|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
12.8.2010 23:10:20   
Ilhana RR
Slike ce biti naravno ;)

A ako ko zeli koji recept rado ga podijelim ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 476
12.8.2010 23:19:49   
Hannan
Selam alejkum mile moje, nadam se da je  idanasnji dan fino prosao...kod mene masallah jeste, ostace zabiljezen dok sam ziva, hvala Allahu postala sma tetka jednom malom djecaku, d amu Allah da svaki hajr.

Kod nas veceras na meniju cufte u sosu, rizoto sa piletinom, i krompir  i meso iz onog tapperware mikro gurmeta (sto je ta stvarcica dobra, za pola sata bude peceno i ako je meso npr smrznuto).Zet nam je napravio neki egipatski kolac, nesto lsicno nasoj halvapiti, i dinja i lubenica, i litri vode, limunade,soka.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 477
12.8.2010 23:22:31   
mamica
iskrene cestitke od mene draga tetkice... a malom princu sve najbolje...user posted image user posted image user posted image user posted image

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 478
12.8.2010 23:44:22   
Honey3
Hannan cestitke od user posted image user posted image user posted image user posted image evo drage moje da i ja kazem sta je bilo za iftar:domaca supa sa knedlama,pohovani patlidzani,mantije i sirnica(od sinoc),salata krastavice i paradajz,limunada i kompot od borovnica da i kuhani kukuruzi(varenjci)user posted image za sehur:topa, svi je vole a sutra poste i mm i oboje mi starije djece a ja jos uvijek u defektuuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 479
12.8.2010 23:53:06   
Hannan
Hvala mile moje, Allah vas nagradio
Zaha, gdje mi sad spomenu kukuruz-pecenjke, ostala mi puna kesa u autu, mama mi jutros nakupila pa da kuham, al ja zaboravila....hajd sutra cu, insallah.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 480
12.8.2010 23:57:40   
Honey3
IZVORNA PORUKA: Hannan

Hvala mile moje, Allah vas nagradio
Zaha, gdje mi sad spomenu kukuruz-pecenjke, ostala mi puna kesa u autu, mama mi jutros nakupila pa da kuham, al ja zaboravila....hajd sutra cu, insallah.
i meni je mama poslala, ovo su mi prvi pecenjci ove godine da jedem i bas smo se pocastiliuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 481
13.8.2010 0:27:02   
Hanady RR
ja sam slučajno naletila na remek djelo jedne naše forumašice koja se često ne javlja ali pogledajet link kako se to pravi...
sve mi dođe da ujutro počnem...valjda ću do Iftara završit.user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=U0t5ulFfDyg

i ovo
http://www.youtube.com/watch?v=s0UphGCSyAA&NR=1

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.8.2010 0:29:32 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 482
13.8.2010 0:31:01   
Skvo RR
Ja evo sada iftar za sutra (glavni dio kuham), tako sam pospana....Imam sutra poslije posla jednu obavezu, tako da mi malo ostaje vremena.....

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 483
13.8.2010 0:32:32   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja evo sada iftar za sutra (glavni dio kuham), tako sam pospana....Imam sutra poslije posla jednu obavezu, tako da mi malo ostaje vremena.....

joj i ja sam svašta započela za sutra....imama goste na iftaru...
a ujuto imam obaveze u gradu...
a djeca sa mnom same...a sad sam skontala ići spavati pa fino nakon sehura nastaviti raditituser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 484
13.8.2010 0:40:56   
sporty mamaa
mene je oduvijek zanimalo kako vi uspijete pojesti toliko jela za iftar, netko je spomenuo cak 6 vrsta... je li se stvarno ogladni da se sve pojede ili ostane hrane... mislim negdje sam procitala, juha, pita sirnica, pizza, umak od sampinjona, teletina, kolac???? Ono bas me zanimauser posted image i svaka cast na tolikom trudu, po ovoj vrucini treba stisnut pa skuhat i jedno jelouser posted image

Neposredna veza do poruke: 485
13.8.2010 0:44:48   
Ilhana RR
Ja sam nekad pravila nekoliko vrsta jela al posto se vecinom pola toga baci jer i nako svi postimo :S tako da sam odlucila na jedno jelo... mislim supa se podrazumjeva a pita je vecinom umjesto hljeba ;)

Eto vidila si moje slike na FB, skromno ;)

A prosle godine je hodza pricao bas o tome sto se previse jela napravi... trebamo praviti onoliko koliko ce se pojesti a ne da se kasnije baca jer je to grehota raditi... covijek je fakat upravu...

takodjer je pricao kako trebamo jesti zdravu hranu, gledati ekolosku hranu sto se to ovdje zove, to jest povrce i voce koje nije prskano...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 486
13.8.2010 0:46:48   
sporty mamaa
pa bas o tome i govorim, jer ko ce toliko pojestuser posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 487
13.8.2010 0:49:58   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

pa bas o tome i govorim, jer ko ce toliko pojestuser posted image

Ja kako sam skontala dosta zena prave za sehur kao za iftar... mislim jela razna i tako to...

Kod nas se za sehur jede kao inace za dorucak jer Bogami ja nebi mogla ni sarme ni paprika punjeni nit bamija nit neceg takvog sabahom jesti... jedva jedem i sendvice... evo veceras sam kupila poli salamu da imamo za dorucak... ja krkam brie sir i chiabatta sa mlijekom...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 488
13.8.2010 0:50:39   
Skvo RR
Pa ne bacam hranu...u biti uvijek manje kolicine pravim, ako naravno nema gostiju...A ako vise i skuham znam zalediti, pa da imamo za neki drugi dan....To su uglavnom kombinacije. A pojede se i za sehur, pa ostavi i Umici i teti..Ma eto...jede se...user posted image user posted image user posted image

Iako ja ne pretjerujem...Bitno je da je za Ramazan, malo drugacije nego svaki drugi dan i onda je sve 5.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 489
13.8.2010 0:54:01   
Ilhana RR
Evo, sehur naprimer je za 2,5 sata... nestignem ni ogladniti tako da nista posebno nepravimo za sehur...

Nekad kad neradim napravim virsle, jaje na oko i to je to...

Sveki zna napraviti svasta nesto mada ja moje standardno i dalje jedem ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 490
13.8.2010 0:55:21   
jasmin
Nama je vecinom kao i svaki drugi dan,osim kad gosti dolaze.Ovdje je uz ramazan zivot aktivan nocu,pa vecinom ostanem budna do sabaha,tako da bez problema mogu i sarme za sehur hehehe.Mi stvarno za iftar ne mozemo puno pojesti,dok pojedem par friskih hurmi,popijem tecnosti,ostaje prostora za nesto malo,tako da ni ne kuham puno za iftar.Ali se zato potrudim za sehur.Evo za sehur ce biti piletina i krompir s povrcem iz rerne uz kupus salatu.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 491
13.8.2010 0:58:28   
sporty mamaa
Jasmin, pa kako izdrzis cijeli dan kad po noci kazes ne spavas??? Je li mozes bar spavati po danu, mislim posao i ostale obavezeuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 492
13.8.2010 1:00:59   
Ilhana RR
Vi malo ranije iftarite...

Bas veceras gledamo uz iftar Ispuni mi zelju na Hayatu i govorim ja mami "Ako Bog da sledece godine cemo prvi sagledati Ispuni mi zelju pa tek onda iftariti" Jer ako je ove godine u devet, a prije dvije sedmice sucne zalazilo oko pola 11 znaci da ce tako nesto i biti iftar sledece godine ako Bog da... a moce se i iftariti i sehuriti u isto vrijeme jer je ovdje zora onda pravo rano u ljetnom periodu...

Eh sad neznam dal je istina al kazu, kad smo tek doslu u svedsku posto na sjeveru oni imaju 6 mjeseci dan 6 mjeseci noc... i da se prati posebna vaktija jer je bukvalno 24 sata sunce na nebu i da se iftar ljeti prati po nekoj posebnoj vaktiji... sad koliko je to tacno neznamo... samo znam da je istina da je 24/7 suncano na sjeveru jer moj daidza je zivio gore ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 493
13.8.2010 1:03:29   
jasmin

Jasmin, pa kako izdrzis cijeli dan kad po noci kazes ne spavas??? Je li mozes bar spavati po danu, mislim posao i ostale obavezeuser posted image

Ne idem u skolu(serijatska) tokom ramazana,jer ovdje je nastava u tom mjesecu obustavljena,a i vecina ljudi je na godisnjem.Odmorim se do pred podne,ustanem i opet za obavezama.Kad krene skola,rani se,pa vracam stari ritam.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 494
13.8.2010 8:29:21   
D_K

mene je oduvijek zanimalo kako vi uspijete pojesti toliko jela za iftar, netko je spomenuo cak 6 vrsta... je li se stvarno ogladni da se sve pojede ili ostane hrane... mislim negdje sam procitala, juha, pita sirnica, pizza, umak od sampinjona, teletina, kolac???? Ono bas me zanimauser posted image i svaka cast na tolikom trudu, po ovoj vrucini treba stisnut pa skuhat i jedno jelouser posted image

sve zavisi koliko ko moze pojesti. muz i ja stvarno malo pojedeno i za iftar i za sehur. ja sam sinoc napravila gustu mesnu supicu sa vrhnjem i pilece zamotuljke (to su male pitice sa piletinom).
to mi je bilo i za sehur - ko bi pravio sad jos neka posebna jela..
za veceras cu laganiju supicu, rižoto i napraviti jetrice kao gulaš. ako muzek bude htio to cemo i za sehur a ako ne onda cu napraviti teleci gulas za sehura.
a ionako mi uvijek ostane hrane pa ja snesem ujutro kod svekija a ona nas odmah izruzi kako malo pojedemo :((

Onaj pogled :))))

Neposredna veza do poruke: 495
13.8.2010 10:05:14   
Hanady RR
ženice drage jutrouser posted image
jel to ni jedfna nije pogledala moj link kako aranžirati lubenicuuser posted image
ja danas imam goste i započela sam pripreme pa sve kontam da jednu lubenicu sredim onako za stola uz iftar a da je kasnije pojedemouser posted image

sporty ja kuham dosta različitih jela...ali nikada ne bacam hranuuser posted image
uvijek su to kombinacije ....ako ne pojedemo za iftar jedemo dio toga za sehur...pa onda zamrzivač pa opet za 2-3 dana na sto za iftar ili sehur. pa dok djecu nahranim u toku dana a lesto puta kuham dosta manje količine ili tačno oniliko koliko nas je za stolom...uglavnom sve se to pojede kad taduser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 496
13.8.2010 11:22:28   
Nedi
Hanady ako uspijes sa lubenicom postavi sliku...ja neću niti pokušavati slabo mi idu detalji i ukrašavanje, ne znam  pošteno kolač zamaskirati

Neposredna veza do poruke: 497
13.8.2010 12:43:07   
megi
Drage moje vidim svasta se pravi
mi cemo danas za iftar supicu topu, najvjerovatnije kakvu pitu i bice sta god i za deserta

Ilhana  kako pravis ovaj gratinirani krompir, valjda sam dobro napisala
plaho lijepo izgleda a ja mnogooo volim krompir u svim oblicima

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 498
13.8.2010 13:10:51   
Dinkica
Mi danas imamo prve goste na iftaru i planirala sam napraviti

-limunadu
-pileću supu
-filovane paprike (sinoć napravila)
-šiš ćevap (tačnije teletina sa lukom i gljivama)
-mantije sa domaćim tijestom
-tufahije (sinoć napravila)

Eto ja neću previše, da ne ostaje. Čuvajte fige, nisam ja neka aman zaman kuharica, samo imam volju da kuham a umijeće user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 499
13.8.2010 13:14:06   
Hannica
IZVORNA PORUKA: megi

Drage moje vidim svasta se pravi
mi cemo danas za iftar supicu topu, najvjerovatnije kakvu pitu i bice sta god i za deserta

Ilhana  kako pravis ovaj gratinirani krompir, valjda sam dobro napisala
plaho lijepo izgleda a ja mnogooo volim krompir u svim oblicima

I mene zanima ovo za krpmpir,iskreno prije nisam cula za taj izraz.To je,mozda,neki svedski nacin.user posted image
Hajd napisi nam recept.
Cokoladni kolac je za 10,pravila sam jucer.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *