Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
new mama Nada Civic je najbolji pulmolog.... probja naći domaći puter i med... i svako jutro umutiš kašiku putera i kašiku meda i daš curici da pojede ... kao djete ja sam imala upalu pluća i moja mama kaže da mi je to rješila za 5 dana upravo ovim puterom i medom... meni je bilo gadno za pojesti ali probaj ... pusa za obje...
Nazalost desilo se ono cega sam se bojala,Ajna ima upalu pluca snimali pluca i dr. ocitala nalaz i kaze da opet ima upalu pluca,a ja je popodne vodim kod njene doktorice...Ja sam totalno skrsena,nije mi ni do cega ,pa zar je opet morala upala pluca? Da vas pitam da li je ko vodio kod dr..Nade Civic i kakva je?
joj mila tako mije zao ,...misa mu ,bas joj se neda...nadam se da ce dobro podnijeti inekcije(ovo pisem jer znam kako joj je bilo prosli put )i da ce sto prije ozdraviti!!!! pusa od nas i da nam prijateljica vec iduce sedmice bude zdrava!!!!
nikita ja sam jako tuzna, EI je ponovo poceo rikati hebem ti i Klavocin i drzanje dijeteta u kuci i sve ostalo kad se opet to vratilo, poludit cu, bila sam u priliku normalna al vise ne moguuuuu Juce je kasljo i nos mu curio a cujem nocas u snu to rikanje a bilo prestao od inhalacije. Jos spava pa kad se probudi vidjet cu da li to bilo "slucajano" ili opet riče.
mila kako je maleni ...???nadam se da nije nista opasno i da je sve ok!!
< Poruku je uredio remzy -- 10.11.2010 0:22:59 >
new mama nadam se da ce sto prije ozdraviti amela jeste zive, kako cura? danas napokon mogu reci da smo dobro, tj vise ne kaslje, mada nos curi, sutra idemo vani nakon 7 dana , bas nam je bilo tesko i dosadno u kuci nadam se da nam se uskoro nece ovo ponavljat
mame pomoc javila mi se marijana koja sad ne moze na net ..zabrinuta je pravo...nikola se razbolio..visoka temp.+ proljeva nekoliko...nije joj se dala spustiti..davala je poaracetamol i tusirala..obloge stavljala..ali ona je rasla na 39,5...u panici je u roku sat vremena dala i paracetamol a kako je tura rasla nakon toga vise od pola lupocet cepica..sad je tura 36,3..naglo je pala...strah ju je sad da nije pretjerala, iako mislim da je sve to ok obzirom da je nikoli skoro 13 mjeseci i da moze cio lupocet staviti....pita sto se moze desiti i sto da radi..help sto da joj odgovorim...iako s am joj rekla d a pazi na razmake između sirupa te da ga tusira i oblogice stavlja te da pije...sve ona to zna..ali sto se sad moze desiti nakon ove komb. paracetamola+ cepica u roku sat vremena...ili ce temp.skociti ili pasti..
Mojoj R. sam ja ljetos, znaci bila je u istom uzrastu, dala slicnu kombinaciju i jos je imala obloge na nogama, i hvala bogu, temperatura je spala i nije vise rasla...i nije bilo posljedica...
Mozda neka mama zna kako primjetiti da je dijete "s preniskom temperaturom"?
kod predoziranja može doći do hipotermije (podhlađivanja organizma) što može biti opasno u tom slučaju djete treba intenzivno masirati da se pojača cirkulacija, zamotati u dekicu, dati neki topli napitak ako potraje i ovo ne pomogne odmah ljekaru ako tura opet počne rasti smije dati paracetamol tek nako 4 sata od poslijednje doze, a idealno bi bilo nakon 6 sati svejedno je da li će dati sirup ili čepić, samo neka vodi računa o razmcima između dvije doze ako djete ima 13 mjeseci normalna doza je 120 mg paracetamola, tako da ne bi trebalo da je prdozirala
kod predoziranja može doći do hipotermije (podhlađivanja organizma) što može biti opasno u tom slučaju djete treba intenzivno masirati da se pojača cirkulacija, zamotati u dekicu, dati neki topli napitak ako potraje i ovo ne pomogne odmah ljekaru ako tura opet počne rasti smije dati paracetamol tek nako 4 sata od poslijednje doze, a idealno bi bilo nakon 6 sati svejedno je da li će dati sirup ili čepić, samo neka vodi računa o razmcima između dvije doze ako djete ima 13 mjeseci normalna doza je 120 mg paracetamola, tako da ne bi trebalo da je prdozirala
Kada sam pitala zašto tako velika razlika rekli su mi da je sve stvar u iskustvu i da zapravo 2,5 ml nije ništa na tako visokim temperaturama. Tako da bar 4ml idući put može dati.
Takodjer, neka proba sa masiranjem sa razblaženim alkoholom jer je to nama najviše pomoglo za razliku od tuširanja i obloga.
Ja već pomislila da je opet vas zadesilo
A nadam se da će Nikola i mama imati mirnu noć i da će sve biti ok
Kada sam pitala zašto tako velika razlika rekli su mi da je sve stvar u iskustvu i da zapravo 2,5 ml nije ništa na tako visokim temperaturama. Tako da bar 4ml idući put može dati.
Takodjer, neka proba sa masiranjem sa razblaženim alkoholom jer je to nama najviše pomoglo za razliku od tuširanja i obloga.
Ja već pomislila da je opet vas zadesilo
A nadam se da će Nikola i mama imati mirnu noć i da će sve biti ok
Vjerojatni početni simptomi hipotermije obuhvaćaju pospanost, zbunjenost i bljedoću. . Šake i stopala hipotermične osobe su očito hladni na dodir, iako je hladan trbuh mnogo značajniji znak hipotermije.
Simptomi hipotermije nisu jasni i uključuju: osjećaj gladi, mučninu, vrtoglavicu, groznicu illi prisutnost ubrzanog disanja, mogu biti prisutne izražena ukočenost, slabost ili tresavica. Izraženost simptoma ovisi o tjelesnoj temperaturi, pridruženim ozljedama i bolestima i načinu nastanka:
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.