|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recapti,recepti
2.9.2010 22:02:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Probajte i ovo isprobano dobrouser posted image user posted image
Tartatan user posted image    o 
Malo Pariza i u Vašem domu. Ukusna i sočna pita od jabuka, sa dodatkom smeđeg šećera, od sad bi trebalo da Vam bude nezaobilazna nedeljna poslastica. Sastojci za 4 osobe 50 gmaslaca1 komsmrznutog lisnatog testa1 kgjabuke300 gsmedjeg šećera Maslacem premažite manju tepsiju ili vatrostalnu posudu.
  • user posted image

    Pospite brašno u tankom sloju na radnu površinu pa razvijte lisnato testo na veličinu tepsije.

    user posted image

    Rasporedite smeđi šećer po tepsiji.

    user posted image

    Isecite jabuke na kriške.

    user posted image

    Gusto rasporedite narezane jabuke po tepsiji.

    user posted image

    Prekrijte jabuke testom, stavite u rernu zagrejanu na 200°C i pecite oko 15 minuta.

    user posted image

    Dekoracija

    Tartatan možete ukrasiti šlagom ili posuti cimetom.


  • Ja sam danas pravila ovo,baš je ukusno,a za čas gotovo.  user posted image iako sad vidim da sam malo pogriješila,ja stavljala tijesto i ispod i preko jabuka,bilo mi mrsko tražiti recept a kontala da sam dobro zapamtila,svejedno je super ispalo!

    (odgovor članu sporty mamaa)
  •   Neposredna veza do poruke: 351
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 12:38:04   
    Hanady RR
    ja sam bila slobodna da nam sastavim super recept uz sliku
    slika je acudesino remek djelo sprovedenog recepta
    user posted image

    Pahuljičina pita ( višnja je dala adekvatan naziv)

    a recept je Višnja napisla ovako

    razvaljas lisnato tijesto...pa ga pospes sa 200 g naribanog livadskog, gaude i sl. .. zatim malo dinstas luk sa fasiranim...150 gr faširanog za jedan rolat...dodala sam dvije kasike kecapa (hot)  ...pa pospes po siru....
    zatim  ono povrce za francusku salatau Ledo i skuha   i pola te mjere  stavila za ovaj jedan rolat...
    zatim sve to zarolas.... stavis u duguljastu tepsiju...

    najbolje je oba jedan do drugog

    ... premazala jajetom...  pospe susamom ... zatim narezi do pola snitu po snitu...da ti je lakse kasnije izrezati.... i peci...

    ja sam prvo na najace pekla ( zagrijana pecnica) a onda utisala na 200 ... kad porumeni izvadis... mmmmmmljac.... Pahuljo Bog ti dao lijepo zdravlje  sad cu da svoje prjatelje "maltretiram"



    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 352
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 13:17:16   
    mala86
    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    ja sam bila slobodna da nam sastavim super recept uz sliku
    slika je acudesino remek djelo sprovedenog recepta
    user posted image

    Pahuljičina pita ( višnja je dala adekvatan naziv)

    a recept je Višnja napisla ovako

    razvaljas lisnato tijesto...pa ga pospes sa 200 g naribanog livadskog, gaude i sl. .. zatim malo dinstas luk sa fasiranim...150 gr faširanog za jedan rolat...dodala sam dvije kasike kecapa (hot)  ...pa pospes po siru....
    zatim  ono povrce za francusku salatau Ledo i skuha   i pola te mjere  stavila za ovaj jedan rolat...
    zatim sve to zarolas.... stavis u duguljastu tepsiju...

    najbolje je oba jedan do drugog

    ... premazala jajetom...  pospe susamom ... zatim narezi do pola snitu po snitu...da ti je lakse kasnije izrezati.... i peci...

    ja sam prvo na najace pekla ( zagrijana pecnica) a onda utisala na 200 ... kad porumeni izvadis... mmmmmmljac.... Pahuljo Bog ti dao lijepo zdravlje  sad cu da svoje prjatelje "maltretiram"




    kako bi ovo izgledalo bez povrca,samo lisnato i sir?
    jer mm ne voli povrce skoro nikakouser posted image

    _____________________________

    Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
    Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

    moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






    (odgovor članu Hanady RR)
    Neposredna veza do poruke: 353
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 13:18:48   
    Hanady RR
    pa sigurno dobro...sir i faširano meso....
    povrće je ukusno unutra al može i bez njega sigurno biti ukusnouser posted image

    < Poruku je uredio Hanady RR -- 14.9.2010 13:24:06 >


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu mala86)
    Neposredna veza do poruke: 354
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 13:25:08   
    mala86
    mislim da cu probat,jer je i fino izgleda

    e da-lisnato od 500gr,250 za svaki rolat ili po pola kile za svaki?

    _____________________________

    Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
    Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

    moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






    (odgovor članu Hanady RR)
    Neposredna veza do poruke: 355
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 13:26:05   
    Anoniman
    mala86 ja to cesto pravim razvaljam lisnato naribam sir onda to smotam u rolat,rezem na snite i pecem..bude za 5

    (odgovor članu esmina i bebina mam)
      Neposredna veza do poruke: 356
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 13:26:46   
    Hanady RR
    IZVORNA PORUKA: mala86

    mislim da cu probat,jer je i fino izgleda

    e da-lisnato od 500gr,250 za svaki rolat ili po pola kile za svaki?

    po 250 gama po rolatuuser posted image


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu mala86)
    Neposredna veza do poruke: 357
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 13:30:38   
    mamine oci
    mala86 sa lisnatim tjestom mozes da pravis sta hoces i slana i slatka jela da stavljas fil po zelji i uvjek bude ukusno i hrskavouser posted image

    _____________________________

    Haris 28.10.1999
    Fatih 25.01.2008
    Iman 13.01.2013


    (odgovor članu Hanady RR)
    Neposredna veza do poruke: 358
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 13:43:06   
    Visnja RR
    IZVORNA PORUKA: mala86

    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    IZVORNA PORUKA: mala86

    mislim da cu probat,jer je i fino izgleda

    e da-lisnato od 500gr,250 za svaki rolat ili po pola kile za svaki?

    po 250 gama po rolatuuser posted image



    mala ovo danas pravi za rucak,lisnato se vec odledjiva
    hvala user posted image


    ako stavljas i sir i poovrce meni je previse 250 g mljevenog... ja sam stavljaja 150 izdinstano sa velikom glavicom luka...

    ovo sve moze sa kravljim sirom i spinatom... mmmljac

    _____________________________

    Asja = duša duše moje :)
    03.04.`08

    (odgovor članu mala86)
    Neposredna veza do poruke: 359
       RE: Recapti,recepti
    14.9.2010 13:46:51   
    Anoniman
    Visnja i meni ovo puno mesineuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

    (odgovor članu Visnja RR)
      Neposredna veza do poruke: 360
       RE: Recepti,recepti
    14.9.2010 14:04:08   
    Visnja RR
    evo moj

    user posted image


    a evo originalne verzije ...pahuljicin rolat sa iftara

    user posted image

    pahuljica je jedan pravila sa fasiranim mesom a drugi sa tunom... i oba imaju sir i povrce...

    < Poruku je uredio Visnja RR -- 14.9.2010 14:22:14 >


    _____________________________

    Asja = duša duše moje :)
    03.04.`08

    (odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 361
       RE: Recepti, recepti
    15.9.2010 8:38:49   
    breskvicaa
    Evo recepta za onaj rolat user posted image

    za koru

    6jaja
    6kasika secera
    3,5kasika brasna
    1,5kasika kakao


    za fil

    250gr maslac
    200 secera u prahu
    150gr cokolade
    2 jaja

    za glazuru

    100gr cokolade
    3 kasike ulja

    1. umutiti cvrsu pjenu od bjelanceta dodati secerjedno po jedno zumance i na kraju prosijanikakao(da ne bude grduvica)
    2.Sipati u veliki pleh od pecnice oblozen papirommasnim i ispeci koru
    3.Gotovu koru odmah zamotati u platnenu salvetu
    4.U među vremenu umutiti fil umutiti pjenasto maslac sa secerom u prahu dodati zumanjce rastopljenu cokoladui na kraju cvrstu pjenu od bjelanceta sve dobro umutiti mikserom
    6.Kad se kora ohladila odmotati i premazemo filom preko kore zamotamo i odozgo isto premazemo filom prije glazure
    7. ostviti da se dobro ohladi i preliti glazurom
    Slobodno vam moze i prenociti ako vam nije hića za kolac
    user posted image http://album.ringeraja.ba/index.php?page=browse&type=1

    < Poruku je uredio breskvicaa -- 15.9.2010 8:41:25 >


    _____________________________

    Ono sto te ne ubije to te ojaca...

    (odgovor članu breskvicaa)
    Neposredna veza do poruke: 362
       RE: Recapti,recepti
    16.9.2010 12:02:24   
    š t a
    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    ja sam bila slobodna da nam sastavim super recept uz sliku
    slika je acudesino remek djelo sprovedenog recepta
    user posted image

    Pahuljičina pita ( višnja je dala adekvatan naziv)

    a recept je Višnja napisla ovako

    razvaljas lisnato tijesto...pa ga pospes sa 200 g naribanog livadskog, gaude i sl. .. zatim malo dinstas luk sa fasiranim...150 gr faširanog za jedan rolat...dodala sam dvije kasike kecapa (hot)  ...pa pospes po siru....
    zatim  ono povrce za francusku salatau Ledo i skuha   i pola te mjere  stavila za ovaj jedan rolat...
    zatim sve to zarolas.... stavis u duguljastu tepsiju...

    najbolje je oba jedan do drugog

    ... premazala jajetom...  pospe susamom ... zatim narezi do pola snitu po snitu...da ti je lakse kasnije izrezati.... i peci...

    ja sam prvo na najace pekla ( zagrijana pecnica) a onda utisala na 200 ... kad porumeni izvadis... mmmmmmljac.... Pahuljo Bog ti dao lijepo zdravlje  sad cu da svoje prjatelje "maltretiram"


    [/quote]Ja pravila pravo je dobro i neobično! Samo imam pitanje može li lisnato nakvasati?


    _____________________________

    I Bog da ptici da nebom leti...
    i skoljki da biser stvori...
    a majci podari djecu da radja...
    njen let beskrajima,
    njene bisere oko srca..!
    02.07.2010.

    (odgovor članu Hanady RR)
    Neposredna veza do poruke: 363
       RE: Recapti,recepti
    1.10.2010 22:34:52   
    Visnja RR
    da prebacim recept po zelji nase hanady
    IZVORNA PORUKA: Visnja RR

    IZVORNA PORUKA: kanita25


    IZVORNA PORUKA: Visnja RR

    user posted image

    njam njam user posted image user posted image user posted image  
    Visnja kako ti pravis ovo lagano zadovoljstvo??


    poredam dva reda keksa petit buerr...
    1,5 kg jabuka ocistim i izrzem na tanke snitice... i kuham u 0,70 l vode u koju stavim 30 dkg secera  (ja uvjek stavim smedji ali svako po ukusu)...npr moja mama stavlja 40 dkg ...sve stvar koliko neko voli da je slatko...
    pustiti da se kuha 15 minuta na srednjoj vatri....
    jabuke vaditi i stavljati na keks ...taman se keks od vlaznih jabuka malo razmeksa... a u vodu koja je u stvari kompot stavis dva pudinga od jagode... jagoda je najefektnija... kad se puding zgusne prelijes preko jabuka i pustis da se ohladi... zatim dvije ili tri kesice slaga preko i malo neke dekoracije user posted image  i spremno za mljac mljac...

    jako je ukusan ...pogotovo zelatnski puding jer je pravljen na kompotu a ne na mlijeku... ovo je inace kolac iz mog djetinjstva user posted image  daaavno, davnooo bilo je... i btw prvi kolac koji napravih s 13 g user posted image


    _____________________________

    Asja = duša duše moje :)
    03.04.`08

    (odgovor članu š t a)
    Neposredna veza do poruke: 364
       RE: Recapti,recepti
    2.10.2010 18:30:33   
    Hanady RR
    e sporty pošto praviš sedmični meni...evo još jedna...moj doprinos osvježenju kuhinja naših.

    Pohovani palačinci
    smjesa za palacinke:
    1 solja mljeka
    1 solja vode
    prhovat soli
    2 supene kasike pavlake
    2 male kasike rastopljenog putera
    usuti brasno, pa sve umutiti i onda dodati jos 2 jajeta
    (ako bude gusto, dodati vode)
    Ispeci palacinke

    Ostatak sastava:
    2 komada pilecih prsa, izrezati na sitne kockice i poprziti na ulju, u to dadati sitno sjeckane gljive, kada bude gotovo dodati sitno sjeckan persun (po ukusu). Skinuti sa vatre, pa zatim dodati 7-8 sitno sjecaknih kiselih krastavica (broj zavisi od velicine krastavica) i 2 kasike majoneze, ujednaciti masu. Napuniti palacinke masom, sloziti po izboru, zatim ih umakati u bjelance, pa uvaljati u mrvice a onda na vrelo ulje.

    Sos:
    koji se naknadno maže prilikom serviranja po palačincima-po želji

    6-7 kiselih krastavica sitno izrendati, 2 supene kasike majoneze, 2 supene kasike pavlake, mala kasika senfa, so i biber po ukusu.user posted image


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu sporty mamaa)
    Neposredna veza do poruke: 365
       RE: Recapti,recepti
    2.10.2010 21:04:18   
    ivana st
    Hanady recept mi izgleda odličan, samo me zanima da li zatvoriš palačinke čačkalicama ili nečim, da smjesa kojom se pune ne ispadne iz njih.

    _____________________________

    Per aspera ad astra
    2011 je stiglo naše sunce
    2012 čekamo još jednu srećicu

    (odgovor članu sporty mamaa)
    Neposredna veza do poruke: 366
       RE: Recapti,recepti
    4.10.2010 17:28:38   
    Hanady RR
    IZVORNA PORUKA: ivana st

    Hanady recept mi izgleda odličan, samo me zanima da li zatvoriš palačinke čačkalicama ili nečim, da smjesa kojom se pune ne ispadne iz njih.

    e ovako ...
    staviš na sredinu palačinke...pa onda saviješ prema sredini sa desne i lijeve strane da ti se krajvi kruga spoje...pa isto tako sasatviš i gornju i donju stranju ...elem dobiješ pravougaonik ili kocku...i kad ih pohuješ niti izlazi niti će se pohovano otvarat.user posted image
    nadam se skontala si...ako nisi pokušat ću slikat porvces sa palačinkomuser posted image


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu ivana st)
    Neposredna veza do poruke: 367
       RE: Recepti,recepti
    8.10.2010 17:28:51   
    Anoniman
    Evo i moje štrudle pa ko hoće bujrumuser posted image



    user posted image

    Odokativnouser posted image

    Tijesto: brašno, 3 jaja, malo germe, malo mlijeka i vode...ostaviti da stoji 2h da nadođe
    Fil: džem koji volite
    Raspodijeliti tijesto na dva dijela, razvaljati, namazati džemom i peći...Kada se ispeče pokriti mokrom krpom te pustiti da tako stoji bar 10min. Možete posuti mljevenim šećerom i navalite...

    (odgovor članu Crvena)
      Neposredna veza do poruke: 368
       RE: Recepti,recepti
    8.10.2010 17:50:26   
    Anoniman
    Lazanje

    Probala sam lazanje na razne načine ali ovaj recept mi je do sad najbolji
    Propržiti luk, dodati mljeveno meso, 1 kašiku ajvara i začine, te malo mlijeka i brašno, mješati da se ne stvore grudvice. Gotove kore kuhati u vodi sa malo ulja da se ne zalijepe. Dok se kore kuhaju za to vrijeme pravite bešamel:
    100g maslaca
    pola litra mlijeka
    3 kašike brašna
    Te redati u tepsiju kore-sos sa mesom-bešamel-sir ...

    user posted image
    user posted image
    user posted image

    (odgovor članu Anoniman)
      Neposredna veza do poruke: 369
       RE: Recepti,recepti
    11.10.2010 12:13:20   
    Hanady RR
    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    pita ala ja 

    jufka.
    ja zaista to radim otrilike ali u konsulaticiji sa mamom...
    ovako

    500 gr brašna ( namjensko za pite i kolače...ja sada koristim ustikolinu umjesto klas-zlatnog pudera pa je ova mjera meni za dvije velike jufke)
    prstohvat soli
    malo ulja ( nekoliko kapi)
    potkuhati mlakom vodom.

    z pite burek, buredžuike i mantije kao i za krompirušu, jabukovaču, ružice, rozge i baklavu  ja u jufku dodam i pola praška za pecivo da mi se jufka brže osuši.

    Potkuhvati tako da dobijete ni tvrdo ni meko tijesto ali da je ujedančeno...za početnice nakuhavajte duže da sve grudvice koje vidite nestanu.

    onda napravite jufku-lopticu...stavite u zdjelu malo nauljite odozgo i pokrijte najlonskom kesom pa preko stavite stoljnjak da joj bude toplije. neka odstoji nekih sat vremena.

    nakon toga na trpezariski stol stavite šaku brašna.
    na to brašno izvadite lipticu i nakuhajte je
    da iz ove faze
    user posted image

    dođite u ovu
    user posted image

    i krećemo....

    oklagijom razvaljajte ovu jufku na krug...najprije gore dole nekoliko puta da dođe u elipsu pa okrenite i opet gore dole i dobije krug....

    vodite računa da imate brašna na jufci uvijek...sa strane rukom dižete i kao da solite posipate po jufci.

    Onda jufku razvijajte motajući je na oklagiju ovako
    user posted image

    i ovako ponavljate u krug

    dok ne razvijete jednu okruglu jufku jedno 3-4 puta veću od one koju ste krenuli podignite je na oklagiju ovako
    user posted image

    e ja je sad mahnem iznad sebe 2 puta, a novo pečene nemojte nego mašite tamo-vamo sa njom da se razvlači....
    na stol prostrite stolnjak čist pa onda istu tu jufku položite na njega....
    opet je stvite na oklagiju ali na suprotnu stranu i opet zamahnite dva tri puta.

    Položite na stol i dalje razvlačite vrhovima prstiju ovako
    user posted image

    kad nekoliko puta poršete krug oko stola...ispod jufke zavucite ruke pa vrhovima prstiju vucite perma vani...pažljivo da je ne puknete ali dovoljno da je rastanjite šro više.

    e evo je preko cijelog stola

    user posted image


    user posted image

    jufku podijelite i razrežite nožem na tri dijela
    user posted image

    na svaki dio stavite pripremljen fil. ovako
    user posted image

    ovdje bih napomenula jer sam porčitala da je mybby imala problem sa crnilom krompira...da krompir oguli i izrenda ili izreže na kockice i drži ga u vodi. kada dođe do faze filovanja onda ga procjediti dosati sol, luk i biber pa filovati i savijati pitu.

    e savijanje kreće moje jabukovače.....

    prije savijanja pouljiti jufku sa vrha kašike...
    i prebaciti kraj jufke preko fila cijelom dužinom ovako
    user posted image

    onda podignite kraj stoljnjaka sa dvije ruke i savijte pitu ovako
    user posted image

    i evo moga šlaufa za spašavanje...
    e sad ja jabukovaču inače u hamajlije savijam al ovo sam samo za ovu priliku radila...no to nije porblem bi...pojela se...ja sam već napravila tiramisu za sutra
    user posted image

    jufka je tanka ali unutra ima bogato jabuke...
    ja samo jabuku sa cimetom stavljam...a zaljevam jakom agdom.

    eto nadam se pomogla sam ti myb@aby da mamu iznendiš.





    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu ivana st)
    Neposredna veza do poruke: 370
       RE: Recapti,recepti
    12.10.2010 1:15:59   
    sporty mamaa
    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    e sporty pošto praviš sedmični meni...evo još jedna...moj doprinos osvježenju kuhinja naših.

    Pohovani palačinci
    smjesa za palacinke:
    1 solja mljeka
    1 solja vode
    prhovat soli
    2 supene kasike pavlake
    2 male kasike rastopljenog putera
    usuti brasno, pa sve umutiti i onda dodati jos 2 jajeta
    (ako bude gusto, dodati vode)
    Ispeci palacinke

    Ostatak sastava:
    2 komada pilecih prsa, izrezati na sitne kockice i poprziti na ulju, u to dadati sitno sjeckane gljive, kada bude gotovo dodati sitno sjeckan persun (po ukusu). Skinuti sa vatre, pa zatim dodati 7-8 sitno sjecaknih kiselih krastavica (broj zavisi od velicine krastavica) i 2 kasike majoneze, ujednaciti masu. Napuniti palacinke masom, sloziti po izboru, zatim ih umakati u bjelance, pa uvaljati u mrvice a onda na vrelo ulje.

    Sos:
    koji se naknadno maže prilikom serviranja po palačincima-po želji

    6-7 kiselih krastavica sitno izrendati, 2 supene kasike majoneze, 2 supene kasike pavlake, mala kasika senfa, so i biber po ukusu.user posted image



    Da i ovo pohvalim, to mi je bio danasnji rucak, SAVRSENOuser posted image user posted image Samo sto sam ja u fil stavljala i sir edamer, a i sos je odlican, malo me podsjeca na tartar koji oboje volimouser posted image Cak je i malena uzivala u palacincimauser posted image

    (odgovor članu Hanady RR)
    Neposredna veza do poruke: 371
       RE: Recapti,recepti
    12.10.2010 14:29:24   
    koka i po
    MAHUNE NA MLijEKU


    Mahune dinstati na laganoj vatri zajedno sa granulama bijelog luka.Dodati vegetu i sol.
    Kad se mahune razmeksalju ubaciti par krompirica i nastaviti distanje dolijevanjem mlijekom(a ne vodom).
    Na kraju zaciniti sa malo brasna razmucenog u mlijeku,dodati puter i pokajmaciti.Mljac......
    Moji ukucani najvise vole ovako skuhane mahune jer ukusom podsjecaju na cevap od gljiva.
    Prijatno i dobar tekuser posted image

    Izvolite gosp.noauser posted image

    < Poruku je uredio koka i po -- 12.10.2010 14:31:43 >


    _____________________________

    Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

    Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

    (odgovor članu sporty mamaa)
    Neposredna veza do poruke: 372
       RE: Recapti,recepti
    13.10.2010 12:54:11   
    Hanady RR
    ja često mladu putericu pravim bez mesa...
    dinstam i dodam krompiriće ali nisma sa mlijekom moram da probam.
    Nakon distanja stavimo kajmak ili pavlaku pa jedemo.
    sa junetinom naravno u pretisu a sa teletinom također dinstam.user posted image
    Ova lakša bezmesna varijanta je jako dobra u ljetne daneuser posted image

    Ova varijanta mi se doapada budem djeci spremila jer imama pun zamzivač puteice za pojest user posted image user posted image user posted image user posted image


    _____________________________

    ''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

    H- 25.6.2006
    F-12.2.2009

    (odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 373
       RE: Recepti,recepti
    13.10.2010 13:04:35   
    Skvo RR
    IZVORNA PORUKA: Hanady RR

    ja često mladu putericu pravim bez mesa...
    dinstam i dodam krompiriće ali nisma sa mlijekom moram da probam.
    Nakon distanja stavimo kajmak ili pavlaku pa jedemo.
    sa junetinom naravno u pretisu a sa teletinom također dinstam.user posted image
    Ova lakša bezmesna varijanta je jako dobra u ljetne daneuser posted image

    Ova varijanta mi se doapada budem djeci spremila jer imama pun zamzivač puteice za pojest user posted image user posted image user posted image user posted image



    Ja uvijek pravim sa mesom...lakse mi tako...user posted image user posted image user posted image

    < Poruku je uredio Skvo RR -- 13.10.2010 13:05:33 >


    _____________________________

    Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
    postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

    (odgovor članu Hanady RR)
    Neposredna veza do poruke: 374
       RE: Recepti,recepti
    14.10.2010 9:37:32   
    mamabb
    Ajte ženice dajte mi kakav recept za srnetinu. Imam lijep komad, mislim da je but (smrznuto je pa ne mogu dobro procijeniti) ima deblju kost u sredinu. Do sad sam pravila ko neki gulaš-paprikaš a sad bih voljela nešto isprobati s suhim šljivama i vinom ali bih voljela tačan omjer da ne pretjeram i ne bude mi slatkasto mnogo.

    _____________________________

    04.12.2008.

    (odgovor članu Skvo RR)
    Neposredna veza do poruke: 375
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:








    Anketa

    internet
    gvendolina

    Koliko dnevno provodite vremena na internetu...ali iskreno molim:)

    15-30 min (22%)

    30-60 min (10%)

    1-2h (15%)

    2-3h (12%)

    3-5h (17%)

    vise od 5h (24%)


    Broj svih glasova: 144

    Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

    Oznake

    Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *