|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: šminka na porodu:)
24.11.2010 23:47:57   
shejla
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

a koja je poenta da se nasminkas za slikanja, a dole budes u ogrtacu jer ne mozes ni pomisliti da navuces nesto drugo na sebe user posted image

a zašto u ogrtačuuser posted image
ja sam i nakon prirodnog i nakon craskog reza izašča obučena u garadrobu koju sam pripremila da mi se donese nakon poroda....
Znam nije se nekome lako obući...ali u februaru u ogrtaču iz bolnice mi bilo besmisleno izlaziti...
istini na volju nikada nisma vidjela porodilju koja je u orgtaču napustila bolnicu.user posted image

pa recimo mojoj rodici je bila misaona imenica da obuce bilo sta na sebe osim ogrtacauser posted image
ne kazem da ja necu moc u farmerke odmah..ali bilo bi mi smijesno da sam je vidjela tip top nasminkanu a dole cirkususer posted image

sto cirkus.... nadjes neki Fensi-Smensi ogrtac i papuce sa pufnicom user posted image user posted image user posted image

Ja sam ponijela sminku da se malo uljudim za prvo slikanje, ali me je babica nabrzila da idem muzu i ostalima, da nisam nista uradila user posted image  Ono lezala 2 sata poslije poroda i hajd reko sad cu se istusirati, presvuci, nasminkati....kad jok! Udje ona, kaze cekaju te satima idi, pa se poslije sredjuj user posted image user posted image user posted image  Tako da sam na slikama k'o da sam se jako porodila, hehe
Za izlazak, sutradan, sam se vec spremila kao i inace za izlaske - casual look user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 226
24.11.2010 23:48:30   
veeseelaa
a evo mene i moje princeze, tik kad smo stigle iz bolnice kući, ja sam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 24.11.2010 23:55:45 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 227
24.11.2010 23:53:32   
teacher75
meni je bilo mrsko da se sminkam pred porod jer sam na porod otisla ujutro a citavu noc su me pucali trudovi, pa mi to nije ni palo napamet. ali sam se sljedeci dan malo nasminkala jer sam znala da me ceka slikanje i ljudi, nisam htjela da me vide bas onakvuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 228
24.11.2010 23:56:24   
teacher75
ja ne kontam kako ste se uspjele gore istusirati, ako je u pitanju kosevouser posted image voda led ledena, wc u fuj stanju, a da je bilo i ljepse, od epiziotomije sam jedva koracala a kamoli da se istusiram sama...poslije poroda me ko u logoru sestra isprskala smrkom hladne vode i pomogla da obucem gace i ulozak, poslije me samo jos vise boljelo, ne znam kako bih...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 229
24.11.2010 23:57:28   
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a evo mene i moje princeze, tik kad smo stigle iz bolnice kući, ja sam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image

wow, pa ti ko da nisi rodila, izgledas bas svjeze, nigdje podocnjakauser posted image ja sam imala kilometarske podocnjake obzirom da sam u 2 noci i dva dana uspjela ukupno odspavati mozda 2 sata

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 230
25.11.2010 0:02:02   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: teacher75

user posted image

wow, pa ti ko da nisi rodila, izgledas bas svjeze, nigdje podocnjakauser posted image ja sam imala kilometarske podocnjake obzirom da sam u 2 noci i dva dana uspjela ukupno odspavati mozda 2 sata

ni ja nisam spavala noć prije nikako, vidiš da sam sva podbuhla ko krofna hahahah meni sam baš kriza, ko je god vidio sliku veli jao jest mi te žao.... izgledam iscrpljeno.... džaba mi bi šminka user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 231
25.11.2010 0:34:47   
veeseelaa
ja došla u 8 rodih u 9,45
bješe kratko al bolno sa šminkom i bez tuširanja user posted image user posted image user posted image user posted image

i tako ja ujutru ustala našminkala se i vrnem se da legnem kad moj dobar jaran udje mi u box, došao da me vidi, lutka moja, kasnije je svima pričao ma ona to momački, majke mi sva tip top
hahahah a ja daun user posted image user posted image user posted image user posted image raja zove da čestita i vele mi kažu da si to ono baš odradila ni kreon ti se nije razmazao hahahahahah

e vala bolje tako nego da su pričali jest stradala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 232
26.11.2010 11:31:28   
Hanady RR
ja sam se našminkala jer se ta ko JA bolje osjećam...imama pravo iskorititi mogućnost da budem ono što JA jesam....i nema mi pravo niko zamjeriti što sam se tuširala odmah nakon isteka 2 sata poslije prirodnog poroda...ili odmah sutradan nakon carskog reza pazeći na ranu.I kosu oprala i našminkala se i sve kako sam ja smatrala da meni godi i da će mi popraviti raspoloženje koje je uveliko kvario bol koji sam i ja osjećala pa nisma kamen....i šili me nakon prirodnog i nakon carskog povraćala narkozu i haosssssss al to sam Ja i ko smatra da ne valja ne mora tako da radi.

al sve u svemu ova tema je tolika fula da je smiješna...user posted image

Šminka na porodu je valjda značilo da našminkana dođem u salu što mi je van pameti bilo...
kao prvo nisma se šminkala, skinula sam lak sa noktiju i sav nakit i mobitel kući ostavila a iz prostog razloga što sam razmišljala da se desi nedo Bog neka komlikacija i da moram u operacionu salu sve bi to sa mene morale sestrice skidati i na tome vrijeme gubiti.

na porod sam otišla čista, depilirana, uredna, istuširana, čiste kose, bez šminke, nakita ...a izašla onako kako sam ja smatrala da mogu i da je meni najbolje. kako su to radile druge i iz kojih razloga nije me ni bilo briga...
sestrice su se zgražavale oko mog kreveta pričajući kako je neka tamo došla na porod nedepilirana i haman nije to baš dugo radila...fino sma im rekla da me kotarišu tih mahalanja al da se posvete meni i dojenju bebe jer ja hoću ''naučena'' da izađem iz bolnice...

nisma niti jednu porodilju zapamtila u čemu je izašla iz bolnice i jeli se šminkala niti me to zanimalo od onih koje su oba puta ležale sa mnom al sam uredno zapamtila imena beba, jeli dječak ili djevojčica, jeli ditna ili krupna beba , dali su bliznaci itd....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 233
26.11.2010 13:09:02   
veeseelaa
Šminka na porodu je valjda značilo da našminkana dođem u salu što mi je van pameti bilo...
kao prvo nisma se šminkala, skinula sam lak sa noktiju i sav nakit i mobitel kući ostavila a iz prostog razloga što sam razmišljala da se desi nedo Bog neka komlikacija i da moram u operacionu salu sve bi to sa mene morale sestrice skidati i na tome vrijeme gubiti.

ja sam došla našminkana, bila sam u gradu, u bolnicu sam došla bez bolova tako da me ništa nije spriječilo da ne budem našminkana .... u tom momentu nisam razmišlja, bilo mi je sasvim normalno da vani izlazim sa šminkom
a komplikacije??? nisam ih očekivala uopće, one su bile isključene

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 234
26.11.2010 13:16:20   
Amila_ra
Porodjaj mi je bio dogovoren ( prirodni porodjaj ) sa indukcijom jer sam se porodila u 37 nedelji zbog preeklamsije. Tako da sam ja ispeglala kosu nalakirala nokte  i  nasminkala se jer je cijeli porodjaj propracen kamerom. Moj muz mi je bio kamerman user posted image . Bas sam bila lijepa samoj sebi na porodu, vristala nisam jer se lako poradjam.

Neposredna veza do poruke: 235
26.11.2010 15:03:50   
Mirkica
kratko posle poroda nekih sat vremena
user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 236
26.11.2010 15:05:57   
veeseelaa
Mirki kao dva andjela ste, ljubim vas user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 237
26.11.2010 15:06:41   
Mirkica

Mirki kao dva andjela ste, ljubim vas user posted image user posted image user posted image

i mi vas :)))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 238
26.11.2010 15:14:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dinkica

slažem se u potpunosti ali eto opet napominjem stvar je ukusa, i isto ovako ne očekivah ni ja komplikacije pa mi doktor ne saši dobro ranu na maternici, pa dobih krvearenje i hematom i zaglavih na operaciji 5 sati poslije poroda. Nikad se ne može reći komplikacije su isključene, može se samo reći ne dao Bog da ih bude.

e ovo čekam cijelo vrijeme, mrsko meni bilo pisat...hB pa niste imale nikakvih komplikacija pa ste mogle razmišljat o šminkanju, oblačenju nekome je bilo bitno samo da beba ostane živa...

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 239
27.11.2010 6:14:09   
Anoniman
 ja sam 7 dana lezala u bolnici sa malenim i najmanji problem nam je bila sminka...Nakon 26 sati muke i radjanja, znoja i suza, kazem samo sreca pa se ne nasminkah, ne znam na sta bi licila, nije mi padalo na pamet da se sminkam ni u toku sedmice ni na izlasku,onaj dan kad mi je dr rekao da mogu kuci, spakovala sam se brzinom svjetlosti, mm dosao po nas i kuci...Cekao me rucak i raspremljen krevet za odmaranje....U trudnoci sam jela za 5 ljudi i imala sam na porodu blizu 100 kila, ali  3 mjeseca poslije sam vec bila ona stara, a nisam dana provela nadijeti, niti sam ikada u zivotu pokusala bilo koju dijetu....

Jos da dodam u trudnoci se nisam farbala,a imam sijedih ko baba u devedeset_im, al mogu reci sreca zbog malenog me je proljepsala

< Poruku je uredio Skvo RR -- 29.11.2010 10:06:33 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 240
27.11.2010 6:51:04   
anidla
ponijela sam sminku, ali nisam se sjetila nasminkati od sline euforije, citavu noc nisamspavala juer stalno gledala u svoje pile i slala MMS poruke mm :) obukla jesam ono sto sam pripremila kod kuce i sto mi je mm donio, ali sminkala se nisam...nije mi to teso palo, nista nije bilo vrijednije od pogleda mm kad nas je ugledao na izlaznim vratima bolnice, i nista nije bilo vrijednije od pogleda mojih svekra i svekija na doceku u stanu kad su ugledali svoje prvo unuce i mene...

sminka je pala u 100000 zaborav :)

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 241
29.11.2010 9:58:40   
Skvo RR
Svi OT postovi ce biti pobrisani...Slike "zvijezda i zvijezdica" bez sminke i sa sminkom, pa rasprave o dotjerivanju i sminkanju u zivotu, pa opet rasprave o zivotu kao masovnoj pojavi.

LP

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 242
29.11.2010 10:02:20   
veeseelaa

a nisam skontala zašto vam se šminka na porodu razmazala???
ja se nisam znojila, niti plakala pa ne kontam od čega se onda razmazala vama šminkauser posted image user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 29.11.2010 10:06:52 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 243
29.11.2010 10:11:23   
Dinkica

ja se nisam znojila, niti plakala pa ne kontam od čega se onda razmazala vama šminkauser posted image user posted image

Draga potrdudi se da skontaš, možeš ti to

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

Neposredna veza do poruke: 244
29.11.2010 10:53:22   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Draga potrdudi se da skontaš, možeš ti to

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

šta se ti smiješ vještice jedna user posted image user posted image user posted image
Dinkice uzalluuuud se truuudiiim user posted image user posted image user posted image  možda od predugog porađanja user posted image user posted image  

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 245
29.11.2010 16:50:01   
balasgirl
Komenter tipa: "komplikacije su bile isključene i sl...." fakat nije na mjestu. Prevashodno zbog onih žena koje su ih na nesreću imale. Hvala Bogu pa si ti Vesela imala lijep i lahak porod, ali ne treba sad da izvaljuješ ovakve gluposti!!!

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 246
29.11.2010 22:33:15   
Anoniman
ja se nisam nasla uvredjena  s tim komentarom iako sam imala komplikacije  a mislim da je vesela govorila u svoje ime da njoj  nisu komplikacije na pamet padale   ne vidim tu nista lose

(odgovor članu balasgirl)
  Neposredna veza do poruke: 247
30.11.2010 2:01:00   
Aquarius
Joj žene drage oko čea se vi raspravljate. user posted image
Da li se neko inače šminka ili ne je stvar ličnog izbora i u to ne ulazim. Ja lično se šminkam i mislim da svaka žena ljepše izgleda malo našminkana, ali ne gledam drugačije ni one žene koje se nikako ne šminkaju.  Svako zna sebe.

Međutim, mislim da je ova tema trebala ići u pravcu da ženama koje se prvi put porađaju damo savjete šta se na porodu i u bolnici sa šminkom dešava, pa neka one same odluče hoće li se šminkati ili ne.
Meni je poslije poroda kosa (duga do pola leđa i jako gusta, haman može pokriti dvije glave) bila kompletno mokra od znoja, da ne govorim šta bi se desilo sa šminkom da sam bila našminkana. Tako da ja ne preporučujem ženama da se šminkaju prije poroda jer vjerujte šminka vam sigurno neće biti na umu. A poslije kako želite i kako se budete osjećale, sve zavisi od težine poroda. Neko je odmah na nogama a neko Bm nije ni poslije par dana. Vaš izbor. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 248
30.11.2010 2:09:21   
Anoniman

Jao glupog pitanja braco mila, mislim stvarno, nigdje veze

Neposredna veza do poruke: 249
30.11.2010 8:14:27   
veeseelaa
ah draga moja pitanje ne može niakda biti glupo, glup može biti samo odgovor user posted image
braco mili user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *