Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
a ne kontam od kuda ovo MAJKA? pa nana je nana il nena il bika il baka il baba al nije majka
majka je u sarajevu vazda bilo- moje mnoge prijateljice zovu majka- a mamu mama. tako je i u mojoj familiji
ma kontam ja da je to neki običaj al mi nije jasno kako, majka je ona koja rodi dijete pa mi to malo čudno od kud neko dodje na tu ideju To je garant smislila neka sveki
e kod nas je to mama a ne majka a ne znam nikoga da zove nena u sarajevu- uglavnom su majka, nana i baba
mislim da u Modrici zovu nena, a u tesnju bika, bar sam tako cula od djece i nana koja su iz tih mjesta
adin zove i moju mamu i svekrvu baba a tatu i svekra dedo eh vecinom zna svekrvi reci i nenanajer se zove snjezana a mojoj mami ada(nada) kad bude malo veci nadam se da ce govoriti baka kao sto sam i ja svoje zvala sad je mali za slovo K
Moja zove nana i dedo obe/a a sveki se i izjasnila da ne zeli da je zovu majka jer su njenu mamu tako zvali i kaze da je za nju to nigdje veze zna se ko je majka djetetu. Zivjela moja sveki
mala je ko i ja, ja dragim ljudima uvijek tepam i dajem nadimke Moja sam prozvala Buba i svi je tako zovu godinama, rahmetli oca sam zvala Buco i sad mi je u mobilnom ukucam kućni br mojih roditelja pod imenom Buba & Buca Brata zovem Malčo a nigdje veze s imenom
e meni nije jasna ova ''zenska'' bolest dobila ja unuce sa 30,40,50,60 godina ja sam njemu baba..kakve veze imaju moje godine ako imam unuce baba sam...znam jednu koju je unuk u parku zvao gospodjo
e meni nije jasna ova ''zenska'' bolest dobila ja unuce sa 30,40,50,60 godina ja sam njemu baba..kakve veze imaju moje godine ako imam unuce baba sam...znam jednu koju je unuk u parku zvao gospodjo
ne kontam ni ja, mislim da je to više zezanje nego zbilja Pa nana/nena/baba je to što jeste
e meni nije jasna ova ''''zenska'''' bolest dobila ja unuce sa 30,40,50,60 godina ja sam njemu baba..kakve veze imaju moje godine ako imam unuce baba sam...znam jednu koju je unuk u parku zvao gospodjo
ne kontam ni ja, mislim da je to više zezanje nego zbilja Pa nana/nena/baba je to što jeste
zamisljam staricu punu bora, a majka je vec nesto drugacije ja cu biti majka akobogda
< Poruku je uredio teacher75 -- 19.10.2010 23:22:14 >
ne draga nikakva zezancija znam dosta zena koje izmisle kojekakve nadimke samo da nisu babe
e meni nije jasna ova ''''''''zenska'''''''' bolest dobila ja unuce sa 30,40,50,60 godina ja sam njemu baba..kakve veze imaju moje godine ako imam unuce baba sam...znam jednu koju je unuk u parku zvao gospodjo
ne draga nikakva zezancija znam dosta zena koje izmisle kojekakve nadimke samo da nisu babe
upravo tako, nije zezancija, ja cu biti majka a ne stara baba, a nije izmisljeno jer jako puno osoba tako zovu svoje nane, nane ili nene
< Poruku je uredio teacher75 -- 19.10.2010 23:25:04 >
moja jedna jaranica, koja je razvedena u zezanju kaže svom djetetu "e nemoj da me zoveš sad mama" a ta ista jaranica mi kaže kad izadjemo, Boga ti izbaci ovu autosjedalicu inače ništa ne upecasmo hahahah a ako koga sretnemo zeza se ovo kod S je sjedalica za njenu bratičinu kao mi smo solo
< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.10.2010 23:27:26 >
upravo tako, nije zezancija, ja cu biti majka a ne stara baba
joj tiki, nasmija me baš mene to neće tangirati, nemam nijet puno da se družim s unučićima, dosta mi je moje djece bilo u mladosti, držaću se toga
Teacher, ti me svojim postom o majki pravo posjeti na mene jer sto kazes to je poseban odnos i ljubav. Moja je jos uvijek u zivotu ali daleko. Bez obzira svaki vikend se cujemo i to mi puno znaci, a da ne kazem da cesto mislim na nju- mog majkica
Teacher, ti me svojim postom o majki pravo posjeti na mene jer sto kazes to je poseban odnos i ljubav. Moja je jos uvijek u zivotu ali daleko. Bez obzira svaki vikend se cujemo i to mi puno znaci, a da ne kazem da cesto mislim na nju- mog majkica
ja sam tako tuzna kad se sjetim svoje majkice, mislila sam da ce mi srce puci kad su mi javili da je "otisla"...nekad me bilo cak strah boga jer sam mislila da nju najvise volim na svijetu. mama mi je uvijek bila autoritet a majka dusica, zenica koja nikad nije imala nijednu ruznu rijec nizakoga,svakoga je pravdala, sve joj je u zivotu bilo sabur i polako, nikakve nervoze i povisenog glasa. mama je bila pocela raditi kad sam imala samo 3 mjeseca (tako je to tada bilo) a majka me cuvala sve do skole, naucila da koristim tutu sa samo 9 mjeseci, naucila da citam sa 5 godina, sve pjesme sam znala napamet jer nisam voljela da jedem i ona me satima strpljivo hranila i citala slikovnice. prije nego sto sam se udala najveca zelja joj je bila da se udam. kada sam se udala i odselila na 5. sprat bez lifta ona je jedva sa bolesnim nogama i stapom, sa nevjerovatnom snagom popela se da vidi gdje njena unuka sada zivi. bila je presretna, a nakon samo nekoliko dana se razboljela i u snu otisla, patila se samo 2 dana i to smo mislili da je stomacni virus i da nije nista ozbiljno.... taj isti dan, par sati prije smrti pricala nam je da je sanjala divan san, citav zivot Muhameda A.S. od kada se rodio, a bila je velika vjernica! i sad se najezim kad se toga sjetim. tada sam joj bila u posjeti i nije dala da je zagrlim, kaze: povracala sam, smrdim, nemoj me ovakvu grliti i ljubiti. kada sam saznala da je nema vise, bilo mi je strasno tesko sto je tada nisam izljubila, da bih je samo nekoliko dana nakon toga sanjala kak oje grlim i ljubim i tacno sam osjetila njen miris u snu!!!! ja inace nisam praznovjerna osoba niti sam neki vjernik al ovo je stvarno bilo nesto nevjerovatno!!! bila je najdivnije bice koje sam ikada upoznala, pravi melek i znam da je sada medju melecima. cesto zaplacem kad pomislim na nju, strasno mi fali
a zivjele smo u istoj avliji kuca do kuce 33 godine, cesto sam i rucala kod nje, svaki put bih poslije skole ili posla otisla prvo do nje, da nju vidim i cesto mi kazu da sam karakterom najvise na nju, to mi rodjena mama kaze i jednom mi je cak rekla da je imala osjecaj da sam majku voljela vise od nje
< Poruku je uredio teacher75 -- 19.10.2010 23:44:11 >
gubici voljenih osoba uvijek ostave trag i dio nas umire sa njima Nama ostaje da ih se sjećamo, spominjemo, o njima razgovaramo, obilazimo njihove mezarove, jasin da damo da im se prouči i da zamolimo Boga da im da dženet Naravno budućim pokoljenjima prenositi kakvu su divnu imali majku/nanu/dedu itd