|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
28.12.2010 13:25:31   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: tweety

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Draga moje dijasporke, ja stojim iza onog što sam rekla, nigdje u normalnom demokratskom svijetu sud neće dodijeliti djecu majci jer tako piše u zakonu.
Uvijek i jedino se gleda interes dijeteta.
Pa tako sud neće dati djecu majci koja je na teškim drogama, promiskuitetna ličnost, alkoholičarki, koja misli da je batina iz raja izašla i slično......a sve zato što je žena.

I to je tako i u Austriji, i u Skandinaviji a i na brdovitom Balkanu.

Kad smo već kod Austrije, zakoni zabranjuju svaku vrsta nasilja nad djecom. Nasilje se ne smije primjenjivati ni u odgoju/vaspitanju.
Ovdje ću napomenuti da se " puc po guzi " smatra nasiljem, baš kao i svaka vrsta psihičkog zlostavljanja.
U slučaju da roditelj(i) svojim ponašanjem ugrožavaju dobrobit djeteta, sud mora donijeti odgovarajuća rješenja kojim će zaštiti dijete. Ako je dijete svakodnevno ugroženo, Služba za brigu o mladima (u Beču  "MAG ELF" -"Amt für Jugend und Familie") obavezna je i protiv volje roditelja neodložno reagovati i preduzeti mjere za zaštitu djeteta.

S druge strane htjela bih napomenuti da je Švedska prva zemlja koja je zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece još davne 1979. godine. S toga majka koja koristi puc puc kao odgojnu metodu može samo sanjati da dobije starateljstvo nad djecom.

I da ne navodim dalje. Nemojte mi brkati kruške i jabuke.
I svako u svoj kut vrtića.

hanabanana je upravu.Bila sam u Norveškoj i znam kako stvari funkcionišu.Sve je u interesu djeteta jer je dijete na prvom mjestu.

Potpisujem, živjela u Holandiji 12 godina i vidjela nekoliko puta oduzimanje djeteta majci zbog ovisnosti, promiskuitetnog ponašanja i sl.

Teško je suditi kada su stručne stvari u pitanju, najbolje je ostaviti riječ stručnjacima, u ovom slučaju pravnicima.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 576
28.12.2010 13:25:51   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: luna77

molim ako ima neka pravnica koja se kuzi u postupak rastave braka da mi s ejavi na pp jer nemam trenutno snage pisati sve

reci luna šta te zanima konkretno?

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 577
28.12.2010 13:38:39   
veeseelaa
promiskuitetnog ponašanja i sl.

ko će ovo dokazati????? i kako????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 578
28.12.2010 13:38:57   
edin_i_armina

@ hanabanana:

Zelim da procitas ovaj clanak mozes ga prevesti ako te zaista zanima.

http://www.bj.admin.ch/bj/fr/home/themen/gesellschaft/gesetzgebung/abgeschlossene_projekte0/scheidung_2000.html

Drugo, nisam pravnik niti me zanima, samo zelim da podvucem sledece, Svicarska je promjenila zakon o razvod braka, razvod je NEVEZAN s greskom, sto podrazumjeva da ako muz ili zena vara i uvrijedjen trazi ravod nemoze trazit beneficiju razvoda jer nevjera kao GRESKA NE IGRA NIKAKVU ULOGU, u FR je motiv sto znaci da je GRESKA, UKOLIKO SE DOKAZE uzeta u posmatranju.

A za ostalo sto zena ne radi u smislu Privredne Dobit,  i to sto ima pravo na pola steceno za vrijeme braka to je sve ok, pola steceno kao i zaduzeno.

Alissia 03.10.2005
Melina 26.10.2006

Neposredna veza do poruke: 579
28.12.2010 13:42:39   
veeseelaa
pa isto je jal napisao : tražim razvod zbog prevare ili tražim razvod jer me nerviraju njegove čarape koje svudge ostavlja user posted image

i jedno i drugo je problem

meni ovaj s carapama veci user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 28.12.2010 13:43:33 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu edin_i_armina)
Neposredna veza do poruke: 580
28.12.2010 13:43:25   
edin_i_armina
IZVORNA PORUKA: Djana

IZVORNA PORUKA: tweety

Draga moje dijasporke, ja stojim iza onog što sam rekla, nigdje u normalnom demokratskom svijetu sud neće dodijeliti djecu majci jer tako piše u zakonu.
Uvijek i jedino se gleda interes dijeteta.
Pa tako sud neće dati djecu majci koja je na teškim drogama, promiskuitetna ličnost, alkoholičarki, koja misli da je batina iz raja izašla i slično......a sve zato što je žena.

I to je tako i u Austriji, i u Skandinaviji a i na brdovitom Balkanu.

Kad smo već kod Austrije, zakoni zabranjuju svaku vrsta nasilja nad djecom. Nasilje se ne smije primjenjivati ni u odgoju/vaspitanju.
Ovdje ću napomenuti da se " puc po guzi " smatra nasiljem, baš kao i svaka vrsta psihičkog zlostavljanja.
U slučaju da roditelj(i) svojim ponašanjem ugrožavaju dobrobit djeteta, sud mora donijeti odgovarajuća rješenja kojim će zaštiti dijete. Ako je dijete svakodnevno ugroženo, Služba za brigu o mladima (u Beču  "MAG ELF" -"Amt für Jugend und Familie") obavezna je i protiv volje roditelja neodložno reagovati i preduzeti mjere za zaštitu djeteta.

S druge strane htjela bih napomenuti da je Švedska prva zemlja koja je zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece još davne 1979. godine. S toga majka koja koristi puc puc kao odgojnu metodu može samo sanjati da dobije starateljstvo nad djecom.

I da ne navodim dalje. Nemojte mi brkati kruške i jabuke.
I svako u svoj kut vrtića.

hanabanana je upravu.Bila sam u Norveškoj i znam kako stvari funkcionišu.Sve je u interesu djeteta jer je dijete na prvom mjestu.

Potpisujem, živjela u Holandiji 12 godina i vidjela nekoliko puta oduzimanje djeteta majci zbog ovisnosti, promiskuitetnog ponašanja i sl.

Teško je suditi kada su stručne stvari u pitanju, najbolje je ostaviti riječ stručnjacima, u ovom slučaju pravnicima.

hanabanana primjetio sam da u dosta prilika uzimas jedan ili dva primjera kao univerzalno!
Puc po guzi je nasilje u CH dok nije u Francuskoj kao i u Velikoj Britaniji. Upravo se o tome u zadnje vrijeme razmatralo...

http://www.rmc.fr/editorial/109293/faut-il-interdire-la-fessee-dans-toute-leurope/

< Poruku je uredio edin_i_armina -- 28.12.2010 13:51:28 >

Alissia 03.10.2005
Melina 26.10.2006

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 581
28.12.2010 13:48:12   
luna77

molim ako ima neka pravnica koja se kuzi u postupak rastave braka da mi s ejavi na pp jer nemam trenutno snage pisati sve

postupak dijete je mlađe od 3 godine koliko traje u centru za socijalni rad i kako ide za alimentaciju

Neposredna veza do poruke: 582
28.12.2010 13:49:13   
hanabanana
Ja barem uzmem dva tri primjera, a ne kažem: kod nas u Evropi nije tako. ( jer i BiH je u Evropi, valjda ).

Primjere Švicarske, Austrije i Skandinavije sam uzela samo zato što su iste uzele za primjer i forumašice.

Mogu ja napraviti presjek medjunarodnog privatnog prava svih evropskih zemalja, ako treba. user posted image

Neposredna veza do poruke: 583
28.12.2010 13:49:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

uzmes detektivauser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 584
28.12.2010 13:52:50   
hanabanana

postupak dijete je mlađe od 3 godine koliko traje u centru za socijalni rad i kako ide za alimentaciju

On ne može tražiti razvod, po novom zakonu.
MOžeš zatražiti ti.
Pozivaju vas tri puta na konsultacije ( ne znam kako zovu, uglavnom pokušaj mirenja ). Pred soc. radnikom se možete dogovoriti načelno o tome kome će pripasti srkbništvo nad dijetetom.
Ako je čovjek lako ćete se dogovoriti za alimentaciju.
Ako nije, ostaje ti sud.
Alimentacija može ići do polovine plaće, zavisno kakve su potrebe dijeteta.

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 585
28.12.2010 13:53:34   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: dadada

što se ti raspituješuser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 586
28.12.2010 13:54:15   
edin_i_armina

Ja barem uzmem dva tri primjera, a ne kažem: kod nas u Evropi nije tako. ( jer i BiH je u Evropi, valjda ).

Primjere Švicarske, Austrije i Skandinavije sam uzela samo zato što su iste uzele za primjer i forumašice.

Mogu ja napraviti presjek medjunarodnog privatnog prava svih evropskih zemalja, ako treba. user posted image

dajem ti ja linkove gdje stoji navedeno.
Primjer Svicarske sam ti ja dao, i razlikuje se s Francuskim pravom, Ti si navela vise da je je tako u Skandinaviji u BIH pa i u CH. CH je po dosta stvari strozija od vecinu drzava a puc po guzi nije zabranjen niti je nasilje u FR kao i GB.
LP

Alissia 03.10.2005
Melina 26.10.2006

Neposredna veza do poruke: 587
28.12.2010 13:54:15   
mama75

svjedoci user posted image

Neposredna veza do poruke: 588
28.12.2010 14:00:28   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: dadada

što se ti raspituješuser posted image

hej kuku user posted image user posted image user posted image   neznam definiciju za ovo promiskuitetan???
koliko partnera itd
Mada i samo flertovanje bi moglo ući pod promiskuitetuser posted image user posted image  
i u nekoj drzavi si mozda promiskuitetan a u nekoj ne user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 28.12.2010 14:05:02 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 589
28.12.2010 14:06:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: edin_i_armina

Primjer Svicarske sam ti ja dao, i razlikuje se s Francuskim pravom, Ti si navela vise da je je tako u Skandinaviji u BIH pa i u CH. CH je po dosta stvari strozija od vecinu drzava a puc po guzi nije zabranjen niti je nasilje u FR kao i GB.
LP

ovdje se puc puc po guzi smatra nasiljem ne znam kako jeza ostale skandinavske drzave  al vjerujem da prate isto ,samim timi verbalno zzlostavljanje ,vrijedjanje  se smatra istim

Neposredna veza do poruke: 590
28.12.2010 14:07:22   
veeseelaa
user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 591
28.12.2010 14:08:27   
hanabanana
Jest u Iranu...mislim na flertovanje...user posted image

Neposredna veza do poruke: 592
28.12.2010 14:09:30   
klemzi

Jest u Iranu...mislim na flertovanje...user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 593
28.12.2010 14:11:07   
veeseelaa
Promiskuiteno ponasanje prema WHO (Svjetska zdravstvena organizacija)
je kada imas vise od 2 spolna partnera godisnje... ništa flertovanje user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 594
28.12.2010 14:13:59   
klemzi

Promiskuiteno ponasanje prema WHO (Svjetska zdravstvena organizacija)
je kada imas vise od 2 spolna partnera godisnje... ništa flertovanje user posted image

Šta bismo bez ove informacije user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 595
28.12.2010 14:16:59   
veeseelaa
eto da znamo, ako te jednom godišnje prevari ok je sve a dva puta je već problem user posted image  a u pm
suprug/a se ne racuna u br partnera user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 28.12.2010 14:19:07 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 596
28.12.2010 14:17:32   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: edin_i_armina

LP

Prije nego što nastaviš raspravu o tematici koja ti nije biliska, ne bi bilo loše da pročitaš Konvenciju o pravima dijeteta. ( provjeriti čl. 19 )
Tu konvenciju su potpisale i Francuska i GB.
Pa kad se to zna, smiješno je reći da ne zabranjuju fizičko kažnjavanje djece u svrhu odgoja.

Neposredna veza do poruke: 597
28.12.2010 14:25:38   
pocahontas
i kod nas je puc puc po guzi ili slično nasilje u porodici u skladu sa zakonom o zastiti od nasilja u porodici..dakle, jadna ti majka, ja sam vec nasilnik sto imam šipkicu kada zaprijetim sa ne-ne user posted image user posted image

evo citat odredbe: Fizički napad člana porodice na drugog člana porodice, bez obzira da li je nastupila fizička povreda ili nije;

http://www.zenskiforum.com/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=9&Itemid=57

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 598
28.12.2010 14:27:20   
Lulu_08

Vjeruj da je moja poznanica kao mala djevojčica bila oduzeta od svoje mame u periodu od godinu dana a razlog je bio ovisnost i HIV. Ta djevojčica odnosno djevojka kasnije mi je ispričala da u tom domu gdje je ona bila zbrinuta bila djeca čije su mame uhvaćene na "djelu". ("djelu" se odnosi na mame koje su prodavale svoje "usluge" dok je dijete boravilo u drugoj kući)

Također je u jednom periodu bio skandal objavljen na nacionalnim vjestima u NL, gdje je 2 djece oduzeto roditeljima. Razlog: roditelji su održavali orgi fešte dok su djeca mirno spavala u drugoj sobi.

Svakakvih ljudi na ovom svijetu...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 599
28.12.2010 14:27:20   
veeseelaa
ja izbjegavam da ružim malenu pred narodom da mi ne zovnu muriju user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *