|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: šminka na porodu:)
23.11.2010 10:30:27   
Hanady RR
Bogami nisma se ja radi bebe šminkala i sredila već radi sebe, meni to popravlja raspoloženje...lijepo se osjećam.
Ja kad god sam u bolnici sa bilo kojim razlogom prvom prilikom osvježim lice, okupam se kosu operem, našminkam se decentno.
Šta u tome može biti loše ako žena želi sebi napravioti ambijent da se ne osjeća da je u bolnici.
Mislim da nema ništa loše...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 151
23.11.2010 10:31:55   
veeseelaa
bravo... ako je sminkanje odraz kulzure onda ima osoba koje se ne vole sminkati i zar su one nekulturne,,, ne slazem se sa veselinim postom...

to je nešto drugo al lijepo se počešljati, staviti kremu na lice i staviti labelo i nije neka šminka
Mislim da i one koje se ne šminkaju stave bar kremu i labelo user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 152
23.11.2010 10:32:59   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Bogami nisma se ja radi bebe šminkala i sredila već radi sebe, meni to popravlja raspoloženje...lijepo se osjećam.
Ja kad god sam u bolnici sa bilo kojim razlogom prvom prilikom osvježim lice, okupam se kosu operem, našminkam se decentno
.
Šta u tome može biti loše ako žena želi sebi napravioti ambijent da se ne osjeća da je u bolnici.
Mislim da nema ništa loše...
user posted image

upravo tako, hem si bolestan hem još da ne povedeš računa o sebi pa gdje bi to vodilo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 153
23.11.2010 10:33:01   
aida.
Ako se zena osjeca tako bolje onda naravno da je ok al da je to odraz kulture mislim da nije...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 154
23.11.2010 10:33:53   
veeseelaa
ja sam rekla s mog stanovišta
Ako  neko ne vodi računa o svom izgledu to mi je odraz nekulture, bilo da se radi o licu ili kosi itd

< Poruku je uredio veeseelaa -- 23.11.2010 10:34:12 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 155
23.11.2010 10:35:28   
aida.

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

bravo... ako je sminkanje odraz kulzure onda ima osoba koje se ne vole sminkati i zar su one nekulturne,,, ne slazem se sa veselinim postom...

to je nešto drugo al lijepo se počešljati, staviti kremu na lice i staviti labelo i nije neka šminka

ja se inace sminkam... a poslije poroda nisam imala trun sminke, nije mi bilo do toga a bila sam u bolnici nepuna 24h... kad sam dosla jucu nasminkala sam se...a nisam izgledala ni malo iscrpljeno.. user posted image

Neposredna veza do poruke: 156
23.11.2010 10:38:20   
Anoniman
drugo je istusirati se,umiti,pocesljati i oprati zube (to je za mene kultura)...namazati se kremom (najbolje onom sa kojom ces mazati i bebu)...sve ostalo je nepotrebno...meni je recimo grozno vidjeti doktorice ful nasminkane i sa kilom nakita na sebi...nalakiranim noktima...meni one djeluju prljavo...i takve zaobilazim u sirokom luku...bolnica je bolnica...i takva treba da bude

Neposredna veza do poruke: 157
23.11.2010 10:40:45   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: aida.

ja se inace sminkam... a poslije poroda nisam imala trun sminke, nije mi bilo do toga a bila sam u bolnici nepuna 24h... kad sam dosla jucu nasminkala sam se...a nisam izgledala ni malo iscrpljeno.. user posted image

ja sam prije vizite se umila, počešljala, naravno oprala zube, diskretno se našminkala (malo rumenila, malo kreon, labelo)
Inače mi kažu da sam ista i bez šminke i sa šminkom al što je sigurno sigurno je user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 158
23.11.2010 10:42:15   
aida.
pa to je normala, umit se, pocesljat, oprat zube, ne smatram to za sminkanje... user posted image

Neposredna veza do poruke: 159
23.11.2010 10:43:56   
veeseelaa
drugi put ćete da se šminkate user posted image  nema hoću-neću user posted image user posted image user posted image
da Bog do što napisa Višnja u jednom postu ima i frizer unutar porodilišta pa da skoknemo nakon poroda user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 160
23.11.2010 10:45:51   
veeseelaa
bolnica je bolnica...i takva treba da bude

nema pravila za bolnički izgled, nije pod obavezu izgledati bolesno ako si u bolnici
ne zahebavaj dadada

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 161
23.11.2010 10:47:48   
aida.

drugi put ćete da se šminkate user posted image  nema hoću-neću user posted image user posted image user posted image
da Bog do što napisa Višnja u jednom postu ima i frizer unutar porodilišta pa da skoknemo nakon poroda user posted image

e ja necu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

al stvarno ja ne volim vidjet inace zenu, kad izlazi da se ne sminka, mislim da stavit trun pudera i maskaru nije nista, minuta... al ne bih mogla odmah poslije poroda, boze mi se bilo naspavat user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 162
23.11.2010 10:50:57   
Anoniman

bolnica je bolnica...i takva treba da bude

nema pravila za bolnički izgled, nije pod obavezu izgledati bolesno ako si u bolnici
ne zahebavaj dadada
nisam rekla da treba izgledati bolesno...ko nije bolestan ne izgleda bolesno i bez sminke...ko je bolestan on izgleda bolesno i sa sminkom...a porod nije bolest...prema tome...nema potrebe

ja opet kazem...drugo je kada izlazis ili eto kada duze lezis pa ti dolaze u posjetu...pa to radis radi sebe...ali radi dr. i bebe...i dalje ostajem pri svom-NE

Neposredna veza do poruke: 163
23.11.2010 11:03:46   
A Iman
cekajte, jedno je biti nasminkan poput indijanca, a drugo sasvim malo da se gotovo i ne primjeti.
osim toga, zene trebaju da se sminkaju zbog sebe, jer ih to cini sretnom, lijepom ili nesto trece, a ne zbog nekoga.
i isto tako neka svaka od nas radi ono sto misli da treba i sto je cini sretnom i zadovoljnom.
osudjivanje u krajnostima su bezveze. uostalom kao i svaka iskljucivost.
nisam za full make up u porodjanoj sali.
odurno je i mislim da doktori ne bi ni dozvolile, osim ako se ne radi o brzom i iznenadnom porodjaju.
a malo decentno nanosenje labella, djecije kreme, olovke ispod ociju (sve utoliko i koliko prilike, bolovi i druge okolnosti dozvoljavaju) po meni je sasvim ok.
vrijedno pohvale, a ne osude.
naravno ako to zena radi zbog sebe, ali ne da bi lijecila komplekse i nesigurnost (za koje u takvim okolnostima bas i nema prostora), vec da bi se osjecala lijepo, poput kraljice, sto ona to u tim trenucima zaista i jeste.

< Poruku je uredio A Iman -- 23.11.2010 11:08:52 >

Idemo dalje....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 164
23.11.2010 11:03:52   
Lejla Ka
Kad sam prvo dijete rodila na CR, nisam zube oprala prva tri dana bojeći da će beba zaplakati a ja neću biti u sobi user posted image
Nije mi bilo ni do čega, i zaista sam se divila svojoj prijateljici koja je u to vrijeme rodila drugo, isto na CR, potpisala da izlazi na vlastitu odgovornost 3. dan po porodu, i ful našminkana, još u spavačici čekala da dođu po nju.
Kad sam rodila drugo dijete, ništa mi nije bilo ljepše nego ga nahraniti i ostaviti da blaženo spava te otiči u kupatilo i svojski se osvježiti (bez šminkanja, ja nisam baš neka šminkerka user posted image , mada vidim da bi mi u ovim godinama trebalo makar malo za svježiji izgled). I ako nisam ponijela ništa od šminke misleći da ću se osjećati kao prošli put, kad sam trebala izač MM sam SMS-ala spisak šta da mi donese (korktor, maskara i sjaj za usne) i nabacila sam "malo zdravlja".

Šminkanje ne bih nazvala nekom općom kulturom, ali sam za to da svaka žena sebi priušti ono što je čini sretnom, što joj podiže raspoloženje i samopouzdanje. Ako je to šminka na porodu, a ne smeta nekim medicinskim procedurama (kao npr. lak na noktima) ja sam ZA!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 165
23.11.2010 11:17:44   
Anoniman
ma ne osudjujem ja nikog...neka svako radi ko sta hoce...ja sam samo misljenja da zena i te kako izgleda lijepo onako umorna i iscrpljena...prirodna...smirena i sretna...i da nema nista ljepse...a da sminka sve to moze samo da pokvari...ja imam slike moje mame...nakon poroda...bez sminke...sa mnom u narucju...predivna foto.

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 166
23.11.2010 11:28:36   
veeseelaa
ma i na papir kad se nanese boja ljepše izgleda
ma ne treba sad puno polemisati, nek devera kako ko želi
bitno je da se žena lijepo osjeća u svojoj koži

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 167
23.11.2010 11:36:55   
muby
Na porod sam dosla nenasminkana, ali za izlazak iz bolnice sam se nasmikala. I zbog oni koji su dosli po mene i zbog slikanja, a naravno najvise zbog mene same.

Neposredna veza do poruke: 168
23.11.2010 11:42:33   
tekja
IZVORNA PORUKA: muby

Na porod sam dosla nenasminkana, ali za izlazak iz bolnice sam se nasmikala. I zbog oni koji su dosli po mene i zbog slikanja, a naravno najvise zbog mene same.

isto...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 169
23.11.2010 12:56:40   
rose
kad mi je pukao vodenjak prvo sto sam uradila je bilo da skinem sminku...ponjela je jesam al mi nije padalo na pamet da sminkam...jedva sam stajala i jedva cekala da dodjem kuci

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 170
23.11.2010 12:59:33   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: tekja

isto...

i sama sam ti takva...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 171
23.11.2010 13:15:14   
new mama

I ja,ali nista posebno,malo maskare i sjaj za usneuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 172
24.11.2010 9:12:53   
vila.vilica
a koja je poenta da se nasminkas za slikanja, a dole budes u ogrtacu jer ne mozes ni pomisliti da navuces nesto drugo na sebe user posted image

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 173
24.11.2010 9:15:42   
veeseelaa
ja nisam izašla u ogrtaču već u hlačama

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 174
24.11.2010 9:26:13   
aida.
ja u helankama i tunika/ko haljinica preko user posted image a mm mi zaboravio donijet cipele pa sam izasla u papucama user posted image sve crno na meni, roze carape i plave papuce user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *