|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
9.11.2010 18:56:57   
Visnja RR
new mama Nada Civic je najbolji pulmolog....
probja naći domaći puter i med... i svako jutro umutiš kašiku putera i kašiku meda i daš  curici da pojede ...
kao djete ja sam imala upalu pluća i moja mama kaže da mi je to rješila za 5 dana upravo ovim puterom i medom... meni je bilo gadno za pojesti ali probaj ...
pusa za obje...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1001
9.11.2010 23:35:04   
amela2208
new mama zao mi je sto se patite i opet sve najblje vam zelim sto prije da nam ozdravite
nikita draga sta je svamauser posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1002
9.11.2010 23:42:39   
Niina
new mama, bas mi je zao bebice, zelim vam da se sto prije oporavi i da taj mali organizam postane veliki i jaki a upala pluca samo dio proslostiuser posted image user posted image user posted image

Amela kako nam je drugarica, imal vise temp?

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 1003
10.11.2010 0:21:12   
remzy
IZVORNA PORUKA: new mama

Nazalost desilo se ono cega sam se bojala,Ajna ima upalu plucauser posted image user posted image snimali pluca i dr. ocitala nalaz i kaze da opet ima upalu pluca,a ja je popodne vodim kod njene doktorice...Ja sam totalno skrsena,nije mi ni do cegauser posted image user posted image ,pa zar je opet morala upala pluca? Da vas pitam da li je ko vodio kod dr..Nade Civic i kakva je?

joj mila tako mije zao ,...misa mu ,bas joj se neda...nadam se da ce dobro podnijeti inekcije(ovo pisem jer znam kako joj je bilo prosli put user posted image )i da ce sto prije ozdraviti!!!! pusa od nas i da nam prijateljica vec iduce sedmice bude zdrava!!!!

nikita ja sam jako tuzna, EI je ponovo poceo rikati hebem ti i Klavocin i drzanje dijeteta u kuci i sve ostalo kad se opet to vratilo, poludit cu, bila sam u priliku normalna al vise ne moguuuuu
Juce je kasljo i nos mu curio a cujem nocas u snu to rikanje a bilo prestao od inhalacije. Jos spava pa kad se probudi vidjet cu da li to bilo "slucajano" ili opet riče.

mila kako je maleni ...???nadam se da nije nista opasno i da je sve ok!!

< Poruku je uredio remzy -- 10.11.2010 0:22:59 >

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1004
10.11.2010 8:36:08   
new mama
Hvala vam puno,a sad sad sam bas poslije vasih postovauser posted image user posted image i ja se nadam da ce ovo konacno sve biti iza njeuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1005
10.11.2010 8:58:53   
w.pooh
Svim slatkim bebama želim što brži i lakši oporavak user posted image user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1006
10.11.2010 9:03:51   
acudesa
New mama, zao mi je, nadam se da cete to sve brzo prebroditi.
probaj ovaj neki domaći lijek uz terapiju, duša malenauser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 1007
10.11.2010 9:06:34   
samedi
Draga New mama,Nikita i Amela,jako mi je zao sto vam se to desilo i zelim brz oporavak vasoj djecici user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 1008
11.11.2010 0:33:08   
nikita
new mama nadam se da ce sto prije ozdraviti user posted image
amela jeste zive, kako cura?
danas napokon mogu reci da smo dobro, tj vise ne kaslje, mada nos curi, sutra idemo vani nakon 7 danauser posted image , bas nam je bilo tesko i dosadno u kuci
nadam se da nam se uskoro nece ovo ponavljat

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1009
15.11.2010 22:37:14   
iv@ncica
mame  pomocuser posted image
javila  mi  se  marijana  koja  sad ne  moze  na  net ..zabrinuta  je pravo...nikola  se  razbolio..visoka  temp.+  proljeva  nekoliko...nije  joj  se  dala  spustiti..davala  je  poaracetamol i  tusirala..obloge  stavljala..ali  ona  je  rasla  na  39,5...u  panici  je  u  roku  sat  vremena  dala  i  paracetamol a kako  je  tura  rasla  nakon toga  vise  od  pola  lupocet  cepica..sad  je  tura  36,3..naglo  je  pala...strah  ju  je  sad  da  nije pretjerala, iako  mislim  da  je  sve  to  ok  obzirom  da  je  nikoli  skoro  13  mjeseci  i  da  moze  cio  lupocet  staviti....pita  sto  se  moze  desiti  i  sto  da  radi..help  sto  da  joj  odgovorim...iako s am  joj  rekla  d a pazi na  razmake  između  sirupa  te  da  ga  tusira  i  oblogice  stavlja   te   da pije...sve ona to  zna..ali  sto se sad   moze  desiti  nakon  ove  komb.  paracetamola+  cepica  u  roku  sat  vremena...ili  ce  temp.skociti  ili  pasti..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 1010
15.11.2010 22:43:11   
Anoniman
ivancice ne kontam jel zajedno dala cepic i sirupuser posted image lupocet moze cijeli al 4 sata razmaka valjda

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 1011
15.11.2010 22:43:36   
iv@ncica
sad  je  35,7

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1012
15.11.2010 22:44:13   
iv@ncica
dala paracetamol..pa  nakon  sat  vremena   lupoceta vise  od  pola  cepica

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1013
15.11.2010 22:45:09   
R&T@
UH, zao mi je malog...

I ja mislim isto...
on s godinu moze dobiti cijeli cepic, a pola cepica i kasika sirupa je valjda ta doza...

Mojoj R. sam ja ljetos, znaci bila je u istom uzrastu, dala slicnu kombinaciju i jos je imala obloge na nogama, i hvala bogu, temperatura je spala i nije vise rasla...i nije bilo posljedica...

Mozda neka mama zna kako primjetiti da je dijete "s preniskom temperaturom"?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1014
15.11.2010 22:45:17   
Anoniman
joj ovo se desilo malom od romali odo joj slati sms

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 1015
15.11.2010 22:45:31   
taurus
kod predoziranja može doći do hipotermije (podhlađivanja organizma) što može biti opasno
u tom slučaju djete treba intenzivno masirati da se pojača cirkulacija, zamotati u dekicu, dati neki topli napitak
ako potraje i ovo ne pomogne odmah ljekaru
ako tura opet počne rasti smije dati paracetamol tek nako 4 sata od poslijednje doze, a idealno bi bilo nakon 6 sati
svejedno je da li će dati sirup ili čepić, samo neka vodi računa o razmcima između dvije doze
ako djete ima 13 mjeseci normalna doza je 120 mg paracetamola, tako da ne bi trebalo da je prdozirala

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1016
15.11.2010 22:46:56   
taurus
35,7 je već hipotermijauser posted image user posted image user posted image
odmah neka reaguje

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1017
15.11.2010 22:47:13   
R&T@
Zna li ijedna koja "niska" temperatura je opasna i sta uraditi?????????????

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1018
15.11.2010 22:48:10   
taurus
IZVORNA PORUKA: taurus

35,7 je već hipotermijauser posted image user posted image user posted image
odmah neka reaguje

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1019
15.11.2010 22:48:43   
R&T@
IZVORNA PORUKA: taurus

kod predoziranja može doći do hipotermije (podhlađivanja organizma) što može biti opasno
u tom slučaju djete treba intenzivno masirati da se pojača cirkulacija, zamotati u dekicu, dati neki topli napitak
ako potraje i ovo ne pomogne odmah ljekaru
ako tura opet počne rasti smije dati paracetamol tek nako 4 sata od poslijednje doze, a idealno bi bilo nakon 6 sati
svejedno je da li će dati sirup ili čepić, samo neka vodi računa o razmcima između dvije doze
ako djete ima 13 mjeseci normalna doza je 120 mg paracetamola, tako da ne bi trebalo da je prdozirala

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1020
15.11.2010 22:48:46   
Mya_81 RR
Po mom iskustvu paracetamol je user posted image

Reci joj da kod tako visoke temperature slobodno da sirup Dalsy (brufen) i slobodno (upravo kod tih tura od 39,5 i dalje) može dati i više od onoga što piše u uputstvu.

Tamo stoji 2,5 ml. Mojoj su Minji davali u bolnici punu špricu od 6ml.

Kada sam pitala zašto tako velika razlika rekli su mi da je sve stvar u iskustvu i da zapravo 2,5 ml nije ništa na tako visokim temperaturama. Tako da bar 4ml idući put može dati.

Takodjer, neka proba sa masiranjem sa razblaženim alkoholom jer je to nama najviše pomoglo za razliku od tuširanja i obloga.

Ja već pomislila da je opet vas zadesilo user posted image

A nadam se da će Nikola i mama imati mirnu noć i da će sve biti ok user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1021
15.11.2010 22:49:21   
Anoniman
tjelo uz tjelo zagrliti ga,i puno deka okolo caj i masirati ga

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 1022
15.11.2010 22:50:11   
Anoniman
ovo mi romali napisala bila je u istoj situaciji

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1023
15.11.2010 22:52:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Po mom iskustvu paracetamol je user posted image

Reci joj da kod tako visoke temperature slobodno da sirup Dalsy (brufen) i slobodno (upravo kod tih tura od 39,5 i dalje) može dati i više od onoga što piše u uputstvu.

Tamo stoji 2,5 ml. Mojoj su Minji davali u bolnici punu špricu od 6ml.

Kada sam pitala zašto tako velika razlika rekli su mi da je sve stvar u iskustvu i da zapravo 2,5 ml nije ništa na tako visokim temperaturama. Tako da bar 4ml idući put može dati.

Takodjer, neka proba sa masiranjem sa razblaženim alkoholom jer je to nama najviše pomoglo za razliku od tuširanja i obloga.

Ja već pomislila da je opet vas zadesilo user posted image

A nadam se da će Nikola i mama imati mirnu noć i da će sve biti ok user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 1024
15.11.2010 22:55:49   
R&T@
Vjerojatni početni simptomi hipotermije obuhvaćaju pospanost, zbunjenost i bljedoću. . Šake i stopala hipotermične osobe su očito hladni na dodir, iako je hladan trbuh mnogo značajniji znak hipotermije.

Simptomi hipotermije nisu jasni i uključuju: osjećaj gladi, mučninu, vrtoglavicu, groznicu illi prisutnost ubrzanog disanja, mogu biti prisutne izražena ukočenost, slabost ili tresavica. Izraženost simptoma ovisi o tjelesnoj temperaturi, pridruženim ozljedama i bolestima i načinu nastanka:

- Blaga hipotermija (32 - 35ºC): ubrzano disanje, suženje površinskih krvnih žila, ubrzan rad srca, povišenje krvnog tlaka, nesigurnost u hodu, poremećaj govora, smanjenje motoričke koordinacije, letargija, apatija, zbunjenost, smanjena moć rasuđivanja, tresavica.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *