uslovom da nikoga ne ugrožava.
Niko nema pravo da to spori.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 191
31.12.2010 12:25:46   
snijeg
Očigledno se namjerno izbjegavaju neki odgovori ili zagovornici teorija nemaju argumenata, dakle pitam:

Šta ako čovječanstvo u cijelosti postane homoseksualno?
Dajte mi argumenat kakav model/uzor dijete dobiva u ovakvim brakovima?
Okanite se uporedbi sa najgorim vrstama roditelja kao opravdanjem za usvajanje u homoseksualnim brakovima...i oni su ljudi sa milion mana i vrlina: i puše i drogiraju se i tuku se i vrište i galame  - dakle odakle sigurnost i mišljenje da ako je čovjek homoseksualac da će biti bolji roditelj od nekog ko to nijeuser posted image
Morate priznati da to dijete može biti jednako maltretirano od strane roditelja ma kakvo njihovo opredjeljenje bilo...nažalost!
Boldiram:
Ne mrzim, ne omalovažavam, ne diskriminiram...jednostavno nemam argumenata da shvatim i prihvatim homoseksualizam kao "normalnu" pojavu, priznajem da se možda prije radi o poremećaju, nego o bolesti - ako posmatramo iz ugla medicinski priznatih definicija user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

Neposredna veza do poruke: 192
31.12.2010 12:26:05   
Anoniman

Da, a postoje i jako zbunjeni tinejdzeri i tinejdzerke koje drmaju hormoni i ni sami ne znaju ko su i sta su...Postoje homoseksualci koji su oduvijek znali sta su...ali daleko je veci broj onih mladih koji su "sveseksualci" ...koji misle da to tako treba, da treba istrazivati...jer propaganda je cudo. Homoseksualizam mene licno ugrozava na nacin jer mi ne dopusta da imam svoje misljenje o tome- odmah me proglasava fasistom jer ne prihvatam da je to normalno. Ne zelim da moje dijete sutra misli da treba da proba sve kako bi otkrio toboze sta je...Ne- to nije nesto s cim se rodis nego nesto cemu te okruzenje nauci.
kako te nauci? ne kontam...ali stvarno ne kontam
mislim da je to zaista tako kako tvrdis ne bi bilo homoseksualaca jer se oni svugdje bore za svoja prava...i svugdje ih sredina odbacuje...manje vise...pa tako mi nikako ova teza nije jasna

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 193
31.12.2010 12:26:43   
Anoniman
Koliki post mi ne prodje.user posted image
sad Jovo nanovo...
Uglavnom, vrtimo se oko tog uvjeravanja da li je homoseksualizam normalan ili ne i koliko su homoseksualci stetni za drustvo.
Malo mi je cudno da smo svi odjednom tako slobodnih pogleda kada zelimo dati dijete homoseksualnom paru da ga odgaja, a tek se u nekim zemljama uvodi zakonom legitiman istospolni brak?!
Malo mi je to brzopleto...
Zar se ne pitate za posljedice?
Lako je nama biti siguran u sex. orjentaciju, ali sta je sa djecom koja imaju 12 godina?
Jer koliko god da je homoseksualizam urodjen, na njega uticu i spoljasnji faktori!
Istrazivanja jasno pokazuju, proguglajte malo. Mada je sve jos uvijek u fazi proucavanja...

Neposredna veza do poruke: 194
31.12.2010 12:28:45   
snijeg

Like, like, like....

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 195
31.12.2010 12:32:17   
Anoniman

Da seksualna sloboda, sto da ne?!
Ali je legitimisati...da li je to OK?

(odgovor članu Niobe)
  Neposredna veza do poruke: 196
31.12.2010 12:33:03   
Niobe
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Po meni je okej. Desavati ce se ionako, cemu zakonski braniti?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 197
31.12.2010 12:35:43   
vjestica
IZVORNA PORUKA: snijeg

Očigledno se namjerno izbjegavaju neki odgovori ili zagovornici teorija nemaju argumenata, dakle pitam:

Šta ako čovječanstvo u cijelosti postane homoseksualno?
Dajte mi argumenat kakav model/uzor dijete dobiva u ovakvim brakovima?

1.zar postoji opasnost da čovječanstvo u cjelosti postane homoseksuanlo user posted image
ne ovo pitanje ne odgovaram, jer je to ŠBB KBB
2. model/uzor koji će dobiti zavisi od samih roditelja, kkao že odgajati dijete, kako će se ponašim pred njim i prema njemu, kao i kod heteroseksualnih brakova

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 198
   [Obrisana poruka]
31.12.2010 12:36:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Niobe)
  Neposredna veza do poruke: 199
31.12.2010 12:38:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Po meni je okej. Desavati ce se ionako, cemu zakonski braniti?

Legalizacijom se stvara nova slika o  porodici, koja je osnovna celija drustva.

(odgovor članu Niobe)
  Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *