Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 15:14:27
NejraS
evo i mene trudnice moje nova sam na forumu tako da vecinom samo iscitavam postove.... nama je termincic za 51 dan i moja bebica dolazi...polako se spremam poslije praznika i nove godine odoh u veeeliku kupovinu za bebaca posto nista do sada nisam kupila... a i trebace mi puno hodanja, kakao sam krenula ispod 5 kila ovih praznika necu dobiti, samo mi se kolazi jedu :) svima vam zelim puno srece, da uzvate u bebicama i trudnoci....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 15:20:19
mery s.
IZVORNA PORUKA: tekja
mery hajde tamo na temu Potrrban mi je savjet pa ovo pitaj, javit ce ti se vise zenica sigurno...evo sjetih se da je i od moje prijat. mali jaaaako plakao u prvim mjesecima, poslije sve doslo na svoje ...bitno je da je voda ugodno topla, prostorija u kojoj je kupas isto, moras i ti biti smirena, jer bebice osjete nervozu, polako joj kvasi glavu, znam da ih to moze istraumirati...
Uvijek prostoriju ugrijem,bude bas topla,tem.vode izmjerim,37stepeni,preporucena, al jesam pogrijesila kad sam ga u pocetku kupala,zapravo mama,hajd da ga na brzinu,oblijemo ga zacas,odmah isle na glavicu,voda mu preko lica isla,pa se jadnicak mozda malo i zagrcnuo,i sad izgleda nikako nesmije!! idem na dr.teme,valjda dobijem jos koji koristan savjet! a srce mi se cijepa koliko se isplace,sve kasnije ono tuzno uzdise zasad ga ne smijem ni kupati cijelog,brisacu ga vodom,kamilicom,dio po dio!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 17:46:55
bint
nejra s...dobro doslaaaa...a masallah.
mery s....citam ovo za kupanje bebice,aaaa bas mi zao sto toliko place zelim ti svu srecu i da ba bas zavoli vodu i kupanje...samo polakooooo da dusica toliko ne place
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 17:50:35
mery s.
IZVORNA PORUKA: tekja
mery hajde tamo na temu Potrrban mi je savjet pa ovo pitaj, javit ce ti se vise zenica sigurno...evo sjetih se da je i od moje prijat. mali jaaaako plakao u prvim mjesecima, poslije sve doslo na svoje ...bitno je da je voda ugodno topla, prostorija u kojoj je kupas isto, moras i ti biti smirena, jer bebice osjete nervozu, polako joj kvasi glavu, znam da ih to moze istraumirati...
nisam uspjela naci ovu temu Potreban mi je savjet,koja je glavna tema?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 18:01:55
mery s.
lejla 80, i rimljanka...jeste li spremne koliko odbrojavate dana? kako rece rimljanka,cini joj se da nece jos,tako sam i ja mislila,ma necu ja ni na termin roditi,prenijecu 10ak dana sigurno,hehehe, sipak, ono urani 8 dana samo torbe nek su spremne,napravite spisak sta tocno trebate staviti u torbu kad krenete u bolnicu,i drzite ga negdje na vidnom,tak da ako vas uhvati panika da sta ne zaboravite!ja sam cak zapisala muzev broj mob.i stvarno kad su mi uzimali podatke,nisam se mogla sjetiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 19:40:58
lejla80
Pozdrav drage moje,ja evo cijeli dan imala goste...moji i muževi roditelji...helem nejse dan je brzo prošao..al zato su leđa počela boliti. Evo sad sam tek uspjela doći do interneta i koliko čitam kod još nam se niko nije porodio , ema ti si još tu, doduše nisu se još javile canim i mama 2b..one bi mogle....
Moja mery s.i ja ti pravo sitno brojim,još 6 dana do termina...uh..uh,mada sam još prošle hefte kontala da ću se porodit al malom se nigdje ne žuri...Ti si vidim još nasikirana, ne znam šta bi rekla da te utješim, i sama se osjećam nekako bespomoćno pored malih bebica,jer ne kontam šta im je u glavi
Cickolini, nadam se da će sve na kraju biti ok. Znam nekoliko trudnica koje su imale sličnu situaciju pa se na kraju sve završilo dobro..uglavnom su morale ležati na lijevom boku,bebice se rodile male ali su kasnije napredovale mnogo brže od ostale djece..uglavnom,sretno draga...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 21:43:56
canim
'vece moje drage i one druge sto miluju svoje Jos uvijek smo 2 u 1 i nestrpljivo ocekujemo momenat da se poljubimo i zaglimo Ja danas nesto cijeli dan po kuci spremala, prala i predvece otisla u kupovinu vjerujte da mi je dan proletio zacas. Za bebicu nam je jos ostalo da uzmemo iz apoteke bivacin i tako te sice i valjda je sve spremno. Torba za bolnice ceka blizu vrata , neko je pitao za velicinu torbe, vala ti ja ne znam opisati, ali kod mene je manja putnicka torba, htjela sam staviti stvari u jos manju ali vala nije moglo stati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 22:03:15
Mama2b
Drage moje trudnjace,
Evo da se i ja tuspasim, odbrojavamo, ali jos uvijek nista...
I ja sam danas hodala, malo po gradu, malo radnje i imala sam osjecaj da me svi gledaju i kontaju "joj ova samo sto se ne porodi" hehehe, ne znam da li vi imate takav osjecaj. Bas sam se zaokruzila, cak ne mogu vise ni da se mimoilazim na trotuaru, a u radnjama sve rusim trebala bi se def skrasiti kod kuce...Bebac se vrtiiii non stop, ono sto kazu kao umiri se, kod mene nije slucaj. Torba spremna, ja spremna, cijela familija spremna, svi zovu i pitaju, eto tako je kod mene, kratki izvjestaj od mene-pa se svakako cujemo:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 22:10:45
Anoniman
,bebice se rodile male ali su kasnije napredovale mnogo brže od ostale djece..
ovo je istina da znas moj mali zvrk,rodjen sa samo 2240gr.dug 43cm. Brzo je napredovao ,malkice muke nista strasno al brzo ce porasti,mjesecno je dobivao po 1kg i nesto gr. Bit ce to,sve dobro da znas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 25.12.2010 23:53:03
andjela I
Ringerasice moje. Ja sam trudna 8 sedmica, bila sam na prvom preledu u cetvrtak i sve je ok hvala bogu. Moja bebara je duga 18 mm, cula sam srce kako kuca, prelijep osjecaj zaista. Kontrola za 2-3 sedmice sa nalazima krvi i urina..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 0:04:03
sunce27
Dobro nam dosla andjela I, da tvoja trudnoca protekne u najboljem redu, sada se vratih unazad kada sam ja bila u tim sedmicama, nista ljepse od toga osjecaja kada prvi put cujes srce svoje malene bebice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 0:22:32
sunce27
IZVORNA PORUKA: NejraS
evo i mene trudnice moje nova sam na forumu tako da vecinom samo iscitavam postove.... nama je termincic za 51 dan i moja bebica dolazi...polako se spremam poslije praznika i nove godine odoh u veeeliku kupovinu za bebaca posto nista do sada nisam kupila... a i trebace mi puno hodanja, kakao sam krenula ispod 5 kila ovih praznika necu dobiti, samo mi se kolazi jedu :) svima vam zelim puno srece, da uzvate u bebicama i trudnoci....
Dobro nam dosla NejraS hehehe samo ti jedi i ja jedem bez obzira sto me moj cika doktor stalno maltretira za kilazu ali ja ne mogu da odolim raznim slatkisima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 11:02:22
m.i.n.a.
Jutric zene drage,.... Evo i ja dosla svojoj kuci,bila mi seka na konaku i sad ode nazad tako da smo moje pilence i ja sami..u utorak mi dolazi zaova pa ko koliko izdrzi sa kim :)uhhh,bas mi fali mm..sinoc sam ga sanjala..napravila sam sebi plan poslova tako da svasta nesto uradim,da se ne umorim a da potropsim vrijeme..inace se osjecam dobro..danas sam usla u 9.mjesec i nadam se nekako da beba nece pozuriti jer sve sam skoro kupila ali nista jos oprala i spremila,od danas pocinjem:) NejraS i Andjela I dobro nam dosle..masalah sto se skupljamo..:) Svima veliki pozz,evo nam zabjelilo opet ali je i pohladno pa se cuvajte...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 11:07:26
ema_28
Jutro drage moje, Probudila sam se sa potpuno mokrim gacicama i malo mokrom pidzamom izmedju nogu. Prva pomisao mi je bio vodenjak ali na krevetu nema fleke pa mi ovo nije kolicina vode koju su spominjali na vjezbama. Ovih dana uzimam one Polygynaex vaginalete pa mi je mozda od njih. Ima i sluzi ali bez tragova krvi. Necu dizati paniku, ako krenee krene :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 12:01:41
Rimljankaa
Jutro trudnjace moje....
Mi smo sinoc spakovali torbu! Stoji i ceka! Jos nisam nista od odjece oprala bebine,pa cu poceti ovih dana...
Novim trudnjacama dobrodoslica i zelja da imaju laganu i lijepu trudnocu!
m.i.n.a. Lagano sve,stici ces... ja sam se evo ulijenila sve mislim ima vremena...
Ema_28 ne znam sta bi ti rekla,ali ja da sam na tvom mjestu otisla bi doktoru.
Ne znam sta cekas?????? Nego se pakuj i kreci...To je vjerovatno vodenjak!!!!
Sretnoooooooooooooooooooooooooooooo
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 12:34:22
naidica
pozdrav drage moje???? kako ste mi ovuh dana???? ema_28...kad procita tvoju poruku kao da sam jedan dio ja napisala!!!! i ja sam sinoc prvi put stavila te polygynax vaginalete,,i kad sam se probudila,,,bile su mi mokre gacice,,,bas sam se prepala,,,al skroz...kako vidjeh tvoju poruku nesto mi lakse,,,jer vidim da si i ti koristile te tab!!! ja sam danas masalllah u 8 mjesec usla!!! sad me tek hvata malo strah!!! pozdrav za sve ostale !!! ljubim vas i cuvajte se!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 13:00:27
lejla80
Ćao drage moje..kako ste mi vi danas?? Ja se osjećam dobro osim što me panika fata svaki put kad na tikeru pogledam koliko je još ostalo....još 5 dana...uh...mada se ne osjećam toliko trudno ,osim što se krećem nezgrapno i naravno rušim sve oko sebe tako da mama2b nisi jedina . U posljednje vrijeme sam počela izbjegavati manje prodavnice,idem samo u veće centre u kojima se mogu okrenuti ko čovjek . Najgore mi je što mi non stop nešto ispada iz ruke ko za inat a ja se saginjem ko balerina...milina
Anđela dobro nam došla i želim ti što ljepšu trudnoću Ko da je jučer bilo kad sam ja potvrdila svoju trudnoću...još uvijek se sjećam tog stanja..zbunjenost, sreća,strah...svega pomalo,al mogu ti reći sve brzo proleti.
m.i.n.a.čestitam i ti si počela odbrojavati
Ema_28 kod tebe na tikeru još samo jedan dan...joj...mada mislim da ti je to od vaginaleta,al eto lako može biti i vodenjak...javljaj nam kako se osjećaš i želim ti puno sreće
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 13:02:22
Anoniman
IZVORNA PORUKA: naidica
pozdrav drage moje???? kako ste mi ovuh dana???? ema_28...kad procita tvoju poruku kao da sam jedan dio ja napisala!!!! i ja sam sinoc prvi put stavila te polygynax vaginalete,,i kad sam se probudila,,,bile su mi mokre gacice,,,bas sam se prepala,,,al skroz...kako vidjeh tvoju poruku nesto mi lakse,,,jer vidim da si i ti koristile te tab!!! ja sam danas masalllah u 8 mjesec usla!!! sad me tek hvata malo strah!!! pozdrav za sve ostale !!! ljubim vas i cuvajte se!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 13:08:19
megi
pozdravcic drage
ema i naidica moguce je da je to od vaginaleta, zato sma ja kad bih koristila vaginalete nosila ulozak
ema meni kad je pukao vodenjak to je bilo vode i vode, potpuno mokra pidzama i non stop je iz mene curilo, ali eto posto je termin blizu budi na oprezu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 13:11:59
naidica
hehe,,,felix pa znala sam odprilike da je od toga!!!i jesu bas su grozne,, velike,,,jos zute,,uuu fujj!!!! Ali eto sve se mora!!! hvala!!! megi i ja sada pocinjem da nosim ulozak !!! pozdrav
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 13:26:12
Rimljankaa
Za sta koristite te septolete-vaginolete? Opet baje?
Ema,Boga mi neka je na oprezu...Moguce da je i vodenjak...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 13:41:51
ema_28
meni su dali te vaginalete da ih stavljam zadnje dane pred porod da se ocisti kanal kuda ce beba proci da ne bi doslo do infekcije ociju itd kod bebe. Nisu mi prethodno radili nikakve briseve nege cisto preventivno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 15:32:03
Medi_87
Pozz drage moje ako ste mi vi danas, ja sam danas malo u hodnju isla isli do Alta centra, jest lijepo ali i cijene napucane.... Onda smo svratili do Haris e. i kupila sam sebi jaknicu pravo fina a sto je najvaznije rasteže se pa mi super stoji stomacic u njoj Nego da Vas pitam koliko ste placale krevetić konkretno i gdje ste uzele Naime prijatelj mog muza je rekao da nam da svoj ali ja ne bih uzimala ni od koga nista ( kao prvo sta ako se sta osteti, moze dijete izglodjat stranice kao sto radi maleni od moje jetrve jede dijete drvo , ako madrac se ufleka sta onda a ja to ne mognem oprati), mam milion razloga a ni dijete mi nece spavati u njemu samo godinu dana, sta ako u medjuvremenu njegova zena opet zatrudni pa sad u po frke moram vracati tudji krevetac, i opet na kraju svom djeteu moram kupiti, svoje je ipak svoje, ne moram brinuti ni ako se sta desi, moj je
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 26.12.2010 15:54:22
naidica
rimljanka i meni je moj gin isto tako dao da ih koristim,,,da se procisti sve unutra,,,sad mi je rekao svako vece da stavljam 6 noci,,,a ostalih 6 svaku sedmicu!!! isto kao i kod eme_28 onako mi dao bez ikakvih nalaza i briseva!!!! medi kako si??? jesi li dobila mozd p.p.!!! i upravu si za krevetic,,i meni isto tako daju,,,ali ne zelim kao sto ti kazes moje je ipak moje!!!a i prvi nam bebach pa valjda je red da mu kupimo lijep i nov krevetic pozdrav i ljubim vassssss