Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:27:42
Lara83
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
samo se vi smijte
da vas pitam nesto...oblacite li vi kakve haljine...ja sam od danas svecano spala na samo dvoje hlace...i gdje cu u tome opstati do pocetka februara ima'l se gdje kupiti haljina koje nisu striktno trudnicke vec ono kad sve prodje da se mogu opet obuc
ja nosim ove haljine sto mi mogu, one sto se sire ispod grudi, ali na helanke jer mi je uzasno hladno...ma inace mi je uvijek hladno a vjerujem da u svakoj prodavnici mozes takve naci, samo malo prozuji po gradu. meni moje jos uvijek mogu, malo preko grudi zategnu ali ne mislim kupovati jos uvijek nove...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:28:06
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
ja imam nekakve 2 haljine jedna je trudnicka a druga je netrudnicka i skoci mi malo na stomaku,imam jedne pantole od samta i jednu suknju trudnicku od texasa tako da mislim da sam bogata A po kuci pidama ili muzeva trenerka ne kupuje mi se nista sto cu koristiti jos malo
ih ti si ober bogatasica.. ja imam jedne tanke hlace, ali vec nije vrijeme za njih, jedne samtane hlace i jedne farmerke... a o pidzamama novim i ne razmisljam..bas me briga sve je dobro dok sam "utrpana"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:32:33
esmina i bebina mam
Ma to ti i govorim dosta je ja isla juce sa MMom da kupi sebi jaknu u TC u Zenici vjeruj nista mi se i ne gleda samo sam za Esmu i bebu gledala. Nego stekaj pare pa cemo oraganizovati umjesto kafice kupovinu proljetnu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:32:43
Lara83
IZVORNA PORUKA: felix
Ja sam pila gynipral svu trudnocu koliko puta dnevno pijes??? Gledaj da pijes redovno nemoj da bi fulnila slucajno tab.na vrijeme Ja sam od njega imala ponekad lupanje srca neka te neplasi ako ti se to desi moguce je od tih tableta. Meni je davala jednom uz to buskopan al je navela da je za trudnocu statan jer se mozes od njega pocet otvarati nedo Bog jedino se pije ako bas imas nesnoljive bolove ,mene je prepala i nisam ga pila.Rekla sam necu da rizikujem kaze o.k i dala mi druge(neznam koje zaboravila sam) Taj ,izoptin je da ti snizi krvni pritisak tj.da nemas lupanje srca od njega daje se uz gynipral meni rekla da pijem haman 1.na dan nemogu se sjetiti ja nisam niti jednom popila.... Sta ja znam nisam eto,posto mi se ponekad javljalo lupanje srca nije cesto pa nisam pila.
jao draga felix kad ovako crno na bijelo vidim, jasno mi je zasto su kontrakcije itekako opasne...valjda necu morati preci na gynipral, nadam se. sve jedno drugo vuce... u svakom slucaju hvala na opsirnom objasnjenju!
< Poruku je uredio Lara83 -- 28.10.2010 18:35:47 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:33:58
SailorMoon
ja imam nekakve 2 haljine jedna je trudnicka a druga je netrudnicka i skoci mi malo na stomaku,imam jedne pantole od samta i jednu suknju trudnicku od texasa tako da mislim da sam bogata A po kuci pidama ili muzeva trenerka ne kupuje mi se nista sto cu koristiti jos malo
ih ti si ober bogatasica.. ja imam jedne tanke hlace, ali vec nije vrijeme za njih, jedne samtane hlace i jedne farmerke... a o pidzamama novim i ne razmisljam..bas me briga sve je dobro dok sam "utrpana"
Hahaha, meni je mama kupila pidzamu iz jednog djela. Kao djecija, haha, tako je super. Nikad ledja nisu gola, topla, ali boli glava koliko je skupa bila. A nije nista posebno, eto osim sto je iz jednog djela
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:40:48
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lara83
Ja sam pila gynipral svu trudnocu koliko puta dnevno pijes??? Gledaj da pijes redovno nemoj da bi fulnila slucajno tab.na vrijeme Ja sam od njega imala ponekad lupanje srca neka te neplasi ako ti se to desi moguce je od tih tableta. Meni je davala jednom uz to buskopan al je navela da je za trudnocu statan jer se mozes od njega pocet otvarati nedo Bog jedino se pije ako bas imas nesnoljive bolove ,mene je prepala i nisam ga pila.Rekla sam necu da rizikujem kaze o.k i dala mi druge(neznam koje zaboravila sam) Taj ,izoptin je da ti snizi krvni pritisak tj.da nemas lupanje srca od njega daje se uz gynipral meni rekla da pijem haman 1.na dan nemogu se sjetiti ja nisam niti jednom popila.... Sta ja znam nisam eto,posto mi se ponekad javljalo lupanje srca nije cesto pa nisam pila.
jao draga felix kad ovako crno na bijelo vidim, jasno mi je zasto su kontrakcije itekako opasne...valjda necu morati preci na gynipral, nadam se. sve jedno drugo vuce... u svakom slucaju hvala na opsirnom objasnjenju!
ja kako da su opasne mila ,cuvaj se i miruj ja sam imala tolike bolove(intervalne kontr.) da nebi pozeljela ni najgorem dusmanu na svjetu,tu bol,tu strepnju taj strah i svakodnevni plac i briga....a da nepricam da sam prije nego sam rodila obisla doktora i doktora u bolnicama lezala bezbroj puta,vidjela svasta naslusala se svasta ......prestravljenja bila ni do pola puta nisam bila dosla s trudnocom ja istraumirana bila od svega. Tako cuvajte se ako vam je receno Mirovanje mirujte i sutite sve bude i prodje mila sve..... Zato se ja bojim druge trudnoce imam zelju jaku,al strah jos veci..... Nevjerujem da cu vise ikad zatrudniti,mada mi je ginica rekla jednom kao"boze daj da ovo izvedes do kraja" za drugu trudnocu hmmm...samo to rekla i glavom odmahnula... Ljubim ja vas...... cuvjate se cmoookic
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:41:54
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Hahaha, meni je mama kupila pidzamu iz jednog djela. Kao djecija, haha, tako je super. Nikad ledja nisu gola, topla, ali boli glava koliko je skupa bila. A nije nista posebno, eto osim sto je iz jednog djela
Pa ja skupa tako je kad zivis u Zemlji krompira A mi samo u Zemlji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:45:04
Lara83
IZVORNA PORUKA: Lara83
ja kako da su opasne mila ,cuvaj se i miruj ja sam imala tolike bolove(intervalne kontr.) da nebi pozeljela ni najgorem dusmanu na svjetu,tu bol,tu strepnju taj strah i svakodnevni plac i briga....a da nepricam da sam prije nego sam rodila obisla doktora i doktora u bolnicama lezala bezbroj puta,vidjela svasta naslusala se svasta ......prestravljenja bila ni do pola puta nisam bila dosla s trudnocom ja istraumirana bila od svega. Tako cuvajte se ako vam je receno Mirovanje mirujte i sutite sve bude i prodje mila sve..... Zato se ja bojim druge trudnoce imam zelju jaku,al strah jos veci..... Nevjerujem da cu vise ikad zatrudniti,mada mi je ginica rekla jednom kao"boze daj da ovo izvedes do kraja" za drugu trudnocu hmmm...samo to rekla i glavom odmahnula... Ljubim ja vas...... cuvjate se cmoookic
svaka cast pa si sve to izdrzala i predeverala, opet je hvala Bogu na kraju sve dobro ispalo! mozda treba malo vise vremena da prodje da bi se odlucila na drugu trudnocu, u svakom slucaju sretno sta god da odlucis. i od srca ti hvala na iskrenim savjetima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:51:11
SailorMoon
Ma ej skupa i za ovaj standart, 60 eura za pidzamu, je preskupo. Ali eto, kaze mama kad se bebi rodi da imamo isto, hahahaha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:51:52
Anoniman
jesam draga al sto sam ja sve prosla i mm je samnom tako da je jadan i on istraumiran nepada mu na pamet drugo djete kaze jedino da me napijes i silujes drugacije nikako ..... Ja samo dragom Bogu mogu da zahvalim sto se rodio ziv i zdrav jer sta sam kleti tableta popila nijedna zena zdrava nije(mislim koja nije trudna) I nema osobe koja nije zavirivala u moju gospdju bilo je i grubi i njezni,ma svakakvi zato imam traume stah me ginicu otic jesam otisla posle poroda i nikad vise strah me i strah Kad me muci dole sta kupim sebi vaginalen tab.i tako prodje Hvala mila,ma sve je to iza mene ....neponovilo se vise.... al vrijedno je moga malog sunca koje me sada vise mama Bio je tako mali da je mogao stat u kutiju od cipela a sad me mama vice..eto sto ti je zivot.... Uzivajte u pupama,falit ce vam kad rodite.... Eh,onda pocinju slatke muke
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 19:00:25
esmina i bebina mam
Ma ej skupa i za ovaj standart, 60 eura za pidzamu, je preskupo. Ali eto, kaze mama kad se bebi rodi da imamo isto, hahahaha
Ma zezam te ja bona samo ti uzivaj al ne moze MM do tebe tako lako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 19:04:15
SailorMoon
hahaha, esmice draga prorovi on nekako kroz dugmadi. Ali upravu si, nesvidja mu se bas. Ali boli me briga, nek meni nije hladno, i da sam ja utrpana. Jer on inace zna mene us snu rascarupati i onda se okrene, a ja osta goli ledja, eh sad nema nista od toga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 19:06:45
Anoniman
Jer on inace zna mene us snu rascarupati i onda se okrene, user posted image user posted image user posted image a ja osta goli ledja, eh sad nema nista od togauser posted image user posted image user posted image
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 19:19:00
rose
samo se vi smijte
da vas pitam nesto...oblacite li vi kakve haljine...ja sam od danas svecano spala na samo dvoje hlace...i gdje cu u tome opstati do pocetka februara ima'l se gdje kupiti haljina koje nisu striktno trudnicke vec ono kad sve prodje da se mogu opet obuc
pogledaj u calipso-u i orsay-u...ja sam u orsay-u ljetos kupila 3 haljinice kratke koje sam nosila na helanke...nisu trudnicke ali su rezane ispod grudi...meni preslatke...mogu ih i sada nositi uz dzempere jer su kratkih rukava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 19:22:53
LekiMOM
Avaj... ja mislim da ću ja večeras roditi. Drugi je porod, a umirem od straha. Zašto, pobogu, zašto uvijek ulazim u noć s ovim svojim porođajima!? Ima li još kakve mušterije za večeras da tražimo da budemo u sobi zajedno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 19:23:22
rose
i skoro se upisas dok je skines kad prigusti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 19:31:41
neda 30
Felix draga propisao mi je 3x1 gynipral i 1x dnevno izoptin, od sutra ga počinjem pa cu vidjeti... stvarno si za detaljno objasnjenje. A kakav ti je grlić bio?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 19:53:45
Anoniman
skracen, grlic imala sam kontrakcije od pocetka najprije dabraston,pa gynipral i apaurin... I da nisko sam skrozz nosila .... Nema na cemu,mila ako mogu pomoci rado bi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 20:31:08
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: ladyblue
navijam i ja...leđa me razvaljuju, karlica, sve živo...ali još se ne otvaram. valjda će krenuti ovih dan-dva. meni je termin u ponedjeljak tako da bi to moglo biti baš oko termina. od jučer imam ovu sukrvicu i ove bolove u leđima ali znam da ovo može i potrajati... vidjet ću šta će sutra reći na kontroli... hvala na podršci...
Hey draga, pa jeli ti se vec spustio stomak i materica. Kod mene nije. Tako da mi juce rece doktor da to moze ipak nekih 7 dana potrajati. I mene uzasno boli medju nogama, jedva hodam...
ne znam baš tačno koliko treba da se spusti ali je znatno niži nego što je bio. doduše, cijelo vrijeme ja nisko nosim ali koliko sam upratila sve je niže i niže. mene ne boli među nogama, bole me leđa nisko i stomak kao da ću dobiti... hajde, još malo i gotovo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 22:54:28
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: rose
samo se vi smijte
pogledaj u calipso-u i orsay-u...ja sam u orsay-u ljetos kupila 3 haljinice kratke koje sam nosila na helanke...nisu trudnicke ali su rezane ispod grudi...meni preslatke...mogu ih i sada nositi uz dzempere jer su kratkih rukava
ma znas sta je fol kod tih sto su usjecen ispod grudi...najcesce se dole sire..sto je super kad je ljeto...a zamisli takvu zimsku i onda jedan kaput preko toga kraci..pa izgledala bih ko da me poplava izbacila..treba mi neka uza haljina, makar ispod stomaka da se mogu sredit ponekad .. e jednu takvu probah maloprije u bbi, nije trudnicka, ali vrlo pogodna trudnicama..inace nosim vel. 40...a ova je bila 44 i od struka do dole sve super al gore moze jos neko sa mnom stati u nju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 29.10.2010 0:42:59
rose
IZVORNA PORUKA: rose
samo se vi smijte
ma znas sta je fol kod tih sto su usjecen ispod grudi...najcesce se dole sire..sto je super kad je ljeto...a zamisli takvu zimsku i onda jedan kaput preko toga kraci..pa izgledala bih ko da me poplava izbacila..treba mi neka uza haljina, makar ispod stomaka da se mogu sredit ponekad .. e jednu takvu probah maloprije u bbi, nije trudnicka, ali vrlo pogodna trudnicama..inace nosim vel. 40...a ova je bila 44 i od struka do dole sve super al gore moze jos neko sa mnom stati u nju
u almi ras ima finih pamucnih koje ce rasti s tobom...pogledaj i u bagateli..mene su ljetos te tri haljine bas fino posluzile i nisam uzimala puno vece brojeve...jedna je M i 2 L
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 29.10.2010 0:53:04
SailorMoon
Rose kako si ti? Mene boli medju nogama katastrtofa. Ali eto jos materica gore, trajace to jos a boli. Kako se ti osjecas? Ja jedva hodam. Stvarno ti se divim da ti jos mozes raditi. Ja jedva svaki dan malo prosetam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 29.10.2010 0:57:40
rose
Rose kako si ti? Mene boli medju nogama katastrtofa. Ali eto jos materica gore, trajace to jos a boli. Kako se ti osjecas? Ja jedva hodam. Stvarno ti se divim da ti jos mozes raditi. Ja jedva svaki dan malo prosetam
mene boli medju nogama samo kada s boka na bok se okrecem...krckaju kosti...ja jos sutra radim...ve sam malo sporija i tesko mi sjediti ali kad se zafuram mogu i brzo hodati...nadam se da mi bebica nece biti presitna i da cu regulisati pritisak do poroda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 29.10.2010 1:01:36
SailorMoon
Joj vjeruj bas mislim da je i taj poso uzrok sto ti je bebica malo sitnija. Nije dzabe da se netreba od kraj 7 mjeseca raditi. Ali sta ces kad se nema drugog izbora.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 29.10.2010 1:17:41
idacha
eh, zenice moje, da se i ja prikljucim ovoj temi.. Ja sam rodila svog andjela, svog Imrana prije 6 mj i 7 dana, tacnije 21.04.2010. godine.. 24.10. trebala dobiti M, i ne dobijem,.. uradim test, pozitivan..ja ne vjerujem, odem sutradan dr i potvrdi trudnocu.. mala je, 4-5 nedjelja, ali je potvrdjena ne tako davno bila sam na ovim temama, .. nekako mi se cini kao da je bilo prije 100 god, a s dr strane kao da je bilo juce...
vidim da se vama blizi porod.. aBd, samo da sve rpodje kako treba i sve bude ok, a hoce.. ja sam imala divnu trudnocu i porod.. radila do posljednjeg dana, i opet rodila mog Imrana sa skoro 4 kg..
good luck svimaaaaaaaaaaaaa