Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kada ste saznale spol djeteta 7.6.2010 20:56:11
Rimljankaa
Uh,mozda glup komentar,ili moja slaba informiranost,ali zar se spol djeteta moze vidjeti i sa 3 mj? Ja sam mislila da se to treba sacekati bar do sest mjeseci...
RE: Kada ste saznale spol djeteta 7.6.2010 21:01:51
Anidae
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Uh,mozda glup komentar,ili moja slaba informiranost,ali zar se spol djeteta moze vidjeti i sa 3 mj? Ja sam mislila da se to treba sacekati bar do sest mjeseci...
Ima sada ovih uredjaja koji su vrlo precizni, mislim da se sa 4 mjeseca tj. 16 sedmica moze vidjeti ali je pitanje koliko je to pouzdana tj. tacna informacija cak i kad ti kazu da su vidjeli... Bolje je neznati pa kasnije znati 100 % nego da ti kazu pa kasnije kazu ipak je drugog spola... Mislim, po mom misljenju, da je to gore razocarenje...
RE: Kada ste saznale spol djeteta 7.6.2010 21:12:10
Rimljankaa
Ma,kao i vecini,sasvim mi je svejedno... Da je zivo i dravo,a djecak ili djevojcica nevazno je,imace istu ljubav i tate i mame...
Ali eto,radoznalost ponekad proradi... Ja sam danas prvi put cula srce svoje bebe,kako sivan osjecaj.. I tek sad postajem svjesna da jedno malo,njezno i voljeno bice raste u meni...
RE: Kada ste saznale spol djeteta 7.6.2010 21:39:23
Anidae
Naravno, i ja bih voljela znati... Ali boze moj, moje nece da pokaze sta je Ja usla u 7.-i mjesec i nemam bas nista puno pripremljeno za bebu jer nebi bas da nabavljam roza stvari za djecaka ako nemoram A kucanje srca i prvi pokreti su tek pocetak... Ovo moje mene vec pravo boksa, isturi rucicu izgleda i bode po stomaku, i bice tu jos puno predivnih trenutaka koji ce te do suza dovoditi (suza radosnica naravno) a saznaces i spol kad-tad... S kim god sam pricala od ovih modernih zena nijedna se nije porodila a da nije saznala spol prije poroda, najkasnije u 7.-om mjesecu tako vrijedi se strpiti i s kupovinom i sa svim... A uvijek ima i opcija:kupiti neku stvar u bijeloj, zutoj, narandzastoj boji... kao sto sam ja npr. dosad radila
RE: Kada ste saznale spol djeteta 8.6.2010 0:07:59
taurus
Ja sam pol svoje bebe nećete vjerovati saznala u 13. sedmici trudnoće. Lijepo su se vidjele dvije loptice između nogu Dr. mi je rekla da se prije vidi kod dječaka nego kod djevojčica, što je i logično.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 8.6.2010 0:25:57
Anidae
IZVORNA PORUKA: taurus
Ja sam pol svoje bebe nećete vjerovati saznala u 13. sedmici trudnoće. Lijepo su se vidjele dvije loptice između nogu Dr. mi je rekla da se prije vidi kod dječaka nego kod djevojčica, što je i logično.
Hehe, pa logicno je... Ako nema malog penisa curica je Znas kako kazu u narodu, ako nije sija, jest vrat A blago se tebi... Ja 28.-a sedmica a nista
RE: Kada ste saznale spol djeteta 8.6.2010 0:28:28
teacher75
to ne mora uopce znaciti, prerano je da bi se sa sigurnoscu moglo vidjeti. i meni je dr u 3-4. mj. bila rekla da joj se cini da nesto "visi" al da je jos rano i da nije sigurna, da bi tek u 5.mj bili sigurni da je i tako je na kraju i bilo
RE: Kada ste saznale spol djeteta 8.6.2010 0:31:28
Anidae
IZVORNA PORUKA: teacher75
to ne mora uopce znaciti, prerano je da bi se sa sigurnoscu moglo vidjeti. i meni je dr u 3-4. mj. bila rekla da joj se cini da nesto "visi" al da je jos rano i da nije sigurna, da bi tek u 5.mj bili sigurni da je i tako je na kraju i bilo
I ja se slazem s tvojim misljenjem da je u tom stadijumu trudnoce to oko spola samo nagadjanje pa ako se potrefi dobro i jest, ako ne, nikom nista
RE: Kada ste saznale spol djeteta 8.6.2010 2:10:53
Anoniman
Ne znam kako,ali eto meni je dr u trećem mj na UZ rekao da je djevojčica,da se fino vidi.Ne vjerujem da je samo pogodio,kakve koristi njemu od toga? A kao što sam već pisala,isti taj dr. u drugoj trudnoći je cijelo vrijeme naglašavao da nije 100% siguran za spol.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 8.6.2010 8:52:27
Nana84
i ja ću morati kupovati bebi odječu u neutralnim bojama dok ne saznam. Meni je najbitnije da je živa i zdrava beba
IZVORNA PORUKA: Anidae
Naravno, i ja bih voljela znati... Ali boze moj, moje nece da pokaze sta je Ja usla u 7.-i mjesec i nemam bas nista puno pripremljeno za bebu jer nebi bas da nabavljam roza stvari za djecaka ako nemoram A kucanje srca i prvi pokreti su tek pocetak... Ovo moje mene vec pravo boksa, isturi rucicu izgleda i bode po stomaku, i bice tu jos puno predivnih trenutaka koji ce te do suza dovoditi (suza radosnica naravno) a saznaces i spol kad-tad... S kim god sam pricala od ovih modernih zena nijedna se nije porodila a da nije saznala spol prije poroda, najkasnije u 7.-om mjesecu tako vrijedi se strpiti i s kupovinom i sa svim... A uvijek ima i opcija:kupiti neku stvar u bijeloj, zutoj, narandzastoj boji... kao sto sam ja npr. dosad radila
RE: Kada ste saznale spol djeteta 8.6.2010 10:32:49
teacher75
IZVORNA PORUKA: Gracanka
Ne znam kako,ali eto meni je dr u trećem mj na UZ rekao da je djevojčica,da se fino vidi.Ne vjerujem da je samo pogodio,kakve koristi njemu od toga? A kao što sam već pisala,isti taj dr. u drugoj trudnoći je cijelo vrijeme naglašavao da nije 100% siguran za spol.
draga moja, to ti nikad ne moze biti bas 100% sigurno. evo hanady ti je primjer, 2 puta joj sve do kraja trudnoce govorili da je a oba puta rodila djevojcicu. jedna moja prijateljica isto- do poroda joj govorili da je a na kraju rodila . zamisli njenog iznednadjenja! tako da vam je bolje da budete spremni na sve
RE: Kada ste saznale spol djeteta 8.6.2010 11:55:30
Anidae
IZVORNA PORUKA: Nana84
i ja ću morati kupovati bebi odječu u neutralnim bojama dok ne saznam. Meni je najbitnije da je živa i zdrava beba
Hvala Bogu pa sam docekala da se pocne vrtiti i pravo udarati i sad i sama znam da je barem ziva, tj. da mi doktori nemogu svasta trabunjati kao na pocetku trudnoce... A kupuj neutralne boje vise,narocito bijelu, to i pedijatri preporucuju, zbog ispiranja boja,alergija i sl., jer akobogda, imaces jos djece, pa kad vec kupujes, barem da ti visestruko posluzi Ja cu posuditi sve sto se moze dobiti od rodbine i prijatelja Kupila sam samo sitnice pa cu pred kraj trudnoce svest racune sta mi jos fali.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 12.8.2010 14:20:07
lepao
ja sam cula da je za curice teze vidjeti..bila sam juce kod doktora 17 sam sedmica kaze da se ne vidi jos...pa sta vi mislite? imala sam uzasne bolove juce o stomaku..moguli to biti neke kontrakcije? doktor mi je rekao da popijem apaurin od 2mg i da malo odmorim..nadam se da se nece bolovi vratiti...
RE: Kada ste saznale spol djeteta 13.8.2010 0:45:30
ajnur
IZVORNA PORUKA: lepao
ja sam cula da je za curice teze vidjeti..bila sam juce kod doktora 17 sam sedmica kaze da se ne vidi jos...pa sta vi mislite? imala sam uzasne bolove juce o stomaku..moguli to biti neke kontrakcije? doktor mi je rekao da popijem apaurin od 2mg i da malo odmorim..nadam se da se nece bolovi vratiti...
Ma nema to veze curica ili djecak.Ja sam tek u 7 saznala da je djecak i to kad smo isli na 4d a meni su svi govorili curica cim se krije A stomak ce boluckati nista se ne brini
RE: Kada ste saznale spol djeteta 17.8.2010 1:04:39
Aquarius
U 16. sedmici doktor rekao da misli da je dejčak ali da nije siguran, da bi nam potvrdio na sljedećoj kontroli u 20. sedmici i isto ponavlja na svakoj kontroli od tada.
Mislim da je za otkrivanje spola najbitniji položaj bebe. Ako beba ima djelimično ili skroz skupljene noge, normalno da se ne vidi i da doktor nije siguran i da nagađa. I obratno naravno.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 26.8.2010 18:18:06
Mirkica
IZVORNA PORUKA: pinki25
cao svima i veliki pozdrav...ja sam u 14.sedmici i zanima me kada se moze saznati spol djeteta? ja cujem u 20.sedmici,tek........
ja sam saznala u 22 sedmici da je djecak s obje trudnoce prvi put je tako bilo , a sada je ostalo do sada da je djecak vidjecemo kad se rodi. Sto kasnije kazu to je tacnije.
Skorpija ja mislim da je kod tebe ona kelpila jednsotavno jer se tek sa 16 sedmica zavrsava formiranje spolong organa.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 26.8.2010 18:23:12
Hannica
Krajem treceg mjeseca doktor mi rekao da je musko,isto je rekao i u 4 mjesecu trudnoce. Kad sam dosla u petom mjesecu rekao je "Vec sam vam rekao da je curica,zar ne?" A ja sva hepi...bas mi nesto drago bilo. I bi curica do prije mjesec dana,a sad je indijanac.
RE: Kada ste saznale spol djeteta 26.8.2010 18:24:21
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hannica
Krajem treceg mjeseca doktor mi rekao da je musko,isto je rekao i u 4 mjesecu trudnoce. Kad sam dosla u petom mjesecu rekao je "Vec sam vam rekao da je curica,zar ne?" A ja sva hepi...bas mi nesto drago bilo. I bi curica do prije mjesec dana,a sad je indijanac.
hahhahahhahahahaha neka je :)))
Pelene Selma.A.M
Ne znam da li je bila ova anketa ali eto ja ću je postaviti opet ,jer mi sada treba ........
Koje pelene koristite i koja je cijena jumbo paketa tih istih........
Hvala (99%)
Hvala (1%)
Broj svih glasova: 69
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!