|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: šminka na porodu:)
27.10.2010 23:00:33   
Hanady RR
ja sam imala sreću da mi termin bude 24.6 a ja rodila u noći 25.6user posted image user posted image user posted image user posted image
bila sma taj dan kod frizera...sredila sebe na sve načina...
a več naspiah nakon poroda okupala sam se kao da nisma porođena...kosu osušila i podugla u pundžu onom magičnom gumicomicom teleshopauser posted image user posted image user posted image

a nakon carskog kosu nisma prala...nisma ni trebala odmah sutradan to raditi jer nije imala do čega biti oprvljava oprana pred operaciju...jer nisma se znojila user posted image
e već 3 dan oprah je uz pomoć moje zaove koja radi tamo...
baš sam imala sreće fakat.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 126
27.10.2010 23:05:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ziki

Na jednoj slici tek porodjena,cupava, otekla...., ali beba na grudima jos uvijek nas spaja pupcana vrpca, nikad sebi ljepsa a ni mm.

Bravo ja sam bila sivo zelena u licu od gubitka krvi, ali kad vidim one slike mene i mog andjela na grudima ma nema te sminke koja bi uljepsala sliku...

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 127
27.10.2010 23:06:32   
maja78 RR
ja sam otisla cista i sredjena, ali obzirom na ostanak od 15 dana i kako preko dana nije bilo tople vode, tusirala se ujutru u 5 a kosu nisam oprala i bila mi je uzasna, svezala je u rep

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 128
27.10.2010 23:07:33   
isabella
joj ja sam posle poroda odmah u kupaonu poslije ona tri sata lezanja u sali,,,,,boze moj bila sam kao zombi,,,da je bio kakav natjecaj za najruzniju porodilju ja bih pobijedila a za sve kriva sminka,,,da sam znala ali sada znam ,,zene drage koje radjate prvi puta nemojte se sminkati prije poroda kada sve prodje odite okupajte se i sminkajte se do mile volje user posted image user posted image

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 129
27.10.2010 23:13:09   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja sve citam ovu temu pa se sjetim sebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nisam se sminkala kad sam posla na porod bilo mi ranouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
na toj viziti o kojoj mnoge pricaju ja sam izgledalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu isabella)
  Neposredna veza do poruke: 130
27.10.2010 23:19:08   
amela2208
dan prije Cr sam bila frizeru jer sam predposavljala da ce me iduci dan ostaviti po ko zna kojı put u bolnici. Kosa mi je bila dobra nisam se sminkala niti na dan poroda niti kad sam izasla iz bolnice. İzgledala sam dobro iz vani i bez sminke ali zato sam prokukala dok sam ozdravila.  Po meni sminka na porodu je nepotrebana...

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 131
27.10.2010 23:23:15   
aida.
ma kakvo sminkanje user posted image nije mi bilo ni na kraj pameti user posted image niti bi se nasminkala... uh na sta bi licila poslije kad bi se to sve razmeljalo...user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 132
27.10.2010 23:25:22   
isabella
bila bi kao ja nesto ovako user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 133
28.10.2010 12:22:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ziki

Na jednoj slici tek porodjena,cupava, otekla...., ali beba na grudima jos uvijek nas spaja pupcana vrpca, nikad sebi ljepsa a ni mm.

user posted image user posted image user posted image
E što bih ja voljela da imam takvu sliku user posted image ja sam svoje slikala tek kada su mi ih donijeli prvi put

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 134
28.10.2010 12:26:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja sve citam ovu temu pa se sjetim sebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nisam se sminkala kad sam posla na porod bilo mi ranouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
na toj viziti o kojoj mnoge pricaju ja sam izgledalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E vala šminka na viziti user posted image gore super sređena...a kad otkriju dole - HOROR user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 135
28.10.2010 12:32:19   
Hannica
Otisla sam nasminkana u bolnicu jer sam prehono bila u shopingu.user posted image
To je bilo navecer,a ja sam roila u 6:30,do tada nisam imala ni sminke ni pola kose,pocupala od muke.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 136
28.10.2010 12:43:53   
Anoniman
Nisam se sminkala za porod.
Naravno, bila sam frisko okupana, depilirana, ali mi sminka u tim trenucima nije bila ni na kraj pameti.
Naravno, malo sam se nasminkala pred izlazak iz bolnice...htjela sam da svi vide da sam dobro, da nisam ni blijeda ni iscrpljena, da se ne brinu dodatno...
Evo slika 3h nakon poroda, kad su mi donijeli moje Sunce...user posted image

user posted image

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 28.10.2010 12:55:04 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 137
28.10.2010 13:04:34   
Rimljankaa
Pahuljice PRELJEPA SI!!!!!  Kako je divna ova slika!!!! Nikakva sminka i netreba,ama bas nista!!! Joj sva sam se raznjezila,sad bi plakala...

Kako je ovo lijepo....

A ja ,hmm..mozda cu se i namsinkati,a mozda... ne znam,vidjecu kako bude.. Kakvi "zorovi" budu... Neka se bebica rodi ziva i zdrava,to je najbitnije...

A ovakva slika kao kod Pahuljice je naljepsa,i svaka mama je najljepsa mama sa ili bez sminke...

< Poruku je uredio Rimljankaa -- 28.10.2010 13:05:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 138
28.10.2010 13:12:02   
balasgirl
Pahuljice, ovo je tako medenoooooo..... Zar je potrebna ikakva šminka da bi uljepšala ovaj prizor koji ne može biti ljepši. Mali smotuljak ti je mašallah prelijep, a i ti. LP.user posted image

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 139
28.10.2010 13:20:38   
Anoniman
Rimljanka, Balasgril..hvala vam.
Ma nisam vam ja aman neka ljepotica...mislim da sve mame blistaju uz svojeuser posted image
user posted image

(odgovor članu balasgirl)
  Neposredna veza do poruke: 140
28.10.2010 13:24:35   
Anoniman
Pahuljice predivna slika...Izgledas bas prelijepo i ti i user posted image , ja sam licila pomalo na Shreek-a user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 141
28.10.2010 13:28:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Pahuljice predivna slika...Izgledas bas prelijepo i ti i user posted image , ja sam licila pomalo na Shreek-a user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala. Meni je Shrek bas mrakuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 142
28.10.2010 13:31:13   
balasgirl
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

user posted image user posted image user posted image Šrek je super, a i mali šrekići user posted image user posted image user posted image

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 143
14.11.2010 14:30:50   
Zejnebb
Zanimljiva tema,bas sam neki dan o tome razmisljala,ja se sigurno ne bi dotjerivala kada idem se porodit,jer ni sminka ne moze prekriti strah,haha
Ali razmisljam bas kada trebadnem izaci da malo stavim mozda pudera i rumenila da ne izgledam kao mrtvac kad me muz vidi i mama,jer prosli put su bas bili zabrinuti hehe izgledala sam kao krpa,eh ovaj puta cu ih malo iznenaditi aBd user posted image user posted image

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 144
14.11.2010 14:38:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Mi smo bas sinoc gledali slike, boja mog lica je bila smedjezelena, izgubila sam dosta krvi a i upala mok kanala me dokrajcila+ briga oko bebe na pedijatriji...user posted image user posted image user posted image  Ne vjerujem i da sam stavila kilo pudera dabi bilo neke razlike....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 145
23.11.2010 9:39:36   
A Iman
beba se rodila dosta nakon termina, pa je porodjaj bio inducirani, sto opet znaci da sam se mogla pripremiti.
od sminke sam imala maskaru, surmu i karmin (labello)
nije bilo nista napadno, vrlo diskretno.

a ove sto kazu "da budu lijepe za bebu", mozda nema smisla u tom trenutku, ali nekoliko godina poslije, itetkako ima. bebe ce tada biti velike, a slike iz porodilista ce im znaciti mozda i vise nego nama, jer su to njihove prve fotke.

najbitnije od svega je da zena bude cista i uredna. ostalo je nebitno, indivudulano i zavisi od zene do zene.

Idemo dalje....

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 146
23.11.2010 9:58:54   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Gracanka

E vala šminka na viziti user posted image gore super sređena...a kad otkriju dole - HOROR user posted image

ma ja, sve mora da je u skladu hahahah pa naravno da se žena mora dotjerati, osobito ako nije neka ljepotica il ako je blijeda da stavi malo rumenila, meni je to poželjno, to mi je odraz kulture nastojanje da izgledaš lijepo
Bar ja tako mislim, izrespektuješ i one koje ti dolaze a i samu sebe i svoju bebicu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 147
23.11.2010 10:21:47   
Anoniman
Meni to nema nikakve veze s odrazom kulture...kakva kultura sminkanja u bolnici? zna se sta je bolnica i kakav covjek treba biti u bolnici (cist)...i ti dr. iz tvog izgleda bez sminke puno toga mogu vidjeti...a ako to prekrijes ratnim bojama sam sebi na kraju stetu cinis...to je prva stvar...druga stvar sto stavljas dijete uz lice i ljubis ga...a sminka je cista hemija...ovo bi ustvari trebalo biti na prvom mjestu...dijete izadje iz potpuno sterilne sredine...dovoljno sto se mora koza navikavati na nove bakterije i etc. ne mora odmah i na hemiske sastave pudera, karmina i rumenila

I mislim da svaka zena predivno izgleda nakon poroda...blazeno sto bise reklo...pogledaj gore foto. pahuljice...gdje ces ljepse..prava, prirodna istinska ljepota...a ratne boje se mogu ostaviti za kasnije..i.ima vremena

ja razumijem one koji su pri izlasku do kuce nabacili fasadu...to je vise psiholoski..ali radi dr. i radi bebe...ma dajte

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 148
23.11.2010 10:29:21   
aida.

IZVORNA PORUKA: dadada

Meni to nema nikakve veze s odrazom kulture...kakva kultura sminkanja u bolnici? zna se sta je bolnica i kakav covjek treba biti u bolnici (cist)...i ti dr. iz tvog izgleda bez sminke puno toga mogu vidjeti...a ako to prekrijes ratnim bojama sam sebi na kraju stetu cinis...to je prva stvar...druga stvar sto stavljas dijete uz lice i ljubis ga...a sminka je cista hemija...ovo bi ustvari trebalo biti na prvom mjestu...dijete izadje iz potpuno sterilne sredine...dovoljno sto se mora koza navikavati na nove bakterije i etc. ne mora odmah i na hemiske sastave pudera, karmina i rumenila

I mislim da svaka zena predivno izgleda nakon poroda...blazeno sto bise reklo...pogledaj gore foto. pahuljice...gdje ces ljepse..prava, prirodna istinska ljepota...a ratne boje se mogu ostaviti za kasnije..i.ima vremena

ja razumijem one koji su pri izlasku do kuce nabacili fasadu...to je vise psiholoski..ali radi dr. i radi bebe...ma dajte

user posted image user posted image user posted image bravo... ako je sminkanje odraz kulzure onda user posted image user posted image user posted image ima osoba koje se ne vole sminkati i zar su one nekulturne,,, ne slazem se sa veselinim postom...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 149
23.11.2010 10:29:54   
veeseelaa
to je to drugačije poimanje, kao u bolnici si i moraš izgledati user posted image
ne po mom mišljenju, nisam sad mislila na ratničke boje al diskretna šminka mi je sasvim ok
Meni nisu donosili bebu do samom izlaska iz bolnice tako da nisam imala problema te vrste dadada
Iskrena da budem sgrožena sam bila kako žene nakon poroda pa i one koje su rodile na carski par dana ranije izgledaju
Čupave u nekim haljama alahselamet
Meni je to odraz kulture, vjerovtano su takve i van bolnice
Isto kao što neko ne vodi računa o zubima, kosi itd to mi je takodje odraz (ne) kulture
Al Bože moj nismo svi isti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *