veeseelaa
|
IZVORNA PORUKA: shpagica IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: veeseelaa imal ko da razmislja ko ja? niko , dobro Kod nas nema " kamare ", a ja rijetko kada imam cenera u novcaniku. Placam sve karticama. Kad dodje prvi u mjesecu, mi se uz kafu dogovorimo ko placa koji kredit, racune, vrtic. U nabavku idemo zajedno, i plati onaj ko je blize kasi u tom trenutku ili ko ima vise na racunu. Kod nas je tako. Svaki mjesec odvajamo dio za djecu, u vidu stednog osiguranja i to je to. Niti on misli imam li ja pare u novaniku niti ja mislim ima li on. Kad mi treba gotovine, ujutro pitam ima li on, ako ima - uzmem. Samo bih da dodam da vesela vjerovatno nije morala da se brine o zajednickom rjesavanju stambenog pitanja ili kupovine auta na kredit gdje je NEOPHODNO da se sjede i dobro izanalizira ZAJEDNICKA finansijska situacija. Ovo kako vesela funkcionise je sigurno preslikano iz njenog djevojackog vremena, ali tako mogu ove sto se "dobro udaju" ps stvarno ne mislim nista lose vesela, simpa si ti meni lik i slazem se u mnogo cemu s tobom, ali kad imas da odvalis 1000 KM rate kredita svaki mjesec MORAS da sjedes s muzem i iskalkulises s kolko ZAJEDNICKIH primanja ukupno raspolazete i da nikome nista ne zafali, a Boga mi vidim i ljude koji mnogo cega odricu da bi sebi obezbijedili krov nad glavom ili nesto drugo njima bitno. Uzmi samo da je 400 KM kolkoje prosjek da placas tetu cuvalicu realna visina rate za dobar kredit, i tako dalje... ja se jesam "dobro udala" al inace sam i bez udaje lijepo zivjela... sve ostalo si u pravu, ja sam samo pisala sa svog aspekta, ne treba to nikog da vrijedja, nisam ja aman puna love al ima se za lijep i normalan zivot Ako dvoje radi mislim da nikom frka nije, izuzev ako nemaju kredite Osim toga ko god hoce da zaradi moze, ja bi svijetla obraza cistila za novac, 5 KM = 1 sat, pa ti vidi.... za 8 sati 40 KM.... ja sam htjela ocistiti stan i zovnem rodicu (koja usput zivi teko) glat me je odbila... druga mi trazi novac u zajam, dam joj, i ponudim je da me nazove da mi ocisti stan.... nikad me nije nazvala i na kraju ja sve ocistim, bebu kod mame i lijepo se uhvatim krpe.... a sutra takva nikakva, slomljena na posao i nista mi ne fali, sve bi radila za moje dijete....
< Poruku je uredio veeseelaa -- 25.8.2010 12:08:06 >