MaminaBeba
|
Dan mile moje, evo mene tik od pedijatra. Jaman i njegov pupak, malo me brine. Ima granulom, sutra moramo vaditi bris, a i u bolnicu da vidimo šta kaže dječiji hirurg, vjerovatno će lapizirati to. Moj Jaman bio malo dobrica, a poslije se rasplakao, dispanzer je digao na noge čini mi se.. Mene tako brine, zašto li se tako rasplače?? Ma nisu grčevi sigurno, još pijemo ESPUMISAN i čaj od komorača, ne primjećujem kad plače da se grči, da savija nogice prema stomaku.. On baš kad se rasplače ukoči nogice, a rukicama se sav izgreba po licu, ako nema rukavica, dr. kaže da je on malo poljuta beba, tako se plašim, ako ostane ovako, neću moći sa njim kako treba vani izaći. Baš sam se danas isplakala pošteno, ne znam kako da se ponašam, sve radim da ga umirim kad zaplače, ali on dok ne istjera svoje ništa... On nekada zna da bude tako dobrica, pa sam već guče i smije se, patronažna se iznenadila neko jutro, jer je bio baš veseo, ona mu priča, a on tačno je gleda i smije joj se, duša mamina. Međutim ovaj čest plač mene izludi.. Da li je neka žena imala iskustva sa plačem sa svojom bebom??? Ako neko ima neki savjet, neka mi kaže molim vas! A on super napreduje, danas dr. vagala, težak je 4500gr, za manje od mjesec je dobio 950gr. i porastao 2.5 cm. Mona- neka te ne iznenađuje, moj Jaman se isto često noću budi, pa ga ja nadojim i ponovo zaspi. Još ja stalno brinem da li je mokar ili prljav, pa ga i po dva-tri puta od kasne noći do ujutro presvučem, jer on baš često kaki. Ne sjećam se kada sam normalno spavala otkad se rodio. Jutros me ponijelo, pa kada sam ga nadojila, samo sam izvadila siku iz njegovih usta i tako zaspala, mm se toliko smijao kada se probudio, onako sam zaspala, a sika visi sa strane. Bedelindja- ma prijo gdje si mi ti? Sluša li Monica ljepotica? Nadam se da će tako nastaviti lijepo spavati! Blago tebi. Dojiš li je? Ljubim vas punooo :** Samedi- kad se sjetiš javi mi! Saro dušice i meni je isto bilo... Ja sam se jedva sa dušom svojom rastala. Ja bih napisala svoju porođajnu priču, ali sam se baš teško porodila, pa ne bih da prepadam druge trudnice, ali svakoj od srca želim što lakši porod. Ja da sam znala, ranije bih sigurno tražila carski, pošto ovdje nema epiduralne.
|