|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Moja djeca imaju proljev
6.10.2010 20:07:40   
shejla
IZVORNA PORUKA: škorpija

za proljev preporučujem enterifuril sirup, nama je jedino to pomagalo, a nije štetan. osim lonex kapsula možeš joj davati i prolife ampule, uksune su i daje s ujutro na prazna želudac. super je ako nema visoku turu, samo redovno mjerite, naročito noću.
ljubim malu ljepotiu da što prije ozdravi

napisala mi je dr. i enterofuril, ali rekla da ga dajem tek ako ovaj lindex ne pomogne...tj. ako se poveca proljev na 5 puta dnevno.... a to prolife je za sta??? Protiv proljeva ili kao neki nadomjestak prehrani u slucaju proljeva???

< Poruku je uredio shejla -- 6.10.2010 20:08:12 >

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 276
6.10.2010 21:47:20   
škorpija
prolife je dodataka prehrani i barem nama bolje djeluje nego linex, a linexu treba nekoliko dana da djeluje, znam po sebi.  zato nemoj dozvoliti da dijete dehidrira, dok vidiš da se situacije ne poprpavlja, odmah pređi na enterofuril. ja sam više voljela to nego da zaglavimo na infuziji zbog dehidracije, to mi je opet najgora opcija bila

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 277
6.10.2010 21:51:57   
škorpija
šejla pametno što si sačekala sa antibitokom, to bi samo pogoršalo proljev, čim se dijete malo prehadi, grlo se zacrveni i to vala i nije neki pokazatelj. bitno je da ne povraća više, jer tako ne bi djelovao sirup paracetamol a čepiće ne bi mogla staviti zbog proljeva i bila bi u pat poziciji.
uh mi smo stim muku mučili 15 dana, na kraju više nije htio nikakve lijekove pa smo mu davali samo čokoldau za kuhanje i neterofuril na silu. vama će to akobogda brzo proći, bitno je da jede i pie pa koliko god

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 278
6.10.2010 22:15:26   
teacher75
lana hvala bogu do sada nije imala proljev, al znam da sam ja uzimala prolife kad sam imala tih problema, valjda je to onda isto neka verzija za djecu... 

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 279
6.10.2010 22:31:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

lana hvala bogu do sada nije imala proljev, al znam da sam ja uzimala prolife kad sam imala tih problema, valjda je to onda isto neka verzija za djecu... 

da tako je i nama su davali pro life i linex kad je imao proliv.Kao drugaciju ishranu i banane da jede kao djetnu hranu ostalu.
Pro life smo pili svaki dan po jedan 6.dana.

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 280
6.10.2010 22:34:17   
Hanady RR
prolife je isto što i linex samo ima brže i bolje djelovanje. Linex prepiše ljekar i platite ga oko 4 km a prilife je u slobodnoj pordaji oko 10 KM.
Doziranje zavisi jeli odrasli ili dijete.user posted image

ja djeci dajem porlife jer im brže djeluje.

Šejla ja sma sigurna da je i kod vas viru u pitanju. Mi smo ga imali kao i škorpija 15 dana smo muku mučili ali ja ti sugerišem da ti encefuril odmah uključiš...što prije uključić prije ćeš joj olakšati stanje.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 281
7.10.2010 22:09:14   
zeze
Pozdrav za sve
Nemam vremena da citam sve ispocetka, medjutim danas sam primjetila kod Naide drugaciju stolicu, kao da je proljev. Puno je tecnije nego obicni i drugaciji ima miris. Ona ima 2 mjeseca, ne znam sta bih joj? Jel mozda proljev ili?user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 282
7.10.2010 22:09:50   
zeze
I zaboravih napisati, nema temperature, malo kasljuca. 

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 283
8.10.2010 15:37:02   
shejla
prosla nam je temperatura, od jucer je namamo user posted image
ali jos imamo proljevuser posted image

Jucer je imala jednom, a danas evo, 2 puta do sada. I to je danas pravo mastan - kad sam je prala, bas mi ono ruke masne, kao da sam ih puterom namazala, sve kapljice vode ostaju...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 284
8.10.2010 15:40:07   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: zeze

takva stolica se treba ponoviti 5-6 puta na dan da bi se konstatovalo da je proljev. Moja djevojčica je straija ali zna se često desiti da jednom da dan ima tečniju stolicu, prođe samo od sebe.

Kakva je situacija danas ?

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 285
8.10.2010 17:13:10   
zeze
IZVORNA PORUKA: Dinkica

IZVORNA PORUKA: zeze

takva stolica se treba ponoviti 5-6 puta na dan da bi se konstatovalo da je proljev. Moja djevojčica je straija ali zna se često desiti da jednom da dan ima tečniju stolicu, prođe samo od sebe.

Kakva je situacija danas ?

danas nije cijeli dan kakila. a jucer je imala cijeli dan, ujutru 2x, oko 12h, 3h, i 2x oko 5 i nije vise. Cudna mi je bila cijeli dan. A danas nistauser posted image user posted image

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 286
8.10.2010 21:06:13   
shejla
IZVORNA PORUKA: shejla

prosla nam je temperatura, od jucer je namamo user posted image
ali jos imamo proljevuser posted image

Jucer je imala jednom, a danas evo, 2 puta do sada. I to je danas pravo mastan - kad sam je prala, bas mi ono ruke masne, kao da sam ih puterom namazala, sve kapljice vode ostaju...user posted image user posted image user posted image

zna li neko sta je user posted image

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 287
11.10.2010 11:23:26   
bebacha
Nisam imala iskustva s ovom temom tako da sam totalna neznalicauser posted image
kad proljev postaje alarmantan,koliko put se treba desetiuser posted image
Alen je juce imao proljev 2 puta,danas evo jednom.desne ga uzasno svrbe pa kontam da nisu zubici krenuli.
jos jedno malo glupo pitanjeuser posted image user posted image kako u male bebe koja doji razlikovat normalnu stolicu i proljevuser posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 288
11.10.2010 12:11:14   
Anoniman
bebacha ako je imao stolicu 2x to nije proljev, znači javlja se više puta, ja tolerišem do 5x poslije odmah dajem prolife...
Kako razlikovat od obične stolice?- više je tečna, promjeni boju, i jako smrdi (više od uobičajneuser posted image )

shejla i kod mog A se zna desiti da je stolica masna baš tako kako opisuješ, sve zavisi šta je jeo, još nisam upratila od čega je tačno... ja pretpostavljam da je od banana, grickalica, čokolade...

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 289
11.10.2010 12:23:53   
bebacha
vise je tecna,uzasno smri al iste je bojeuser posted image od koje dobi se smije davat prolife.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 290
12.10.2010 22:23:50   
shejla
evo danas je sve OK...hvala Bogu user posted image
A to masno mislim da je mozda moglo biti od paracetamola ili enterofurila user posted image
Nemam pojma, uglavnom proslo je...isli smo i dr. i grlo je proslo - bez antibiotika user posted image

A prolife nisam koristila, pa ne znam od koliko se moze....neko ce ti se vec javiti bebacho user posted image  A ako nemas kada cekati, pitaj u apoteci... Ja sam isto citala da je do 5 stolica u redu, tek preko 5 je zapravo proljev.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 291
14.10.2010 14:52:29   
vilaa

Dali neko zna sta znaci zelena stolica kod djeteta? Naime moj maleni 3 god. vec cetvrti dan ima proljev. imao je temp i povracanje.vodili smo ga dr dala mu je sirup za pro. i hipp ors200 za re dehidraciju i od tada nepovraca i ima manje stolica ali su mu od jutros stolice tamno zelene. nejede gotovo nista po koji zalogajcic dvopeka,malo banane i malkice krekera. Zna li neko sta bi mogla znaciti ta zelena stolica,nemogu da nadjem na googleu ima samo za bebe.ja sam jaaaaaaaaaaaaaaaako

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 292
14.10.2010 14:54:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: vilaa

Dali neko zna sta znaci zelena stolica kod djeteta? Naime moj maleni 3 god. vec cetvrti dan ima proljev. imao je temp i povracanje.vodili smo ga dr dala mu je sirup za pro. i hipp ors200 za re dehidraciju i od tada nepovraca i ima manje stolica ali su mu od jutros stolice tamno zelene. nejede gotovo nista po koji zalogajcic dvopeka,malo banane i malkice krekera. Zna li neko sta bi mogla znaciti ta zelena stolica,nemogu da nadjem na googleu ima samo za bebe.ja sam jaaaaaaaaaaaaaaaako

odgovirla sam ti na temi proljevuser posted image
ne brini...kako jede sada i kaki, mislim da nema potrebe za brigom.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vilaa)
Neposredna veza do poruke: 293
14.10.2010 14:55:20   
Anoniman
znam da je zelena stolica znak gladiuser posted image user posted image user posted image user posted image a sama kazes da slabo jedeuser posted image

(odgovor članu vilaa)
  Neposredna veza do poruke: 294
14.10.2010 14:58:29   
škorpija
bebacha prolife smije i jako malim bebama da se daje, ali pola bočice dnevno. znam da su na dječijoj hirugiji tako davali bebama od 4-5 mjeseci

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 295
15.10.2010 9:32:45   
bebacha
Evo nas opet-vec pet dana ima proljev po 3 puta dnevno.od prekuce mu dajem linex al stanje je isto.kako da mu dam prolife,jel u caj il na kasikicu.on ima 3,5 mjesca

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 296
   anemična beba
15.10.2010 11:41:03   
bebulence
Drage mame imam jedno pitanje,ima li koja mama da joj je beba anemična i da mora da uzima sirup željeza,moj maleni ima 3mj a uzima sirup već od 1,5,prvi put sam mu davala Ferum lek ali zbog stolice dr.kaže da mu sad dajem Feroglobin po 1ml dnevno ali u upustvu piše da nesmije se davati djeci ispod 1g,moj maleni vrišti svaki put kad mu dajem sirup ali što se tiče stolice sad je uredu i to po 3 puta dnevno,treba mi savjet šta da radim smijem li ja njemu davati taj sirup uopšteuser posted image

Naše čedo stiglo na ovaj svijet 18.07.2010. i uljepšalo život svojoj mamici i tatku, volimo ga beskrajno puno.......

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 297
   RE: anemična beba
15.10.2010 11:43:05   
hanabanana
Ako piše da nije za djecu ispod godinu dana, ja ne bih davala.
Valjda onaj ko je radio lijek zna bolje od ljekara.
Jel beba doji ili je na nadohrani?
Ko je utvrdio anemiju i kada?!

(odgovor članu bebulence)
Neposredna veza do poruke: 298
15.10.2010 11:53:08   
taurus
tako malim bebama se smije davati ferum lek sirup naravno u dozi koja je prilagođena njihovoj kilaži
što se tiče feroglobin sirupa ne preporučuje se djeci mlađoj od 1 godinu jer pored željeza sadrži i supstance koje dodatno povećavaju produkciju eritrocita i hemoglobina što može stvarati problem kod beba, a sadrži i vitamine koje treba oprezno dozirati
dakle za bebu je bolji ferum lek jer sadrži samo željezo a čak je i razlika između ova dva sirupa u obliku željeza koje je u njima (da te ne zamaram u pitanju je dvovalentno i trovalentno željezo a razlika je u resorpciji)
ja feroglobin ne bih davala
kod tako malih beba anemija je česta pojava i nije mi jasno zašto je odmah uključen sirup, kolika je vrijednost željeza
obično se stanje popravi kada se beba počne hraniti mesom i drugim namirnicama bogatim željezom

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 299
15.10.2010 13:53:10   
bebulence
hanabanana maleni je na nadohrani nažalost nisam imala mljeka nakon porođaja,nije nikad nadošlo a nema šta nisam radila,anemiju je konstatovala pedijatrica koja je tako kažu maher u svom poslu,ova ljek mu dajem već 7 dana i njegovo raspoloženje se promjenilo na gore samo kenjkauser posted image
taurus hgb je 115 a bio je daleko niži prvi mjesec i ferum ljek ga je popravio na ovu vrijednost, on je još mali i tako je osjetljiv dok mu počnem davati meso,ja mislim tamo do 6mj.se nesmije davati,da će mi završiti u bolnici,stvarno neznam šta da radim ovi doktori su katastrofa sa njima nisi nikad načistouser posted image

Naše čedo stiglo na ovaj svijet 18.07.2010. i uljepšalo život svojoj mamici i tatku, volimo ga beskrajno puno.......

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *