Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi danas imamo prve goste na iftaru i planirala sam napraviti
-limunadu -pileću supu -filovane paprike (sinoć napravila) -šiš ćevap (tačnije teletina sa lukom i gljivama) -mantije sa domaćim tijestom -tufahije (sinoć napravila)
Eto ja neću previše, da ne ostaje. Čuvajte fige, nisam ja neka aman zaman kuharica, samo imam volju da kuham a umijeće
Cuvamo ti fige. I sama sam ti takva,ne ide mi bas kuhanje al se trudim,ne odustajem...moram priznati da nisam bas talentovana ali...sta bi sad.
Za veceras sam napravila kompot od visanja s pudingom,imam kolaca od jucer.Stavila meso u pretis da se kuha,poslije cu pogacu napravit i bit ce podkriza za iftar aBd.Supica se podrazumjeva,to je kod mene za iftar obavezno.
Zene hvala vam sto postojite,da nije vas ja nebi imala nimalo volje za spremanje.Ovako vidim kako se vi trudite,sta sve spremate pa kontam zasto ne bih i ja mogla,nema veze sto spremam samo za sebe. Hvala vam jos jednom.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Limunada datule kompot( šljive, smokve, brusnica, grožđice) topa ( višnjin recept) somuni begova čorba ( sinoć napravila) mentije ( savijene u frižideru čekaju pečenje) sirnica ( čeka pečenje u zvrkovima) zapačene teleća plećka sa polama krompira ( meso izdinstano al čeka da se sastavi sa krompirom i ispeče) imam baildi ( patlidžan spreman i povrće uistnjeno izdinstano isto čeka da se satsavi i ispeče) japrak ( vinov list) bamja sa mesom teleće koljenice ( jedan sahana onako da se malo umoči) pureće šnicle ( spremljeno) pohovana piletina ( spremljeno) salata paradajz, krastavica, paprika, salata kupus jaffa torta lubenica ( još uvijek nije dekorisana a imam naum) dinja sladoled quatro
e biće još sokova raznih tipa kisela, kola, jabuka, multivitamniski itd.
ja se nadam da će mojih 9 odraslih i 5 djece imati šta da pojedu
a još se više nadam da bar 3 dana imat ću gotovog jela za sehur i iftar sa mužićem svojim
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Draga Hanady svaka ti cast. Meni bi 10 dana trebalo da spremim sve to. Ja kad trebam napravit 3-4 razlicita jela sva se spetljam,5 dana prije toga ne mogu da spavam,samo razmisljam kako cu ja to sve zavrsit. Zeno,svaka cast.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Draga Hanady svaka ti cast. Meni bi 10 dana trebalo da spremim sve to. Ja kad trebam napravit 3-4 razlicita jela sva se spetljam,5 dana prije toga ne mogu da spavam,samo razmisljam kako cu ja to sve zavrsit. Zeno,svaka cast.
ja od sehura još spaval nisam... neka su jela gotova od preključe i juče
a dobar dio ovoga spiska su sitnice kupljene u datom obliku
izgleda golemo al nije fakat
i da sad se peče...prosto nism stavila na spisak pinjene paprike i paradajz.... priprema 10 minuta pečenje 30 i gotovo i to.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Limunada datule kompot( šljive, smokve, brusnica, grožđice) topa ( višnjin recept) somuni begova čorba ( sinoć napravila) mentije ( savijene u frižideru čekaju pečenje) sirnica ( čeka pečenje u zvrkovima) zapačene teleća plećka sa polama krompira ( meso izdinstano al čeka da se sastavi sa krompirom i ispeče) imam baildi ( patlidžan spreman i povrće uistnjeno izdinstano isto čeka da se satsavi i ispeče) japrak ( vinov list) bamja sa mesom teleće koljenice ( jedan sahana onako da se malo umoči) pureće šnicle ( spremljeno) pohovana piletina ( spremljeno) salata paradajz, krastavica, paprika, salata kupus jaffa torta lubenica ( još uvijek nije dekorisana a imam naum) dinja sladoled quatro
e biće još sokova raznih tipa kisela, kola, jabuka, multivitamniski itd.
ja se nadam da će mojih 9 odraslih i 5 djece imati šta da pojedu
a još se više nadam da bar 3 dana imat ću gotovog jela za sehur i iftar sa mužićem svojim
draga hanady.... pa stvarno... mislim... stvarno... mislim... ma daj
_____________________________
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.
zapačene teleća plećka sa polama krompira ( meso izdinstano al čeka da se sastavi sa krompirom i ispeče
Hajde, ljubim te, napiši kako ovo spremiš i koliko dugo pečeš? koju količinu mesa? Zašto meso prije dinstaš? Poklopiš li tepsiju kada pečeš alu folijom ili nekim poklopcem?
A pitanje i za sve ostale: kako? na koji način pripremate teletinu sa kostima pečenu? Koji dio je najbolji za pečenje? Sipate li vode u tepsiju u kojoj pečete? Kad god sam je pekla u rerni nije mi ispala kako treba. Ili bude presuha, ili premasna ili ....Nikako je ne znam ispeči
< Poruku je uredio brzamala -- 13.8.2010 15:09:19 >
brza mala... ja ovu koju danas spremam spremila sam ovako.....oko 1600 gr znači plećka i onaj dole duži dio
sinoć je doro nauljila i posolila i pobirerira
onda je fino stavila u veliku šerpu pa je na ulju sa obe strane malo okrenula i stavljala vode da se dinsta...stalno dodavala vodu po jedno 1,5 dl. ja sam je nekih 45 minuta tako ''pihtijala'''
ostavila je u šerpi na hladnom....
sad ću polovice krompira pouljene i pososljene staviti u vreću za pečenje....i ja ubacim i malo one masnoće u kojoj sam je ''kuhala'' za sam kupila u DP....6 metara dužine pa dobiješ zatvrače plastične sa jedne i druge strane, a ti ortkineš vrećice koliko ti treba. Čini mi se oko 2,5 KM košta al nemoj mi vjerovat nisma sigurna u tačnu cjenu
vrećicu izbušim na sredini na 4-5 mjesta i pečem jedno 30 minuta na 200 stepeni.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Sve si super objasnila samo ne skontah je li ubaciš i plećku u vreću za pečenje ili samo krompire i je li ih ubaciš zajedno u istu vreću? Joj izvini ako te peglam
Sve si super objasnila samo ne skontah je li ubaciš i plećku u vreću za pečenje ili samo krompire i je li ih ubaciš zajedno u istu vreću? Joj izvini ako te peglam
ja ubacim sve zajedno...tako mi krompir bude ukusniji... a svakako možeš ispeći meso posebno...sve ovisi o tvojim željama i potrebama.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Limunada datule kompot( šljive, smokve, brusnica, grožđice) topa ( višnjin recept) somuni begova čorba ( sinoć napravila) mentije ( savijene u frižideru čekaju pečenje) sirnica ( čeka pečenje u zvrkovima) zapačene teleća plećka sa polama krompira ( meso izdinstano al čeka da se sastavi sa krompirom i ispeče) imam baildi ( patlidžan spreman i povrće uistnjeno izdinstano isto čeka da se satsavi i ispeče) japrak ( vinov list) bamja sa mesom teleće koljenice ( jedan sahana onako da se malo umoči) pureće šnicle ( spremljeno) pohovana piletina ( spremljeno) salata paradajz, krastavica, paprika, salata kupus jaffa torta lubenica ( još uvijek nije dekorisana a imam naum) dinja sladoled quatro
e biće još sokova raznih tipa kisela, kola, jabuka, multivitamniski itd.
ja se nadam da će mojih 9 odraslih i 5 djece imati šta da pojedu
a još se više nadam da bar 3 dana imat ću gotovog jela za sehur i iftar sa mužićem svojim
Draga Hanady,oci mi ispadose citajuci.Bas ste icramli domacini sto kazu kod nas.Da ti Allah upise u sevab. Evo,postimo i 3 dan ramazana,da nam Allah olaksa.Meni je dosad najljepsi ramazan,nekako neki poseban osjecaj.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Limunada datule kompot( šljive, smokve, brusnica, grožđice) topa ( višnjin recept) somuni begova čorba ( sinoć napravila) mentije ( savijene u frižideru čekaju pečenje) sirnica ( čeka pečenje u zvrkovima) zapačene teleća plećka sa polama krompira ( meso izdinstano al čeka da se sastavi sa krompirom i ispeče) imam baildi ( patlidžan spreman i povrće uistnjeno izdinstano isto čeka da se satsavi i ispeče) japrak ( vinov list) bamja sa mesom teleće koljenice ( jedan sahana onako da se malo umoči) pureće šnicle ( spremljeno) pohovana piletina ( spremljeno) salata paradajz, krastavica, paprika, salata kupus jaffa torta lubenica ( još uvijek nije dekorisana a imam naum) dinja sladoled quatro
e biće još sokova raznih tipa kisela, kola, jabuka, multivitamniski itd.
ja se nadam da će mojih 9 odraslih i 5 djece imati šta da pojedu
a još se više nadam da bar 3 dana imat ću gotovog jela za sehur i iftar sa mužićem svojim
aj Hanady,Hanady stvarno si zena zmaj
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
kod mene veceras: limunada hurme supa juneci gulas riza lepine desert: kadaif sa dosta tananhalve,oraha,badema i cokolade kolac od ananasa deserti su ovako dobri jer sutra mi stizu gosti iz Austrije tetka od mm i njena kcerka,to ce im biti jedan od rijetkih Ramazana u BiH
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
Evo mene kdo mame, gledamo Tinklebell dok pravim kolac =)
Gratirani krompir je vrlo jednostavno..
Isjeci krompir u kolute, staviti u vatrostalnu zdjelu. Posoliti pobiberiti i povegetiti :P i po time posuti vrhnje za kuhanje i po svemu tome sir trapist... i peci u rerni dok se krompir neskuha ;)
kod mene večeras dalmatinska hrana za iftar: supa od zobenih pahuljica, srdele, krompir salata, brokule, zelena salata.
Nisam sigurna hoću li topu praviti jer se samo nje najedem i ne treba mi ništa više Za sehur je bilo: prženice, kuhana jaja, suho meso, sir dimsi, mlijeko.
< Poruku je uredio brzamala -- 13.8.2010 17:48:07 >
Limunada datule kompot( šljive, smokve, brusnica, grožđice) topa ( višnjin recept) somuni begova čorba ( sinoć napravila) mentije ( savijene u frižideru čekaju pečenje) sirnica ( čeka pečenje u zvrkovima) zapačene teleća plećka sa polama krompira ( meso izdinstano al čeka da se sastavi sa krompirom i ispeče) imam baildi ( patlidžan spreman i povrće uistnjeno izdinstano isto čeka da se satsavi i ispeče) japrak ( vinov list) bamja sa mesom teleće koljenice ( jedan sahana onako da se malo umoči) pureće šnicle ( spremljeno) pohovana piletina ( spremljeno) salata paradajz, krastavica, paprika, salata kupus jaffa torta lubenica ( još uvijek nije dekorisana a imam naum) dinja sladoled quatro
e biće još sokova raznih tipa kisela, kola, jabuka, multivitamniski itd.
ja se nadam da će mojih 9 odraslih i 5 djece imati šta da pojedu
a još se više nadam da bar 3 dana imat ću gotovog jela za sehur i iftar sa mužićem svojim
ovo me ne iznenadjuje ... hobotnica moja draga i plus bude na RR
MM radi pa sam sama sa Asjom... a tada obicno zaboravim da jedem jer ganjam nju da nesto pojede...
zene bilo bi divno da nam fotkate vase sofre... naravno ako to sama situacija dozvoljava ... (mislim ako se to ne kosi s vjerom da se fotografise u tom trenutku) ili da fotkate jela koja pripremite ranije... koji bi mi mogli kuhar da napravimo