Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 13:02:08
Rimljankaa
Naidice hvala ti! Mi smo ga platili 180KM na snizenju! Mislim da mu je inace cijena 250KM. Jos dusek treba da kupimo. Ima u toj radnji jedan anatomski,ljeto-zima kosta oko 90KM,ali hocu da vidim jos u ovim nekim radnjama koje prodaju te duseke ima li kakav kvalitetniji,a ako ne kupicu taj. Bas mi je bitno da beba ima doba ri kvalitetan dusek.
Laro,ja isto zovem doktora na mob i narucim se kad mi odgovara. Nema cekanja,nema uputnica i ostalog zezanja.
mina,vjerujem d avam je puno tesko. o su ipak posebni i jedinstevni trenutci. Ali ipak mislim da ste dobro odlucili. Ipak vi znate najbolje. Ali bitnije ti je da sutra mozes svom djetetu obezbjediti sve sto mu treba i kupiti sto zelis,nego da mislis kako ces i sta ces. Ovako se malo pretrpite,pa Boze moj.. Zivot je pred vama...Lijepo je da imas sestre,roditelje i da su ti blizu da mogu biti uz tebe :)
Rose,bas si hrabrica.. naravno d aje to najbitnije,ali i strah je nesto na sto se nemoze uticati. Mozda je to i Bozija volja,da tako odredi..Kad se priblizi da se gubi strah,pa samo ono lijepo iscekivanje. Neka je sa srecom,a ubrzo da nam rodis tu lijepu djevojcicu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 13:09:28
Anoniman
ma nije me jos strah, samo zelim da se moja lutka rodi ziva i zdrava i da je ne napatim puno...valjda nemam pojma sta mogu da ocekujem...za sada kuliram a vjerujem da ce me uskoro uloviti nervoza ...vidjet cemo
mah,nemas se cega bojati sve ce ici svojim tokom abd. Sretno da se brzo i s hajrom rijesis i da sto manje muke prodjes ..... bas ti se primaklo...... pitam se kako je vama koje ste dosle do kraja s kakav je osjecaj??? Ja nisam imala tu cast da to osjetim mozda je i bolje onak sve bilo na brzaka i iznenada bila,u soku nisam imala kad o cemu misliti bogami uopce me nije bilo strah poroda vec me bilo,strah bolova i pregleda koji sam imala bezbroj ..... svega sam se bojala.samo poroda nisam Bolnice sam uvjek mrzila cim stanem pragom do nje meni se u zeludcu okrene tako i dan danas. Uvjek sam se bojala ginekoloski,pregleda i predmeta .... Imam sina,kad bi opet ostala trudna opet bi mi bilo isto isti strah isto sve iako sam sve prosla kroz to.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 14:14:54
mrkva
Drage moje nije me dugo bilo, ne znam ni ja zbog čega, uglavnom prešla sam termin i jutros sam bila na ginekološkom pregledu i ctg-u. Uglavnom dr. kaze da sam samo otvorena 1 prst, a sad me interesuje jel taj pregled mogao uzrokovati krvarenje, nije smećkasti iscjedak nego baš crveno, ili je to ipak taj čep koji treba ispasti. Rekla mi je da ona ne bi nista da ubrzava nego da sačekamo i naručila me u ponedjeljak opet na ginekološki, uh kad se sjetim kako boli, a dotad isvaki dan na ctg. Uh a najgore od svega je što muša nikako gosopda šefovi ne pustaju s posla, a tako mi je potreban na tim pregledima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 14:28:06
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mrkva
Drage moje nije me dugo bilo, ne znam ni ja zbog čega, uglavnom prešla sam termin i jutros sam bila na ginekološkom pregledu i ctg-u. Uglavnom dr. kaze da sam samo otvorena 1 prst, a sad me interesuje jel taj pregled mogao uzrokovati krvarenje, nije smećkasti iscjedak nego baš crveno, ili je to ipak taj čep koji treba ispasti. Rekla mi je da ona ne bi nista da ubrzava nego da sačekamo i naručila me u ponedjeljak opet na ginekološki, uh kad se sjetim kako boli, a dotad isvaki dan na ctg. Uh a najgore od svega je što muša nikako gosopda šefovi ne pustaju s posla, a tako mi je potreban na tim pregledima.
Ništa ti ginekološki neće ubrzati. I ja imam istu sukrvicu i bolove u leđima. To još nije čep ali jeste priprema za porod. Beba mi se spušta u kanal. Bila sam jučer na pregledu, još sam zatvorena. Ovo stanje može potrajati i do 10 dana tako da se ne brineš. To smo negdje nas dvije- još nekoliko dana i to je to. Ja ujutro ponovo na kontrolu. Ovo će mi biti treći ginekološki. Mene ne boli ali da je ugodno-nije. A što se muža tiče, moj nikada samnom nigdje nije ni išao. Ja samo od onih što ne vode muža sa sobom. Sjednem u auto, odem na kontrolu i vratim se kući. On mi tu nije ni od kakve koristi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 14:30:00
taurus
krvarenje se može javiti nakon pregleda i trebalo bi da u toku dana prestane samo ne znam kako te toliko bolio pregled mene ni jedan ginekološki pregled do sada nije bolio možda si se prepala i bila "ukočena" pa te zbog toga bolilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 14:37:46
mrkva
Ma ne znam ni ja otkud ta bol, moguće da sam se i prepala jer dosad nisam imala taj pregled u trudnoći, ali imam osećaj da mi je ruku do lakta gurnula, a i na onom Gak-u sad prava frtutma samo te pozuruju nisam se kako treba mogla ni skinuti ni obući, a svi samo nekud zure idu svaki dan u obilazak jezera, ma samo nas jadne trudnice vucaju, hajd tamo hajd ovamo. Još kad je rekla da je beba krupna, a ja sitna ma sva sam se isprepadala.
U svakom slučaju hvala za odgovore a sad odoh malo odmarati da dodjem sebi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 14:38:49
ladyblue RR
Taurus, nije to krvarenje od pregleda. Ovo je prirema pred porod. Sljedeća faza je sluzni čep i onda porod... Ginekološki pregled u 9. mjesecu je prilično neugodan i nekim ženama bolan. Mišići su stisnuti i grlić materice zatvoren jer ne dozvoljava bebi da izađe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 14:43:50
taurus
znam da je priprema za porod, ali ja nisma nikada krvarila od ginekološkog pregleda pred porod a sluzni čep mi je ispao dan pred porod ma bitno je da se što je moguće više opustiš za vrijeme pregleda i onda stvarno ne boli navijam da se vas dvije što prije porodite
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 14:49:29
ladyblue RR
navijam i ja...leđa me razvaljuju, karlica, sve živo...ali još se ne otvaram. valjda će krenuti ovih dan-dva. meni je termin u ponedjeljak tako da bi to moglo biti baš oko termina. od jučer imam ovu sukrvicu i ove bolove u leđima ali znam da ovo može i potrajati... vidjet ću šta će sutra reći na kontroli... hvala na podršci...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 15:03:27
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: mrkva
Ništa ti ginekološki neće ubrzati. I ja imam istu sukrvicu i bolove u leđima. To još nije čep ali jeste priprema za porod. Beba mi se spušta u kanal. Bila sam jučer na pregledu, još sam zatvorena. Ovo stanje može potrajati i do 10 dana tako da se ne brineš. To smo negdje nas dvije- još nekoliko dana i to je to. Ja ujutro ponovo na kontrolu. Ovo će mi biti treći ginekološki. Mene ne boli ali da je ugodno-nije. A što se muža tiče, moj nikada samnom nigdje nije ni išao. Ja samo od onih što ne vode muža sa sobom. Sjednem u auto, odem na kontrolu i vratim se kući. On mi tu nije ni od kakve koristi...
mene dr danas nije htio pregldati...kako kaze da sta ne isprovocira...mislim da ce mozda cekati termin da me pregleda ako princeza ne pozuri ...elem prati mi pritisak, narucio me za 4 dana i tako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 15:44:48
naidica
laro,,ja zaboravi napisati za sebe,, . dobro sam masala,,malo me ledja bole al to mi je mormala,,,i malo tak ujutru kisem al i to sam navikla,,,uglavnom moja beba se mrda aktivna je pravo,,i dobro smo za sad masala!!!! a ti??? kako bebica????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 17:12:06
neda 30
Kako ste draage
Mi smo danas bili na kontroli, fino napreduje i sva sam se raznježila gledajući je u monitoru . Samo mi je dr. preporučio mirovanje zbog skraćenog grlića (1 cm), kaže da je tvrd i zatvoren ali je skraćen, uveo mi je Gynipral i izoptin u terapiju., kontrakcije nije vidio,...malo sam zabrinuta, pa bi da voljela ako je neka od ženica imala to iskustvo da mi se javi...
Pusa za sveee. P.S. ja bih voljela sa vama na kaficu...ali pošto sam u TZ možda nekad drugi put
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 17:20:18
dada83
cao, neda 30 i ja sam dobila da pijem gynipral i bosoptin jer sam otvorena 1 prst. Nije mi dr nista rekla za mirovanje ali idem na kontrolu sledece sedmice. I ja sam u TZ kod kojeg dr ides. Ja sam kod dr. Adzajlic
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 17:35:43
Lara83
Mrkva, rose, ladyblue, taurus citam vase postove i vec me nervoza hvata a imam jos puno do poroda. Ne smijem ni da razmisljam o tome sada. Puno srece i hrabrosti vam od srca zelim! Da sto prije prodje i da se sto prije oporavite... Naidice drago mi je da je sve ok kod tebe...i ja sam dobra hB, a bebica je danas mirna, iako najvise volim kad me lupka ali eto izgleda da i on odmara danas Neda30 ja stvarno nemam iskustva u tim stvarima ali hvala Bogu da je bebica ok, nema ljepseg osjecaja nego kad je gledas kako se vrti i mlatara rukicama i nogicama...kad budes planirala dolazak u SA, javi nam se pa cemo se opet okupiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 17:57:11
esmina i bebina mam
Ej drage moje da vas pozdravim MM mi je bio kod kuce ovo dana pa smo stalno negdje hodali vidim svasta je novo mynxlee sretno sa bebicom taurus draga mene je strasno bolio pregled 2 dana prije poroda a nisam uopste neka peka vjeruj da me taj pregled i kateter napatio vise od svega cak sam i plakala koliko me boljelo. A samo se vi okupljajte bez nas NeSarajki istracajte se dobro a mozete nas i spomenuti
Ako neko hoce da mi bude prijatelj na fb neka mi posalje pp.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:07:10
vila.vilica
cao zene danas sam bas nekako natersana vasdugi dan! jutros sam isla da vadim krv i da im poklonim urin to je kao ona "rutinska kontrola" kod nas trudnica..i tako sa nestrpljenjem odem po nalaze jer me bas zanimalo stanje zeljeza (nemam problema s tim...ali cisto me zanimalo jer je bitno) plus sto me zanimala situacija sa glukozom...posto previse jedem slatkisa otkako mi se vratio moj dragi apetit, a recimo na prosloj kontroli u krvi sam imala manjak secera... helem sasvim logicno da me to zanimalo... ali kako mi jutro uzese samo jednu epruveticu krvi uz pomoc one PLETAĆE igle, posumnjah da ce moj nalaz biti jako oskudan... tako je i bilo..sve neki nidjevezni elementi..a ono sto je BITNO..NEMA! Naravno nije do njih vec do uputnice...stvarno ovi doktori nisu normalni.. mozda mi je zeljezo u krizi a ja ne znam...(lupam sad).. mozda mi je i secer u krizi pa umjesto 200 grama cokoladne dnevno trebam pojest 500 g
I da..kao slag na danasnji dan...UMJESTO DA SE MENI USTAJU U TRAMVAJU ...neka baba me digla sa tesko stecenog mjesta sta cu kad nalijecem na vjecno neke slucajeve sa operisanim nogama
INACE..STA IMA KOD VAS?
< Poruku je uredio vila.vilica -- 28.10.2010 18:08:18 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:16:11
SailorMoon
navijam i ja...leđa me razvaljuju, karlica, sve živo...ali još se ne otvaram. valjda će krenuti ovih dan-dva. meni je termin u ponedjeljak tako da bi to moglo biti baš oko termina. od jučer imam ovu sukrvicu i ove bolove u leđima ali znam da ovo može i potrajati... vidjet ću šta će sutra reći na kontroli... hvala na podršci...
Hey draga, pa jeli ti se vec spustio stomak i materica. Kod mene nije. Tako da mi juce rece doktor da to moze ipak nekih 7 dana potrajati. I mene uzasno boli medju nogama, jedva hodam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:16:39
Lara83
vilo draga nasmija ti mene opet, e bas nas je krenulo sa zgodama i nezgodama...zeeeen ne brini se zbog nalaza, svakako ces opet vaditi krv prije ili kasnije a do tada jedi i dalje slatko (jer je meni glukoza na donjoj granici a cokolada mi je sastavni dio svakog obroka) i namirnice koje sadrze zeljezo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:19:34
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Hey draga, pa jeli ti se vec spustio stomak i materica. Kod mene nije. Tako da mi juce rece doktor da to moze ipak nekih 7 dana potrajati. I mene uzasno boli medju nogama, jedva hodam...
Ja sinoc krenula u wc kako sam zakoracila iz kreveta odjednom su mi dole kosti pukle majke mi cula sam kako me srklet uhvatio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:20:56
vila.vilica
samo se vi smijte
da vas pitam nesto...oblacite li vi kakve haljine...ja sam od danas svecano spala na samo dvoje hlace...i gdje cu u tome opstati do pocetka februara ima'l se gdje kupiti haljina koje nisu striktno trudnicke vec ono kad sve prodje da se mogu opet obuc
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:24:43
esmina i bebina mam
ja imam nekakve 2 haljine jedna je trudnicka a druga je netrudnicka i skoci mi malo na stomaku,imam jedne pantole od samta i jednu suknju trudnicku od texasa tako da mislim da sam bogata A po kuci pidama ili muzeva trenerka ne kupuje mi se nista sto cu koristiti jos malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 28.10.2010 18:26:53
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neda 30
Kako ste draage
Mi smo danas bili na kontroli, fino napreduje i sva sam se raznježila gledajući je u monitoru . Samo mi je dr. preporučio mirovanje zbog skraćenog grlića (1 cm), kaže da je tvrd i zatvoren ali je skraćen, uveo mi je Gynipral i izoptin u terapiju., kontrakcije nije vidio,...malo sam zabrinuta, pa bi da voljela ako je neka od ženica imala to iskustvo da mi se javi...
Pusa za sveee. P.S. ja bih voljela sa vama na kaficu...ali pošto sam u TZ možda nekad drugi put
Ja sam pila gynipral svu trudnocu koliko puta dnevno pijes??? Gledaj da pijes redovno nemoj da bi fulnila slucajno tab.na vrijeme Ja sam od njega imala ponekad lupanje srca neka te neplasi ako ti se to desi moguce je od tih tableta. Meni je davala jednom uz to buskopan al je navela da je za trudnocu statan jer se mozes od njega pocet otvarati nedo Bog jedino se pije ako bas imas nesnoljive bolove ,mene je prepala i nisam ga pila.Rekla sam necu da rizikujem kaze o.k i dala mi druge(neznam koje zaboravila sam) Taj ,izoptin je da ti snizi krvni pritisak tj.da nemas lupanje srca od njega daje se uz gynipral meni rekla da pijem haman 1.na dan nemogu se sjetiti ja nisam niti jednom popila.... Sta ja znam nisam eto,posto mi se ponekad javljalo lupanje srca nije cesto pa nisam pila.