|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali odbijaci hrane
6.7.2010 11:47:02   
Mya_81 RR
Možda da ipak malo pričekaš sa doktorom...nije situacija toliko alarmantna, iako znam da odbijanje hrane zna biti jako stresno za roditelje. Naravno, us lučaju da se oduži ima onih sirupa za otvaranje apetita pa možda pomognu, jer kad guza ogladni jest će ona user posted image

A godi njoj sad ta pažnja zbog promjene i svega, pogotovo zato što je sad još više svi pazite jer ne jede...pa stalno nudjenje hrane i to što ste svi oko nje joj godi sigurno, ali proći će. Ne znaju se oni drugačije nositi s promjenama u životu.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 251
6.7.2010 11:48:13   
Anoniman
mozda da joj kupis njen set...da joj kazes da je to njezino a tete zamolis da joj u tome posluzuju hranu...mozda je gadljiva

Neposredna veza do poruke: 252
6.7.2010 11:50:16   
Anoniman
jest da ce onda sva djeca poceti protestovatiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 253
6.7.2010 12:44:07   
Medić*
vesela mislim da nema potrebe da brines, cim je malena vesela, igra se, ne place garant zbog obdanista i promjene sredine i na taj nacin protestvuje mis mali, ja svog malenog ako na kratko ostavim nekome on nista u ta dva sata nebi uzeo od druge osobe, tek je pocela sa cjelodnevnim boravkom i treba joj vremena, sve ce to za par dana proci i promeniti aBg user posted image , a nece se razboliti jer ipak unosi mlijeko i sokove, za par dana ne moze joj nista biti a ako se nastavi a nece akobogda onda potrazi nesto za apetit.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 254
6.7.2010 13:49:27   
veeseelaa
djevojke hvala na podršci, nadam se da će brzo ovaj "štajk" proći, tako sam tužna, oči me bole od plača! kako je teško biti majka user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 255
6.7.2010 15:27:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

djevojke hvala na podršci, nadam se da će brzo ovaj "štajk" proći, tako sam tužna, oči me bole od plača! kako je teško biti majka user posted image user posted image user posted image user posted image
da bas nesto,najljepse je biti majka a i najteze isto...
Ma nebrini ,mila proce ju abd......
user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 256
12.7.2010 8:55:15   
Mya_81 RR
Vesela, kakvo je sad stanje s hranom?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 257
29.7.2010 23:41:40   
ficoli
Evo i ja da se pridruzim ocajnim mamama.Moj malisa ima 10 mj.i nikada nije bio neki bucko ali zadnja 3 dana odbija da jede,narocito mlijeko u flasici.Ne primjetim da je bolestan i da mu nesto fali, veseo i zivahan, a nece uvece pred spavanje mlijeko, a odbio i jutros kad je ustao poslije 10 sati spavanja.Vec sam ocajna jer sam i do sada vodila borbu sa njim oko hrane.Problem je i oko cvrste hrane,sve je miksano, na komadice se nateze da povrati.Inace do sada je jeo mlijeko ujutro i navece, a izmedju mlijecni obrok sa zitaricama,voce i povrce sa mesom.Uglavnom je jeo uz nase pjevanje, izigravanje bijesnih glista a sad ni to ne prolazi.Povuce nekoliko puta pa pocne da place, jedva ga smirimo.Nekad pomislim i da mu nesto smeta,ne mogu da provalim sta mu jeuser posted image .
Oduzih ja malo ali sta cu.Ne znam jeli nesto prolazno ili da ga ipak odvedem doktoru.
Molim za savjet! 

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 258
29.7.2010 23:52:11   
Anoniman
ficoli prosli smo tu fazu i bila sam polu luda zbog toga jednostavno je odbijala bocuuser posted image onda sam joj davala hippove mlijecne kasice i nakon 15 dana ponovo je pocela piti bebimil ali 3 sa okusom vanilije.

(odgovor članu ficoli)
  Neposredna veza do poruke: 259
30.7.2010 0:05:18   
Anushka
mi smo medju veteranima odbijacima ali nije odbijao flasicu.
je li mu tesko gutati? pije li vodu? jede li ista? jesu li otecene desni pa ga bole pokreti vilice? ja bi svog sigurno odvela da 2 dana place i odbija da jede, makar da se uvjerim da nije upala grla i sl pa se onda bacila na ostale metode tipa strpljenja, sirupa i sl

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 260
30.7.2010 8:48:51   
Mya_81 RR
Anushka ti reće da bi možda bilo najbolje provjeriti je li upala grla u pitanju, jer po iskustvu drugih mama to je zaista najčešći razlog odbijanja hrane.

Mada kod nas to nije nikada bio razlog, a dešavale su se s vremena na vrijeme faze odbijanja da jede. U periodu kad je više pila mlijeko nego čvrstu hranu dešavalo se da odbija piti, a recimo pije čaj iz flašice pa me je to uvijek dodatno zbunjivalo. U svakom slučaju, nikad nisam mogla biti sigurna šta je u pitanju, ali uvijek je relativno kratko trajalo pa sam se trudila previše ne brinuti.

Naravno, ako se taj period previše oduži svakako bi bilo poželjno čuti stručno mišljenje.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 261
1.8.2010 22:50:00   
ficoli
Evo juce i danas je malo bolje.Pojede malo manje ali jede.Nije odbijao hranu na kasikicu nego samo flasicu.Bilo je tu i nekog prelaska sa Milumil 2 iz Slovenije koje mi salje zaova na Milumil 2 iz BIH (nastalo nam)pa mozda je i to razlog.Jutrosa je popio gotov 200ml mlijeka, a veceras 180ml pa kontam da je grlo ne bi pio.Muce ga i zubici, nikako da niknu, usao je u 11 mjesec a ima samo 2 zubica, valjda zato i moram sve da miksam.Otkud znam, 2 dana jede dobro pa 3 nejede.
Vidjecu kako ce biti narednih dana!!!

Neposredna veza do poruke: 262
22.8.2010 20:41:56   
reallove
moj Emin nista ne jedeuser posted image user posted image user posted image ...ima dana,dodje mu pa jede sve sto mu dam ali ima dana kada nece ama bas nista..danas popio miljeko 2 puta po 220 ml.,sok od narandze svjeze cijeden i malo rize..u zadnje vrijeme kada me vidi da idem prema njemu i nosim tanjur,mase glavom i ne,neuser posted image ..razmisljala sam da pocnem davati nesto za apetit,ali jeli ranouser posted image ..bili smo na kontroli,ima 10 kg..za 2 mjeseca dobio pola kile,neznam ni kakouser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 263
22.8.2010 22:04:38   
veeseelaa
ja sam se za ove teme ubila user posted image user posted image user posted image user posted image
moja malena je danas pojela samo 4-5 komada smokija, par kašikica voćnog jogurta i jednu kašiku riže......
užas, popila je dva puta po 200 ml mlijeka i dva sokica user posted image user posted image user posted image user posted image ja živa neznam šta da radim
Negdje me je neko pitao da joj ne niču petice, rekla sam da su nikle a nisu... malo sam se zabrojala
Neznam šta joj jeuser posted image user posted image user posted image user posted image ima dana i nešto pojede al danas katastrofa

< Poruku je uredio veeseelaa -- 22.8.2010 22:05:21 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 264
22.8.2010 22:06:29   
veeseelaa
ja se bojim da se ne razboli jer danas sam primjetila da ima strašne podočnjake, još smo je i vodili u šetnje ne bil je umorila pa na takav način otvorila joj apetit al ništa.....
da idem doktoru sutra?????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 265
22.8.2010 22:09:51   
veeseelaa
zinanina pročitala sam tvoj post na drugoj temi koji je upućen meni... hvala na javljanju
Ja joj mlijeko dajem tek nakon što uvidim da zaista ništa pojesti nećeuser posted image user posted image user posted image user posted image kontam bolje i mlijeko nego ništa

< Poruku je uredio veeseelaa -- 22.8.2010 22:11:36 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 266
22.8.2010 22:13:17   
veeseelaa
dal ovo mlijeko iz tetrepka uopće vrijedi????? 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 267
22.8.2010 22:14:50   
Atarka
Mi smo imali ovu fazu odbijanja hrane jedno vrijeme, ali hB sad se sve normalizovalo. Tada sam ga jedino mogla prevariti da nesto pojede kad se dobro zaigra, a ja mu "tutnem"kasiku u ustauser posted image . Najgore je bilo jedan dan kad nije nista okusio osim dojenja i ispostavilo se da mu je grlo malo bilo upaljeno pa mu je bilo bolno da guta. Sad tamani sve mashallah.

30.09.2009

Neposredna veza do poruke: 268
22.8.2010 22:14:57   
Visnja RR

ja se bojim da se ne razboli jer danas sam primjetila da ima strašne podočnjake, još smo je i vodili u šetnje ne bil je umorila pa na takav način otvorila joj apetit al ništa.....
da idem doktoru sutra?????

ako ces biti mirnija otidji...ali samo ce ti dati neki sirup...
probaj sa onim granulama koje sam ti spomenula... hanady kaze da bas ali bas otvaraju apetit...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 269
22.8.2010 22:16:07   
Visnja RR

da ako je 3, 2 % masnoce...

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 270
22.8.2010 22:17:00   
veeseelaa
mislila sam večeras joj kupiti u apoteci i dodjem do apoteke i skontam da nisam ponijela papirić gdje upisah tačan naziv.... sutra ću aBd
ma ja se Višnja bojim da mi malena nije šta bolesna pa neće da jede user posted image user posted image user posted image user posted image jer to više nije normalno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 271
22.8.2010 22:17:20   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

da ako je 3, 2 % masnoce...

e to i koristim, megle

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 272
22.8.2010 22:22:27   
Dida79
Vesela mila ne sikiraj se velike su vrucine pa ni mi ne mozemo nista da jedemo...ona je masallah zdrava sto je najbitnije...ja je ne bi sad forsirala i dala bi joj da jede samo ono sto ona voli a cim se malo vrijeme promjeni vidjet ces da ce i ona

Neposredna veza do poruke: 273
22.8.2010 22:25:11   
veeseelaa
hvala Didi na utješnim riječima user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 274
22.8.2010 22:25:27   
Visnja RR

mislila sam večeras joj kupiti u apoteci i dodjem do apoteke i skontam da nisam ponijela papirić gdje upisah tačan naziv.... sutra ću aBd
ma ja se Višnja bojim da mi malena nije šta bolesna pa neće da jede user posted image user posted image user posted image user posted image jer to više nije normalno

draga moja ako te iko razumije onda sam ja ... meni to traje vise od 4 mjueseca... ima dana kad nsta ali nista nece...
jutros u 9 je popila 120 Ad i do 12 sam majmunisala ali nista nije htjela... na keaju je pojela malu hrenovku (znam mnogi ce reci bljak al meni i to ko kuca veliko)... buraniju koju je nekad voljela nije htjela ni prmirisati...  u 5 na foru pojela pola hipp kasice od marelice... i u 8 mali monte... od jutros joj nisam davala AD... a da oko 12 kad je pojela hrenovku uzela je jednu kasiku milerama...
i zeno tako mi je danima... i da popila je 1 sokic hipp multivitaminski koji joj dam iz 3 puta al malo razrijedim s vodom...

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *