MajolinaTZ
|
Svidja mi se tema puno,samo mi se ne svidja kad cujem kolike su cijene nekih stvarcica za bebe u Bosni. To sto Teacher75 rece, Carters je ovdje kod nas stvarno jeftin,mada se zna naci i dosta markirane robice jos jeftinije. Naime,kod nas ima nekoliko butika koji dobivaju robicu iz velikih,skupih robnih kuca,i ako je tamo recimo jedan kompletic (majica,hlacice,kapica,itd) bio, bubam oko 50 dolara,kad stigne kod njih,bude oko 10 dolara. Jer valjda je to neki vid biznisa,sve sto se ne proda u tim velikim robnim kucama,dostave njima i oni to stave na snizenje. Cesto se zna desiti da npr Nike ili Adidas budu stvarnooooo puno jeftini. Evo ja bas juce kupim 6 Nike bodija za samo 10 dolara. A kvalitet je isto dobar,a posto je moj Gagi samo 4 mjeseca,obuce neku stvar par puta,i to je to. Bude mi zao kad vidim da je tako brzo izrastao neki komad odjece,pa mi dodje da ostavim onako,nek stoji ... hehe. A sto se tice i obuce,isto je jeftino stvarno. Kad je imao 2 mjeseca,kupim mu Nike patike za 20tak dolara,i jos uvijek ih moze obuci,ali uskoro ce i to prerasti. Zao mi bilo pravo kad procitah kako je dole sve skupo,doslo mi da nakupujem pa da vam svima posaljem otvaramo novi biznis ... !! Al sto se svega ostalog tice,osim odjece za bebe,to su stvarno cijene da padnes na guzu. Kolica npr su bila negdje oko 200 dolara,sto je oko 400 i vise maraka,jest da dodje i ona auto-sjedalica takodje, ali ipak ... a o ostalim stvarcicama i da ne pricam ... kadice za kupanje,hodalice,ljuljaske i one male stolice sto vibriraju, pa one male "jungle-lezaljkice" sto ih zovu ... ma cijene su stvarno uzasne. Al najiskrenije,volim kad ga obucem u nesto markirano,mada nije toliko bitno,al kad vidim npr Nike trenerku sto sam kupila,da mu vise ne moze,stvarno mi bude zao. Ma bitno je da mu fino stoji,i da izgleda lijepo,a i da je kvalitet dobar. Inace,ovdje imaju i poseban detrdzent za pranje samo iskljucivo bebine odjece,koji je isto zara skup,ali nije mi zao ... Uglavnom,eto vam moja ponuda ... ako neko hoce da mu posaljem nekih stvarcica,samo javite ... bilo bi mi drago da barem nekoga obradujem Pouzece ja placam