|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
23.12.2010 11:45:09   
veeseelaa
moje iskrene čestitke

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu crnkka)
Neposredna veza do poruke: 2526
24.12.2010 0:13:23   
Nellyy
drage forumasice, neznam sama sta da mislim iako sam vec umislila da cu izgubiti to tako zeljeno dijete
10 decembra mi je hcg bio 76
19 dec. sam imala malo krvarenje nakon relacije i otisli smo u bolnicu
tada mi je hcg bila 644
sutra dan ujutro sam radila ultrazvuk al nista nisu vidjeli i mozda jedva al nije bila sigurna da ima nesto malo u maternici
tog  jutra hcg je 619 bila sto znaci da mi je doktor rekao da to vodi prema spontanom
22-og smo ponovo izvadili krv i spalo je na oko 400
znaci moj san se srusio i samo sam cekala kad cu dobiti
jutros sam ustala imala sam cijeli dan krvi dok se brisem i 3-4 kapi na servieti. samo me ledja bole i nista vise.
jos uvijek budim se noci ako sam gladna sto prije nikad nisam cinila.
opet 29 dec. imam hcg da vidimo jeli se skroz smanjila ali ja neznam zasto nemam veliko krvarenje ako je doslo do spontanog sta li se desava. jeli se nekoj desilo slicno?
nadam se da ce drugi put biti sve kako treba ako ne ovaj put.

(odgovor članu Mlada mama 89)
Neposredna veza do poruke: 2527
24.12.2010 7:59:44   
Lulu_08
Nellyy draga mene interesuje da li su doktori šta poduzeli u trenutku kada su već upratili tendenciju padanja hCGa? Bolje rečeno ukoliko sumnjaju u prijeteći spontani pobačaj da li su uključili neku terapiju kao pokušaj očuvanja trudnoće?

Mislim da je pametno to što vodiš brigu i evidenciju o hCGu ali se iskreno nadam da doktori pokušavaju pored evidentiranja očuvati trudnoću?

U svakom slučaju šaljem ti velike user posted image user posted image user posted image  i nadam se da će sve biti uredu te da ćeš uspjeti zadržati svoju mrvicu!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Nellyy)
Neposredna veza do poruke: 2528
24.12.2010 12:37:08   
ena0002
Crnka iskrene cestitke user posted image user posted image user posted image
Olja86 sacekaj jos par dana pa ponovi test, ako i dalje bude negativan a user posted image  nema otidji gin
Nellyy je si li ti isla dr. da ti potvrdi user posted image , jesu li se vidjeli otkucaji? Vidi ako ti 29-og beta i dalje bude opadala a tebi se krvarenje ne bude pojacavalo moras vidjeti sa svojim gin sta dalje, jer ne smijes tako cekati....mislim ne zelim da te prepadam i iskreno mi je zao sto ti se do desava, ali beta ocigledno pada user posted image , ali hocu da ti kazem da ne smijes puno cekati u takvim slucajevima ako spontani ne krene sam od sebe mora se raditi kiretraza da se stvari ne bi jos vise iskomplikovale.

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2529
24.12.2010 14:41:43   
animagical
evo i mene sa vise ili manje umisljenim simpomima:) od ovih koje ne mogu umisliti- temperatura mi je 37.3 :) imam stalno nesvjesticu, i bole me krsta, piskiti ionako idem cesto....ne znam sta da mislim. ne trebam dobiti 30-og dec. 

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2530
25.12.2010 13:53:35   
Gift
ja konstantno imam temperaturu 37,5, stomak i leda me uzasno bole, grudi bolne i ogromne (novogodisnju haljinu vise ne mogu zakopcati:))), ali apetiti normalan i nemam nikakve nesvjestice, polako gubim nadu i mislim da cu uskoro dobit vjesticu, inace ne bi trebala doci 30-og.user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2531
25.12.2010 16:36:12   
AMELIC
Crnkka čestitamuser posted image
Nelly i sama znaš da pad bete nije dobar znak...ipak nadam se da će sve biti OK...
Ja ne bih mogla sjediti, ne poduzimati ništa i čekati 29.12user posted image  Da odeš po još jedno mišljenjeuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2532
25.12.2010 23:20:06   
animagical
gift glavu gore znas da su simptomi trudnoce i pms skoro isti.... ja sam veceras kod mame u pola 9 toliko zijevala, oci su mi suzile.... kada ces ti raditi test??

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 2533
25.12.2010 23:40:19   
Nellyy
doktor u hitnoj misli da je spontani u pitanju. provjerili su moju krvnu grupu i srecom nisam negativna.
moj ginekolog istog je misljenja.
juce nisam nikako imala krvarenja,danas tek posle podne opet samo kad se brisem. pokusavam sto vise mirovati
a ako je dragi bog tako htjeo da  bude sta se moze(user posted image sve sto sam imala).za mjesec dana cemo opet ponovo na posao ako 29-og beta bude skroz spala.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2534
26.12.2010 13:24:00   
ena0002
Nellyy zao mi je user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Nellyy)
Neposredna veza do poruke: 2535
26.12.2010 16:34:01   
Gift
animagical radit cu test 30-og ako do tad vjestica ne dode, bezveze da ga sad radim nece mi tacno pokazat, a kad si ti planirala radit test?

Neposredna veza do poruke: 2536
26.12.2010 16:50:24   
animagical
ako budem mogla izdrzati onda cu 30-og. a ako ne onda 28-og do tada bi trebalo da pokaze.....ne znam koji test da uradim? da li gravignost ili neki drugi? ugl moram neki osjetljiv na onih 20 jedinica ili manje.user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2537
26.12.2010 19:24:23   
Anoniman
ja sam bila ubjedjena da sam user posted image ali jutros je dosla user posted image , cak sam i user posted image  ali ok! novi mjesec nova nada...

Neposredna veza do poruke: 2538
26.12.2010 19:37:52   
Arina
Draga Nelly  nadam se da situacija nije losija,ali sam  htjela da ti dam malo pozitivne energije jer je jedna moja kolegica imala slican primjer samo je kod nje bilo jako obilno krvarenje bukvalno je lilo i svi su mislili da ce se sve srusiti nakon 5 godina pokusavanja i da ce izgubiti tu bebu .ali dragi Bog je htio da se to djete rodi,krvarila je  bilau bolnici ma svastaje prosla ali je u jednom trenutku sve stalo smirilo se i danas ima sina u prvom razredu .moras vjerovati u dobro do zadnjeg.Moje iskustvo licno isto nije bajkoviti imam  dvoje djece ali sam i izgubila dvije trudnoce jednu prije 8 godina koja je zavrsila prekidom u 6.  mjesecu trudnoce i naravno porodom sto nebi ni najvecem neprijatelju pozelila i drugu prije 6  mjeseci koja je zavrsila misedom u 12.tjednu . Ali to me sve nije srusilo i danas smo borci za jos jedno malo zlato .Draga budi jaka i imaj vjere ,bice sve to dobro .Saljem ti puno pusica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2539
26.12.2010 20:30:02   
Arina
A sad drage moje ,trebam vase misljenje ....
U akciji smo vec nekoliko mjeseci .zadnju user posted image  sam imala 5.12. i ciklusi su mi 28-29 dan gore dole.uvijek sam mislila da mi je ovulacija oko 14 dana jer bi me jajnici boljuckali oko tog dana ali sam zadnja dva ciklusa mjerila bazalnu na FF i on je zabiljezio 11.dc da je ovulacija . ovaj mjesec nisam nista mjerila .sasvim slucajno sam 10.dc skontala da mi je cervix jako jako nisko i da imam rastezljivu sluz i tako i 11.dc .Posto imam maby baby  pogledam i ti i paprat oba dana ali malo vise 11.dc . Sva carolija nestane 12.dc i to je to vise se poslije nije ni pojavljivalo .naravno pokrili smo i vise od tih dana .
U cetvrtak i petak sam imala bolove u malom stomaku i krsta su me bolila i mislim da je to bilo implantacija jer je bilo oko 10 dpo . sad me be boli vise stomak ni jucer ni danas samo me ponekad prostrijeli ko neki zig .Od simptoma onako meme su porasle ,jede mi se nekako cokolada dosta a inace je nisam ljubitelj,pije mi se puno tesnost ,ponekad mi nesto zasmrdi i zgadi mi se .
danas mi je 22.dan ,i ja sad vas pitam s obzirom na to da mi je ovulacija bila 11.dc kad bi mogla uraditi testic. kupila sam gravidnost ultra on je osjetljiv na 10 mlu .........je li neko ima slicno iskustvo
Puno vam saljem pusica  i zelim puno user posted image user posted image user posted image user posted image  i user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 2540
26.12.2010 20:32:14   
malena27 RR
arina, ja bih ti savjetovala da uradis na dan ocekivane user posted image sretno!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.12.2010 20:33:45 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 2541
28.12.2010 22:27:36   
Mlada mama 89
Mislila sam da mi se sreca osmjehnula kasnila je vjestica dva dana i kada pomislih da kupim test probudi se ujutro i imam sta i vidjetiuser posted image user posted image user posted image A mislila sam da cu dobiti na poklon mali zivot koji raste u meni,sta mogu nego reci sebi zivot ide dalje i cekati sta ce biti.Sve sam radila kako tereba i cekala plodne dane drzala noge u zraku za svaki slucaj i nista.STA VI MISLITE DRAGE MOJE??????????Mora li da uspje iz prvog puta ili ne.Jel samnom sve ok???

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2542
28.12.2010 22:35:31   
Mlada mama 89
I  ja sma draga bila uvjerena da sam trudna nadala se novom malom zivotu koji raste u meni kasnila je i kada sam htjela ici kupiti test  vjestica se pojavila ali sta cu nego se nadati drugom mjesecu ali nadam se da cemo obe uskoro ugledati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2543
28.12.2010 22:41:49   
Mlada mama 89
Jos nesto da vas pitam meni se samo place otkako je user posted image dosla nisam sretna nimalo sve mi smeta a kada vidim trudnu zenu ili malu bebu nebitno gdje pa i u novinama ja odvalim da cmizdrim bojim se da nikada necu vidjetiuser posted image muz me smiruje i kaze da netrebam da na to mislim da ce se samo desiti ali sta cu kada to zelim da ugledam danas sam se rasplakala kada sam u izlogu vidjela kolijevku pomagajte neznam sta da radim

Neposredna veza do poruke: 2544
28.12.2010 22:46:02   
tekja
IZVORNA PORUKA: Mlada mama 89

Mora li da uspje iz prvog puta ili ne.Jel samnom sve ok???

Kao sto vidis ne mora, rijetko kad bude iz prvog pokusaja, to samo kad neces pa ti se omakneuser posted image ...Jel to vas prvi ciklus sa ciljanim odnosima? Tek nakon godinu dana ciljanih odnosa, ako ne dodje do trudnoce smatra se da problem postoji...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 2545
28.12.2010 22:52:56   
Mlada mama 89
Da to je nas prvi pokusaj ciljani ali ja´sam tako bila ubjedena da cu ostati trudna pa bas ko neplanira on i ostane trudan nakon jednog pokusaja ko moja sestra.I jos je bila sva nikakva kada je saznala za trudnocu,a to je tako ko hoce djecu nemoze odmah da ih dobije a onaj ko nece iz prvog puta ALI JA SAM SVA U DEPRI STA DA RADIM DAJTE SAVJETE

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 2546
28.12.2010 22:55:07   
Leki76
Poznat mi je taj osjećaj (vjerovatno nas 99,9% smo isplakale svaku neželjenu mengu) Sve mi je isto bilo. Ali vjeruj, moraš se opustiti. Meni je to bilo najmrže kad mi kažu. Poslije godinu dana truda, kad sam pustila kraju doktore, kontrole, kupila trakice za ovulaciju, desilo se user posted image . P.S pokušaj naći neku zanimaciju, hobi... Ja sam upisala postdiplomski, da skrenem misli, i sad se sastavilo i jedno i drugo. Ali nekauser posted image . Želim ti sreću i da ubrzo ugledašuser posted image .

< Poruku je uredio malena27 RR -- 29.12.2010 7:18:43 >

Neposredna veza do poruke: 2547
28.12.2010 23:03:37   
Mlada mama 89
Sto je najgore imam osjecaj da su svi trudni oko mene gdje god pogledam stomacic do zuba dvije frendiceuser posted image od muza od njegovih frendova zene jedna rodila druga i treca na pomolu da rode a ja i dalje placem sto je doslauser posted image ma nacicu ja sebi vec neku zanimaciju jer fax sam zavrsila pola vanredno pola prije roka,onda jedino da uzmem da slikam ma neznam ali vidjecu ja vec nesto nadam se da je sledeci put necu vidjeti ali je neznam sta mi je ja dok vama pisem ja samo placemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image MA BICE VALJDA BOLJE I PROCE ME TO

(odgovor članu Leki76)
Neposredna veza do poruke: 2548
28.12.2010 23:23:08   
aida.
Mlada mama razumijem da si tuzna i uplasena ali nije sve tako crno, pa tek ste pokusali.. Rijetki su slucajevi da se od prve desi...
Opusti se, kazi sebi zelim bebu i cinite to s ljubavlju a ne sa mislju e sad cemo zaceti... Moj ti je savjet da ne "ciljate" previse plodne dane, bar za pocetak, najbolje "ciljanje" jeste redovni i opusteni odnosi...
Razumijem da te silna zelja zaslijepila, vecina nas je tako..
Nemoj odmah misliti na najgore...
Samo pomisli kako je onim trudilicama koje godinama pokusavaju da zatrudne a jos nisu, ali ne gledaju pesimisticno nego sebi govore "Uspjet cemo" i to ih i odrzava i onda ce im se stvarno i desiti.. Jer dobra volja i optimizam i donose pozitivan ishod user posted image
Pokusaj da se smiris, opustis, uzivas u zivotu, braku, ljubavlju, svom dragom a sve ce s vremenom da dodje user posted image
U svakom slucaju, zelim ti da sto prije ugledas user posted image

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 2549
29.12.2010 1:54:14   
Hanady RR
plači kada ti se plačeuser posted image
mi ovdje niti jedna zamjeriti nećemo....

a desit će se kada treba da se desi....
nažalost neko duže čeka, neko zatrudni prije nego planira ali nemoj da te to deprimira.

depresija i tuga pomoći ti neće....

na ovome forumu mnogo je trudnica i trudilica koje su prošle ili porlez što i ti...
svaka tvojauser posted image i njima je bolna kao i tebi....
i ako treba da plačeš, otplači ali ne dozvoli da plačeš svaki dan.

negdje iza neke nedlje, ponedeljak user posted image neće stići i ti ćeš nam se javiti sa divnom vjestiuser posted image

Koliko god riječi da ti sada kažem malo je ali da te virtualno zagrlim može da lakneuser posted image
eto dupla mama te izgrlila da sve pozitivne vibrice na tebe pređuuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 29.12.2010 7:19:43 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *