|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
20.12.2010 14:15:54   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kakva procjena????
ja bi njega ispi*dila prije odlaska kod socijalnog radnika pa nek ga procijene neuračunljivim

:) dobra si ali BOgami bolje je biti drzak i grub nego fin i miran, moze li mi neko reci posto ja ne znam ONA ne zna jer vec deset_ godina zna samo za njegova 4 zida i do mame ode gdje ima Socijalnih radnika (sdresa ili tel. broj)u TZ ili u SA pa da ode da se posavjetuje dobro bi nam doslo.
HVALA za svaki savjet

< Poruku je uredio Mirkica -- 20.12.2010 14:16:20 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 551
20.12.2010 14:16:53   
veeseelaa
jel ona u Sa?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 552
20.12.2010 14:17:40   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Mirkice, ovo za izdržavanje sam pomenula iz razloga što činjenica da ona ne radi ne znači da joj djeca ne mogu pripasti.

S druge strane, da li se mogu dogovoriti oko toga?

hvala ti puno ja cu ovo sve da kopirm i proslediti osobi kojoj treba savjet, jos jednom hvala.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 553
20.12.2010 14:21:03   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

jel ona u Sa?

poslala sam ti na pp

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 554
20.12.2010 15:42:25   
sara.at
Hanabanana da Te ispravim jer nisi u pravi. Sud u autriji zakonski dodjeljuje djecu majci osim u slucaju ako je majka fizicki il psihicki nije u stanju da se brine o djeci... Mozda je tako kako su ti Navela u Bosni Al ne i u Austriji...user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

Neposredna veza do poruke: 555
20.12.2010 16:49:24   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: sara.at

Hanabanana da Te ispravim jer nisi u pravi. Sud u autriji zakonski dodjeljuje djecu majci osim u slucaju ako je majka fizicki il psihicki nije u stanju da se brine o djeci... Mozda je tako kako su ti Navela u Bosni Al ne i u Austriji...user posted image

koliko ja znam tako je i u Njemackoj .

BA 13.12.2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 556
20.12.2010 16:57:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mirkica

koliko ja znam tako je i u Njemackoj .

I ovdje u Dk je isto tako

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 557
20.12.2010 17:23:35   
chantal

Da,u Austriji je ovako,moja sestra se razvela prije godinu pa znam po njoj.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 558
21.12.2010 13:32:20   
hanabanana
Draga moje dijasporke, ja stojim iza onog što sam rekla, nigdje u normalnom demokratskom svijetu sud neće dodijeliti djecu majci jer tako piše u zakonu.
Uvijek i jedino se gleda interes dijeteta.
Pa tako sud neće dati djecu majci koja je na teškim drogama, promiskuitetna ličnost, alkoholičarki, koja misli da je batina iz raja izašla i slično......a sve zato što je žena.

I to je tako i u Austriji, i u Skandinaviji a i na brdovitom Balkanu.

Kad smo već kod Austrije, zakoni zabranjuju svaku vrsta nasilja nad djecom. Nasilje se ne smije primjenjivati ni u odgoju/vaspitanju.
Ovdje ću napomenuti da se " puc po guzi " smatra nasiljem, baš kao i svaka vrsta psihičkog zlostavljanja.
U slučaju da roditelj(i) svojim ponašanjem ugrožavaju dobrobit djeteta, sud mora donijeti odgovarajuća rješenja kojim će zaštiti dijete. Ako je dijete svakodnevno ugroženo, Služba za brigu o mladima (u Beču  "MAG ELF" -"Amt für Jugend und Familie") obavezna je i protiv volje roditelja neodložno reagovati i preduzeti mjere za zaštitu djeteta.

S druge strane htjela bih napomenuti da je Švedska prva zemlja koja je zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece još davne 1979. godine. S toga majka koja koristi puc puc kao odgojnu metodu može samo sanjati da dobije starateljstvo nad djecom.

I da ne navodim dalje. Nemojte mi brkati kruške i jabuke.
I svako u svoj kut vrtića.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 559
21.12.2010 19:47:44   
Mirkica
E ovako malo sam citala i informisala se ovako je u De.

U slucaju razvoda braka oba roditelja imaju pravo na brigu o djetu tj. oba roditelja imaju pravo na djete s tim da djeca idu (boravak dijeta)  kod majke u vecini slucajeva ( dijete ispod 12 godina uvijek boravi kod majke izuzev u slucajevima koje je hanabanana navela) . Iznad 12 godina djeca mogu utjecati na odluku suda znaci nije zakonski da boravak dijeta pripada majci nego se odlucuje na sudu s tim da je ako je majka OK vrlo tesko pa djeca borave kod oca . Ovo sve krece s e od toga da su oba roditelja normalna.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 560
22.12.2010 10:32:17   
tweety
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Draga moje dijasporke, ja stojim iza onog što sam rekla, nigdje u normalnom demokratskom svijetu sud neće dodijeliti djecu majci jer tako piše u zakonu.
Uvijek i jedino se gleda interes dijeteta.
Pa tako sud neće dati djecu majci koja je na teškim drogama, promiskuitetna ličnost, alkoholičarki, koja misli da je batina iz raja izašla i slično......a sve zato što je žena.

I to je tako i u Austriji, i u Skandinaviji a i na brdovitom Balkanu.

Kad smo već kod Austrije, zakoni zabranjuju svaku vrsta nasilja nad djecom. Nasilje se ne smije primjenjivati ni u odgoju/vaspitanju.
Ovdje ću napomenuti da se " puc po guzi " smatra nasiljem, baš kao i svaka vrsta psihičkog zlostavljanja.
U slučaju da roditelj(i) svojim ponašanjem ugrožavaju dobrobit djeteta, sud mora donijeti odgovarajuća rješenja kojim će zaštiti dijete. Ako je dijete svakodnevno ugroženo, Služba za brigu o mladima (u Beču  "MAG ELF" -"Amt für Jugend und Familie") obavezna je i protiv volje roditelja neodložno reagovati i preduzeti mjere za zaštitu djeteta.

S druge strane htjela bih napomenuti da je Švedska prva zemlja koja je zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece još davne 1979. godine. S toga majka koja koristi puc puc kao odgojnu metodu može samo sanjati da dobije starateljstvo nad djecom.

I da ne navodim dalje. Nemojte mi brkati kruške i jabuke.
I svako u svoj kut vrtića.

hanabanana je upravu.Bila sam u Norveškoj i znam kako stvari funkcionišu.Sve je u interesu djeteta jer je dijete na prvom mjestu.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

Neposredna veza do poruke: 561
22.12.2010 19:51:16   
edin_i_armina
U Svicarskoj kada jedno ili drugo vara, nevjera nije argument za razvod, zakon ne prihvata NEVJERU!! Sto znaci da vas suprug/a ima pravo varati, ako trazite razvod braka, mozete ga dobiti ali njegov ili njezin cin, ne igra nikakvu uloga u proceduri, A zena u skoro 100% slucejva ima zagarantovanu pobjedu nad supruga, dobija dio njegove penzije, pola njegove ustedjevina u drugom stubu iako nije recimo nikad radila ili malo radila, dobije takodjer gotovo 2/3 muzjeve plate, tako da covijek na kraju ima samo za garsonjeru i da prezivljava. Cak iako zena sebi nadje drugog partnera bivsi muz nastavlja placati... U Francukoj Nevjera je zakonski kaznjavana ukoliko se dokaze i pravo ima onaj koji trazi razvod. Dvije drzave dvije politike...

Alissia 03.10.2005
Melina 26.10.2006

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 562
23.12.2010 10:08:51   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: edin_i_armina

U Svicarskoj kada jedno ili drugo vara, nevjera nije argument za razvod, zakon ne prihvata NEVJERU!! Sto znaci da vas suprug/a ima pravo varati, ako trazite razvod braka, mozete ga dobiti ali njegov ili njezin cin, ne igra nikakvu uloga u proceduri,

Ccccc, molim vas prestanite se igrati pravnika.
Vjerujem ja da većina misli da je pravo pisancija od fax, ali vjerujte da nije.
Evo recimo, po porodičnom pravu F BiH postoji samo jedan razlog za razvod braka a to je teška i trajna poremećenost bračnih odnosa.
Novina je da se ta " poremećenost " ne mora više dokazivati.
Ili ako primjenimo analogiju, ni po porodičnom pravu F BiH ne možete napisati: Hoću se razvesti jer me je varao!
Zašto? Zato što ima ljudi koji smatraju da je ok živjeti u tzv. otvorenim brakovima.
Ne možete ni napisati: hoću se razvesti jer me je tukao!
To ne znači da muž/žena ima pravo da tuče bračnog druga, nego se time bavi drugio dio prava, krivični, a ne porodični.
Ali imate pravo napisati želim se razvesti radi teških i trajno poremećenih bračnih odnosa. I prst u uho. Niko od vas ne zahtjeva više da dokazujete zbog čega su nastupili i kakvi su i dali su ti odnosi poremečeni.
Nekome razlozi za to mogu biti i prljave čarape pored kreveta.

IZVORNA PORUKA: edin_i_armina

A zena u skoro 100% slucejva ima zagarantovanu pobjedu nad supruga, dobija dio njegove penzije, pola njegove ustedjevina u drugom stubu iako nije recimo nikad radila ili malo radila, dobije takodjer gotovo 2/3 muzjeve plate, tako da covijek na kraju ima samo za garsonjeru i da prezivljava. Cak iako zena sebi nadje drugog partnera bivsi muz nastavlja placati...

Čak ni Šveđani ne štite tako ženu, a kamo li švicarci.
Kad dodje do razvoda, tu nema pobjeđenih. LIčno mislim da se tu uvijek radi o porazu, bez obzira ko pokrenuo brakorazvodni postupak.
U svakoj državi, pa i u Švici imate bračnu stečevinu i ono što smo stekli prije braka.
Ono što smo stekli prije braka ne može niko nikada da uzme.
Ta imovina je ono što smo imali bez bračnog druga.
Tako da kada kažeš: ima pravo na pola njegove imovine....
To znači da ima pravo na pola bračne stečevine.
I to na kraju krajeva pravedno.
Ako žena nije radila van kuće, 100 % je radila u kući.
Čistila, prala, kuhala....rađala, odgajala djecu.
To je posao koji se ne vidi ali koji je vrlo zahtjevan.
I naravno da ima puno pravo na dio zajedničke imovine.

Pravo na izdržavanje stiče utoliko ukoliko joj to sud dodijeli.
Nema ga pravo svaka žena, postoji razlozi zbog koji že sud da ih dodijeli.
Ovo nema veze sa alimentacijom za djecu.
I dakako, izdržavanje će dobiti samo ako joj bivši supružnik to može platiti.  

(odgovor članu edin_i_armina)
Neposredna veza do poruke: 563
23.12.2010 10:28:13   
Anoniman
hanabanana ja se ne razumijem puno u pravo, ma nerazumijem se koro nikako.

htjela sam da te pitam kakav je razvod kada se supruznici razvedu ali samo od  stola i postelje, a zena ipak ima pravo na svu muzevu imovinu i penziju. ovo pitam jer se moja svekrva razvela na taj nacin, a ja to bas i nerazumijem.

A to za nasljedstvo predbrace imovine u slucaju razvoda to znam, jer je moja svekrva htjela da ja i mm napravimo predbracni ugovor kako ja ne bi imala pravo ni nasta od njegove imovine u slucaju razvoda. pa joj nijedan advokat ni notar to nije htio napraviti, jer su joj svi objasnili da ako se mi razvedemo ja nemam i onako pravo po zakonu na predbracnu imovinu, ali imam pravo da onu koja je stecena u braku. kao  i u slucaju da se ne daj Boze mm nesto desi onda imam pravo da dijelim sa svojom dijecom i imovinu koj je stecena prije braka. na sta je ona protestovala i rekla da ce skinuti i sa mm sve buduci da je on usvojen i kako ja u tom slucaju ne bi mogla da dobijem nista.

Neposredna veza do poruke: 564
23.12.2010 10:33:21   
hanabanana
Koja država je u pitanju?

Ti u svakom slučaju si nasljednik svog muža, skupa sa djecom ili s njegovim roditeljima ( ukoliko nemate djece ), a sve u slučaju da se njemu ne daj Bože nešto desi.

U tom smislu možeš naslijediti samo ono što je on posjedovao, opet u slučaju da mu se ne daj Bože nešto desi.
Ako on ne posjeduje nikakvu pokretnu i nepokretnu imovinu ( a ovo u slučaju da ga njegovi roditelji razbaštine ) onda nećeš ništa ni naslijediti.

Ovo se sve ne odnosi na ono što steknete u braku.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 565
23.12.2010 10:39:56   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Anoniman

htjela sam da te pitam kakav je razvod kada se supruznici razvedu ali samo od  stola i postelje, a zena ipak ima pravo na svu muzevu imovinu i penziju. ovo pitam jer se moja svekrva razvela na taj nacin, a ja to bas i nerazumijem.

Tvoja svekrva je očito sklopila samo vjerski brak, odnosno vjenčala se u crkvi.
Crkva ne priznaju mogućnost razvoda braka, ali poznaju mogućnost da se rastave od stola i postelje.
Pravo na uzdržavanje ima po osnovu godina provedenih u takvom braku.
U nekim državama vjerski i civilni brakovi su izjednačeni.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 566
23.12.2010 12:26:42   
Anoniman
moja svekrva ima kucu u Bosni koju je napravila zajedno sa svojim muzem dok je bio ziv. i oni su se vjencali u Bosni u opstini.

ali kada su dosli u Holandiju da zive onda su se ovdje poslije nekoliko godina rastali od stola i postelje. ovdje zena koja zivi sama ili je razvedena uvijek ima vise nekih prava nego zena koja je u braku. npr. njen muz je ovdje kupio stan i ona kao njegova vjencana supruga nema pravo da dobije stan pod kiriju, jer imaju kupljeni stan. nema pravo na neke doplatke ukoliko joj je plata mala, pa su se oni zbog toga rastali i onda je ona dobila stan od drzave pod kiriju, doplatke na svoju nisku platu i plus sto joj drzava placa jedan dio kirije, bog niske plate. a oni su se onda preselili u taj stan, a onaj sto su kupili stavili su ga na prodaju.

e kada je njen muz umro njegova braca su napravila smrtovnocu da sepodjeli to njegovo imanje u Bosni. i kada je nju sud pozvao da se to podjeli i kada joj je procitana smrtovnica, na nju su bili navedeni prvo njegova braca i sestre, a ona je bila zadnja navedena kao njegova supruga, a mm uopste nije bio naveden. pa je ona onda pitala sudiju, a gdje je dijete koje su usvojili i onda joj je sudija trazio dokaze o usvojenju, tako da je ona prilozila dokaze i taj postupak je prekinut i ta smrtovnica. pa je onda sud dodjelio njoj kucu koju djeli sa mm. sad ne znam kako to ide, ali tako je nekako po njihovoj prici. e sad taj dio koji je dobio mm ona zeli da skine sa njega kako ja ne bi mogla ni moje dijete da naslijedimo u slucaju njegove smrti. tako je i sa stanom ovdje, oni su prodali stan poslije njegove smrti i podjelili novac, ona je dobila vecinski dio kao njegova supruga sto i teba da bude tako.

Neposredna veza do poruke: 567
23.12.2010 12:43:03   
hanabanana
MOram reći da je tvoja svekrva jedna vrlo prokleta žena.

A sada idemo dalje.
Da li je  ostavinska rasprava završena?
Ako jeste, tvoj muž je naslijedio pola kuće od svog oca ( usvojitelja ) a tvoja svekrva može da se puši.
E sada, jedino on može da se odrekne svog dijela ( u slučaju da ostavinska nije završena ) u korist svoje matere ( tj usvojitelijce ) a on će to uraditi jedino ako je totalna budala.

To što je ona bila navedena posljedna u smrtovnic, nema nikakve veze niti utiče na to koliko će ( je ) dobiti. Naime, da nemaju djece i da nisu izvršili potpuno usvojenje tvog muža ( da je nepotpuno usvojenje on ne bi mogao da nasljedjuje svoga usvojitelja, tj tvoga umrlog svekra ) oni bi imovinu dijelili na pola.
Pola tvojoj svekrvi i pola braći i sestrama koliko god da njih ima.
Po meni lično to je vrlo nepravedna podjela, naročito kad se dijeli nešto što su bračni drugovi stekli zajedno a nisu imali djece onda se njegovi braća i sestre nađu da bi nešto i oni dijelili. Ja takve zovem lešinarima.
E to što je nepravedno je jedno, ali pravo i pravda nisu isto.

S druge strane uvijek se to pitanje može riješiti testamentom.
Upravo da bi se ti lešinari i paraziti držali na distanci.

Tebi je najbitnije da ona bez tvog muža ne može ni na kakav način skinuti s njega.
To je njegovo i tačka.
Jedino joj on to može pokloniti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 568
23.12.2010 12:46:42   
veeseelaa
MOram reći da je tvoja svekrva jedna vrlo prokleta žena.

slažem se, joj nikad nežću skontati ljude koji se lome oko materijalnih dobara
Od kud joj samo takve ideje padaju na pamet, čuj ako se njenom sinu nešto desi da anonimnoj ne ostane ništa
Kako samo podlo.... i kako može misliti o tome da mu se nešto može desiti pu pu pu

Pa anonimna ti si žena koja joj je podarila unuče, zar ne trebaš biti materijalno obezbijedjena???
strašno!!! kakvih sve svekrva ima user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 569
23.12.2010 12:48:28   
hanabanana
Pa kakav je to žena govori i to da se razvela od svoga muža da bi prevarili državu i ostvarili beneficije.
Sve je rečeno.

Neposredna veza do poruke: 570
23.12.2010 12:56:13   
veeseelaa
ovakvih ja znam nekoliko user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 571
23.12.2010 13:04:29   
Anoniman

moja svekrva ima kucu u Bosni koju je napravila zajedno sa svojim muzem dok je bio ziv. i oni su se vjencali u Bosni u opstini.

ali kada su dosli u Holandiju da zive onda su se ovdje poslije nekoliko godina rastali od stola i postelje. ovdje zena koja zivi sama ili je razvedena uvijek ima vise nekih prava nego zena koja je u braku. npr. njen muz je ovdje kupio stan i ona kao njegova vjencana supruga nema pravo da dobije stan pod kiriju, jer imaju kupljeni stan. nema pravo na neke doplatke ukoliko joj je plata mala, pa su se oni zbog toga rastali i onda je ona dobila stan od drzave pod kiriju, doplatke na svoju nisku platu i plus sto joj drzava placa jedan dio kirije, bog niske plate. a oni su se onda preselili u taj stan, a onaj sto su kupili stavili su ga na prodaju.

e kada je njen muz umro njegova braca su napravila smrtovnocu da sepodjeli to njegovo imanje u Bosni. i kada je nju sud pozvao da se to podjeli i kada joj je procitana smrtovnica, na nju su bili navedeni prvo njegova braca i sestre, a ona je bila zadnja navedena kao njegova supruga, a mm uopste nije bio naveden. pa je ona onda pitala sudiju, a gdje je dijete koje su usvojili i onda joj je sudija trazio dokaze o usvojenju, tako da je ona prilozila dokaze i taj postupak je prekinut i ta smrtovnica. pa je onda sud dodjelio njoj kucu koju djeli sa mm. sad ne znam kako to ide, ali tako je nekako po njihovoj prici. e sad taj dio koji je dobio mm ona zeli da skine sa njega kako ja ne bi mogla ni moje dijete da naslijedimo u slucaju njegove smrti. tako je i sa stanom ovdje, oni su prodali stan poslije njegove smrti i podjelili novac, ona je dobila vecinski dio kao njegova supruga sto i teba da bude tako.

Tako je i ovdje nasi se masovno razvode kako bi imali vise primanja od drzave, kao npr veci djeciji doplatak, vecu pomoc na placanje stana i uopsateno placanje stana

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 572
23.12.2010 14:08:56   
Anoniman
ostavinska rasprava je zavrsena jos 2003 ja mislim. al uglavnom zavrseno je sve.

njen cilj je bio da ona nas rastavi, naravno da ans dvoje nikad nismo ni pomisljali o razvodu, jer volimo se i hvala Bogu izmedju nas dvoje sve super funkcionise. nego odma poslije vjencanja, parad dana je proslo i ona hoce da ide kod advokata da mi napravimo predbracni ugovor. ja sam pristala na to, jer meni stvarno nista njeno i ne treba, ja imam svoje hvala Bogu. i kada smo otisli njoj advokat kaze da ne treba da pravi predbracni ugovor, jer po zakonu ja i nemam pravo na njegovu predbracnu imovinu u slucaju razvoda, a u slucaju da se nejmu ne daj Boze nesto desi onad imam pravo i djelim to sa djecom ukoliko ih imamo i sa njom. njoj se to nije svidjelo i ona je insistirala na predbracnom ugovoru, ali joj advokat nije htio napravit. pa smo isli i kod notara ni on nije htio da napravi. ona kaze advokatu ako je tako, da ona ima pravo poslije njegove smrti da dobije neki dio ja cu onda i sa njega da skinem sve. jer je ona valjda napravila testament da sav svoj dio ostavlja njemu poslije njene smrti i sad ce ona kao to da ponisti. jer ona nevjeruje nikome i kaze advokatu ovo je Bosna samo potplatis advokata i sudiju i dobijes sve sto zelis pa i ono nemoguce.

a Marina i ovdje to masovono rade, stari ljudi se po stare dane razvode da bi  imali vece primanje i veca prava.
ili zive nevjencani, ocevi ne priznavaju djecu, jer samohrana majka ima onda veci djeciji doplatak, plus doplatak na to sto sama odgaja dijete.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 573
28.12.2010 12:52:46   
luna77
molim ako ima neka pravnica koja se kuzi u postupak rastave braka da mi s ejavi na pp jer nemam trenutno snage pisati sve

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 574
28.12.2010 13:07:06   
Anoniman

a Marina i ovdje to masovono rade, stari ljudi se po stare dane razvode da bi  imali vece primanje i veca prava.
ili zive nevjencani, ocevi ne priznavaju djecu, jer samohrana majka ima onda veci djeciji doplatak, plus doplatak na to sto sama odgaja dijete.

ovdje se ne moze desiti da ne priznaju djecu onda se vadi dnk analiza,tj podmoranje je ako ga je majka navela kao mogucnost...Al je para izopacilaovaj nas svijet fuj

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *