|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
24.6.2010 16:11:42   
niki83
ok hvala na brzom odg.

N&N

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 426
27.6.2010 21:19:43   
Apotekarka
joj i mi smo fasovali svoju prvu temperaturuuser posted image user posted image user posted image
Vidim ja on meni cio dan kemkav,pruza ruke uvali se u krilo i keti...ajd zaspemo i mi tako kad se probudio nekako mi puno crven u licu i topao odmah sam pomislila temp.izmjerim rektalno 39 dam mu paracetamol i spala je na 38 bojim se da mu nije od mene preslo slabost mi i grlo upaljeno,mada mi lici i na zube  ina par sitnih cviljcica na obrazuuser posted image user posted image user posted image ,necemo valjda rođendan dočekati bolesniuser posted image user posted image user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 427
27.6.2010 23:00:48   
niki83
ja ne zna sta je nama bilo...temp 38,5 i do sljedeceg jutra nestala, davala 3puta panadol baby...bez ikakvih drugih simptoma...ali odvedem je sutradan dr., pomislila sam upaljeno grlo, ma nista, kaze mozda ce zubici, jos smo krezubice...ali nema nikakvih promjena na desnima, a slicno nam se desilo i prije 2mjeseca tacno..ista temp, bez drugih simptoma, samo jednu noc trajala..user posted image

N&N

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 428
28.6.2010 0:02:33   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

joj i mi smo fasovali svoju prvu temperaturuuser posted image user posted image user posted image
Vidim ja on meni cio dan kemkav,pruza ruke uvali se u krilo i keti...ajd zaspemo i mi tako kad se probudio nekako mi puno crven u licu i topao odmah sam pomislila temp.izmjerim rektalno 39 dam mu paracetamol i spala je na 38 bojim se da mu nije od mene preslo slabost mi i grlo upaljeno,mada mi lici i na zube  ina par sitnih cviljcica na obrazuuser posted image user posted image user posted image ,necemo valjda rođendan dočekati bolesniuser posted image user posted image user posted image
...
ne vjerujem da mu od zuba može biti tako visoka, prije je prešlo od tebe, ne sekiraj se, to će brzo proći...samo skidaj temperaturu, ne dozvoli da ti dijete bude pod njom

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 429
28.6.2010 16:31:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: niki83

ja ne zna sta je nama bilo...temp 38,5 i do sljedeceg jutra nestala, davala 3puta panadol baby...bez ikakvih drugih simptoma...ali odvedem je sutradan dr., pomislila sam upaljeno grlo, ma nista, kaze mozda ce zubici, jos smo krezubice...ali nema nikakvih promjena na desnima, a slicno nam se desilo i prije 2mjeseca tacno..ista temp, bez drugih simptoma, samo jednu noc trajala..user posted image

To se i nama dešavalo,preko noći tura,ujutru sve superuser posted image Hajd,hvala Bogu da je tako!

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 430
28.6.2010 16:35:48   
niki83
IZVORNA PORUKA: Gracanka

IZVORNA PORUKA: niki83

To se i nama dešavalo,preko noći tura,ujutru sve superuser posted image Hajd,hvala Bogu da je tako!

pa jeste, ali mi nije jasno zasto temp...?!
sta je kod vas bilo? ja ipak ne mogu nekako ni zubice okriviti, jer ama bas nista se ne vidi na desnama..

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 431
28.6.2010 16:41:50   
Anoniman
Dešavalo mi se to s objema,i nisam mogla nikako povezati sa zubićima,nit se na desnama išta vidjelo,niti su u to vrijeme iznikli,ne znam otkud ta temp.nisam ni vodila dr.
Jednostavno na veče primjetim da je vruća,izmjerim,ono povišena,i kontam da je to to,već se nasikiram,znam šta me čeka,a ujutru ni traga temp.i više se ni ne vrrati,čudno user posted image

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 432
30.6.2010 22:29:50   
niki83
eh i mi imamo isto iskustvo ondauser posted image
ja se opet eto pitam i potajno nadam da nece zubici..joj i kenjkava je od tog dana temperature, ali Bog dragi samo zna sta li je..

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 433
4.8.2010 13:39:39   
lila25
evo i kod nas prva temperatura,juce citav dan neraspolozen pospan zaspi 15 min i opet po starom kad sinoc pipnem celo gori,38,4 bas se prepala dali mu sirup panadol beby i spala je na 37,3,ali citavu noc je bio vruc stavljala mu i obloge tusirala evo sad izgleda da se preznojava,uglavnom ne prelazi 38. e sad ne znam da li da ga vodim dr,mozda su zubici jer neda pipnuti desni.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 434
4.8.2010 17:01:21   
Anoniman
Kad mi je starija jednom imala temp. pitala sam dr da li to može biti od zuba jer joj je i desna bila malo nabrekla,odgovor je bio da temp.iznad 37.5 ne može biti od zuba...

(odgovor članu lila25)
  Neposredna veza do poruke: 435
4.8.2010 17:27:40   
Trnoruzica
Kod moje djevojcice prije jedno mjesec dana dok su joj nicale petice, temperatura je bila 38,7 user posted image
Znaci, sve je individualno. Ako dijete nema nekih drugih simptoma, tipa kasalj, curenje nosica, i sl, moguce je da su zubici u pitanju

< Poruku je uredio Trnoruzica -- 4.8.2010 17:29:08 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 436
4.8.2010 17:35:15   
Anoniman
Koliko,tura traje zbog recimo zubica???
A.uzadnje vrijeme skoro,svaki mjesec ima povisenu turu i kad ga odvedem dokt.kaze upala grlauser posted image zna nekad cak,ni da nos necuri ma nista samo povisena tura.
AL,nam je rekao ako tura traje vise od dva dana a nespada to je od upale
Tj.ima neku upalu!
Tako,da mi skoro uvjek zavrsimo na antibioticima.A.ima 13mjes. i jos nijednog zuba nema na vidikuuser posted image

(odgovor članu Trnoruzica)
  Neposredna veza do poruke: 437
16.8.2010 10:50:12   
veeseelaa
moja malena je u subotu ničim izazvana nakon poslijepodnevnog spavanja ustala sa temp od 38,7
dala sam joj paracatamol i odvela je  hitnu
Dr je rekao da se radi o upali grla i dali su joj antibiotik Xiclav
Danas je dobila proljev, jel to zbog antibiotika ili...? znal iko help
Dva puta od jutros je imala stolicuuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 438
16.8.2010 10:52:01   
Skvo RR
A moguce je da je od antibiotika..Meni je pedijatrica savjetovala uvijek uz antibiotike prolife...Ali sad kad vec ima proljev, ne znam...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 439
16.8.2010 10:53:03   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moja malena je u subotu ničim izazvana nakon poslijepodnevnog spavanja ustala sa temp od 38,7
dala sam joj paracatamol i odvela je  hitnu
Dr je rekao da se radi o upali grla i dali su joj antibiotik Xiclav
Danas je dobila proljev, jel to zbog antibiotika ili...? znal iko help
Dva puta od jutros je imala stolicuuser posted image

ja kad sam pila antibiotik imala sam isto proljev i doktor mi je rekao da trebam uzimati jogurt jer to dolazi od antibiotika , tako je kdo mene bilo e sad djeca odrasli user posted image user posted image koliko ima tu razlike ne znam .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 440
16.8.2010 10:53:22   
veeseelaa
trenutno je u ubdaništu, teta mi reče da je sigurno od antibiotika
ako nastavi da uključim nešto protiv proljeva npr Linex ili da idem dr?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 441
16.8.2010 10:54:04   
Majčica
Vecina antibiotika ima kao nuspojavu proljev, nazalost. Barem je kod nas tako bilo. Provjeri na uputstvu, mozes otici da ti daju neku zamjenu, ali moze biti i da je proljev od neceg drugog. Ja sam jednom nastavila s antibiotikom, a jednom smo trazili zamjenu. U sustini proljev ako je od antibiotika nestaje cim zavrsite s lijekom.
Curici zelim brzo ozdravljenje.

T. 2008.
H. 2012.

Neposredna veza do poruke: 442
16.8.2010 18:49:53   
Hanady RR
Molim vas da sve dalje rasprave o istom nastavimo na temi

Moja beba ima proljev

postovi su prenijeti na navednu temu. u skorije vrijeme sve što je Ot na ovoj biće brisano.
Hvala cure
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 443
19.8.2010 17:07:35   
Sonja
drage moje
A mi ima temp od juce i kaslje i promuko je ne moze ni da place ni da prica kako treba
isli smo danas dok. i dala nam Macropen sirup da pijemo svakih 12h i aqua maris sprej
danas ima temp 38,5 i oko 1 sam mu stavila pola cepica i bila mu je spala temp.
ali evo sad opet zaspao i pipnem ga opet gori i temp isto tako 38,5user posted image
sta da sad radim..
ne smijem jelde opet cepic iliuser posted image
imam i Dalsy sirup(ibuprofen)
pa sta da mu damuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 444
19.8.2010 17:16:04   
bebacha
ja dajem samo Dalsy al bolje ga sad istusiraj pa vidi kako ce reagovat pa onda sirup

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 445
19.8.2010 17:18:21   
Anoniman
Sonja, cepic ostavi za noc...ako ne daj boze predje 39c...ja bih sad probala sa kupanjem i sirupom

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 446
19.8.2010 17:33:01   
amdi
Ja cepice dajem samo u vanrednim okolnostima, a to je kad temperatura pređe 39,5 C,vrlo rijetko. Cak i kad primjetim da dijete ima temperaturu cekam dok ne pređe 38,5 i onda dajem paracetamol ili dalsy (u slucaju ako ima i neke bolove), pustim da se organizam sam izbori. U svakom slucaju paracetamol se moze kombinovati sa dalsijem ili voltarenom, ali nisam sigurna da li se mogu kombinovati dalsy i voltaren - jer nisam voltaren upotrijebila mozda 2 ili 3 puta.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 447
19.8.2010 18:00:11   
bananica
na 4 sata se moze kombinovati dalsy sa voltaren cepicima

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 448
19.8.2010 21:14:10   
Sonja
hvala na odguser posted image
dala sam mu Dalsy i opet mu malo spala pa se vratilauser posted image
pa sam mu stavljala carapice sa sircetom pa ga tusirala
evo sad jedva zaspao
cepic cu cuvati za noc ako bude visoka temp.

njemu je i nos zacepljen pa ga onda nervoza hvata i dok kapi mu stavim ziva muka
jadnik bas mi ga zao ....
mene je najvise strah noci ne znam ni ja zasto..
evo ostala sam kod sveki da nocim ..opet zena je pribranija a ja cim pregje 38,5-6 ja se gubim...

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 449
19.8.2010 21:19:51   
Visnja RR
sonja ako su nogice tople namazi stopala senfom... namazes gazu pa preklopis preko tabana i navuces carapicu...
ako bas moras cepic ja uvjek probam sa lupocet cepicem jer je malo blazi od voltarena ... a ako moras voltaren onda vjerovatno znas da se on daje samo pola...prepolovis ga uzduz...
ti koristis dalsy a asji je uvjek pomagao panadolbaby sirup...
nemoj ga utopljavati... samo mu obuci lagani bodi i prekrij ga kad pajki carsafom

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *