Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
D_Kkoji dio teleta si ti pekla na hanabananinin način? Mogu li se kotleti tako peči? Ja ih obično dinstam ali probala bih i tako.
nisam vala kotlete - ja sam stavila jedan komad bez kosti i bez puno masnoce ali ti isto tako stavila i kotlete i isto napravila.. krompirice malo manje stavila a gljive samo ocistila od zemlje i sve odjednom u rernu.. a kesice za pecenje sam kupila u Interex-u..
zahvaljujem na receptu.. iako nisam neka kuharica ovaj sam pravila par puta - ne znam kako su ga zvali da li Lovacki burek ili tako nesto - to je bilo na nekoj kuharskoj emisiji pa mi bilo super sto ne moram razvijati jufke.. dobar je - mislim da mi je prvi put ispao malo suh - bilo mi puno sasuti svu kiselu pa ja smanjila a tamo jufke upile..ja kontala kao obicno zalijevanje pa se zeznula.. u svakom slucaju - zahvaljujem se na otkrivanju kuharskih tajni :))
D_Kkoji dio teleta si ti pekla na hanabananinin način? Mogu li se kotleti tako peči? Ja ih obično dinstam ali probala bih i tako.
nisam vala kotlete - ja sam stavila jedan komad bez kosti i bez puno masnoce ali ti isto tako stavila i kotlete i isto napravila.. krompirice malo manje stavila a gljive samo ocistila od zemlje i sve odjednom u rernu.. a kesice za pecenje sam kupila u Interex-u..
ma može svaki dio...mogu i kotleti.... samot i stavi u vrećicu i uživaj
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
bilo bi fino da si navela odakle i ko je autor ove fotografije tj jela... autor ovih mantija je "hadzinica" sa sa-x foruma i njen je i video sa youtube...bilo bi u redu i pristojno da si to navela
pitanje je bilo sta su mantije ako si pratila forum sliku uzmes odake hoces da pokazes a obijasnis isto kao kad bi postavili bilo koje a ako ce ti biti lakse evo mojih mantija bitno je da se zna i mnogi su probali moje mantije tako da mi nije cilj da se raspravljam znam li spremat ili ne mnoge slike su sa google djecije sobe zavjese itd a evo i moji dokaz
pitanje je bilo sta su mantije ako si pratila forum sliku uzmes odake hoces da pokazes a obijasnis isto kao kad bi postavili bilo koje a ako ce ti biti lakse evo mojih mantija bitno je da se zna i mnogi su probali moje mantije tako da mi nije cilj da se raspravljam znam li spremat ili ne mnoge slike su sa google djecije sobe zavjese itd a evo i moji dokaz
samo nisu pecene
super su ti ove tvoje mantije
a sta mene zbunjuje...smiju se koristiti slike sa googla bez da se ne navede odakle je neka slika preuzeta tj da se na stavi do znanja da je slika tudja....kako se zna kad je autorska,a kad preuzeta sa neta?
mislim da nie problem mnogi skidaju sve i svasta sa net netrazeci autorska prava na kraj krajeva sto bi onda bilo javne mozda se ja nerazumjem najbolje valjda ce ti nego bolje obijasnit,nego hajde bujrum ti na mantije
Ko neobiljezi sam svoje slike to ti je kao da je svacija slika... ako obiljezis sliku sa imenom ili nekim logom ili sta vec onda si oznacila da je slika tvoja i da ti sadrzis sva autorska prava...
Ja preporucujem da se slike obiljeze, ja nemam obicaj to raditi na sve al ako ste primjetili na slike od mamine sofre pise njeno ime i prezime =)
Ko neobiljezi sam svoje slike to ti je kao da je svacija slika... ako obiljezis sliku sa imenom ili nekim logom ili sta vec onda si oznacila da je slika tvoja i da ti sadrzis sva autorska prava...
Ja preporucujem da se slike obiljeze, ja nemam obicaj to raditi na sve al ako ste primjetili na slike od mamine sofre pise njeno ime i prezime =)
Ja ko diverzant, al' me, Ilhana, bas interesuje kako da obiljezim sliku. Help me, please
Ko neobiljezi sam svoje slike to ti je kao da je svacija slika... ako obiljezis sliku sa imenom ili nekim logom ili sta vec onda si oznacila da je slika tvoja i da ti sadrzis sva autorska prava...
Ja preporucujem da se slike obiljeze, ja nemam obicaj to raditi na sve al ako ste primjetili na slike od mamine sofre pise njeno ime i prezime =)
Ja ko diverzant, al' me, Ilhana, bas interesuje kako da obiljezim sliku. Help me, please
Imas na Zajednica RR temu "Skola za obradjivanje slika" gdje sam ja objasnila kako se to radi na najjednostavniji nacin uz najjednostavniji program... slikovito objasnjeno je ;) Mozes i druga cuda od slike praviti... probaj ;) Ako imas kakva pitanja postavi na temi pa ti ja odgovorim ;)
O lhana draga moje će slike abd sutra biti tu...nemamo kablo za aparat opet sam ga zijanila a ni jednu nisma slikala mobitelom...vidiš da nema ni slika sa mora još na fb
abd sutra ću u grad pa ponesem u fotooptik da mi skinu...make išao danas al nije radio onaj kod II gimnazije i moja ''pametnica'' se kući vrati neobavljenog posla.
mamine oči...
uh kad vam sliku mojih stavim...iste hadžinicine sa x-foruma
ja sam danas za Iftar dodala jednu jufku tikvenice....i smo sam nje jela...naumpala mi tikvenica ko trudnici,...uh jest mi dobra bila
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Samo da se nadovezem na ove mantije, posto se puno spominju ...ja ih zovem buredzici i pravim na malo laksi nacin, sastavim meso i luk a u tu smjesu stavim saku-dvije vode, razvijem jufku i redam mesao kao za svku drugu pitu, umotam jufku i onda rezem manje komade, tj buredzike. Puno je brze nego posebno stavljati meso pa ih umotavati, bar meni . I kad se ispeku prelijem ih mjesavinom pavlake i mlijeka
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
Samo da se nadovezem na ove mantije, posto se puno spominju ...ja ih zovem buredzici i pravim na malo laksi nacin, sastavim meso i luk a u tu smjesu stavim saku-dvije vode, razvijem jufku i redam mesao kao za svku drugu pitu, umotam jufku i onda rezem manje komade, tj buredzike. Puno je brze nego posebno stavljati meso pa ih umotavati, bar meni . I kad se ispeku prelijem ih mjesavinom pavlake i mlijeka
e drugo su buresžici ena.... nije to isto....
pravi buredžici se rade tako što se u jufka sječe na trake pa se savijaju u obilku hamajlije buredžike ( znači trokutući)
ja u buredžike kad jufrku potkuhavama stavim praška za pecifo tako mi jufka bude suha brzo...a unutra u smjesu sa mesom i lukom stavim kašiku pavlake...bude mi razabranije.
a ja mantije tako savijam... razvijem jufku pa je napstim i onda po kraju stavim komadiše mesa i rolam cijeli krug dok se jufka sama ne pocjepa na sredini...i onda fino uzimam komadiće i krajeve prema unutra uvučem i slažem kao mantije u tepsiji. jednostavnije a isto se dobije....
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
btw, Hanady kakvo kablo ti treba? Jel obicno USB? da ti ponesem jedan... imam ih na bacanje hehehe
ama nije obično...kod mene fotoaparat samsung 7.2 mpk...elem sa jedne strane je USB za računar a sa druge nije usb nego posebno za priključak u fotić...nekako duguljasto i tanko sa zubcima 8slično kao kod n0kie N73
ma mene treba upucat.... al otići ću ja u poenedeljak do grada pa da kupim...ja rekoh sutra a jok sutra nedelja gdje ću u vraga...već u ponedeljak...ima na skenderiji neka radnja kaže moj pamtni muž
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
joj hocete da cujete jedan blam od proslog iftara u Dzamiji odrzan u susjednom gradu...
Bila sam i ja i pored mene ti je sjedila jedna prelijepa cura, vjerovatno je neudata a iz sandzaka je i tako smo ti mi iftarili i ona je iza mene uzimala hranu i stavi mi mantije da probam... a ja nevolim nikakvu pitu sa mesom... kaze moras probati haj ja uzmem pojedem JEDVA onu jednu mantijicu kad ce ti ona meni "i jesu li ti se svidili" a ja nekontajuci, umorna do maksa :P sa posla direktno u dzamiju... kazem joj "ma vala nije po mom ukusu" kad ce ti ona meni "Bas mi je zao, ja sam ti jos stavila ove sto sam ja pravila"... joj kud se zemlja neotvori da propadnem kako me bi stid... ccc
Burek od domaci jufki, svaka jufka se "pokvasi" u vodi i kad se ispece pospe se sa necim (nevolim burek pa nisam ni pitala cime :P)
Moj favorit =) Buranija iz babine baste svjeze ubrana =)
Svjeze hurme =)
Visnja, ko kaze da mi nemamo cevape :P i to jos sa kajmakom njam njam
Jos jedan kolac iz moje glave od svjetle cokolade i oraha =)
Znam malo previse slika al...
Mislim da je svaki komentar suvisan.Iako sam upravo sehurila,mogla bih ovu libanonsku lepinicu s cevapima i kajmakom :).Poselami mamu Salihu i reci da je prava majstorica u kuhinji.Pohvale i za drugi kolac `iz glave`.Ne sumnjam da je jako ukusan.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
draga jasmin...htjela bih te pitati dok kad se moze sehuriti:cim ezan zauci treba se prestat sa jelom i picem ili se moze dok ezan ne izuci..i isto tako kad se iftari moze li cim ezan zauci ili treba sacekat da ezan izuci
Mila,ovdje ezan uci cim nastupi zora,ne znam je li u BiH tako slucaj.Koliko se sjecam,tamo je ezan nekih 45 minuta pred izlazak sunca.Mislim da u vaktijama imate tabelicu koja pokazuje vrijeme nastupanja zore.Cim nastupi to vrijeme prekida se sehur i zapocinje se post.Isto tako,cim zauci aksamski ezan,znaci da je nastupilo vrijeme iftara i lijepo je da se pozuri s iftarom,kako je doslo u hadisu:Od Sehl ibni Saâda se prenosi da je Muhammed a.s. rekao: "Ljudi ce biti na dobru sve dok budu pozurivali sa iftarom". (Hadis biljezi Buharija i Muslim).Dakle,ne treba se cekati da ezan zavrsi,vec naprotiv,lijepo je da se mrsenje obavi odmah po nastupanju aksamskog vremena.Stavise,muezin koji uci ezan prvo se omrsi pa onda oduci ezan.:)Nadam se da si shvatila.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!