Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mislim da ce dalsy pomoci, i ja Emilu dajem kad ima temperaturu. E sad, obicno on ne bi ni imao temperaturu nekih 5 sati nakon sto popije dalsy a onaj sat do nove ture sirupa mu skidam tusiranjem i masiranjem ekstremiteta i ledja mlakom mokrom pelenom i taj metod mu najvise ponmogne kod skidanja vatre. Nemoj se brinuti, bit ce to sve ok.
Tusiraj bebu i stavi mu cepic. Mislim da vec mozes staviti taj cepic. Mislim da trebas cepic uzduz prepoloviti i jednu polovinu staviti. Nek se jave iskusnije mame
ivvivančice stavi mu čepić on brže djeluje,smiješ i voltaren 12,5 mg ako imaš ja sam M ateju stavljala a on nema ni 10 kila,ako su mu ruke hladne i noge masiraj ih tako će lakše spasti temperatura ,nadam se da će biti ok ,valjda se javi Hanady ona će ti znati još sigurnije
Ibuprofen (Ibuprofen, Dalsy) je lijek drugog izbora, barem za početak. Osim što je izvrstan antipiretik, jako dobro djeluje i protiv bolova, te je dobar recimo kod upala grla. Daje se u dozi od 5 mg/kgtt (do 10 mg/kg max.) tri puta dnevno, izuzetno do četiri puta. Može se kombinovati s paracetamolom - ako bebici ne padne temperatura nakon paracetamola, ili se brzo povrati, nemojte mu dati ponovo istu stvar, nego mu nakon 4 sata dajte ibuprofen.
Diklofenak , odnosno Voltaren (u obliku čepića) bi trbao biti lijek zadnjeg izbora. To je lijek s najviše nuspojava od navedenih, i može se primjenjivati isključivo rektalno, u ovoj dobi. Dati ga djeci 2 (najviše 3) puta dnevno. Voltaren od 12, 5 miligrama... (ja dajem pola -prerezem po duzini )...
e neznam nisam ni ja sigurna,ali znam da sam Mateju dala taj sirup islabo mu spadala temp.i odveli ga pedijatru i ona nam rekla čim kući dođemo da miu damo cijeli čepić voltaren iako sam ja rekla da sam prije 4 sata mu dala dalsy a i oni onda neznaju
ja sam mu dala panadol baby- nekako mi je o provjeren...nisam nikad cepice davala..a ipak je proslo malo vise od 3 sata...joj poludit cu...zaspao je pa cu ga malo sad pustit da odspava..stalno ga pratim..ali me i dalsya strah..ali evo ovaj put ko da ga nisam ni dala....sad molim boga da pomogne ovo
evo nas u dnevnoj..tatu operiranog smjestili u sobu..jos mi fali da i on sad nakon svega pokupi ovo...a mi u dnevnoj..ja na laptopu...o boze jest nas poslo zadnjih mjesec dana ne izlazimo iz hitne mame hvala..sacekat cu malo pa cu preci na masiranje toplom pelenom ili tusiranje ..vidjet cu...hvala vam
marinci za voltaren kazu i javljali su da nije bas dobar..ali nemogu sad o tome hanady javi se ako zagusti koliko cepica i smijem li uopste kad sam davala panadol i dalsy
juni ja sam dala 2,5 ml dalsya tako pise u upustvu..jer ima 18 mjeseci i oko 13-14 kg. mozda je trebalo ipak vise...ma nadam se da ce ovo pomoci...samo sam morala nakon 3,5 sata dati panadol..nadam se da nisam pogrijesila
Mislim da nisi pogrijesila jer se ova dva lijeka mogu mjesati. Sad nek bebica odspava a ti ga prati. Trebala bi mu spasti, i zapamti da uvijek imas ovu opciju masiranja Meni je ona utjeha kod temperature.
Evo i Asji opet porasla temperatura, sada je 38,7°. Razmisljam da li da joj dam opet Paracetamol ili da probam sa Dalsy sirupom... Hmmmm.... Za sada ne planiram ukljucivati cepice jer mi nije nesto previsoka tura...
Ja sam ih miješala, ali tek nakon više od 6 sati...
Hvala na odgovoru. Do sada smo koristili samo Paracetamol. Ali i nije cesto imala visoku temperaturu. danas je cini mi se bilo prvi put da je 39°. Panadol Baby nismo davali, ako je to naziv sirupa. Samo Paracetamol... Sada sam joj dala Dalsy pa cemo vidjeti hoce li biti bolji. Od Paracetamola joj je temp spala na 37,2° i drzala se tako do 22h...
hvala mame drage juni ...nakon sirupa masirala sam ga mokrom pelenom i umotala u mokru mlaku pelenu..naravno da je vristao....i malo sam ga izmasirala...evo ga sad spava..nadam se da ce spasti..ujtro ga odmah vodim..stvarno nemam pojma sto je sad...ps, stavila sam mu malo obloge na nogice..ali skinut cu je brzo strah me prehlade jos vece
hej draga, slobodno mu stavljaj obloge na nogice, ali mijenjaj svakih pola sata... a obavezno mu stavi malo visociji jastuk pod glavu, da mu glavica nije bas u horizontali... tako brze i lakse spada temperatura... jubi ga za mene
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.