Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
užas, užas....... meni mm priča da od njegovog prijatelja maleni je odbijao hranu danima i završio je u bolnici, živa sam istraumirana, analiziram svaki njen pokret..... zašto su nam djeca takva???? joj kad vidim drugu dječicu kako jedu ja se razbolim al još mi je veća muka kad mi kažu da sam je razmazila i da je zbog toga ona takva..... pitam se jesam li zaista u nečemu pogriješila?
ooooooooo dobro vece ova nam tema dodje ko nova hanuma sve nas je vise moja danas zvanicno nista nije jela a slabo i pije..dobro danas ima temperaturu al isto stanje.
ja znam u cemu grijesim ona je tvrdoglava a je preemetivna... trebala bih joj izbaciti sve i AD ...dan , dva , tri...ali nemam srca...ona tako cvili kad joj nedam AD da me dusa moja boli... jbg...valjda ce proci...
užas, užas....... meni mm priča da od njegovog prijatelja maleni je odbijao hranu danima i završio je u bolnici, živa sam istraumirana, analiziram svaki njen pokret..... zašto su nam djeca takva???? joj kad vidim drugu dječicu kako jedu ja se razbolim al još mi je veća muka kad mi kažu da sam je razmazila i da je zbog toga ona takva..... pitam se jesam li zaista u nečemu pogriješila?
e meni nije jasno kakvo razmazivanje spominju i sta tu majka moze da bude kriva pa sta bi joj trebala mrskati je i udarati uhhhhhhhhh kako bjesnim na ove komentare
moj Emin nista ne jede ...ima dana,dodje mu pa jede sve sto mu dam ali ima dana kada nece ama bas nista..danas popio miljeko 2 puta po 220 ml.,sok od narandze svjeze cijeden i malo rize..u zadnje vrijeme kada me vidi da idem prema njemu i nosim tanjur,mase glavom i ne,ne ..razmisljala sam da pocnem davati nesto za apetit,ali jeli rano ..bili smo na kontroli,ima 10 kg..za 2 mjeseca dobio pola kile,neznam ni kako
Meni ne zvuči loše pola kile za 2 mjeseca....mislim da i jeste neki prosjek oko 200 - 300 gr mjesečno ako se ne varam.
Ako ima dana da sve jede onda ne vidim neki problem.
A koliko dugo traju faze nejedenja kod Emina?
moj Emin nista ne jede ...ima dana,dodje mu pa jede sve sto mu dam ali ima dana kada nece ama bas nista..danas popio miljeko 2 puta po 220 ml.,sok od narandze svjeze cijeden i malo rize..u zadnje vrijeme kada me vidi da idem prema njemu i nosim tanjur,mase glavom i ne,ne ..razmisljala sam da pocnem davati nesto za apetit,ali jeli rano ..bili smo na kontroli,ima 10 kg..za 2 mjeseca dobio pola kile,neznam ni kako
Meni ne zvuči loše pola kile za 2 mjeseca....mislim da i jeste neki prosjek oko 200 - 300 gr mjesečno ako se ne varam.
Ako ima dana da sve jede onda ne vidim neki problem.
A koliko dugo traju faze nejedenja kod Emina?
meni se isto 500gr ne cini malo jer je vec napunio godinu al mama je zabrinuta i ja nebi da pametujem samo mislim da je jos mali za ove pripravke za poboljsanje apetita
moja malena ima 20 mjeseci i ima 14 kg to nije malo, neznam ni odakle joj ta kilaža ja na to ne gledam, pratim je dal jede il ne i ako ne jede ja odmah poludim.... šta me briga šta vaga kaže
ni ja ne gledam vagu... a i ona garant ima oko 14... znam samo kad ona ne jede onda budem nikakva... nije mi se jednom desilo da nam svima postavim da jedemo na stolu i kad ona nece samo odlozim i svoj tanjur i oplacem
ni ja ne gledam vagu... a i ona garant ima oko 14... znam samo kad ona ne jede onda budem nikakva... nije mi se jednom desilo da nam svima postavim da jedemo na stolu i kad ona nece samo odlozim i svoj tanjur i oplacem
istooo i ja i mm ludimo danas je ko mi odveli na ručak, riblja čorba, pastrmka, kolač al ona samo govori NEĆE, NEĆE ni liz jedan kaže mm nećemo više ni izlaziti s njom, oboje smo se tako iznervirali i naljutili na nju kao da je velika pa mi poslije žao pa plačem
< Poruku je uredio veeseelaa -- 22.8.2010 22:57:39 >
I meni je skroz nebitno kolika je kilaza.Bitno mi je da ima redovite obroke i da su zdravi.Ja sam se za djevojcicu brinula dok je bila manja.Od kada je svaki dan pocela piti med razmucen s vodom ja kao da sam se ponovo rodila.Curica hvala Bogu sama trazi jesti.Med je odigrao veliku ulogu,povecao apetit,a organizam opskrbio potrebnim vitaminima i mineralima,sto nijedan sirup za imunitet i povecanje apetita tako ne bi postigao.Mlijeko sam smanjila na najvise 2 case dnevno,jer mlijeko daje osjecaj sitosti,a usporava apsorbiranje zeljeza u krv.U kombinaciji s namirnicama bogatim zeljezom,mlijecni proizvodi nisu preporucljivi.Cure,ukoliko su djeca dovoljno velika za konzumiranje meda,ja ga najtoplije preporucujem i to da malu plasticnu kasicicu meda razmutite s pola case vode i da dijete pije kao sokic.Vremenom ce se apetit povecati,a barem ste sigurni da je vase dijete u toku dana uzelo neprocjenjivo vrijednu namirnicu.
jasmin hvala na savjetu ..imam odlican domaci med ali... npr ja ni natura mix ne mogu da dam asji jer ga odbija a ima divan ukus... kad smo joj MM i ja pokusali ubaciti u usta ona se toliko batrgala, vristala, plakala i na kraju to sto smo ubacili u usta je povratila... svaki put...
Vjeruj mi,mila,neces nista izgubiti.Skoro mi je prijateljica govorila da njena curica nece med,a curica ima 3 god.I prije par dana curica je dosla igrati se s mojom djecom,U medjuvremenu sam napravila taj napitak s medom i vodom koji svaki dan moja djeca piju.Ona je gledala u casu i ja sam joj punudila.Popila je dio i pitam je je li lijepo,kaze jeste i dijete trazi jos.Onda sam obradovala prijateljicu,koja isto tako kaze da joj curica slabo jede. Kad im curi nosic,samo povecam kolicinu meda tokom dana,npr dajem tri puta taj napitak,masiram ih Mucoplant mazom i curenje nosica stane.Opcenito,hvala Bogu na toj blagodati,ali svaku prehladu lakse prebolimo s ovom terapijom.Ubjedjena sam da mi je to pola case koje oboje popiju zdravije od sokica koje bi pili,i samo se zasitili tecnoscu.
jasmin hvala na savjetu ..imam odlican domaci med ali... npr ja ni natura mix ne mogu da dam asji jer ga odbija a ima divan ukus... kad smo joj MM i ja pokusali ubaciti u usta ona se toliko batrgala, vristala, plakala i na kraju to sto smo ubacili u usta je povratila... svaki put...
Vjerujem,i meni bi morao gusto da platis da ga pojedem onako,ali kad se ona kasicica razmuti u pola case vode i naspes u flasicu iz koje inace pije sokic,sve ide lakse.Samo,ako budu cure htjele,obavezno med mutite plasticnom ili drvenom kasikom,jer od obicne kasike med gubi svojstva.Iskreno se nadam da ce poceti jesti,jer znam koliko se brinete.
Hej Visnjich,ako vec budes stavljala,ja bih prvi put stavila pola male kasicice.Ako popije,sljedeci put vise.Ali ne vise od male kasicice.Da nam sutra akobogda javis da je popila uz omiljeni crtic :).
Hej Visnjich,ako vec budes stavljala,ja bih prvi put stavila pola male kasicice.Ako popije,sljedeci put vise.Ali ne vise od male kasicice.Da nam sutra akobogda javis da je popila uz omiljeni crtic :).
a jel mora u vodu il u čaj, možel se med staviti u sok?
ja cu u caj jer asja jako voli caj i pije ga dosta dnevno...onaj Hipp instant (komorac, anis, kamilica) pa cu zato probati u caj... a ti probaj sa onim sto mislis da ce upaliti sretno nam sutra
Probaj u pocetku ono sto voli.Moze i u caj.Ali je voda najbolja.Dakle,bitno je da krene piti u onome sto dijete trenutno voli,pa s vremenom preci na vodu.
joj zene ja nisam mogla cekati sutra...kako je moja asja nocna ptica sad trazila CAJku i ja joj naspem pola kasicice meda...evo popila sve valjda nije skonatala... 1:0 za mene jeeeeeeee jasmin draga ako ovo upali vodim te na rucak kad dodjes u SA veseelaa sretno sutra
a da da pojasnim ja kad ajsi pravim Hipp caj to izgleda tako da naspem vode npr 2 dcl i to samo prstima kao da poslim cajem... to je u stvari voda koja je lagano obojena i ima slatkast ukus...
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.