Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 8:49:17
Medi_87
Jutro drage moje, jeste li se napajkile, ja opet nisam u 2 sata sme probudili grcevi katastrofa, Gagach sretan rodjendan, sve najljepše Rose ima li bebe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 8:56:44
Mama2b
Jutro trudnjace moje,
Evo da se i ja tuspasim. Gegach sretan rodjendan, Rose - nadam se da je krenulo, sretno!!!
Ja sam se jutros probudila sva natecena, ruke, noge, lice...prava bombica. A osjetim i dole blagi bol kao pred menstruaciju, nadam se da je to sve normala Nadam se da ovaj moj hairlija nece uraniti ili tako nesto...Kod dr bila u pon, sve ok, bebac oko 2200, ja imam bakterije u urinu i bijeli iscjedak-pa mi dao vaginolete da stvaljam 3 noci, mozda mi je i od toga...A moja najbolja prijateljica je brusnica, sad sam pocela intenzivno piti, pa se nadam da ce i to proci... inace pijem prenatal, magnezij, omegu i naf. Eto sve vam opisah:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 9:00:03
Rimljankaa
Medi pijes li Magnezij???? Obavezno to uzimaj on je protiv grceva...
Mama2b,ja pijem Prenatal, Magnezij (mada ne redovno) i zeljezo. Kad sma pitala doktoricu za Naf tabelte,kaze ona eni nista to nepomaze,pij mlijeko i dovoljno je???!!!
A kakvu Omegu uzimas,zasto je to?
Sad skontah da smo ja i ti blizu termina,ja malo zaostajem iza tebe.. :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 9:23:31
rose
jutro drage moje...mojoj bebi se jos ne izlazi...zainatila se....sto se tice bolova tu i tamo ledja ali isto kao i kod dugog sjedenja....i sto pita lady jajnici ponekad kao neko bockanje...ja joj se nadam do kraja sedmice...pa nije fer da je ovoliko cekam hajd odo do grada radit bris nosa da vidim kakav je pa se kuckamo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 9:35:24
mamin cvjetić
Jutrić drage moje bebele i bebare. Gagacu sretan rođendani daj komad torte sad će prijati uz ovu jutarnju Esmina trnuli prstići još uvjek kod mene još nisu počeli ali što mi znju oteći e to ti je čudo jedno sve mislim da su kiflice pa se zaletim joj žalostia noge mi budu kao buhtlice uh gdje ih spomenu sad bi ih mogla samo da znaš ja još uvjek čekam onaj tvoj recept za buhtle. Rose se još nejavlja valjda je krenulo sretno draga i da prođe sve kako treba . Rimljanko hrčeš li ma samo ti hrči draga sve će to proći kad uzmeš svog bebija u rike aBd.A za one flašice i cuce ja isto nemam ništa protiv toga ukuliko beba to želi samo ako budeš kupovala flašicu kupi staklenu jer su plastične pravi izvor bakterija a cucu ja sam uzela jednu nukovu broj 1 a mogu ti reći da no one iz Dm-a babylovoe nisu loše a aventove zna se da su dobre ali brate malo su napuhali cjene ta nepričaju uspavanke majka mu stara e zaboravih ti reći silikonske anatomske cuce i cucle za flašice su najbolje pa ti samo odaberi marku. Laro ja ti neznam da šijem ali zato moja sveki je profesionalna krojačica pa će mi to ona imam na umu svašta nešto da isprobam da joj predložim za šiti pa možda žena i pokrene posao sa tim.Uglavnom slike ću staviti čim sašijem što imam na umu.draga jesi završila onaj izvještaj od juče. Taueus dobro pitanje.Pravo da ti kažem ja i moj mm samo pravo razmišljali o tome to je jako dobra stvar ali za naš standard je i previše skupo kad sve sabereš treba ti oko 4 hiljade za taj poduhvat.Mi trenutno nismo u takvoj mogućnosti pa smo odustali od toga nažalost .Meni je jako žao što je to tako ali većina nas koji ono normalno živimo nemamo para za takve stvari i ovo će se na kraju svesti ako stanje u našoj državi nastavi biti ovako kakvo jeste na to da će se na taj način liječiti samo bogati a ja se nadam da će se sve ovo promjeniti.Nekukam stvarno jer imam fala bogu ono za neki normalan život da se nepatimo ali za takve stvari stvarno nemam jer smo ih potrošilikupujući krov nad glavom tako da sad nismo u takvoj mogućnosti eto draga ja ti svašta napisah. Alma vidim da imaš problema sa kiselinom probaj sa bademima i svježom mrkvom i čašom toplog mlijeka meni je to pomagalo međutim sad uzimam magaloks tablete jer mi to više ne pomaže doduše ja sam pri kraju pa možda zato a ti prvo probaj prirodnim lijekovima pa onda sa tabletama ako ne upali priroda. Za sve ostale trudnice lijp pozdrav
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 9:53:07
Mama2b
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Medi pijes li Magnezij???? Obavezno to uzimaj on je protiv grceva...
Mama2b,ja pijem Prenatal, Magnezij (mada ne redovno) i zeljezo. Kad sma pitala doktoricu za Naf tabelte,kaze ona eni nista to nepomaze,pij mlijeko i dovoljno je???!!!
A kakvu Omegu uzimas,zasto je to?
Sad skontah da smo ja i ti blizu termina,ja malo zaostajem iza tebe.. :)))
Hehe, tu smo negdje, ja 33, sutra ulazim u 34 sedmicu:))) A sto se tice omege, uzimam Natural Wealth Omega Natal, to mi je preporucila tetka (inace doktorica, radi u Njemackoj) da uzimam tokom cijele trudnoce, poslije sam pitala Masica (on mi vodi trudnocu), rekao je da mogu slobodno to da koristim i poslije tokom dojenja. Ja sam jako puno povracala, cak i zaglavila u bolnici zbog toga i mlijeko nisam mogla smisliti, pocela sam ga piti tek prije mjesec dana, a Masic mi rekao da uzimam naf. Al znas kako on kaze, nek ti stoji na frizideru pa kad se sjetis, znaci nije sad obavezno, al ja se pridrzavam pa svaki dan pijem, mm me zove Vitaminka:)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 9:55:52
taurus
medi provjeri koliko magnezija ima u tim tabletama, moraš dnevno uzeti 300 mg
rose nadam se da ćeš nam pisati kako je sve prošlo sa matičnim stanicama
mamin cvijetić u pravu si da je skupo, ma preskupo ali opet kad razmislim ne daj Bože da zatrebaju jeftinije ih je imati nego kupiti u banci stanica, jer sam čitala da ako nađu odgovarajuće stanice plača se 15-20 000 km a ko zna šta će se dešavati u medicini za 10 godina, možda to postane standardno liječenje ma nisam pametna šta je ispravno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 10:02:20
mamin cvjetić
IZVORNA PORUKA: taurus
medi provjeri koliko magnezija ima u tim tabletama, moraš dnevno uzeti 300 mg
rose nadam se da ćeš nam pisati kako je sve prošlo sa matičnim stanicama
mamin cvijetić u pravu si da je skupo, ma preskupo ali opet kad razmislim ne daj Bože da zatrebaju jeftinije ih je imati nego kupiti u banci stanica, jer sam čitala da ako nađu odgovarajuće stanice plača se 15-20 000 km a ko zna šta će se dešavati u medicini za 10 godina, možda to postane standardno liječenje ma nisam pametna šta je ispravno
Ma da ti kažem u svakom slučaju ih je ispravno ostaviti zlu netrebale i to što kažeš sad je jeftinije nego kasnije toliko plaćati ali kad se nešto nemože nemože se treba mi kredit za to a sad ga ne mogu podići jer imam već jedan nažalost
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 10:39:41
Rimljankaa
Cvjeticu,valjda nisam sinoc i preksinoc.. Muz se nebuni,nista ne govori,a ja nesmijem ni da pitam,hahahaha... kaze najbitnije mu je da zaspi prije mene,hahahaha... Naravno da ce sve proci,ja se malo zezam,meni hrkanje stvarno nesmeta,a njemu-trpi i suti... :)
Razmisljam da li d akupujem flasicu ili cu sacekati da se bebica rodi pa onda ako bude trebalo. Tako i za cuclu.Super da si mi rekla za staklenu,jer ja bi kupila plasticnu,bojeci se da se ova ne razbije,a i teza je. A za cuclu pa kupicu tu jednu avent,pa cemo vidjeti kasnije...
Medi,uzimaj Magnezij Direkta,to je ono u kesicama,pojede se kao cedevita. On je za trudnice i super je.. malo je skuplji od ovih ostalih,kosta oko 10KM.
Ja sma ga pila,i nisam imala i nemam grceve nikada.
Mama2b mozda je i ja uzmem te Naf tablete. Mogu li se kupiti bez recepta? Bas mi je drago da smo blizu s trudnocom :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 11:03:40
Lara83
Evo nikako nisam stigla ranije da vam se javim...bila na pregledu, pa onda otisla na kaficu, a na poslu me docekao haos pa evo pomalo raduckam. Svakako necu stici sve zavrsiti pa cu kuci ponijeti, sutra ne radimo pa imam vremena. Sto se tice pregleda, sve je ok hvala Bogu. Bebach fino napreduje, posteljica se digla, plodne vode dovoljno i djecak je definitivno uglavnom iz ordinacije sam odleprsala od srece. Hvala Bogu po 100X! Samo neka je sve ok! Dusa moja lupka li lupka Medi kakvi su ti nalazi? Gagach SRETAN RODJENDAAAAAN od srca ti zelim da ti se sve zelje ispune...puno zdravlja, srece, ljubavi, i sto je najbitnije da ostatak trudnoce prodje sto brze i bez stresa ....drago mi je da si od sada bez dabrostona, dosta je bilo te ljubavi Ja zaboravila pitati dr za vjezbice ali idem svakako, pa cemo sad zasad malo sjediti po strani i posmatrati, ako nista radit cemo vjezbe disanja i slusati predavanja. Nece meni to dosaditi, jedva cekam! Font u wordu: Verdana-9 Naidice kako je prosao UZ? Nadam se da je sve ok Sarah pocinjemo s vjezbicama 23.11. aBd znaci utorak i srijeda. Super! Admira, rose svaki put kad se logujem prvo gledam ima li kakvih vijesti od vas Nadam se da ce sto prije! Mamin cvjetic word je zakon! Lakse je i pisati i ne zaboravljas sta je ko rekao ne rece nam kako si ti? Mama2b samo ti stavljaj ''rakete'' i pij brusnicu, bice sve ok aBd! Cuvaj nam se!
pozdravljam i ostale drage trudnjace, odoh raditi pa se javim opet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 11:13:43
mamin cvjetić
Laro hvala što pitaš ma ja ssam dobro fala bogu malo se teže krečem ali sve u svemu dobro je.Počela da pripremam stvarčice za mog malenog pišonju evo draga satra se peruću mu stvarčice i tepajući im b .Skoro sam sve oprala i pripremila samo još krevetac da sklopim i komodica da mi stigne i sve spremno samo da ja još dođem i sve to razložim što je mama posložila i i sve će biti ok. Nesećam se dali sam vam prijavila da nosim jednog malog pišonju i da sutra idemo opet na konrolu da se malo gedimo.Eto od mene čitav izvještaj o mom stanju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 12:12:51
Lara83
IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić
Laro hvala što pitaš ma ja ssam dobro fala bogu malo se teže krečem ali sve u svemu dobro je.Počela da pripremam stvarčice za mog malenog pišonju evo draga satra se peruću mu stvarčice i tepajući im b .Skoro sam sve oprala i pripremila samo još krevetac da sklopim i komodica da mi stigne i sve spremno samo da ja još dođem i sve to razložim što je mama posložila i i sve će biti ok. Nesećam se dali sam vam prijavila da nosim jednog malog pišonju i da sutra idemo opet na konrolu da se malo gedimo.Eto od mene čitav izvještaj o mom stanju
ne sjecam se da si nam ranije rekla da je deckic ipak ima djecaka, ja sam u prvih mah pomislila da su sve princeze... ti si znaci skoro sve pripremila, super...ja jeeeedva cekam da pocnem s pripremama te vrste, vec smo gledali kolica, krevetic ali jos se nisam odlucila uzivaj sutra i javi nam se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 11.11.2010 12:15:54
vila.vilica
Ćao žene, Ja juče pošla da nešto napišem kad veli mi RR da nisam logirana a ja propisno logirana..uzeo me zezat i naljutim se i ugasim, evo sad neće pendžer da mi se otvori, pa dok se kani da u wordu otipkam. Gagach jope sretan rodjendan! I zelim ti sto manje apaurina Taurus ja razmišljam o pohrani matičnih ćelija ali još nisam načisto sama sa sobom pošto nemam baš bezuslovnu podršku muža u tome, a čini mi se da ti mi treba njegov potpis..to Rose najbolje zna. Ukoliko on pristane ja ću morati dići kredit po prvi put u životu ali šta da se radi! Ima još fore da se skontam šta i kako. Sarah potrefila si termine, ali ja ću mislim i u srijedu ako budu radili tj. II dan Bajrama. Medi ja ti pijemMg iz kesice pošto mi se povraćalo od šumećeg ali meni zapravo nijedan Mg nije spriječio grčeve upotpunosti. Kad me uhvati u snu dođe mi da skočim i glavom lupam od ormar a čaršaf strpam u usta da ne probudim zgradu Rose šta razvlačiš više hihihihi..hajde nemoj da mala diriguje još od prije rođenja najuri je Ostale dražesne debeljuce pusa od mene neraspoložene..sekiram se oko gluposti ali to nije tema za ovaj forum!