Lalana
|
Jako cesto cujem da se snahe pozale na zaove, i da se tu stvori neka ljubomora, zasto i kako ne znam, ali evo i ja sam zaova ali hvala Bogu predivnom bicu, znate ono kako kazu, nije sto je moja snaha ali je stvarno zena za primjer , ja i ona imamo odlican odnos, ne mjesamo ga apsolutno sa mojim bratom tj, njenim muzem, nekad se i udruzimo da ga kritikujemo ali ja zaista nisam primjetila nikako da je njoj nesto krivo na mene, posebno ne kada se radi o mom bratu, i ja sam daleko od njih, ali i kad sam dole, ona se trudi da nas ostavi same da pricamo(mada ja vise volim kad je i ona tu, jednostavno je tako). E sad ja ne znam kakva je kontra strana, ja nemam zaovu, pa nemogu nista tvrditi, jer se to ipak vraca na osobu jer cisto sumnjam da bi neko nekog mrzio tek onako, dakle mora imati neki razlog. Npr. moja mama je imala odlican brak, ali imala je mnogo zaova, koje su bukvalno "zivjele" da bi njoj zivot zagorcavale, optuzivale je za preljube, kradje, i dan danas joj prebacuju da nije nikad bila lijepa a cak i njihova im se djeca smiju na takve izjave, ali jednostavno je tako. Dakle ima svasta. Ne znam sta bih savjetovala autorici teme, ali mislim da samo treba ograditi odnos njenog muza sa svojom sestrom i njen odnos sa njom, dakle u njegov odnos nema sta da se mijesa, a u svoj odnos sa njom nek radi kako zeli, jer ipak kud ces vece rodbinske veze od brace i seke.